Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mika Godts vertelt wat hij wil laten zien tijdens trainingskamp met Ajax

Laatste update:

Ajax begon dinsdagmiddag uiterst moeizaam aan het oefenduel met SpVgg Unterhaching, maar na rust wisten de Amsterdammers orde op zaken te stellen. De ploeg van Maurice Steijn won uiteindelijk met 5-3, mede dankzij een doelpunt en een assist van Mika Godts. De Belgische vleugelspeler speelt pas sinds de winter voor de Amsterdammers, maar heeft zich ogenschijnlijk razendsnel aangepast aan het niveau.

Godts viel, net als tien andere teamgenoten, aan het begin van de tweede helft in. Ajax wist de 1-2 achterstand na rust snel om te draaien. De 3-2 kwam op naam van Godts, die na een fraaie pass van Branco van den Boomen vanaf rechts naar binnen sneed en afrondde. "Het was een goede tweede helft van ons", vertelt hij in gesprek met verslaggever Daniel Schoonenboom van Ajax TV. "Zelf heb ik gescoord en ik gaf een assist, dus ik ben blij."

De 5-2 kwam op naam van Steven Bergwijn, die de bal panklaar kreeg van Godts. "Ik speel vrij en ben in mijn hoofd vrij, dat is het belangrijkste", vertelt het achttienjarige talent. Het is de eerste keer dat Godts een trainingskamp met Ajax 1 meemaakt, maar van spanning is weinig sprake. "Meestal niet, maar er is altijd wel een beetje spanning. Ik speel wel vrij, dat ben ik in mijn hoofd ook. Dat is het belangrijkst. Het is leuk om dit trainingskamp mee te doen."

"Ik wil me bewijzen in de komende wedstrijden en dan gaan we zien hoe het seizoen gaat lopen", vervolgt hij. "Het is niet echt wennen. Iedereen begrijpt voetbal. Met voetbal kun je ook veel communiceren, dat hoeft niet altijd met woorden te zijn." Godts maakte in de winterstop van het afgelopen seizoen de overstap van KRC Genk en kwam tot op heden al tot vier officiële wedstijden in het eerste elftal. "Ik heb een halfjaar gehad om te wennen. Dat halfjaar is snel gegaan en ik ben goed aangepast", zegt Godts, die tot slot aangeeft waar hij zich in het restant van het trainingskamp op gaat richten. "Ik wil dribbels, één-tegen-ééns, goals en assists laten zien." Godts ligt tot medio 2027 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is echt het type scouting dat ik in de toekomst met een Huntelaar die zich fulltime focused op het technische jeugd beleid vaker hoop te zien. Nog geen jaar geleden voor 1 miljoen aan getrokken en een van de meest belovende aanvallende talenten in de eredivisie met zijn nog maar net 18 jaar verwacht ik dat hij dit seizoen al het een en ander gaat laten zien in Ajax 1!

26 juli 2023 om 00:41

Hij was ook einde contract 4 maanden later. 1 miljoen + doorverkoop%, meer kon Genk niet hopen.

26 juli 2023 om 00:43

Klopt contract situaties en dergelijke moeten ook mee zitten om talenten van deze categorie voor relatief weinig op te halen. Maar ook vooral daarom is het zo belangrijk dat er iemand bij Ajax is die zich met dit soort zaken full time bezig houd!

26 juli 2023 om 00:55

Klopt, hij was onze beste speler van zijn generatie. Pijnlijk en onverwacht vertrek want zijn traject was uitgetekend maar zo gaat dat in het voetbal. Gelukkig (voor hem) koos hij een club met visie.

26 juli 2023 om 08:10

Met de mond en in zijn hoofd is hij al een wereld topper, daarin schuilt het grootste gevaar. Vaak de reden waarom de laatste stap niet gemaakt kan worden, al zien we dit vaker bij noord Afrikaans en zuid Oost Europese voetballer dan bij midden/noord Europese jongens. Echt een mentaliteits kwestie. Heel erg jammer aangezien het talent vaak wel aanwezig is. Om deze reden zou een land uit Afrika of zuid Oost Europa ook niet zo snel wereldkampioen worden. De echte wil om alles te doen en laten voor de laatste stap is er niet.

Voor wat betreft Godts, prima voetballer, zou op dit moment zo bij een rkc of heracles mee kunnen draaien en niet de slechtste zijn. Ik zou hem een jaartje verhuren. Dit jaar mooie aankoop op zijn positie, volgend jaar godts aanmaken sluiten achter de nieuwe van dit jaar, die vervolgens in de winter duur verkopen en godts in het eerste. Dat lijkt me voor hem het beste traject.

Godts kan ook prima van rechts zo te zien.

26 juli 2023 om 06:43

Hopelijk wel, want daar kan Ajax nog wel een speler gebruiken. Als Kudus verkocht wordt heb je er eigenlijk alleen berghuis.

26 juli 2023 om 06:48

Berghuis zie ik niet meer zitten op de vleugel. Dat diep gaan zonder bal van Godts icm de passing van Vd Boomen is wat denk ik iedereen wel wil zien. Ik denk dat Conceicao enige echte rechtsbuiten is.

26 juli 2023 om 08:48

Ben ik met je eens en dan heeft Conceicoa wat mij betreft toch te weinig rendement en geniet nu Godts mijn voorkeur. Maar goed in een oefenwedstrijd is lang niet hetzelfde als wanneer het echt om de knikkers gaat.

26 juli 2023 om 09:10

Ik vrees dat Conceicao niet het niveau heeft wat Ajax nodig heeft. Maakt op mij in de voorbereiding tot nu toe ook heel weinig indruk. Hij moet echt stappen maken om aan te haken anders zal Ajax hem over een tijdje gaan verhuren / verkopen.

26 juli 2023 om 13:44

Met de aantekening dat hij daar speelde tegen de Onder 21 (of 23) van een club op het derde niveau. Nu is hij zelf ook pas net 18 natuurlijk.

Los daarvan vind ik Godts wel een leuke speler, ook het afgelopen half jaar al bij Jong Ajax en in de minuten die hij mee deed in het eerste. Bergwijn is nooit een hele constante speler geweest, dus hij zal dit jaar denk ik behoorlijk wat minuten gaan maken. Door zijn aanwezigheid heb je in ieder geval geen directe vervanger op linksbuiten nodig voor Tadic.

Is natuurlijk maar een oefenpotje tegen een tegenstander van geen niveau maar maakt toch een knappe goal en goeie assist. Ben wel benieuwd naar deze jongen!

Heerlijk ventje. Hoop dat hij zo nuchter kan blijven als nu en zo vrij in z’n kop als nu. Bewees deze oefenwedstrijd (en nee, daar moet je niet teveel aan ophangen) dat hij ook van rechts kan komen. Ben heel benieuwd hoe hij zich dit seizoen gaat ontwikkelen.

Maakt in ieder geval een betere indruk dan Daramy tot nu toe en dat zelfs aan de rechterkant. Ik zou hem gewoon lekker back-up maken voor Bergwijn en dan verkoop je Daramy zodat je kan investeren in een rechtsbuiten.

Doet het erg leuk, ga nu maar eens een jaar constant spelen in jong ajax met wat invalbeurten in het eerste en dan kan je verder kijken, is pas 18.

26 juli 2023 om 07:51

pas 18 maar als ik moet kiezen wie in te brengen hem of conceicao dan was de keuze bij mij heel snel gemaakt. Wat ik ervan gezien heb is dit het talent dat het dichtste tegen het eerste elftal aan zit.

Het verschil tussen de beoogde basis en de reserves was wel waanzinnig groot zeg

26 juli 2023 om 09:20

Klopt. Maar ik vond het niveau van deze Duitse derdeklasse helemaal niet slecht. Spelers waren erg fit en technisch kan zo'n ploeg makkelijk mee in onze KKD.

26 juli 2023 om 09:33

Ik snap sowieso niet waarom Ajax niet vaker scout in de 2e of 3e bundesliga. Of championschip in die categorie kun je volgens mij nog best wat vinden. Ook dat Ajax geen goeie keeper heeft is vrij bijzonder. Elke club in de topcompetitie heeft zo ongeveer 4 keepers onder contract. Dan zou er geen 1 zijn die liever 1e keeper is bij Ajax dan 4e keeper bij een club? Moet toch niet zo moeilijk zijn zou je zeggen

Volgens mij moet een Ajax gewoon terug naar de tekentafel en doen waar ze goed in waren. Talenten de tijd, kans en het zelfvertrouwen geven om zich te ontwikkelen en iedere paar jaar daar mee pieken. Daarna cashen en opnieuw beginnen. Ze trappen in de valkuil om elk jaar mee te willen doen met de echte grote jongens en daarmee elk jaar net niet mee doen. Ik geloof heilig in teamontwikkeling en alles wat daarbij hoort in plaats van een elftal vol volgevreten vedettes.

26 juli 2023 om 08:56

Je moet wel de tijd krijgen om te bouwen, tegenwoordig ben je gewoon je halve basis11 kwijt na een goed seizoen. Dus moet je wel kopen

Ben benieuwd naar deze jongen. Misschien Daramy verkopen en hem het vertrouwen geven?

26 juli 2023 om 09:11

Daramy stelt hevig teleur. Mist het niveau. Dat is nu wel duidelijk in de herkansing. Matig aan de bal. Geen overzicht. Alleen wat snelheid, hoewel ook niet belachelijk veel.

26 juli 2023 om 11:09

Ja mee eens, hij heeft het niet. Toch weer een van de vele miskopen van Overmars.

26 juli 2023 om 12:08

Helemaal mee eens, ook met Adriano2003. Daramy is een gepasseerd station. In potentie is deze jongen volgens mij ook beter dan Chico, dus ik hoop inderdaad dat hij het vertrouwen gaat krijgen.

26 juli 2023 om 13:08

Ik las recent nog dat Daramy bij kopenhagen weer een van de smaakmakers was afgelopen seizoen. Hij moet toch wel iets kunnen, ik zou hem als back-up op links buiten houden.

26 juli 2023 om 11:13

Daramy speelde bij kopenhagen wel goed en hoeveel kansen heeft hij bij Ajax al gehad?

26 juli 2023 om 11:50

Tuut21, de kansen die hij heeft gehad verknalt hij constant. Wat moet je dan als coach? Als hij elke keer dramatisch speelt dan zet je hem er toch niet meer in? Nee, hij heeft niet heel veel gespeeld, maar je kunt ook niet zeggen dat hij geen enkele kans heeft gehad om zich te laten zien. Voor de verhuur was het niet goed en nu, tijdens de voorbereiding is het weer niet goed. Dan houdt het toch een keer op?

26 juli 2023 om 13:55

2 jaar geleden kwam hij tot de nodige inval beurten in het eerste en deed een paar keer mee bij Jong Ajax
Vorig jaar mocht hij mee doen in de voorbereiding, mede door de komst van Bergwijn lag er toen wijnig perspectief voor hem, maar los daarvan liet hij geen bijzondere indruk achter.
en dit jaar laat hij wederom in de voorbereiding niet veel zien, itt tot Godts die in zowel Jong Ajax, de inval beurten in het eerste en nu in de voorbereiding wel op valt. Dan is hij weer derde keus op die plek (in het beste geval, de geblesseerde van Axel Dongen is immers ook een groot talent), daar heeft hij niets aan en Ajax ook niet.

27 juli 2023 om 12:47

Ik ga er vanuit dat Stijn hem nog even bekijkt tot nu toe zijn we net kleine maand weer in voorbereiding. Indien het niet beter word kan je hem alsnog verkopen verhuren aan kopenhagen. Dan leg je er relatief klein bedrag op toe.

Dat hij vrij is in z'n hoofd, dat kun je echt goed zien in zijn spel. Ik zag hem tijdens zijn debuut bij Jong (waarin hij direct scoorde) en ook bij de invalbeurten van eind vorig seizoen. Elke keer valt het op hoe onbevangen hij speelt. Ook gister, ondanks dat de tegenstander geen topniveau was, speelt hij weer een prima wedstrijd. Het mooie is dat hij ook echt overzicht heeft. Ik hoop dat hij veel minuten gaat maken dit seizoen, zodat de potentie die hij nu al laat zien eruit kan komen. Dit lijkt tot nu toe een zeer goede zet te zijn geweest van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren