Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meulensteen slaat terug naar Moyes: ‘Ik ben gewoon buitenspel gezet’

Laatste update:

René Meulensteen was de rechterhand van Sir Alex Ferguson bij Manchester United, maar toen David Moyes het stokje van Ferguson overnam was er voor Meulensteen geen plek meer. Moyes liet onlangs optekenen dat hij Meulensteen wel degelijk heeft gevraagd om te blijven; die woorden worden nu echter in een ander daglicht gezet door de hoofdpersoon zelf.

/

“Hij heeft me inderdaad gevraagd om te blijven, maar wat hij daarna zei heeft hij niet gezegd”, begint Meulensteen in gesprek met talkSPORT. “Hij zei: ‘Ik wil dat je blijft, ik weet hoe belangrijk je bent geweest en wat je hebt gedaan voor deze club. Ik ga het echter helemaal alleen doen’. Toen vroeg ik hem dus: ‘Waarom wil je dan dat ik blijf?’”

"Dat is niet vastgelegd en daarom krijg je allemaal van die verkeerde, wisselende berichten over waarom ik niet ben gebleven. Na vijf jaar bij Ferguson, ik maakte deel uit van de trainingen, de planning, de uitvoering en nog veel meer dingen, ben ik gewoon buitenspel gezet”, aldus Meulensteen, die na zijn vertrek bij Manchester United werkzaam was bij Anzhi Makhachkala en Fulham. Momenteel is hij werkloos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat hij dit even opklaart. Hij mag trouwens blij zijn dat hij is vertrokken, anders zou hij ook nog beschuldigd worden van het falen van Moyes. Daar heeft hij nu tenminste geen last van.

18 augustus 2014 om 13:50

maar miss zou het wel beter gaan als hij bleef

18 augustus 2014 om 13:56

Dat is allemaal koffiedik kijken. Feit is dat Moyes flink op zijn bek is gegaan, mede door de zwakke selectie die zijn voorganger hem naliet. Meulensteun is daarentegen ook niet helemaal succesvol geweest sinds zijn vertrek bij Manchester United.

Maar wel goed dat hij iig wat duidelijkheid schept, want vond het nogal vreemd dat Meulensteun vertrok, terwijl Moyes aangaf dat hij hem vroeg om te blijven.

Meulensteen is gewoon een excellente veldtrainer, maar een zwakke hoofdtrainer. Die zou gewoon weer bij een goede trainer en een mooie club onderdak moeten zoeken...

18 augustus 2014 om 14:11

@ Analyse

Dan zul je zien dat Meulensteen vanaf volgend jaar samen met Spijkerman en Frank de Boer een topclub gaat trainen. Een gouden trio!

18 augustus 2014 om 16:59

@analyse

Wat was er zwak aan de selectie die Ferguson aan Moyes achterliet? Volgens mij werd Fergie het jaar ervoor met bijna dezelfde selectie kampioen en Moyes mocht die selectie zelf nog aanvullen met enkele spelers.

18 augustus 2014 om 18:26

Hoe kan die ook succesvol zijn geweest. Bij anzhi werd alles verkocht toen hij kwam en bij Fulham moest hij na een maand ofzo weer weg

18 augustus 2014 om 13:55

Het zou wel anders gelopen zijn als hij gebleven was. Deze man verdient meer waardering. Hij heeft meer dan Ferguson gedaan in de laatste jaren als ik zo naar hem luister.

18 augustus 2014 om 13:58

Dats natuurlijk niet waar, deze Meulensteen wil gewoon credits, hij was wel de veld trainer, voor de rest maakte hij steeds deel uit van, wat niet raar is voor een assistent.

18 augustus 2014 om 13:59

Als je de algemen werkwijze in Engeland kent, dan snap je dat Ferguson veel overlaat aan zijn assistenten. Dat is ook hoe Hiddink bij het Nederlands elftal gaat werken.

De trainingen worden in overleg met de assistenten (specialisten) samengesteld, die voeren de trainingen uit en de Engelse manager kan dan goed zien wat de staat van zijn selectie en individuele spelers is.

Wij in Nederland zijn meer van het zelf doen, al heb je trainers als - de eerder genoemde - Hiddink, maar ook bijvoorbeeld Ton du Chatinier, die het graag op zijn Engels doen.

En dat helemaal alleen doen is dus helemaal verkeerd gegaan

18 augustus 2014 om 13:59

Denkt u dat er naast Moyes-de-hoofdtrainer, er geen andere trainers aanwezig waren tijdens de trainingen?

Denkt u dat hij echt noot overlegde met niemand?

18 augustus 2014 om 14:01

maar zoals je ziet was het Meulensteen die veel touwtjes had bij United en ik denk dat hem , wegsturen hun daarom veel slecht heeft gedaan.

18 augustus 2014 om 14:06

Ik denk dan weer dat de factor 'meulensteen' vrij klein is. Toch als je die vervangt door een ander kundig iemand.

Ik zie niet in waarom één van de beste en rijkste clubs ter wereld niet in staat zou geweest zijn, om zo'n kundig iemand te vinden.

Zou ook maar een beetje raar zijn dat alleen Meulensteen kan wat hij kan.

18 augustus 2014 om 14:21

Ja dat wel maar ik denk dat juist moyes al die dingen wou doen. Tja, het is ook niet anders dan bij Ferguson die was al heel oud en Moyes wou misschien meer verantwoordelijkheid, maar dat is dus verkeerd uitgepakt

18 augustus 2014 om 14:44

Maar dan zijn we terug bij het begin. Je kan dat niet eens allemaal alleen doen.

In een club als Man United hebben ze een rits specialisten: conditie trainers, spitsen trainers, psychologen, jeugd trainers, etc...

Het lijkt me onmogelijk dat Moyes alle kwaliteiten van die specialisten bezit, noch dat hij nog maar dacht dat hij ze bezat.

En waarom zou Moyes hem vragen om te blijven, zijn kwaliteiten en verdiensten erkend, maar wel met het vooruitzicht om de facto werkloos te zijn?

Voor de eer? Voor het feel good gevoel? Volgens mij is er weinig ruimte voor sentiment aan de top.

Terecht dat hij weg is gegaan. Overigens ben ik niet overtuigd van de hoofdtrainer capaciteiten van Meulensteen. Ongetwijfeld fantastische veldtrainer maar verder niet.

Iedereen zou op zijn bek gaan met zo'n selectie bij Man Utd, het is gewoon zwak. Ze hebben echt in elke linie een versterking nodig mochten ze richting top 4 willen gaan.

18 augustus 2014 om 14:16

Precies. En dat zal dra blijken, want er is niks exceptioneel veranderd aan de kern.

Dan mag er links en rechts wel twijfel over Moyes bestaan, over Louis mogen we stellen dat Man United een toptrainer in huis heeft.

Maar ook toptrainers kunnen niet brengen wat verwacht mag worden wanneer die kern niet goed genoeg is. Dat lukt wel soms, eventueel en misschien eens op een WK, maar dat duurt ook maar een paar wedstrijden.

18 augustus 2014 om 16:50

Behalve Ferguson, die het jaar ervoor met dezelfde (eigenlijk zwakkere, Moyes heeft zich nog versterkt) selectie kampioen is geworden. Des de meer een reden om in te zien dat Ferguson een geweldige coach was.

de beste man is lange tijd rechterhand geweest van Ferguson en heeft zo toch aardig wat ervaring op het allerhoogste niveau. Ik weet niet of hij zelf nog de ambitie heeft om hoofdcoach te worden ergens, zeker nu zijn laatste 2 ervaring zeer lullig uitpakten. Is het niet iets voor Psv, Ajax, Feyenoord, Twente etc. om deze man als veldcoach op te pikken? Me dunkt dat hij nog wel van nut kan zijn.

Rene is een stille kracht aan de rechterzijde van Sir Alex geweest. Denk dat hij een behoorlijke bijdrage heeft kunnen leveren. Hoe Moyes dacht? we weten het niet maar dat het niet slim geweest is om Meulensteen te lagen is denk ik wel duidelijk. Jammer dat het zo heeft moeten gaan want de man heeft heel veel kennis en inzicht van het spel. Gun hem het allerbeste en een mooie club.

18 augustus 2014 om 15:42

" Meulensteen buiten, dus Man United doet het minder goed", wil u toch zeggen, niet?

Terwijl het eerder aan de kwaliteit van de kern lag. Eén na één werden quasi alle A-targets gemist.

En dan gaat het niet. Met of zonder Meulensteen aan boord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren