Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi schittert: ‘Dit type speler wordt eens in de vijftig jaar geboren’

Laatste update:

Barcelona won woensdagavond overtuigend met 3-0 van Chelsea, met een glansrol voor Lionel Messi. De Argentijnse sterspeler wist Thibaut Courtois twee keer te passeren en gaf de assist op Ousmane Dembélé. Antonio Conte is lyrisch over Messi, die in de Champions League nu op een totaal van honderd doelpunten staat.

Na afloop ging de manager van Chelsea in gesprek met Messi om hem zijn bewondering te delen. "We praten hier over een een speler die het resultaat bij iedere ploeg kan beïnvloeden, maakt niet uit voor welke ploeg hij speelt", wordt de Italiaan geciteerd door verschillende Engelse media. "Hij begon zijn carrière bij Barcelona en ik weet zeker dat hij daar ook zijn carrière gaat beëindigen."

"Veel clubs hopen dat ze hem in hun team kunnen hebben, maar dat is onmogelijk", vervolgt Conte, die onder druk staat bij Chelsea en na de uitschakeling mogelijk gaat vertrekken uit Londen. "Dit is een geweldig verhaal voor Barcelona en Messi. Dit type speler wordt eens in de vijftig jaar geboren. We praten over één specifieke speler met hele specifieke kwaliteiten. Hij is fantastisch."

"We hebben het hier niet over een topspeler, maar een super topspeler. Hij maakte het verschil. Dit zijn spelers die ieder seizoen zestig doelpunten maken. Ik ben erg blij dat ik de mogelijkheid had aan het einde van de wedstrijd om hem mijn complimenten te geven, we spreken over een exceptionele speler. De beste in de wereld", benadrukt de manager.

Verwacht jij dat Barcelona de Champions League gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 maart 2018 om 09:22

Overdrijven is ook een vak. Messi is natuurlijk een fenomenale speler, maar laten we niet gaan doen alsof je hem ook als verdediger of keeper zou kunnen opstellen. Messi is fabelachtig aan de bal, maar gelukkig ook nog menselijk. Genoeg dingen waarin hij niet zo goed is net zoals elke voetballer. Dat realisme moeten we wel behouden terwijl we genieten van zijn enorme talent.

15 maart 2018 om 09:55

Ronaldo was in zijn jonge jaren één van de beste dribbelaars en hij heeft altijd een perfecte techniek gehad.
Ik ben geen fanboy maar kijk wel al 40 jaar bewust voetbal.
Ronaldo en Messi steken al 10 jaar boven de rest uit. Persoonlijk vind ik Messi de allerbeste (Misschien zelfs wel de beste die ik bewust heb meegemaakt) maar Ronaldo is/was veel meer dan een doelpuntenmachine die het enkel en alleen van zijn trainingsarbeid moe(s)t hebben.
Beide zijn exceptionele talententen en verdienen respect.

15 maart 2018 om 10:01

"Al durf ik te zweren dat hij ook uit de voeten kan in de verdediging." Wat? Nee natuurlijk kan dat helemaal niet, maar waarom zouden we hier überhaupt moeten nadenken?? @Dejan: Het lijkt me ook wel duidelijk dat men met 'hij beheerst alles in het voetbal' niet doelt op zijn keeperskwaliteiten of zijn tackle centraal achterin 1 op 1.. Voor mij is hij de beste ter wereld om dat hij loopt van vlak voor Pique en Umtiti totaan de spits positie. Overal is hij te vinden en overal drukt hij z'n stempel. Is bij nagenoeg iedere Barca aanval betrokken. Scoort hij niet dan geeft hij een assist en geeft hij geen assist dan is de geniale opzet voor de assist van hem, daar kun je donder op zeggen. Je kan hem ook gewoon op alle aanvallende posities opstellen, maakt helemaal niets uit.

15 maart 2018 om 10:16

Boca2005

Opvallend dat iemand die 40 jaar lang voetbal bewust kijkt zoiets kan zeggen. Heb je ook bewust gemaakt toen Ronaldo in zijn eigen dribbels struikelde? Of toen hij als een kip zonder hoofd met de bal rende?
Ronaldo zijn dribbels waren geforceerd en mislukten ook erg vaak. Er zat vaak geen idee achter zijn acties. Hij kwam bij Real toen hij 24 was. Nog erg jong. Weet je hoe vaak hij uitgefloten werd door eigen publiek door zijn belachelijke (pogingen tot) dribbels?
De beste dribbelaars blijven dribbelen tot ze stoppen. Iniesta is even oud maar dolt met jonge tegenstanders wekelijks. Waarom kan Ronaldo dit niet doen? Zidane dribbelde tot zijn 36ste, Ronaldo de Braziliaan dribbelde zelfs met 50kg vetpercentage. Hoezo lukt ronaldo amper een verdediger te passeren? Waar zijn zijn dribbels zijn gebleven? Ineens vergeten?
Ronaldo zonder te scoren steelt weinig tot niets aan. Dit is een feit. Ronaldo heeft nooit een goede match gespeeld zonder te scoren. Dus ja, hij is alleen maar een doelpunt maker.

15 maart 2018 om 10:20

Het overdrijven zit hem meer in opmerkingen als " Ik geloof niet dat er nog ooit een betere komt" en "je vergeet nog een paar nullen". Bij veel records dachten we ook dat ze nooit verbroken zouden worden. We weten niet wat de toekomst ons brengen zal.
Overigens kun je je ook nog afvragen of Messi beter is dan Pele en Maradona waren. Daar is ook nog niet iedereen het over eens.
Waar we het wel over eens zullen zijn is dat Messi een fantastische voetballer is.

15 maart 2018 om 10:23

AndreSolo
Met iemand als jou valt niet redelijkerwijs te discussiëren. Moet ik je ook nog uitleggen dat je bij het voetbal geen punten krijgt voor dribbelen en dat je ook functioneler kunt gaan spelen?
Picasso is op latere leeftijd ook anders gaan schilderen, maar als je zijn oudere werk bekijkt zie je dat hij technisch ook gewoon een goede schilder was.
Ga eens wat oude beelden bekijken. De Ronaldo uit Brazilië is één van mijn lievelingsspelers, maar de Ronaldo van na de ernstige knieblessure is bij lange na niet de speler die Ronaldo voor die blessure was.

15 maart 2018 om 10:37

Ja ja we weten dat nu inmiddels Ronaldo bakt er niets van,5 gouden ballen baby cry me a river , ja en allemaal onterecht he.Ja toch

15 maart 2018 om 11:01

Boca2005
Ik reageer juist inhoudelijk op jou. Dat jij geen tegen argument kan bedenken ligt het puur aan jou.
Ik hoef geen ouwe beelden te gaan bekijken want ik heb zelfs Maradona zien spelen. Dus Ronaldo de Braziliaan heb ik bewust meegemaakt.

En over dribbelen, de beste voetballer is een dribbelaar. Dribbelen is wat een voetballer anders dan de andere maakt. Was Messi geen dribbelaar dan had hij de twee verdedigers gisteren niet weg kunnen dribbelen en had bal niet zo makkelijk kunnen neerleggen en had Dembélé niet gescoord. Ja leg mij even uit hoe functioneler het kan zonder dribbelen. Barça zonder de dribbelen van o.a. Messi en iniesta stelt niets voor. Real Madrid zonder de dribbelen van (vooral) Modric en Marcelo stelt weinig voor. Ronaldo de Braziliaan zonder zijn dribbelen zou het nooit reden in Italië en had de bijnaam O Fenonimo niet gekregen. Pele, Garrincha, Maradona, Gullit, Weah, Romario...behaalden succes door te dribbelen. Alleen aan rond tikken zonder acties/dribbelen heb je niets. Dan krijg je een voetbal op zijn Engels: kick n rush. Leg mij uit uit jouw 40 jaar ervaring wanneer het functioneler kon zonder dribbelen.

15 maart 2018 om 11:03

Dit klopt niet. Ronaldo speelde in de PL met topverdedigers. Hij had wel oogkleppen op en vooral zijn eindpass was bagger. Op het ek2004 was hij ook prominent aanwezig en zijn talent spatte er van af. In de loop der jaren heeft hij zijn spel volledig aangepast en is hij veel effectiever geworden. Dit heeft er voor gezorgd dAt hij zonder bal geweldig is, zijn looplijnen en gevoel voor positie is niet normaal. De beste als ne het mij vraagt, maar met bal aan de voet vind ik tig voetballers beter dan Ronaldo. Ik ben een Real fan MAar persoonlijk vind ik Messi de beste speler die ik ooit heb zien spelen. Iniesta dAar kan ik ook van genieten.

15 maart 2018 om 11:24

Solo
Zelden zo'n onzin gelezen.
Het antwoord zit hem in passing en de bal in het doel schieten. One touch voetbal.
Overigens geniet ik ook van Messi. Doe jij maar net of Ronaldo alleen per ongeluk de bal in het doel kan laten belanden met zijn beperkte techniek.

15 maart 2018 om 11:26

Goldenboy...
Welke topverdedigers? In de PL kwam hij juist "domme" verdedigers tegen. De Engels van toen en de jaren daarvoor verdedigden niet slim. Nu doen ze het iets beter maar toen waren echt kamikaze verdedigers. Ze waren meer fysiek. In La Liga kwam hij andere soort verdedigers tegen. Hij heeft niet zijn spel alleen aangepast omdat het efficiënter was maar vooral omdat wat hij in de PL deed, lukte niet in La Liga. Hij probeerde wel in zijn eerste jaren maar mislukte het vaak. Hij werd zelfs uitgefloten door eigen publiek. Al die trucjes met voeten over de bal vanuit een stille situatie terwijl jullie 5-0 achterstaan tegen Barça konden ze niet waarderen in Spanje. Daarom liet hij het voetballen aan de echte voetballers gelaten. Zoals o.a. Modric of Di Maria toen.

15 maart 2018 om 11:36

Boca2005...

Nee ik kan niet geloven dat jij 40jaar lang voetbal bewust volgt. Sterker nog, ik kan niet eens geloven dat Ronaldo de Braziliaan een van jou favorieten is. One touch voetbal, oftewel: niets anders kunnen dan een tikje breed houden, terug spelen en rennen. Je klinkt eerder alsof Filippo Inzaghi, Nuno Gomes of Mario Jardel jouw favorieten zijn.

15 maart 2018 om 12:26

Romario, Ronaldo, Van der Kuijlen, Gullit en Popescu zijn mijn favoriete PSV'ers en Messi, Maradona, Romario, Ronaldo (de Ronaldo van PSV en Barcelona) en Gullit mijn favoriete voetballers, maar het beste voetbal heeft PSV gespeeld zonder Romario, Gullit en Ronaldo, maar met Ronald Koeman, Kieft, Gillhaus en Lerby. Dat team scoorde de meeste doelpunten, won de meeste wedstrijden en behaalde de meeste en belangrijkste prijzen.
Nogmaals ik geniet ook van spelers als Messi, maar ik vind ook dat je een voetballer als ded Portugeese Ronaldo niet weg mag zetten als louter een voetbalmachine. Ronaldo, een voetballer die ik een pass op maat heb zien geven met zijn rug. Ik heb ook meer met Messi maar ik vind Ronaldo ook een geweldenaar.

15 maart 2018 om 12:35

Dat tikkie terug of tikje breed spelen is overigens vooral iets van de laatste jaren. Het gaat juist om de snelheid waarmee de bal naar voren wordt gespeeld.
Al de door mij genoemde favorieten heb ik (op Maradona na meermaals) in het stadion zien voetballen. In 1987 had ik al een seizoenkaart van PSV (vanaf 1980 bezocht ik al wedstrijden van PSV) en ik heb vele europacupwedstrijden van PSV in het buitenland bezocht en wedstrijden van andere clubs in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland.
Jij mag natuurlijk wel vinden dat ik er weinig verstand van heb. 😉

15 maart 2018 om 12:43

Dus de allerbeste moet ook goed kunnen keepen of op het middenveld kunnen spelen, hou op!!!

15 maart 2018 om 12:45

Jongens, jongens toch. Is het nou echt zo lastig om van beide spelers gewoon te genieten? Beide zijn wereldtop en hebben hun kwaliteiten. Geniet van ze, je CL avonden worden er veel mooier van

15 maart 2018 om 15:06

Waar haal jij nu vandaan dat ik een Ronaldo fanboy ben? Ik ben een liefhebber van beide spelers, geen fan. Gisteren wist je ook al te vermelden dat ik voor Real Madrid zou zijn wat niet het geval is. Komt alsjeblieft met sterkere reacties dan deze suggestieve aannames die kant noch wal raken.

15 maart 2018 om 17:43

Boca2005
Juist niet. Dat tikje terug of breed is juist iets van vroeger. Sterker nog je zag het meer vroeger dan nu hor. Zelfs de verdedigers tegenwoordig dribbelen vaak ipv van alleen rond tikken. (Marcelo bv die een verdediger is dribbelt 10x beter dan Ronaldo).

Maargoed, allerlei leuke persoonlijke feitjes waar elke voetbalfan, ik zeker ook, jaloers op zou zijn. Je hebt voetbal op zijn puurste meegemaakt. Je hebt de echte tovenaars bewust meegemaakt. Ophemelt Cristiano ronaldo niet. Laat het over aan de 12 jarige jongens. Ronaldo is een goeie voetballer en heeft zowat elke Barça supporter pijn gedaan met doelpunten. Maar als het gaat over voetbal, bal aan de voet, dan is hij ver van de beste. Niet nu en niet in zijn jonge jaren.

15 maart 2018 om 21:24

Laten we het er op houden dat ik het wel een goede voetballer vind, al is het zeker niet mijn favoriete speler. 😃 vroeger had je toch heel veel voetballende, inschuivende verdedigers zoals Ronald Koeman, (Gullit zelfs even bij PSV), Bruns, Popescu, Chovanec (bij Sparta Praag)? Ik vond dat wel mooi om te zien. Ik heb juist het idee dat juist de laatste jaren het spelen op balbezit door middel van breedtepasses en tokkies terug doel op zich is geworden, maar misschien laat mijn geheugen me wel in de steek hoor.
Het was zeker een genot om die voetballers te zien spelen en ik ben ook nog altijd blij dat ik ze heb kunnen zien spelen.
De sfeer in de buitenlandse stadions is ook wel bijzonder.
We worden het waarschijnlijk niet eens over de Portugese Ronaldo maar toch een fijne avond.

Ik zag Messi voor het eerst op het jeugd WK -21 in Nederland. Zelfs ik kon zien dat dat kleine jongetje ongelooflijk goed kon voetballen. Sophie Hilbrand maakte nog items met hem, waarin hij Nederlandse lekkernijen ging proeven, het spekje was zijn favoriet.
En nu, ruim 10 jaar later gaat hij voorzichtig richting einde carriere.
Wat vind ik het geweldig om te zien, dat dit talent de grote blessures bespaard is gebleven en niet met kapotte kruisbanden voortijdig moest stoppen, of via mindere clubs toch nog zijn top niveau moest halen.
Messi is buitencategorie, geniet van hem zo lang het nog kan!

15 maart 2018 om 09:25

Inderdaad. Ik hoop ook dat hij toch langzaam aan zijn wedstrijden echt gaat uitzoeken. Je wil niet zien dat zo'n speler op een bepaald moment toch niet geblesseerd raakt vanwege overbelasting, dat zou zo zonde zijn. Dit seizoen kan het denk ik nog wel maar misschien vanaf volgend seizoen zo nu en dan een wedstrijdje rust pakken zodat hij op de belangrijkste momenten nog kan floreren.

Weinig aan toe te voegen. Messi is natuurlijk een geweldige speler, een speler met kwaliteiten van absolute buitencategorie. Zulke spelers zie je niet veel voorbij komen. Hoewel er kritiek was op Courtois bij beide doelpunten (valt wel wat voor te zeggen ook), doet dit weinig af aan hoe enorm beslissend en goed Messi gisteren weer eens was.

Het is en blijft een fenomeen alleen moet hij wel afleren om zo makkelijk te gaan liggen en vragen om gele kaarten dat past totaal niet bij hem.

De beste aller tijden. Waarschijnlijk komt er nooit meer een betere. Wat geniet ik toch iedere wedstrijd weer van dit fenomeen. Tennis heeft Federer, Basketbal Jordan, Golf Tiger, Cricket Tendulkar en Boksen had Ali. Messi is de absolute voetbalgod. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

15 maart 2018 om 09:51

Waarschijnlijk komt er nooit meer een betere? We leven in het jaar 2018... lijkt me sterk dat in de duizenden/miljoenen jaren die gaan volgen nooit meer een betere voetballer zal zijn.

15 maart 2018 om 10:30

Lijkt me ook sterk dat voetbal nog duizenden/miljoenen jaren bestaat

15 maart 2018 om 09:58

, de beste ooit vergelijken met een Messi.. schaam je. Ali was vernieuwend en veranderde het boksen, dat heeft Messi niet gedaan en ook Ronalo niet. Dat Messi een buitengewone voetballer is moge duidelijk zijn, maar hij heeft het voetbal niet veranderd. Ronaldinho toverde zelfs bij tegenstanders een lach op zijn/haar gezicht. Dat heeft Messi nooit weten te bereiken. Diego leidde een inferieur Argentiniã« persoonlijk naar een WK, dat heeft Messi nog niet gedaan. Dus goed ja, een godheid, laat me niet lachen.

15 maart 2018 om 10:49

Messi heeft Argentinië wel hoogstpersoonlijk naar de finale geschoten en daar heeft higuain het verpest. Ook heeft messi er zelf voor gezorgd dat Argentinië überhaupt aan het wk meedoet in rusland.

15 maart 2018 om 12:15

Winner takes it all, finales tellen niet mee, Higuain heeft t verpest yeah right . Hij moest er gewoon staan als de beste ever toch.

15 maart 2018 om 10:09

En toch heeft C.Ronaldo 5 gouden ballen gewonnen in het tijdperk van zgn de allergrootste aller tijden. Dit jaar gaat Ronaldo ook de champions league winnen. Messi is fantastische voetballer meer dan dat maar verafgoding van hem om van te kotsen en Ronaldo maar gehaat worden. Maar ondertussen pakt hij de prijzen

15 maart 2018 om 11:48

Zelden zo een onzin gezien, maarja Portugees zeker? Dan is deze reactie wel te snappen lol.

15 maart 2018 om 12:17

Ben jij argentijn dan?? Bovendien heeft Ronaldo buiten Portugal ook een hoop fans dus snap jou logica niet echt

17 maart 2018 om 02:50

@benficacv78

Je comments zijn zo nutteloos hé. Je kan gewoon niet accepteren dat messi de allerbeste ooit is. Natuurlijk is Ronaldo een fenomeen, maar ik zie het eerder gebeuren dat over 2-3 jaar een soortgelijke Ronaldo Type speler zal komen. Maar het zou een wonder zijn als er ooit nog een speler komt die messi zijn niveau kan halen. Doe je ogen open! ...

Sierd is wel echt dé commentator voor bij Barcelona, die kerel komt met de gekste feiten op tafel.
Sierd: ‘elke keer als Messi vader wordt, scoort hij de eerstvolgende wedstrijd.’

Daar gaan we weer met de hype om Messi.
O wat fantastisch dat ie 2x heeft gescoord.... door de benen van Courtois.
Feitelijk waren het gewoon blunders van de doelman van Chelsea.
De beste voetballer ter wereld, hahahaha.
Hoe komt het dan dat de afgelopen twee jaar de Gouden bal door Cristiano Ronaldo is gewonnen ?
Zitten alleen maar een stelletje koekenbakkers in de jury zeker ?

15 maart 2018 om 09:51

Kun je me uitleggen welke hype?
Messi laat al jaren zien wat voor fenomeen hij is. Elke voetballiefhebber zal het hier over eens zijn.

15 maart 2018 om 11:28

Haha inderdaad mallepietje, daar ben ik ook benieuwd naar. Messi een hype noemen. Hahaha dan ben je echt niet helemaal lekker in je kokosnoot hoor! Of je nou een voorkeur hebt voor Messi of voor CR, als je een van hun beide een 'hype' noemt snap je echt he-le-maal niets van voetbal. Messi sloopt al een jaar of 12, 13 aaneengesloten alles en iedereen wat hij tegenkomen en jij wil gewoon beweren dat het allemaal niet zo veel voorstelt AjaxRene?

15 maart 2018 om 09:52

Je geeft het antwoord zelf al

15 maart 2018 om 10:14

Ja Ronaldo moet het uiteraard alleen hebben van marketing, ga je mond spoelen man, je kan van Messi genieten zonder Ronaldo te dissen, triest . Conte loopt zichzelf te beschermen van ja verliezen is bijna overmacht want Messi speelt mee. Champions league gaat weer naar Madrid zeer pijnlijk denk ik voor een hoop mensen

15 maart 2018 om 10:59

Beste,

In Madrid mogen ze blij zijn, dat in Spanje de 2de, 3de en 4de ook mag meedoen aan de zogenaamde "champions" League. Als alles normaal verloopt, zal Barca binnenkort z'n 7de titel in 10 jaar vieren. Als je gelijk hebt, en Real wint dit jaar de CL, dan zal dat eindelijk eens zijn nadat ze ook effectief kampioen geworden zijn van hun land. Real met Cr7, 2 titels in 9 jaar. Gene vette hé.

15 maart 2018 om 11:00

Kerel mijn club is niet madrid, Benfica is mijn club. Dus zal er niet van wakker liggen mocht Real niet winnen, gun het Ronaldo en hoop dat Portugal het goed op het WK doet. Maar madrid is champions league dat moge duidelijk dus zie ze t ook gewoon winnen en Ronaldo is weer on fire en gaat veel mensen weer pijn doen.

15 maart 2018 om 09:54

Het zou me inderdaad niet verbazen als de juryleden meer koek hadden gebakken dan voetbal hadden gekeken in die jaren.

15 maart 2018 om 10:00

Scorebordjournalistiek? Doordat hij met zijn team prijzen heeft gewonnen? Want zijn individuele cijfers en spel zijn nooit beter geweest. Ronaldo is een afmaker, een spits.

Dat je spreekt over een hype en blunders van de keeper zegt al genoeg.

15 maart 2018 om 10:42

Ronaldo is 33 jaar gvd, wat wil je nou zien man. 10 jaar aan de top en nog kom je met dat zielige hij is een afmaker een nieuwe verzinsel uitsluitend bedacht om zijn ongekende prestaties omlaag te halen. Kijk naar zijn cijfers man 10!! Jaar aan de top. Hij kan niet dribbelen?? meeste voetballers kunnen na zon lange carriere niet eens meer staan en jij en andere verwachten dat ie nog moet gaan dribbelen en balletje hooghouden ofzo. Je kan hem als persoon niet mogen maar ga zn prestaties niet neer halen. Verzin je eigen verhaal en ga mensen niet napraten wees creatief

15 maart 2018 om 10:55

Hij heeft in zijn hele real madrid tijd nooit rushes gemaakt en spelers uitgespeeld als messi doet. Ook heeft die nooit passes gegeven als messi ze kan geven. Het enige waar ronaldo mee kan concureren is het scoren van goals. Hij is pas net 33, je moet dan nog wel in staat zijn om te dribbelen of niet? Robben doet bijvoorbeeld niet anders en die is al ouder. Ik vind hem ook een geweldige afmaker. Uit wat blijkt dat je hem meer dan een afmaker kan noemen, want ik zie hem nooit het acties of spel maken.

15 maart 2018 om 11:09

So gaat het? Beetje gefrustreerd? Omdat ik gewoon met feiten kom. Kijk zijn goals maar na. Zijn bijna allemaal spitsengoals. Ik haal hem niet neer maar zeg dat Messi zijn individuele cijfers beter zijn. Dat zijn feiten.

Messi is 2 jaar jonger. Dribbelde Ronaldo 2 jaar geleden mensen voorbij als Messi? Nee want dat heeft hij nooit gedaan.

Nogmaals, niet gaan haten omdat ik met feiten kom.

15 maart 2018 om 11:15

Ronaldo is inderdaad ook een fenomenale speler, ongekende cijfers die hij kan overleggen, en hij heeft inderdaad jaren gehad waar hij Messi achter zich liet en de Gouden bal terecht heeft gewonnen. Maar je kan niet ontkennen dat, hoe goed Ronaldo ook is, Messi evenveel goals maakt maar daarbij meer assists op zijn naam heeft, en dat tevens ook doet vanuit een andere positie.

Geniet van beide spelers, iedereen heeft een voorkeur, dat maakt de andere nog geen koekenbakker

15 maart 2018 om 11:18

Ik zal het eens "creatief" uitdrukken.

Messi is de "merckx" van het voetbal, terwijl CR7 de "cavendish" is van het voetbal.

Begrijp je wat ik bedoel ?

15 maart 2018 om 11:39

Heel creatief alleen slaat het nergens op. Cavendish won 50 ettapes in de grote rondes maar pakte verder amper grote prijzen (1x WK op de weg en 1x Milaan - San Remo als ik me niet vergis). Ronaldo daarentegen won de PL, La Liga, CL meermaals is all time topscorer van de CL, van Portugal (en van Real weet ik niet zeker maar anders zal het vast niet veel schelen?). Cavendish is nooit gezien als een van de beste renners ter wereld terwijl Ronaldo al 10+ jaar bij de 2 besten ter wereld in zijn sport.

15 maart 2018 om 11:49

Je begrijpt dus niet wat ik bedoel. Ik heb het niet over gewonnen prijzen, maar over de kwaliteiten van de 2.

15 maart 2018 om 11:51

Btw, Cavendish wordt wel gezien als een van de grootste sprinters ooit !

15 maart 2018 om 12:11

Dribbelen heeft Ronaldo lang achter zich gelaten. Als je niet onder een steen had geleefd dan wist je dat hij dit meerdere malen heeft aangegeven. Hij vind goals maken gewoon belangrijker. Geef hem eens ongelijk.

Over rushes, ik heb er genoeg gezien bij real en heb hem ook genoeg spelers weg zien spelen om te scoren, niet evenveel als Messi maar ze zijn er wel.

Ronaldo is geen spelmaker dus aub kom niet met dit soort onzin, Messi staat op het middenveld en is een echte nummer 10. Bij Real hebben we daar iemand anders voor en dat is Modric.

Wat ik nog steeds niet snap is dat er na zoveel jaar in de top en constant presteren nog steeds mensen zijn die Ronaldo wegzetten als een nietsnut die alleen maar kan scoren (iets waar je wedstrijden mee wint).
Dat is zo respectloos en naar mijn idee ben je geen voetbalfan als je dit soort dingen zegt over 1 van deze 2 spelers.

Wat Messi doet is magisch, hij is een speler die in 1 flits alles en iedereen kapot kan spelen.

Wat Ronaldo doet is ook magisch, een bal die eigenlijk onbruikbaar is voor de goal converteert hij in een doelpunt.

Wat wil je nog meer. Je hebt gewoon 2 van de besten bij 2 prachtige clubs die elke week bewijzen waarom deze clubs niet zonder ze kunnen.

Grow up.

15 maart 2018 om 12:24

Zeer creatief indd, maar helaas gaat het niet helemaal op, want uiteindelijk staat Ronaldo wel op het podium in Parijs met de gele trui aan. Als kampioen van europa zowel in clubverband en met het nationale elftal.als je begrijpt wat ik bedoel. Met die al groeihormonen die Messi als kind heeft gekregen is ie meer een Armstrong

15 maart 2018 om 13:45

benficacv78, mijn voorlaatste post niet gelezen ? Btw, Real Madrid en Portugal staan op het podium, met CR7 als een deel van het geheel.

15 maart 2018 om 13:52

Wat is er respectloos aan als je iemand een geweldige afmaker noemt?

Messi is een spelmaker en een afmaker.

15 maart 2018 om 15:05

Jij snapt het niet helemaal denk ik.

15 maart 2018 om 10:07

De gouden bal is niet de prijs voor de beste voetballer maar de prijs voor de sterspeler van het beste presterende team.

15 maart 2018 om 10:30

Je hebt volledig gelijk maar wat wil je wanneer ze zon wedstrijden uitzenden dan komen de presentatoren bij elke balcontact van Messi klaar en bij Ronaldo zijn ze constant op zoek naar negativiteit om zjn prestatie omlaag te halen

15 maart 2018 om 11:10

Doe niet zo raar man. Overal zijn ze lovend over Cr7.

15 maart 2018 om 12:27

Ja omdat ie telkens de mondjes snoert, de man is al zovaak afgeschreven

15 maart 2018 om 13:53

Door wie dan? Over zijn voetbalkwaliteiten is niemand negatief hoor.

15 maart 2018 om 14:46

@pabloescobarca nee preciess, de enige reden waarom veel negatief zijn over hem zijn z'n arrogante trekjes op het veld

Conte zegt dit omdat hij wilt iedereen geloven dat het niet zijn fout is Chelsea uitgeschakeld en kom omdat Messi goed is, het is gewoon overdrijven om te zeggen over 50 jaar een soort speler als Messi zouden pas geboren. Ik geloof als een getalenteerde klein jongetje krijgt groie hormoon net als Chinezen bij Olympische Spelen zoals Messi die kreeg, over 10 jaar een verbetere soort Messi zou gemaakt worden.

15 maart 2018 om 10:35

Alleen PSG? Wat dacht je van de Amerikanen? Dan liepen er 11 Messis rond in hun selectie haha

Weer genoten van die kleine nummer 10. Hoe hij ook die goal van Dembelé creëert, geweldig!
En iedereen vindt het maar normaal.

Hij is momenteel de beste voetballer die het voetbal geproduceerd heeft. Het summum. Met Ronaldo als ultieme rivaal die blijft aanhaken. Minstens zo knap.

Soms denk ik bij mezelf wat voor ongelooflijke bofkonten we zijn dat we deze titanen mogen aanschouwen. Een rivalenstrijd waar je boeken over kan schrijven. Sasuke en Naruto, what a time to be alive.

15 maart 2018 om 11:11

Haha sasuke en Naruto, zou het meer Goku en Vegeta noemen😂

De cijfers van Messi ( niet de dribbels en passes ) en Cr7, moeten jullie eens allemaal leren relativeren. De kloof tussen de grote ploegen en de rest, is nooit zo groot geweest als nu. Ze spelen 90% van hun wedstrijden tegen een team dat minstens 1 klasse en vaak meerdere klassen minder sterk ( lees rijk ) is. En wat betreft "de Gouden Bal", individuele prijzen uitreiken in een teamsport is zo belachelijk als het groot is.

Ik keek ongeveer 12 jaar geleden veel BBC match of the day en was fan van Ronaldo en zijn spel. (Toen trouwens ook al een afkeer van zijn attitude). Maar toen kwam er bij een praatprogramma een onderwerp over het beste talent sinds jaren. Ik dacht dat ze Ronaldo bedoelden..het bleek ene Lionel Messi. Toen nog nooit van gehoord. Vervolgens uit huis en de sportzender aangeschaft. Sport1. Nou toen ik het Barcelona van Pep zag en sindsdien heb ik amper een wedstrijd gemist...kan ik niets anders zeggen dat Messi wel boven Ronaldo staat. En Ronaldo heeft echt goed gevoetbald. Op zijn top dat we bij de classico in onze broek scheten als hij begon te dribbelen met zijn snelheid. En toch zijn er momenten bij Messi die ik Ronaldo nooit heb zien doen. En nu Messi ook ouder wordt dribbelt hij nog als vanouds en doet zijn ding, daar waar Ronaldo er een andere strategie op na moest gaan houden. 14 jaar staat hij al aan de wereldtop en het einde is blijkbaar nog lang niet in zicht want hij is nauwelijks afhankelijk van medespelers om kansen te creeren. Dat is nu wel het grote verschil met Ronaldo.

Messi is echt zoveel keren beter dan Ronaldo! Hoe bestaat die discussie nog? De ballon D'or is 1 grote onzin. Mensen kijken niet naar het voetbal alleen naar het egoistische eindstationwerk, BAH!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren