Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi jaagt op record: ‘Mijn pa zou het leuk vinden als hij het haalt’

Laatste update:

Lionel Messi mag zich waarschijnlijk snel topscorer aller tijden van de Primera División noemen. De aanvaller van Barcelona scoorde tot dusver 249 keer en alleen wijlen Telmo Zarra trof met 251 treffers vaker doel. Dochter Carmen Zarra denkt dat haar vader het geweldig zou vinden als Messi een nieuw record vestigt in La Liga.

/

“Dat weet ik zeker, want Messi is een nobel persoon, op en buiten het voetbalveld. Zijn gedrag is voorbeeldig”, zegt Carmen in gesprek met Catalunya Radio. “Wij hebben thuis een heiligdom van Athletic Club staan, maar mijn vader zou het mooi vinden als Messi zijn record breekt.” Cristiano Ronaldo staat overigens op 190 competitiedoelpunten in Spanje, maar de familie Zarra heeft liever niet dat ook de Portugees Telmo inhaalt.

“Messi, Messi. Zonder twijfel. Ik vind Messi als speler en persoon veel beter. En meer zeg ik hier niet over. Ronaldo doet het ook goed op het veld. Hij is ijzersterk en jaagt tegenstanders schrik aan, maar ik opteer voor Leo”, aldus Carmen. “Records zijn er om gebroken te worden, dus we maken ons geen zorgen. Mijn vader stopte in het seizoen 1953/54, dat is circa zestig jaar geleden. Het is tijd voor een nieuwe recordhouder.”

Denk jij dat Lionel Messi het record volgende week zaterdag tegen Eibar breekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap hun wel waarom ze Ronaldo liever niet hebben. Die slacht Athletic altijd af .

10 oktober 2014 om 12:00

Knap dat jij je eigen conclusies trekt terwijl ze duidelijk aangeeft waarom ze liever Messi heeft. Maar daar heb jij wel een handje van!

10 oktober 2014 om 12:45

Bekijk anders even waarom ik het zeg. Ronaldo heeft er al 14(!!!) gescoord tegen Athletic. Ik begrijp dat je als Athletic aanhanger dan liever niet hebt dat Ronaldo jou icoon passeert. Daarnaast fluiten ze Ronaldo altijd uit.

10 oktober 2014 om 13:05

Messi heeft jullie vernederd wat praat jij nu weet ? ben jij de halve finalen \/ergeten in de cl waar hij in zijn eentje heel de achterhoeden te kijk zetten en zo zijn er nog een heel hoop voorbeelden. ik denk dat casillas niet een slaapt als hij weet dat hij tegen Messi moet spelen een dag \/an te \/oren

10 oktober 2014 om 12:19

FcDa

je begint te lijken op Hierro

als Koke zegt Messi is beter is omdat hij Real Madrid haat
als zij zegt Messi omdat athl verliest.



hahaha komt een dag dat jullie zich sportief toegeven en accepteren dat sommigen mensen Messi beter vinden.

10 oktober 2014 om 12:47

Kijk anders even wat verder voor je weer eens zoals altijd onzin uit kraamt. Athletic heeft het niet op Ronaldo. Ronaldo heeft al 14 x gescoord tegen Athletic. 3 x meer dan Raul, Puskas en Sanchez.

Hij snoert iedere x de monden van de basken. Dat is een reden waarom ze het hem niet gunnen.

Daarnaast is het een interview met een Cataaanse radio. Logisch dat ze dan zoiets zegt.

10 oktober 2014 om 12:52

Of ze heeft gewoon een voorkeur voor Messi als voetballer, ik neem aan dat hij ook zat tegen Athletic gescoord heeft.
Vaak is de meest voor de hand liggende reden de logische.

10 oktober 2014 om 13:29

Ja, Messi heeft 9 keer tegen Athletic gescoord.

Het was al knap dat hij topscorer werd van Barcelona laat staan een 60 jaar oud record uit de boeken schieten, maar Messi breekt wel vaker records.
Topscorer aller tijden van een grote competitie is gewoon ontzettend knap, zeker in deze tijden.
Ik hoop dat het in de classico lukt, staande ovatie in Bernabeu, gaat natuurlijk niet gebeuren maar zou leuk zijn als het hem daar lukt, en dat Barca dan ook wint natuurlijk.

En jahoor de eindeloze discussie begint weer. Messi en Ronaldo zijn allebei topspelers. Maar tegelijkertijd zijn ze ook heel verschillend. Messi voetbalt meer vanuit zijn aangeboren talent, terwijl Ronaldo iets meer trainingsarbeid in zijn spel legt. Beiden zijn het giganten die ontzettend veel goals maken en belangrijk zijn voor hun clubs.

Ik zelf vind het moeilijk om een speler aan te wijzen die beter is. Ze presteren op dit moment allebei weer ontzettend goed. Ronaldo meer goals, maar Messi meer assisten en toch ook al 7 goals in La Liga. Persoonlijke voorkeur gaat uit naar Messi, puur omdat het er allemaal wat sierlijker uitziet. Maar dat betekent niet dat ik Ronaldo per definitie minder goed vind.

Nogmaals het zijn allebei giganten, maar totaal verschillend. Ronaldo komt vanaf de zijkant en Messi speelt als valse spits. Laten we genieten van deze 2 mannen, want ik betwijfel of we ooit nog zo'n goede voetballers gaan zien.

Messi heeft het trouwens wel verdient om dit record te verbreken, speelt al jaren voetbal van een andere planeet en heeft in al die jaren nauwelijks vormverlies gekend. Zeer constante speler die altijd presteert.

10 oktober 2014 om 12:41

Ben het gedeeltelijk met je eens. Het zijn beide fenomenen. Maar voor mij is Messi duidelijk de betere speler. Ik vind het wel veel knapper wat Ronaldo presteert. Zoals je zegt Messi heeft een ongeëvenaard natuurtalent terwijl Ronaldo er meer voor heeft moeten doen. Dat gezegd hebbende kan ik van beide spelers niet meer zo genieten als in het begin. Op een gegeven moment raak je er aan gewend denk ik en misschien heeft het ook te maken met het huidige voetbal. Alle goede spelers trekken naar een handjevol clubs toe en dat maakt het voorspelbaar en weinig verassend waardoor ik wedstrijden van Real Madrid en Barcelona niet meer zo interessant vind om naar te kijken.

Zowel Messi en Ronaldo horen op 1 en 2 te staan in topscorerlijst aller tijden van Spanje en CL. En dat gaat ze binnen paar jaar ook lukken. Alleen WK blijft natuurlijk wel een smet. Maar ze zijn niet de enige. Van Basten, Best, Cantona, Giggs, Gerard zijn ook clublegendes die niet presteerden op WK.

10 oktober 2014 om 12:05

Messi is anders gewoon speler van het WK geworden. Ronaldo heb ik al 3 Wk's niet gezien. Deed hij wel mee?

10 oktober 2014 om 12:08

En die verkiezing nam jij serieus? Droevig gesteld met je.

10 oktober 2014 om 12:15

Haha die verkiezing was pure onzin man. James, Robben, Muller waren al sowieso beter.

10 oktober 2014 om 12:38

Robben was beter. Maar de impact van Messi kan je niet teniet doen. Zonder zijn beslissende momenten kwamen ze de poule niet eens door.

10 oktober 2014 om 13:01

Jij lult alleen over WK omdat je Ronaldo af wilt zeiken.. Zoek een betere reden joh met je Messi bril!!

10 oktober 2014 om 13:18

Toevallig deed Ronaldo wel mee ja. Daar heeft hij zelf voor gezorgd om er een paar in te schieten in de kwalificatie. En die verkiezing die Messi zogenaamd eerlijk won sloeg natuurlijk helemaal nergens op. Messi had in de knock out fase exact NUL goals gemaakt. Alleen in de groepsfase.. tegen landen als Nigeria, Iran en Bosnië. Nou dan verdien je het echt om die prijs te winnen!

10 oktober 2014 om 13:18

Play offs* tegen Zweden natuurlijk

10 oktober 2014 om 13:52

Maar hij was wel belangrijk in de knockoutfase. Hij was betrokken bij het doelpunt tegen Belgie en gaf de geweldige steekpass tegen Zwitserland waaruit Di Maria scoorde. Je moet Messi niet op z'n goal aantal beoordelen bij Argentinie aangezien hij daar op 10 staat en niet in de aanval. Dat ie er nog 4 maakt is des te knapper

10 oktober 2014 om 13:58

Ja en dan vergeet je z'n assists.
Verder kwam Ronaldo bijna niet eens in de wk tegen ploegen zoals Zweden en Kazachstan.
En dan liet de FIFA mensen nog stemmen toen Ronaldo zo belangrijk was tegen Zweden terwijl de stemrondes voorbij waren.
Maar dat vind je zeker wel normaal.
Hahaha zoveel zielige Cristina Ronalda fanboys.
Het zit jullie zo dwars dat jullie elke keer Messi moeten .
Messi is gewoon veruit de beste en Ronaldo is niks meer dan een doelpunt machine en daar zijn er zoveel van geweest.
Maar blijf maar vooral ontkennen.
Als Messi stopt heeft hij wss 10x zoveel records en prijzen dan Ronaldo.

10 oktober 2014 om 23:49

Hhh roben was alleen goed in de groepfase,(geen haat tegen hem; ik bn zelfs een nlder) en vooral tefen spanje... Na de groepfase was hij niet eens bijzonder...
On: dit geld voor iedereen hier.
Als je niet snapt waarom messi de prijs won, dan moet je alle statistieken van elke speler op de wk pakken en daarna vergelijken met die can messi...
Ga niet zomaar lullen over messi omdat iedereen dat zegt
#weinigverstandovervoetbal..

Ongelooflijk dat Messi dit record gaat breken, 60 jaar oud en vooraf hield niemand dit voor mogelijk. Hopelijk verbreekt hij dit record in El Clasico, zou wat zijn in het Santiago Bernabeu dit record uit de boeken schieten!

nou en of zou dat mooi zijn in Bernabeu het record aan diggelen schieten , zou het alleen nog mooier maken, Messi is en blijft de besten speler aller tijden om na te kijken, allen zijn aannames zijn al beter dan heel Ronaldo. die Messi heeft geen theater nodig om een man te passeren met een schaar of 10 en dan de bal nog terug spelen, messi speelt in het as \/an het \/eld daar het nog 10x moeilijker ballen is dan waneer je op de \/laken staat, hou aub op o\/er deze discussie \/an wie is er beter, je kan een Ferrari nooit \/ergelijken met een bmw.

10 oktober 2014 om 17:06

Of lekker in je eigen stadion tegen nieuwkomer SD Eibar. Lekker voor je eigen fans. En dan in style met een hattrick, omdat het niet anders kan en Messi heel erg typeert. Maar in Madrid het record verbreken bij je aartrivaal in Bernabeu tegen de recordkampioen is ook heel erg mooi. Nog gruwelijker zelfs.

Snap wel waarom ze willen zien dat Messi het breekt. Messi is natuurlijk de grootste speler van La Liga en dus automatisch van de wereld. Scoort veel, maar assist ook nog is veel. Completer ga je niet krijgen. Zou mooi zijn als Messi het in Bernabeu flikt.

mocht Messi "gewoon" de komende 5/6 jaar bij Barcelona blijven dan gaat hij een record neerzetten dat denk ik nooit meer gebroken gaat worden. Hij is wat 26? onvoorstelbaar om dan al zoveel doelpunten te hebben gemaakt in de competitie voor je club, Hulde!

10 oktober 2014 om 17:07

In juni 27 jaar geworden. Op het WK dus.

Most goal+assists in year 2014 (club+country, player top5 lgs)

Messi 57
C.ronaldo 55
Benzema 40
Bale 38
Alexis 37
Ibra 34
Di Maria 33

Most key passes from open play in top 5 leagues in year 2014:

Messi 73
Di Maria 64
Hazard 60
Firmino 60
Silva 53

Dus met directe betrokkenheid van doelpunten ligt Messi nog nipt voor op Ronaldo, maar als spelverdeler heeft Messi godmodus.
Dan ben je beter, completer, effectiever en met afstand de verdiende gouden bal winnaar.

10 oktober 2014 om 23:52

Precies dit.
Als messi minder dan 5 km per wedstrijd speelt, betekent per se niet dat hij slecht speelde...
Het zou me niet verbazen als hij de gouden bal wint..als hij zijn huidige vorm door trekt...

Waarom vergeet iedereen telkens in de vergelijking ronaldo-messi in la liga dat ronaldo pas 5 jaar in spanje speelt? Daar waar messi er al 8? Seizoenen speelt?

10 oktober 2014 om 15:32

Je weet dat Messi in 2005 zijn debuut maakte hé? Hij was toen 17 jaar.... Messi en Ronaldo lopen praktisch gelijk sinds dat Ronaldo in 2009 is gekomen. Dus messi heeft rond de 60 goals gemaakt in de tijd van 2005-2009. Dat is knap voor zo'n jonge leeftijd.

10 oktober 2014 om 20:53

Zijj debuut was in 2004. Echter eerste goal in 2005.
Dit betekent dat hij aan zijn 10e seizoen in la liga bezig is.
249 doelpunten in 10 seizoenen is gemiddeld 24.9 per jaar.
Daar waar ronaldo in 5 jaar 190x scoort. Ofwel 38 per jaar.
Ongeacht de leeftijd. Ronaldo maakte er ook rond de 30 voor united..

ronaldo is misschien wat meer in vorm nu dan messi qua scorendvermogen. maar messi heeft dit sezoen een ander soort rol gekregen bij Barcelona waardoor hij meer als spelmaker moet uitkomen. dit is geweldig om te zien, zijn assists zijn van hoge klasse, en assist combineren met goals maken is voor het team geweldig.

tuurlijk die hattricks van ronaldo is van grote klasse maar niet te vergeten op je 28/29 ben je het beste en zit je het lekkerst in je vel. en laat ronaldo nou net deze leeftijd zijn, messi heeft die leeftijd nog niet bereikt. en wat messi tot nu toe bereikt heeft in zijn leven zal geen speler overtreffen. al vele jaren op rij de beste speler van de wereld en voor mij de beste aller tijden. ronaldo een geweldige speler maar kan nooit tippen aan dat wat messi bereikt heeft.

'Als persoon beter' daar gaan weer.....

10 oktober 2014 om 19:30

Komt dat dan ook niet zo over? Je moet beseffen dat miljoenen mensen kijken naar de buis, en vele fans nemen het gedrag van hun idool over. Zij hebben gewoon een heel grote invloed en dat is ook niet onbelangrijk.

Dus Ronaldo kan op het einde van volgend seizoen 2de worden na Messi.. Dan moet hij wel 1 op 1 blijven scoren als hij tegen eind volgend seizoen 61 doelpunten wil maken.
Nog 69 wedstrijden tegen eind volgend seizoen, stel dat hij er 8 mist wegens schorsing of kleine blessure is 61 op 61 doenbaar. Hij scoort nu bijna aan 2 op 1 (13 op 7) bij de start van het huidige seizoen maar dat houdt hij niet lang meer vol. Zijn jaargemiddelden bij Real liggen steeds rond 1 op 1. Wat we nu zien is zijn limiet en hij zal zeker nog een terugval krijgen qua doelpunten maken betreft. Beter dan nu wordt hij niet, hij is ook al bijna 30.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren