Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mickey Mouse en Calvijn botsen in de Eredivisie

Laatste update:

De beeltenis van Stijn Schaars heeft mij maar één keer in m’n leven gelukkig gemaakt. Dat was begin 2007, toen een envelop met daarin een plastic kaartje met zijn naam erop in mijn brievenbus plofte. Dat was de laatste, ik had mijn boek vol. Dat is denk ik de enige keer in de wereldgeschiedenis dat iemand de zin ‘Stijn Schaars is de missende schakel’ heeft uitgesproken met een bloedserieuze bedoeling.

Ruim zes jaar later vertoont mijn Sharp-beeldbuis Ronald Koeman in de stromende regen van de Adelaarshorst. Of ja, het is niet zo’n grote TV, dus hij vertoont Ronald Koeman heel ver uitgezoomd. De trainer van Feyenoord is zo gefrustreerd over het feit dat zijn ploeg zojuist in elkaar geHAKt is door een bij FC Groningen mislukte spits(en dat wil wat zeggen), dat hij zijn paraplu vernietigt. Daar staat hij, een financieel en fysiek aan alle kanten afgevulde voetbalgrootheid, als trainer gewoon verslagen door het toeval.

Koeman en ook Marco van Basten en zijn door het gebrek aan goede voetballers in de Eredivisie als voormalig wereldspelers bijna volledig aan het toeval overgeleverd. Op enkele uitblinkers na is het verschil tussen de linksback van een Nederlandse topploeg en die van een degradatiekandidaat vaak nauwelijks nog waarneembaar, waardoor topvoetballers in de Eredivisie enkel nog in de dug-out zitten.

In m’n eigen dug-out sla ik mijn boek nog eens open en op slag snap ik Koemans frustratie wel, al maakt dat het niet minder hilarisch. In het seizoen 2006/07 had de Zaandammer de beschikking over een PSV met Phillip Cocu, Alex, Gomes, Jefferson Farfán en Arouna Koné. De ploeg werd ternauwernood kampioen ten koste van Ajax met Klaas-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Jaap Stam en Edgar Davids. Verder herbergde de Eredivisie nog spelers als Luis Suárez, Eljero Elia en Afonso Alves. Ondanks de aanwezigheid van Jan Vertonghen, nu rots in de branding bij Tottenham Hotspur, degradeerde RKC. Ajax en AZ stootten door tot de latere fasen van de UEFA Cup en PSV hoorde bij de beste acht clubelftallen van Europa na een zege op Arsenal.

Tijden zijn veranderd, de Nederlandse kweekvijver lijkt leeggevist. Spelers als Thulani Serero, Lex Immers en Santiago Arias spelen normaal gesproken bij respectievelijk FC Groningen, Heracles Almelo en Roda JC in plaats van bij de grootste drie clubs die Nederland rijk is. Het is ook niet duidelijk welke spelers er uit deze Eredivisielichting kunnen doorstromen naar de Europese (sub)top. Bij Ajax, PSV en Feyenoord is nauwelijks een speler te vinden voor wie het plafond veel hoger ligt dan hun huidige werkgever. Het algemene niveau is zowel verlaagd als genivelleerd en in Europees perspectief kunnen we met recht spreken van een Mickey Mouse-competitie.

De vraag is: moeten we dat erg vinden? Is het niet leuk dat terwijl ik dit stukje tik Ajax er niet toe in staat lijkt om gedoodverfde degradant RKC zonder punten terug naar hun Eftelingdorp te tikken? Is het erg dat Marnix Kolder in z’n eentje de verdediging van titelkandidaat Feyenoord kraakt? Is het een probleem dat er na tien wedstrijden acht ploegen op twee punten afstand van elkaar staan? In de afgelopen jaren zijn vele competities verworden tot een tweestrijd naar het klassieke model in Schotland. De Spaanse en Duitse competities zijn races tussen maar twee clubs, de Serie A wordt geregeerd door Juventus en de Ligue 1 en Premier League lijken in de toekomst gedomineerd te gaan worden door in iedere competitie twee clubs van het grootkapitaal.

Is dat dan alles? Ik denk dat men in die landen een moord zou doen voor een competitie waarin niet 80 procent van de wedstrijden bij voorbaat al een gelopen koers zijn voor de twee, drie titelkandidaten. In het verleden werd de Eredivisie gesponsord door een gokbedrijf, maar intussen is het andersom: wedkantoren maken gigantische winsten op Eredivisievoetbal doordat er voor de gokkers helemaal geen peil meer op te trekken valt. Analyse is volstrekt nutteloos, alle wedstrijden lijken door het toeval te worden beslist. Vandaar dat Go Ahead Eagles zo makkelijk mee kan, de niveauverschillen zijn minimaal.

Natuurlijk is het zo dat Nederlandse clubs niets meer te zeggen hebben in Europa, en dat is ook allemaal niet leuk. Maar dat is wel de realistische verhouding als je naar de budgetten kijkt. Een paar miljoen meer of minder van FOX is irrelevant als je bedenkt dat de Premier League jaarlijks één miljard pond onder zich mag verdelen aan uitzendrechten. Als de verhoudingen gelijk blijven mag Liverpool, nummer zeven van de Premier League vorig seizoen, volgend jaar ongeveer 150 miljoen euro tv-geld incasseren. En daar hoeft het niet één keer voor naar het buitenland.

De huidige situatie is iets dat alleen in Nederland kan ontstaan. Enkel hier worden zulke goede aanvallers en zulke matige verdedigers opgeleid en enkel hier zouden mensen vervolgens over het niveau kunnen klagen. De Eredivisie in Nederland is echt een parel voor de zwijnen. Een geschenk in verkeerde handen. In ieder land zouden mensen blij zijn met een spannende competitie met aantrekkelijk voetbal, behalve in Nederland, daar gaan mensen zeiken dat het niveau zo laag is. Mickey Mouse is verdwaald in een web van calvinisten, nog steeds in de waan dat je zonder financiële middelen een rol kan spelen op het Europese hoofdtoneel. Laat die gedachte nou los, bekijk de dingen eens van de positieve kant en geniet van een competitie waarin buitengewoon veel gescoord wordt. Geniet van een competitie waarin iedere ploeg op een goede dag van elkaar kan winnen. Geniet van een competitie met een amusementswaarde die in andere landen jaloezie zou opwekken. Of geniet van iets anders. Maar in godsnaam: zeur niet. Geniet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi stukje! Ben het er helemaal mee eens, al is het niet mee kunnen gaan in Europa erg frustrerend!

Het komt niet vaak voor dat ik het zo oneens ben met een Ce
Leuk dat het vermakelijk en spannend is hoor, maar het gaat mij in 1e instantie om de schoonheid van het spel, als dat slecht is kan het net zo spannend wezen maar het blijft slecht.
Maar het is goed opgeschreven, met (voor jou) goede argumenten, dus wel 4 sterren

29 oktober 2013 om 15:51

Sja, maar de schoonheid van het spel is domweg niet meer in Nederland te houden. Als de Premier League volgend seizoen z'n nieuwe tv-deal in ziet gaan ,dan zal de ploeg die helemaal onderaan eindigt veel meer televisiegeld ontvangen dan Ajax aan omzet heeft. En dat is met Champions League-miljoenen en zelfs met spelersverkoop inbegrepen.

Als je dit kleine stukje informatie alleen maar bekijkt zie je hoe het ervoor staat. Ajax krigjt voorvoor dit seizoen 100 miljoen eur binnen. Hun tegenstander in de Champions League, FC Barcelona begroot 483 miljoen euro. Dus om hetzelfde resultaat te halen moet Ajax uit iedere euro vijf keer meer rendement halen dan Barcelona. Dat gaat domweg niet.

29 oktober 2013 om 16:08

Natuurlijk kun je die verschillen in geld niet weg poetsen, de omzet van Ajax tot Barca staat 1 tot 5. Maar de omzet van bijvoorbeeld RKC tot Ajax staat 1 tot 20 dus grote verschillen zijn er altijd en overal.
De verschillen van Ajax tot Barca of Real zijn altijd 1 tot 5 geweest, het enige verschil is dat er nu meer clubs zijn die een grotere omzet hebben.
Daarbij is het voor Ajax toch niet relevant dat (bijvoorbeeld) Aston Villa een grotere omzet heeft, die spelen immers geen Europees

29 oktober 2013 om 16:16

Het is in zoverre relevant dat Aston Villa salarissen kan betalen waarvan iedere Ajacied zich kapotschrikt. En het verschil tussen 50 miljoen en 10 miljoen aan omzet is natuurlijk wel in de verhouding 1 tot 5, maar toch is dat een kleiner verschil dan 50 en 250 miljoen. RKC kan best met Ajax concurreren door slim beleid. Je kan best een leuk elftal samenstellen voor een paar miljoen, want er zijn erg veel voetballers die geen echte topspelers zijn.

De echte topspelers(die dus dunbezaaid zijn) daarentegen worden, doordat er inderdaad meer clubs zijn met een grotere omzet, steeds sneller uit Nederland weggehaald. Dus de spelers die echt het verschi maken, die zijn na een jaar of twee weg uit Nederland. Daardoor doe je niet meer mee, daardoor is het voetbal ook zo matig.

Daar doe je denk ik helemaal niks aan. Dus kan je maar beter genieten van de voordelen die dit meebrengt. Denk ik.

Het klopt dat de Eredivisie een stuk spannender is dan bijvoorbeeld de Spaanse, maar ik vind het jammer dat de Nederlandse clubs geen rol van betekenis kunnen spelen in Europa.
En dat over de Premier Leagueklopt niet, er zijn meer titelkandidaten dan twee clubs met meer geld, en die competitie is ook spannend, alleen niet iedereen vindt het voetbal daar leuk om te zien (dan heb ik het over Nederlanders)

30 oktober 2013 om 10:08

Ik denk dat de meeste mensen nog steeds graag naar de PL kijken hoor. Ik vind het in ieder geval een verademing zondagavond als ik na Studio Sport eerst Bundesliga en daarna Premier League kijkt. Vooral de snelheid van het spel maakt het een stuk leuker.

Dan even on topic: Ik denk dat dit voor iedereen persoonlijk anders ligt. Jij vind spanning belangrijk, dus dan is het tegenwoordig genieten.
Ik zelf wordt er altijd ongelukkig van als ik zie dat alle topclubs weer niet gewonnen hebben dit weekend. Het is dit jaar lijkt wel harder afgegleden dan ooit tevoren.
De Jupiler League is al 20 jaar een garantie voor gekke uitslagen, veel goals en spanning. Maar ook die competitie boeit mij totaal niet.
Ik vind het gewoon moeilijk om te kijken hoe zulke matige spelers lopen aan te modderen in het shirt van een topclub nota bene.

Maar goed je hebt dit wel echt voortreffelijk geschreven en dat is waar het mij om gaat. Dus de volle vijf sterren.

Je CE is zoals gebruikelijk leuk geschreven, mooi woordgrapje met Koeman en HAK:-)
Echter inhoudelijk ben ik een andere mening toegedaan.
Ik snap niet dat je durft te stellen dat we moeten genieten van de eredivisie omdat het zo spannend is, terwijl de oorzaak van de spanning een nivellering aan de top is. Wie zit daar nu op te wachten?
Sinds wanneer is nivellering goed voor topsport? Leuke wedstrijden met veel doelpunten is iets anders dan goed voetbal en goed voetbal zie ik veels te weinig in Nederland.
Is Ajax-RKC van afgelopen vrijdag nou zo leuk? Of Feyenoord-Heracles van zondag?
Zien we niet liever 2x 5-0 met een duidelijk kwaliteitsverschil van de twee topploegen tegen de middenmoters of degradanten?
Liever een Ajax dat 10x achter elkaar kampioen wordt met goed voetbal, dan wat we de afgelopen jaren hebben kunnen zien.
Maar weer bedankt voor je leuke CE, tot de volgende keer.

29 oktober 2013 om 16:29

Uiteindelijk probeert iedere trainer zijn team leuk te laten voetballen, maar het is vioolspelen met bokshandschoenen wat je aan het doen bent. Zodra spelers enige internationale allure krijgen hier, zijn ze namelijk weg. Eriksen ontwikkelt zich, Ajax speelt leuk voetbal dat zich afspeelt rondom de ontwikkelde Eriksen en Tottenham koopt hem weg. Trainer mag opnieuw beginnen en haalt een speler van Heracles om het op te vangen.

Zodra er in Nederland iemand rondloopt dit iets doet dat op voetballen lijkt komt het grootkapitaal hem ophalen. Dan kan je er wel over klagen dat het niveau zo laag ligt, maar een oplossing is er niet. Laten we dus maar van de voordelen genieten..

Ik ben het niet echt met je eens omdat het niveau in NL gewoon drama is. In de PL kan ook iedereen van iedereen winnen, maar daar is het voetbal tenminste om aan te gluren (niet altijd overigens..). Ik heb wel veel liever een Eredivisie dan een Schotse competitie, dus helemaal pessimistisch over de Eredivisie ben ik niet.

Ik vind wel dat je weer top hebt geschreven. Mickey Mouse verdwaald in een web van calvinisten, ik moest glimlachen.

29 oktober 2013 om 16:34

De Premier League is eigenlijk de rijkere versie van de Eredivisie. Aston Villa haalt twee van de beste spelers van Feyenoord op en degradeert alsnog bijna .De derde sterspeler van Feyenoord is Guidetti, de achtste keus in de spitspositie van Manchester City. Als een Nederlandse topploeg dus echt alleen maar jonge afdankertjes van een Engelse kan krijgen weet je toch wel hoe laat het is.

Het niveau van een competitie is inherent aan de hoeveelheid geld die er in die competitie omgaat. Sja, dan heb je in Nederland toch wel wat je kan verwachten: niet veel.

4 november 2013 om 12:35

Inderdaad er zit een groot verschil tussen de Eredivisie en de Premier League niveau. Los van het geld.

Ik vind jouw stukjes erg leuk om te lezen. Je gebruikt een hoop creativiteit en humor, dat mag ik wel. Bovendien ben ik het nog met je eens ook. Dat gezanik over het niveau, laat toch lekker gaan. Natuurlijk is het vaak niet om aan te zien, maar daardoor is het vaak een heleboel ook wel: spannend, vermakelijk, onvoorspelbaar. Kijk ik toch liever naar een worsteling tussen PSV en Roda, dan naar FC Barcelona dat geheel volgens protocol met 5-0 van een Spaanse middenmoter wint. Maar goed, smaken verschillen. Wij zitten in ieder geval op één lijn

1 november 2013 om 15:05

Dat is het woord ja, 'protocol'. La Liga is een protocolcompetitie. Eigenlijk is het helemaal geen competitie. Je hebt twee clubs die 9 van de 10 weken een galavoorstelling geven. Terwijl het hele idee van een competitie is om teams met een zo gelijk mogelijke klasse in dezelfde competitie te stoppen.

De Eredivisie is dichtbij de optimale competitie: ieder resultaat kan in principe voorkomen zonder dat het heel raar is. Dat is genieten geblazen. Het probleem is denk ik dat zelfs ALS we het Spaanse model zouden doen in Nederland(dus dat Ajax de halve TV-pot krijgt), dat je nog niet meekomt internationaal. Die zestig miljoen extra die Ajax daarmee krijgt, sja, daar doe je niks mee. Omdat de Nederlandse competitie geen superuitstraling heeft ga je daarmee alleen maar Schotland achterna. En dan degradeert Feyenoord drie divisies door wanbeleid, heb je een hele eenzijdige competitie.

Heerlijk stuk. In het begin raakte ik je soms wat kwijt door de lange zinnen, maar met name het tweede gedeelte heeft me gepakt. Ik ben het ook helemaal met je eens. Dat het Nederlands voetbal kwalitatief niet zoveel meer voorstelt is onderhand wel meerdere malen duidelijk geworden. Op het Europees podium hebben we allang niks meer te zoeken, maar de neergang van het 'topvoetbal' in Nederland heeft wel als resultaat dat er een enorme subtop en middenmoot is ontstaan waar tegenwoordig bijna elk elftal deel van uit kan maken. Als je nou dit seizoen bekijkt zijn er eigenlijk maar twee of drie ploegen die echt niet mee kunnen en zou je van de andere acht à negen clubs onder de top vijf gewoon een willekeurige ranglijst in kunnen vullen. Het is echt knotsgek. Soms is het lachen van beschaming als je kijkt naar bepaalde prestaties, maar wat wij wel hebben en veel andere competities niet is dat het hier alle kanten op kan. Verrassingen maken het voetbal juist zo mooi, en voor een actief voetbalsupporter is het des te mooier dat jij als fan het idee krijgt dat jouw club thuis wint van een grotere club door jouw aanmoediging (groningen - Psv, Roda JC - Psv, ADO - Twente)

Je moet maar zo denken, in 88 waren we ook geen favoriet...

Mooi stuk man, ik heb je echt volgensmij op geen foutje kunnen betrappen. Echter heb ik wel een vraagje, wat doet het logo van Newcastle United nou bovenaan dat stuk?

1 november 2013 om 15:47

Eeh, Newcastle is daar aanwezig omdat Voetbalzone oorspronkelijk het idee had om Clubexperts enkel over hun favoriete clubs te laten publiceren. Dat hebben ze niet aangehouden, maar je moet bij 't indienen nog wel aangeven onder welke club je het gepubliceerd zou willen hebben.

1 november 2013 om 17:21

Oke dank je wel, dan snap ik het.

Ik vind dit echt een onwijs goed stuk. Ik ben het er niet helemaal mee eens, maar de manier waarop je je stuk opbouwt en gewoon je manier van schrijven maakt dit voor mij een geweldig stuk.

We zijn eigenlijk niet anders van je gewend, maar ook deze keer weet je weer precies alles op de perfecte manier met elkaar in verband te stellen. Je haalt ontzettend veel verschillende onderwerpen aan, maar toch blijf je bij het hoofddoel van de tekst. Je dwaalt niet af, en dat vind ik persoonlijk heel knap.

Echter val ik onder de 'zwijnen' in de zin van: een parel voor de zwijnen.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind de Eredivisie een vermakelijke competitie. Maar ik wordt af en toe helemaal gek van het onvermogen van clubs om een bal over 5 meter te spelen. Het is een beetje de waan van de dag bij mij. De ene keer vind ik het fantastich en de andere keer erger ik me kapot.

Maar uiteindelijk ben ik een fan van voetbal, en kijk ik liever naar de Premier League. Al zal ik ook altijd kunnen blijven genieten van de Eredivisie.

Al met al een geweldig stuk, dat van mij niet had hoeven stoppen.

5 sterren, as usual!

In Nederland moet men zeker genieten van de onderlinge concurrentie. In Zweden is dit ook het geval wat tot een leuke competitie kan leiden. Tsjechië krijgt dat ook steeds meer niet meer zoals voorheen alleen Sparta Praha.

Daarbij doet Nederland nog steeds niet slecht, als je kijkt naar het aantal inwoners dus ook gelijk de potentiële markt. Landen als Oekraine, Polen, Turkije, Roemenië, Kazachstan, Rusland die veel meer inwoners hebben dan Nederland ook gewoon voorbij op termijn. Waar Rusland, Nederland denk ik al voorbij is in de gehele breedte. Turkije gaat er ook aankomen op dat gebied buiten de top 4 zijn de clubs ook steeds sterker aan het worden. Kazachstan richt zich voornamelijk nu op de jeugdopleiding die gaan daar in de toekomst de vruchten van pakken. Roemenië en Polen is dan afwachten maar de potentie is er in ieder geval.

Landen als Italië, Duitsland, Spanje, Engeland, France die nu al ver boven de Eredivisie staan is logisch.

Denk dat op lange termijn waar ook het geld een belangrijk zal blijven spelen. Nederland zich voornamelijk moet gaan meten met Zwitserland, België, Schotland, Tsjechie etc.

Lekker geschreven, eigenwijs stuk, Lfc. Sowieso een verademing na Lex Muller...

Goede Ce!
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij (en anderen) vindt van de Portugese competitie. Op de een of andere manier spelen die ploegen een veel grotere rol in Europa en weten de teams hun spelers altijd te verkopen voor belachelijk hoge prijzen.

Spelers uit de eredivisie leveren vaak zo weinig op.

Waar zit verschil in kwaliteit toch in?

2 november 2013 om 09:04

Ha, good shout!

Portugal heeft natuurlijk banden met Brazilië en ook Angola. Maar een kind van Braziliaanse ouders dat in Portugal geboren wordt is in de aard van de zaak nog een Braziliaan. Als je die de uitgekooktheid, de 'slimheid' die Portugese en andere Zuideuropese landen vaak hebben vermengt krijg je hele goede spelers.

Door het koloniale verleden komen mensen van Braziliaanse en Angolese komaf al snel in aanmerking voor een Portugees paspoort. Daardoor kunnen ze scheepsladingen Brazilianen scouten, of dat nou in Lissabon of in Rio is. Die vliegen ze mee naar huis, dan plakken ze er het stempel 'portugees' op. Dat heeft als heel fijn gevolg dat je ze geen salaris van buiten de EU moet betalen. Niet-EU-spelers moeten geloof ik vijf ton vangen. Porto, Benfica en Sporting betalen voor hele getalenteerde Brazlianen maar een tiende(moordende concurrentie) en een heel klein transfersommetje.

Lang verhaal kort: Ajax moet zich al tien jaar behelpen met het scouten in een Playstationland terwijl Benfica eigenlijk vrije keuze heeft in het zoeken naar spelers in het grootste voetballand ter wereld.

Ik snap heel goed waar je naar toe wilt. In de kern is het natuurlijk ook spannend in de Eredivisie, precies zoals jij omschrijft. Wie kampioen wordt weten we vaak pas na ongeveer 32 wedstrijden. Wie er mee gaan doen om het kampioenschap weten we vaak ook pas na ongeveer 28 wedstrijden. De middenmoot is ieder jaar anders en ookal blijven selecties intact (feyenoord), het is geen garantie voor betere prestaties.

Echter heb ik een hele andere beleving van de Eredivisie, ik geef het als amusementscijfer een 4.
Puur omdat ik amusement zie als iets wat beter uitgevoerd wordt dan gemiddeld. Iemand zoals Dynamo (extreem populaire illusionist) die kan dingen met kaarten en andere voorwerpen wat een gemiddelde illusionist niet kan. Ik geniet van Rodger Federer en Rafael Nadal, omdat zij dingen met een tennisracket kunnen wat een gemiddelde tenniser niet kan. Ik geniet van Tiger Woods, Kobe Bryan en Derrick Rose. Omdat zij beter golfen en basketballen dan gemiddeld. Afain, je snapt waar ik heen wil.

Ik ben ook niet blind, ik snap dat je als Eredivisie nooit meer aansluiting gaat vinden met de Europese top. Zij ontvangen jaarlijks meer sponsor geld en dat zal blijven groeien. In een dusdanig tempo dat de Eredivisie steeds verder achterop zal raken. Maar kritisch blijven is zeer belangrijk. Het niveau is soms beschamend, clubs maken domme keuzes in financieel opzicht en jonge veelbelovende talenten kiezen al vroeg voor het buitenland. Oude ervaren spelers bouwen liever af in Turkije of Brazilie. Als het niveau van de Eredivisie nog verder omlaag gaat, is het straks met de ''spanning'' ook gedaan. Dus alleen genieten en niet meer kritisch zijn lijkt mij ook zeer onverstandig.

Je schrijfstijl is fantastisch en je argumenten sluiten perfect aan bij jou schrijfdoel. Dus ondanks dat ik het er niet mee eens ben, de volle 5 sterren.

Ik kijk niet zo vaak CE stukken meer. Omdat ik ze vaak niet vernieuwend, open deuren intrappen en slecht geschreven vindt.

Nu ben ik er nog niet helemaal achter of ik er mee eens ben of niet. Dat maakt echter voor mij de kwaliteit van de CE niet uit. Het is eigenwijs, goed doordacht en goed geschreven. En als je eindigt met niet zeuren is dat denk ik een advies waar ook ik vaker gebruik van moet maken.

In Europees perspectief moeten we nu pas op de plaats maken. Jammer maar waar. Talenten wil ook zeggen dat er periodes zijn dat het niet goed gaat. Misschien staat we er over 2 jaar heel anders voor. Wie zal het zeggen. 5 sterren wat mij betreft in ieder geval.

Wat een waardeloos stuk en denigrerend naar somige clubs. Met je "gedoodverfde degradant RKC zonder punten terug naar hun Eftelingdorp te tikken". Ten eerste is Waalwijk geen dorp en ten tweede ligt de Efteling in Kaatsheuvel wat niks met Waalwijk te maken heeft. De efteling ligt net zo dicht bij Tilburg als bij Waalwijk. En over dat gedoodverfde degradant, daar ga je nog wel op terug komen vriend. Rkc gaat gewoon tussen plek 10 en 15 eindigen.

4 november 2013 om 18:04

Prima, ik neem het voor kennisgeving aan. Zal ik nog slachtofferhulp sturen?

4 november 2013 om 19:31

Grappige jongen ben jij zeg! Als je dit over Liverpool zegt gaan die supporters gelijk janken (frank Lfc, Anfield etc)..

4 november 2013 om 21:33

Heb jij verder nog iets toe te voegen of kom je eigenlijk alleen maar op voetbalzone om te showen hoe dom je bent?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren