Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Messi is een stommeling en had nooit aan de Copa moeten deelnemen'

Laatste update:

Lionel Messi had nooit zo stom moeten zijn om met Argentinië deel te nemen aan de Copa América. Dat is althans de mening van Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis, die vrijdag in gesprek met Sky Italia zijn onversneden zegje doet over de situatie omtrent de wereldvoetballer van het jaar. “Als ik hem was zou ik bedanken voor de nationale ploeg.”

/

De flamboyante preses neemt geen blad voor de mond. “Messi is een stommeling. Hij heeft zichzelf voor schut gezet door deel te nemen aan de Copa. Het was één grote fout. Als ik hem was zou ik zeggen: ‘sleep me voor het gerecht, verban me, maar ik kom niet meer naar Argentinië om mezelf voor schut te zetten. Ik speel bij Barcelona en ik heb geen zin om nog samen te spelen met een stel idioten die niet weten hoe ze mij moeten bedienen’.”

Argentinië begon het toernooi in eigen land als favoriet voor de eindzege, maar wist op een overwinning op een B-elftal van Costa Rica na weinig klaar te spelen. De inbreng van Messi was, zeker naar de mening van het verwachtingsvolle Argentijnse volk, bovendien summier. “Hoe kan een speler die gewend is op een bepaalde manier te spelen met dezelfde spelers, zich in zo’n kort tijdsbestek aanpassen aan een hele ander systeem? Ik ben daar faliekant op tegen”, besluit De Laurentiis.

Aurelio De Laurentiis heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

IMO heeft hij hier best wel gelijk. Elke keer als hij met Argentinië speelt, speelt hij veel minder als met Barca en wordt hij met de grond gelijk gemaakt. Misschien moet hij inderdaad gewoon bedanken om voor zijn land uit te komen.

22 juli 2011 om 15:45

Dat zou wel heel zwak zijn. Dan zou hij met andere woorden zeggen: Ik speel niet meer bij Argentinie omdat ik alleen goed kan voetballen als ik in het beste team ter wereld speel. Als Messi echt een grote speler wil worden moet hij ook in het Argentijnse elftal kunnen floreren en de dragende van Argentinie worden. Zo slecht is Argentinie nou ook weer niet.

22 juli 2011 om 16:35

individueel zijn ze zeker goed maar in teamverband zeer zwak met name als je het met barca vergelijkt. Messi is een speler waar alles om hem moet draaien maar bij Argentinie denken de andere spelers daar ook zo over... Mede heirdoor komt hij gewoon niet zijn spel. Een vogel zonder vleugels zie je ook niet gauw vliegen hoor...

22 juli 2011 om 16:57

Nou dan moet Ronaldo ook niet spelen bij Portugal of bv Giggs vroeger bij Wales of Eto bij Kameroen, omdat de nationale team minder is dan zijn club.. Wat een domme gedachtengang zeg..

22 juli 2011 om 17:28

Exact. Dat is ook de reden waarom ik mensen alleen maar uit kan lachen die zeggen dat Messi in 1 adem genoemd mag worden met de groten der aarde. Het mannetje doet het 2 jaar heel goed in het beste team van de wereld op dit moment. Goh poeh wat een prestatie. Bij Argentinie zie je dat hij met een minder team in 1x heel wat minder goed is. Wanneer deze jongen 10 jaar structureel mee kan draaien en ook bij Argentinie de belangrijkste man word dan ga ik erover nadenken om hem in het rijtje der groten te noemen. Op dit moment is hij niks meer dan een Ronaldinho die 3 jaar lang de beste was in zijn Barca tijd maar daarna ver wegzakte.

22 juli 2011 om 18:12

Ik ben het inderdaad helemaal met je eens dat hij nu een status heeft bereikt die gelijk is aan de status van Ronaldinho (wat natuurlijk al een hele prestatie genoemd mag worden). Als hij dit niveau bij barcelona nog een jaar of 10 vol kan houden en op termijn Argentinie een WK bezorgt vind ik dat hij tot de beste allertijden behoort (zo niet de beste allertijden).

22 juli 2011 om 18:36

@ajacied777 & Striiker

Heeft Cruijf of Van Basten Nederland een WK bezorgt? Ze horen wel bij de grootheden in het voetbal toch?

Messi is gewoon op dit moment de beste voetballer van de wereld en hoort op zijn 23e al tot de besten aller tijden..

22 juli 2011 om 19:05

Moest hun defensie net zo goed als de voorhoede zijn zouden ze veel minder doelpunten slikken en zou er ook veel minder naar Messi gekeken worden. Het is geen superman, het is gewoon een mens die ook wel een dagje minder heeft.

23 juli 2011 om 02:23

@ajacied777

Ach hou op met die onzin, Messi speelt met alleen maar individualisten die niet begrijpen dat zij 10 klasses minder als Lionel zijn. Het is pas echt tekenend dat Ronaldo bijv. niks klaarspeelt bij een land waar het wél om hem draait en waar de spelers dat wél begrijpen.
Messi is gewoon een geweldenaar, dat is niet afhankelijk van Xavi of Iniesta, natuurlijk speelt elke aanvaller beter met een goed middenveld, dat geld voor iedereen.

22 juli 2011 om 15:46

Wil dat dan zeggen dat hij niet meer moet komen, of dat het systeem helemaal op hem afgestemd moet worden, of dat hij in het systeem van het Barca van nu kan excelleren maar in een ander systeem toch niet zo heel erg goed uit de verf komt...

Deze voorzitter praat IMO totale onzin, want topspelers kunnen in verschillende systemen presteren. Oranje speelt ook een systeem dat niet iedere international bij zijn eigen club speelt, daar moeten ze zich ook aanpassen. En dat doen ze dan ook, met als uitzondering Van Persie..

22 juli 2011 om 17:20

Ja maar messi krijgt meestal de ballen van iniesta, xavi, noem maar op en dat heb je niet echt bij argentinie. Wie moet daar een perfecte pass geven? bij argentinie moet messi het spel maken dat hoeft hij niet echt bij barca te doen, soms wel maar niet altijd,. op het middeveld bij argentinie heb je ook niet zoveel drive naar voren wat je dan wel hebt bij barca. kijk maar elke balaanname die iniesta of xavi krijgt is gelijk opendraaien steken of tikken of scoren dat heb je niet bij argentinie. juist met zo'n spel kan messi pas uitblinken.

maarja elke team wil net als barca spelen en daarvoor moet je langer draaien met een team.

22 juli 2011 om 15:47

dan zal hij zker niet worden aangewezen als beste speler ooit ookal weet ik niet of hij zich daar druk overmaakt. Maar voor je land spelen is toch altijd iets moois en ik denk ook niet dat hij daar voor bedankt.

22 juli 2011 om 15:57

hahaha grappenmaker. Messi speelde gewoon heel goed op het toernooi, alleen hij werd niet begerepen en hij stuurde zoals altijd wel een paar mensen het bos in zoals gewoonlijk.

Hij heeft bij barca uiteraard betere medespelers maar hij speelde echt goed op het toernooi.a

22 juli 2011 om 16:01

Voor je land spelen is met alle respect samen verliezen en samen winnen.
Daarnaast is het met een land spelen heel anders dan met je club, Messi is een geweldige voetballer aan tjah hij is het speelstijl niet gewend en hij speelt niet zolang met zijn land dan met zijn club.

Daarom gaan er altijd mensen van uit dat er meestal individuele acties komen bij landelijke tournaments want spelers komen allemaal uit diverse clubs met diverse tactieken probleem bij Argentinië is dat er ongelooflijk veel spitsen en aanvallende middenvelders zijn en iedereen duikt maar het aanvallende flank in zo krijgt messi niet de benodigde ruimte of kans om dingen voor zich zelf te doen..!!

22 juli 2011 om 17:44

En dan moet je maar meteen de handdoek in de ring gooien? Hoe kan deze man dit nou zeggen en hoe kan je het hier nou mee eens zijn?

Vroeger was het écht een eer om voor je land uit te mogen komen en dat hoort nog steeds zo te zijn. Messi vertegenwoordigd een land met 41 miljoenen inwoners! Hoe gek is dat? Dan kan Messi dus gewoon zeggen dat hij dé beste is van de 41 miljoen inwoners die zijn land heeft.

Deze man -De Laurentiis- is waarschijnlijk op zijn achterhoofd gevallen want dit slaat natuurlijk helemaal nergens op..

Dit slaat echt werkelijk nergens op en ik denk dat vele de mening met me delen, het is net juist en eer om voor je land te mogen uitkomen.

Dit is volkomen onzin

22 juli 2011 om 16:06

het gaat er hier toch niet over of het een eer is of niet?
Laurentiis stelt het nogal zwart-wit, maar hij heeft ergens wel een punt, het verwachtingspatroon van Argentinië is buiten proportioneel.

22 juli 2011 om 16:17

Waar slaat dat nou op ? van persie raakte ook geen pepernoot op het toernooi moet hij dan ook niet meer uitkomen voor het Nederlands Elftal.

22 juli 2011 om 16:30

Hij moet helemaal niks.
Het grote verschil tussen Nederlandse elftal en het Argentijns is dat in Nederland een bondscoach een overwicht heeft en een tactisch idee dat gebaseerd is op spreiding van de kwaliteiten.
Bij Argentinië zag je duidelijk een hinken op 2 gedachtes: iedereen wil voor zichzelf gaan maar moet van de trainers alle ballen op Messi gooien, zo van:'' laat Messi het maar oplossen, dan heb ik het in elk geval niet gedaan.'' en een ''nou wil ik zelf een keer want Messi doet het niet''. Beide geforceerd en te wijten aan een relatief nieuwe bondscoach en het karakter van de jongens in de nationale ploeg.
Bovendien heb ik Messi een x-aantal voorzetten zien geven die gewoon afgemaakt moeten worden. Als dat niet gebeurd kan Messi er ook weinig aan doen.

In Nederland is het juist andersom, werd Van Persie niet genoeg bij het spel betrokken in de vorm van goede ballen. Bovendien is het bij Van Persie alleen het WK geweest waarin het niet lukte, vele andere wedstrijden lukte het wel.
Daarnaast is in Nederland iedereen sceptisch als het om prestaties gaat, ''wij zullen toch wel weer 2de of 4de worden.'' Dat maakt voor een prof de verbetenheid groter om voor het teambelang te gaan lijkt me.
Dus jou vergelijking gaat helaas niet op.

waarom moet iedereen zich aan messi aanpassen volgens mij is voetbal een team sport toch dus messi moet zich ook aanpassen

22 juli 2011 om 19:17

omdat je op deze manier als team en individueel grotere kans maakt. jij zou linksback zetten en zeggen, messi, je bent de beste van de wereld, pas jij je maar aan?????

niet mee eens, wat kan Messi eraan doen dat zijn medespelers niet zo geniaal zijn als hij. Daarnaast vindt hij het vast een eer om voor het nationale team van Argentinië uit te komen, anders neemt hij niet alle moeite ipv op het strand van in de buurt van Barcelona rond te hangen.

22 juli 2011 om 17:33

W-w-what? Aguero is een geweldenaar, Higuain is 1 van Europa's beste spitsen, Di Maria is een geweldige buitenspeler, Tevez hetzelfde als Higuain, Milito nog onder Mourinho de beste spits van Europa, Lavezzi is ook geen verkeerde speler, Mascherano was bij Liverpool en nu bij Barcelona een geweldige verdedigende middenvelder, Cambiasso is zowel aanvallend als verdedigend geweldig, Pastore is 1 van de grootste talenten van Europa, hetzelfde geld voor Otamendi en Garay. Zanetti heeft ook bewezen een genie te zijn.

23 juli 2011 om 15:50

inderdaad stuk voor stuk goede voetballers, maar niet van het niveau Messi, C. Ronaldo. Waren die voetballers inderdaad van zo'n hoog niveau dan had Argentinie de afgelopen jaren niet zo bedroevend gepresteerd. En nou niet aankomen met dat ze een slechte trainer hebben, want op een enkele trainer nagelaten is in het landenvoetbal een trainer hoogstens faciliterend

Zal een mooie bedoeling zijn als alle 'grote' spelers dat gaan doen. Dikke onzin natuurlijk, het is en blijft een -eer- om voor je land te mogen voetbal, hoe groot of goed je ook bent...

Messi speelde gewoon bar slecht het gehele copa america.
De enige schuldige aan het feit dat ze het copa hebben verloren is Messi.
De vergelijkingen tussen messi en maradonna kloppen ook dus voor geen meter want maradonna kon in zijn eentje een club of zijn land kampioen maken.

22 juli 2011 om 15:49

oh vandaar dat hij tegen Costa Rica en Bolivia als 'man of the match' werd verkozen.

22 juli 2011 om 15:53

Messi op de Copa America die gespeeld wordt in Argentinië....goh, wat bijzonder dat hij tot man of the match werd verkozen..

Daarnaast heb je daar toch bar weinig aan, aan die titel, als je zondag de finale op tv/tribune moet volgen.

22 juli 2011 om 15:56

Tegen Costa Rica B bij op een toernooi Argentinië, nee goh

22 juli 2011 om 15:59

Costa Rica B of de amateurs van Quick Boys, slecht was hij niet, dat ontkracht ik eventjes.

22 juli 2011 om 16:23

Wow, het is wel heel knap om als beste van de wereld Man of the Match te worden tegen ploegen als Costa Rica en Bolivia (Op papier de slechste van de hele Copa).

Nee, hiermee ontkracht je niks. Messi speelde gewoon slecht, niets meer of niets minder. Als je het daar zo mee oneens bent, vraag je dan a.u.b af waarom bijna de gehele wereld en zelfs de Argentijnen hem slecht vonden? De enigste die vonden dat hij wel goed speelde zijn Barca supporters.

22 juli 2011 om 16:30

Het zijn wellicht matige/slechte teams, maar als iedereen zo afgeeft op Argentinië en Messi, terwijl hij MOM wordt, dan zegt dat toch wel wat over de kwaliteit van het Argentijnse elftal lijkt mij...

22 juli 2011 om 17:06

Deze reactie zegt genoeg over de slappe vertoning van Messi op het toernooi.

22 juli 2011 om 18:42

Je hebt de copa niet eens gevolgd, want anders zou je nooit hebben beweerd dat Bolivia een matige team is. Ze stonden gewoon heel goed te verdedigen.als het zo makkelijk is als jij beweert waarom heeft Tevez dan niet even een hattrick gemaakt?

22 juli 2011 om 19:28

@yeisoonn

Hij was ook de beste op het veld tegen Uruguay. Je ziet dat de klasse ervan afspat. Hij wil dan bijvoorbeeld een 1-2 aangaan, maar krijgt de bal niet terug. Het probleem bij Argentinie is niet Messi, dat zeker niet. Volgens mij is het zelfs het beste om Messi zo snel mogelijk de bal te geven en dan kijken wat hij doet. Argentinie is los zand en ik zou zo snel mogelijk deze coach ontslaan en een andere halen!!

22 juli 2011 om 22:41

Ik heb de Copa niet gevolgt? Vriend ik ben zelf Colombiaans, genoeg redenen om de Copa op de voet te volgen. Ik zeg nergens ook dat Bolivia slecht heeft gespeeld of een makkelijke tegenstander was, maar je kan niet om de feiten heen dat ze op papier een zwak elftal hebben. Dan verwacht je nou eenmaal goede prestaties van Argentinie en ook van Messi.

22 juli 2011 om 22:43

Messi heeft ook zeker niet super slecht gespeeld, maar gewoon verre van goed. Komt dat door Argentinie of door hemzelf? Hij is onderdeel van de ploeg dus in beiden gevallen heeft hij het niet goed genoeg gedaan.

22 juli 2011 om 15:53

hahaha, heb jij de wedstrijden van argentinie wel gezien? Hij speelde de 1e 2 wedstrijden niet goed genoeg, maar tegen costa rica en tegen uruguay speelde hij briljant en liet hij zien dat hij veruit de beste voetballer ter wereld is.
En de penalty van Tevez? Dat was dus niet zijn fout? Al die kansen van Higuain, dat waren niet de fouten van Higuain?
Uruguay speelde als een rugbyteam en dat had niks te maken met voetbal.

22 juli 2011 om 15:54

Mijn instinct zegt me dat jij Barca-liefhebber bent, want zodra het voetbal (iets) minder mooi is dan dat van Barca heeft het niets met voetbal te maken.
Geen broer/neef/vakantievriend van Xavi toevallig?

22 juli 2011 om 15:57

Zoals Artys al zegt, je snapt toch wel dat er meer is in de wereld dan de Filosofie van Barça? Niet alleen aanvallend voetbal is voetbal, mindere teams moeten nu eenmaal verdedigen, en als dat lukt is het de beste tactiek, dat is nu juist voetbal.

22 juli 2011 om 16:02

Nee ik ben fan van Real Madrid maar ben ook Argentijn. Als je zag hoe Uruguay speelde, ze mogen blij zijn dat ze eindigde met nog 10 man (naar mijn mening=)
Batista wist niet een eenheid te maken in het argentijnse team en ze wisten niet hoe ze moesten spelen. Maar als het slecht gaat dan ligt het ineens alleen aan Messi? Niet aan andere vedettes? Niemand praat over hoe slecht Tevez speelde? Hoe dramatisch di Maria was tegen Uruguay? Hoe matig el Kun dramatisch was tegen Uruguay? Milito tijdens deze Copa?
Wees eerlijk, Messi speelde vooral in de 1e helft heel goed tegen Uruguay, briljant tegen Costarica... Gaat het even slecht, dan ligt het alleen aan Messi.

22 juli 2011 om 16:15

Zeker niet alleen aan Messi, aan het collectief. Dit artikel gaat over Messi, niet over de andere vedetten. Ik vind het onzin dat deze voorzitter zegt dat Messi moet bedanken.. Messi is een wereldvoetballer, maar moet toch ook presteren in andere systemen dan dat van Barca.

22 juli 2011 om 15:54

Haha.. ja hij was echt dramatisch..

kom op zeg, als je gewoon de wedstrijden goed bekeken had was er absoluut niks mis met het spel van Messi.
Hij was idd niet op zijn top aan het spelen, maar bar slecht?

De enige die messi een beetje begreep in dat elftal was Hiquain.
Die levazzi (zoiets)die snapt er helemaal geen snars van, Di maria kan echt alleen heel hard rennen, Tevez die wilt het allemaal zelf doen en aguero kon het verschil ook niet maken daar.

Er werd hulpeloos gezoch naar Messi en ze probeerde alles via hem. echt van alle kanten in het veld werd er teruggekapt om de bal maar naar hem te brengen.
Tegenstanders zien dat ook en gaan er met 3 man gewoon bovenop.
Het aantal overtredingen wat er gemaakt is op messi in alle wedstrijden is echt belachelijk hoog.
en nog was hij veruit de beste van dat hele team.

Ik zal niet zeggen dat hij geniaal was, maar zonder messi in dat team zijn het gewoon 11 kippen zonder kop die wat rondrennen zonder erbij na te denken.

maar het is niet geheel verrassend dat iemand met CR7 in zijn naam, dit artikel pakt om Messi de grond in te boren.

Was het ook de schuld van Ronaldo alleen dat ze op het WK echt niks gepresteerd hebben, of lag dat aan de rest van het team?

wat je zegt slaat echt nergens op. hij speelde niet zo goed als hij kon, idd.
Maar hem de schuld geven van de uitschakeling is onzin. Zolang je als trainer, toen maradonna en nu weer, al je hoop op 1 speler gooit. Dan is het zo simpel om dit te verdedigen, en zeker in de copa hebben ze bijzonder weinig moeite mee om er alles aan te doen.

Wat die meneer van Napoli zegt, slaat nergens op. Het is een eer voor je land te spelen, en dat zal Messi ook zeker vinden.

22 juli 2011 om 15:56

Welke club heeft hij dan in z'n eentje kampioen gemaakt??? Maradona is 3 x landskampioen geworden waaronder 2x met Napoli. Maradona speelde juist meer klaar met Argentinie dan met zijn eigen ploeg.

22 juli 2011 om 16:05

HIj heeft napoli kampioen gemaakt

22 juli 2011 om 16:24

In zijn upie zeker? Dat is een fabeltjesverhaal, evenredig aan assepoester en sneeuwwitje wat mij betreft.

Voetbal speel je met elf, en qua statistieken mag Maradona vooral in clubverband niet ruiken aan Messi.

22 juli 2011 om 18:18

Messi speelt dan ook in het beste team van Europa, Maradona kon het in teams die lang niet tot de beste teams werden gerekend. Messi kan dat in dit geval bij Argentinie niet. Messi mag aan Maradona ruiken maar dan houdt het toch echt op.

22 juli 2011 om 16:32

Maradona had op de leeftijd van Messi nog minder gepresteerd bij Argentinië dan Messi.

22 juli 2011 om 21:43

Dus omdat Messi het niet slecht en zijn team het nog slechter doet is het zijn schuld. En hij is 2x tot man of the match verkozen .

Is dit s'werelds beste voetballer?
Zodra hij geen strakke en gerichte passes meer krijgt, niks meer raakt?
Onvoorstelbaar natuurlijk.

Sorry, doe mij maar C.ronaldo.

22 juli 2011 om 15:51

''doe mij maar C.ronaldo.'' ? Volgens mij heeft ook meneer Ronaldo nog maar weinig klaargespeeld bij het nationale elftal.

22 juli 2011 om 15:56

Maar wel bij 2 clubs, terwijl messi het maar in 1 shirt heeft bewezen.

22 juli 2011 om 15:59

Finale EK en halve finale WK dude.. iets wat Messi nooit bereikt heeft.

22 juli 2011 om 15:59

@ Realsocio: Dus dan ben je beter??? Roanldo had verleden jaar veel meer kansen nodig om tot het zelfde aantal doelpunten te komen. gezien stak Messi ver boven Ronaldo uit qua effectiviteit.

@ Ivanhesp:

Teams tegen Argentinie kunnen het zich veroorloven met een dubbele dekking op Messi te spelen. Als je dit tegen Barca doet loopt de rest van het team erdoorheen dit in tegenstelling tot Argentinie.

22 juli 2011 om 16:01

Clubliefde dit clubliefde dat, blijft Messi bij één club is het weer niet goed.

22 juli 2011 om 16:02

Finale van het EK bereiken gaat een beetje lastig als Argentijn he..

22 juli 2011 om 16:10

finale copa amerika kan wel als argentijn

niet gehaald!

22 juli 2011 om 16:11

@el Guaje
Nee maar dan op zijn beurt in ieder geval de zwakkere finale van de Copa behalen moet dan wel te doen zijn.

22 juli 2011 om 16:20

@mo020

Kzou de feiten nog eens goed gaan checken als ik jou was. Messi heeft de afgelopen Copa wel degelijk de finale gehaald en gespeeld. Tegen Brazilië speelde ze toen. Hij was toen al de grote man bij Argentinië. Bekijk een paar van ze wedstrijden maar zou ik zeggen.

22 juli 2011 om 16:34

Haha finale EK, leg jij mij is uit hoe hij dat moet bereiken dan?
Hij heeft de finale van de Copa America bereikt en is 2x gestrand in de kwartfinale van het WK.

22 juli 2011 om 16:34

@johnboy815

Ronaldo had inderdaad meer kansen nodig, en heeft er ook meer gescoord. Om veel kansen te hebben moet je ook veel kansen creëren, is dat ook niet een vorm van effectiviteit?

Topscorer allertijden in la Liga veel beter kan kan het eigenlijk niet.

22 juli 2011 om 16:43

Haha, ik heb me werkelijk kapot gelachen om deze reactie; Messi heeft nooit een EK finale bereikt. Verder vind ik dat mensen moeten stoppen over dat Ronaldo zich al bij 2 wereldteams bewezen heeft. Messi heeft alles te danken aan de club waar hij nu voetbalt, hoeveel liefde denk je dat hij voor die club heeft ? tuurlijk gaat hij niet weg , misschien wel nooit.

22 juli 2011 om 17:08

Die gaat nooit weg hoor, verdient een mooi salaris (is denk ik sowieso niet zo'n gedlsmijter, let op: denk ik). Mooie stad, leuk team, voetbalt er de sterren van de hemel, zou niet weten waarom hij weg zou gaan.

22 juli 2011 om 17:34

De copa America. Poeh poeh. Copa America is niet te vergelijken met een EK. Copa America is Brazilie en Argentinie. EK is veel sterker vertegenwoordig met landen als Spanje, Duitsland, Engeland, Nederland, Italie, Frankrijk, Portugal, Zweden, Kroatie.

22 juli 2011 om 18:51

Dus als we jouw beredenering gaan volgen is charisteas beter dan Messi omdat hij een EK heeft gewonnen, slaat nergens op wat je zegt.

22 juli 2011 om 18:53

Daar ben ik het toch niet mee eens, natuurlujk is het EK moeilijker om te winnen, maar ook Uruguay mag je niet vergeten natuurlijk.

22 juli 2011 om 19:08

@ mo020 Niet gehaald? 2007: finale copa America: Brazilië - Argentinië. Messi scoorde 3 keer dat toernooi en was goed voor 3 assists. Hij had er dus zelf een groot deel aan bij gedragen. Know your facts. Bovendien heeft Messi in 2005 nog in Nederland Argentinië als net 18 jarige jongen het WK onder 20 bezorgd door topscorer te worden op dat toernooi. En Het was echt niet de verdienste van Ronaldo die behalve een goal tegen Nederland die toernooi niks bijgedragen had dat Portugal de finale van de EK in eigen land had gehaald. Dat was nog de verdienste van de generatie Figo, Deco , Maniche, Nuno Gomez. En het behalen van de halve finale van het WK 2006 wil ik al helemaal niet over beginnen want: in de1/8 finale tegen Nederland schopten ze overal naar en werd Portugal helemaal weggespeeld maar ging hun enige kans erin. En in de kwartfinale was er wetende van de penalty trauma van de Engelsen een rode kaart nodig voor Rooney ( Aangenaaid door wie anders dan... ) om Engeland van scoren te houden om zo te kunnen overleven met 0-0 en het tot penalty's te laten komen.

22 juli 2011 om 19:29

@alex4all

Dat heeft hij toch ook gedaan?
Finale 4 jaar geleden tegen Brazilië. Gaat er een belletje rinkelen?

23 juli 2011 om 12:15

Nee Ronaldo heeft er alleen meer gescoord in La Liga. In de Champions League is Messi Ronaldo meer dan de baas!

22 juli 2011 om 15:58

@ivanesp

Hardstikke mooi dat je voor C. Ronaldo kiest maar waar in hemelsnaam ga je hem in het elftal van Argentinië zetten??
Een beetje onlogisch om zo'n discussie te openen als het niet over portugese spelers gaat.

On:
Misschien word het tijd dat er opnieuw gescout moet worden zodat men een team om Messi heen kan bouwen. Jeugdspelers met een hoge handelings snelheid en goeie steekpassen.
2 sterke centrale verdedigers met 2 snelle (jonge? spelers) op Rechts/links back.
Bouw een team dat er een aantal jaar kan staan, zodat ze alleen nog beter kunnen worden, slechter dan het nu gaat kan toch niet?!?!

22 juli 2011 om 16:16

Wanneer is Portugal kampieon geworden dan?

22 juli 2011 om 16:17

Haha sorry maar op een van de belangrijkste momenten, in de CL finale neemt meneer Ronaldo zijn allerslechtse penalty ooit, en dan ga jij uitleggen dat je liever hem hebt omdat hij meer klaar speelt 'met zijn nationale elftal'. Dat zou, wellicht, al dan niet, wat kunnen zeggen over hoe meneer met druk omgaat, terwijl Messi continu in de grootste wedstrijden accelereert.

Ik wil hier geen ordinaire Messi-ronaldo discussie van maken, maar als je ook maar een klein beetje voetbal zou volgen zou je weten dat juist Ronaldo gewend is aan alle ballen op hem, daar haalt hij een behoorlijk rendement uit maar juist Messi is de teamspeler die barst van de assists en doelpunten. Als je de Copa wedstrijden gezien zou hebben zou je hebben gezien dat er een hele hoop fout gaat in het teamdenken van Argentinië, schrijf jij Messi daar maar op af maar hij was wel degene die in totaal bijna 15x iemand voor het doel zette. Als de anderen dan niet afmaken is het Messi's schuld??

Het zijn beide fascinerend voetballers, en hen afrekenen op de prestaties van de ander, doe je er altijd 1 mee tekort. Kinderachtige toestand hier altijd, altijd maar dat tegen elkaar afzetten.

22 juli 2011 om 16:36

''haha sorry maar op een van de belangrijkste momenten, in de CL finale neemt meneer Ronaldo zijn allerslechtse penalty ooit, en dan ga jij uitleggen dat je liever hem hebt omdat hij meer klaar speelt 'met zijn nationale elftal'.'''

Gelukkig is deze vergelijking wel logisch..

''maar als je ook maar een klein beetje voetbal zou volgen zou je weten dat juist Ronaldo gewend is aan alle ballen op hem''

Na deze zin hield ik op met lezen.. wat een onzin zeg.

Ronaldo heeft geen uitleg nodig.

22 juli 2011 om 20:32

Je kan wel zeggen dat dat zijn slechtste penalty ooit was maar als hij die wedstrijd die kopbal er niet in had gekopt dan waren er geen penalty's en dan had Chelsea gewonnen dus dat vind ik een redelijk slecht voorbeeld.

22 juli 2011 om 20:30

@ivanesp

Dat heb je nou eenmaal... als je een schaapje bent en de rest lekker na gaat bleren. Niks meer raakt. Hahah lachwekkend. Hij heeft bij vlagen goed gespeeld Messi, maar ook momenten te vaak afwezig. Maar om gelijk te zeggen ''niks meer raakt'' ?

hahahaha

dit slaat nergens op een de beste speler ter wereld hoor gewoon bij elke team goed te spelen
en argentinie is niet eens de minste ze hebben auguero higuain tevez zanneti, wat wil je nog meer
ronaldo doet het tog ook gewoon goed bij real en met portugal voral die wedstrijd tegen spanje

22 juli 2011 om 16:49

Ik durf bijna te wedden dat je een Real fan bent, aangezien je alleen naar de individuen kijkt. Waarom denk je dat het niet loopt bij Argentinië ? Omdat het geen team is en ze totaal niet op elkaar ingespeeld zijn, ze spelen allemaal wel anders bij hun club qua tactiek en dergelijke. Ik weet niet of je de wedstrijden hebt gezien ? maar ik kan niet zeggen dat Messi slecht speelde, hij is tevens bij Argentinië de spelmaker en niet zoals bij Barça de afmaker. Hij had een paar schitterende passes maar Higi en Augero waren totaal niet scherp genoeg anders hadden ze alle wedstrijden gewonnen en in de finale gestaan, Terwijl nu Messi alles op zich krijgt voor het verlies van een heel team. Het is en blijft voetbal, een teamsport

@michielr3

dus wat je wilt zeggen is zonder de mannetjes van barcelona is Messi Messi niet ?,..
grote onzin argentinie heeft genoeg goeie spelers om een top team optestellen alleen alle topspellers kunnen gwn niet samen spelen blijkt daar en bij het nationale team wrm zou het team voor messi moeten spelen en wrm messi daar niet gwn voor het team ?,..

Messi deed het niet eens zo slecht tijdens de Copa. Integendeel zelfs. Hoeveel kansen kreeg o.a. Higuain niet door toedoen van Messi?

Wel is het zo dat Messi nooit het niveau zal halen dat hij bij Barca haalt. Maar dat is niet zozeer zijn eigen schuld. Bij barca spelen ze het beste voetbal van alle teams (op dit moment). Dat kan je moeilijk evenaren als je in groepsverband pas een paar keer per jaar met elkaar samenspeelt.

Wat een onzin zeg! Het is een eer om voor je eigen land te spelen en dat betekent ook voor Messi. Het is jammer dat Argentinie niet won tegen Uruguay, maar Messi speelde gewoon goed en het team had pech dat Muslera briljant keepte. Anders hadden ze zondag gewoon in de finale gestaan....
De eerste 2 wedstrijden waren slecht en daar werd hij inderdaad matig gebruikt.....

22 juli 2011 om 20:25

Het gekke is dat hier Messi wordt afgerekend alsof hij een diepe spits is, maar voor Argentinië was hij of '10' of speelde hij hangend vanaf rechts.

Als hij in plaats van drie assists, talloze succesvolle dribbels (of eigelijk 32, by far de meeste) en mensen 10 x voor het goal zetten gewoon 3x had gescoord had je niemand meer gehoord...

Zegt hij nou indirect dat Messi alleen kan functioneren in een team waar iedereen van absolute wereldklasse is? Waardoor hij ook suggereert dat Messi dus individueel gezien niet eens de beste van de wereld is?

Elke speler heeft zich in een kort tijdsbestek maar aan te passen aan het systeem wat Argentinie speelt .. Daarnaast blijft het toch gewoon een eer om voor je land te spelen.

Ik vind die de Laurentiis trouwens echt een geweldige preses, haha.

die preses van napoli moet zijn mond houden want het is niet alleen messi's fout ze doen het allemaal het kan een keer fout gaan van fouten leer je maar deze man denk ik niet met zo'n grote mond verandert deze man zn mening niet

Ik ben het met hem eens. Bij Argentinite lopen alleen maar spelers rond die lopen te echo'en. Ze staan er voorzichzelf en meer ook niet. Messi is gewoon te goed om met zulke hansworsten te spelen. Spelers als Tevez denken alleen maar aan zichzelf.

Doe mij maar liever C.ronaldo die speelt tenminste nog bij elke team goed niet alleen in 1 team?

22 juli 2011 om 15:56

Ahja bij Portugal stelt CR anders ook niet veel voor hoor. En die prestatie tegen Spanje die iedereen noemt is dan ook één van de weinige. Nee, Messi en Ronaldo zijn geweldenaars bij hun clubs. Maar bij de nationale elf is het bij beide heren minder.

22 juli 2011 om 19:11

Ik sta versteld van alle onzin die hier uitgekraamd wordt. Messi doet het met zijn land veel beter dan Ronaldo. Volgens de officiele fifa lijst was Messi de zesde beste speler van het afgelopen wk en Ronaldo kwam niet eens voor in de top 20. Hoezo Ronaldo presteert beter met zijn land ?

22 juli 2011 om 20:29

Geloof je het zelf? Hoeveel goeie interlands heeft Ronaldo nou gespeeld vanaf het begin van het WK? Wss kan je alleen maar die wedstrijd tegen Spanje noemen, maar die heeft Messi ook gespeeld en toen wij hij zelfs met 4-1.

Wacht even.. Het ligt ineens aan héél Argentinië als Messi slecht speelt? Als Ronaldo of Rooney tegenvalt op een ek of wk ligt dat aan hun eigen egoïstische instelling en Messi valt niets te verwijten?
Ik zeg werkelijk een topvoetballer, maar wees ook realistisch. Hij speelt in een wereldteam als barca fenomenaal.. Maar laten we ook gewoon toegeven dat hij zijn barca niveau niet haalt op het wk en de Coppa.. En dat deed maradonna wel

Ten eerste is het een eer om voor je vaderland uit te komen...

Ten tweede speelde Messi niet op zijn best tijdens de Copa. Hij speelde ook niet superslecht als velen beweren. Ik vond Aguero de beste speler bij Argentinie en de combi Messi-aguero vond ik enorm goed.
Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik dat zijn teamgenoten tekort word gedaan. Het zijn geen superslecht spelers en winnen doe je met 11 man, maar verliezen ook

Het is voor mij nog steeds een raadsel waarom Messi niet presteert met Argentinië. Vooral als je naar wat voor spelers er rondlopen. Als je de beste speler op aarde wilt worden moet je overal kunnen presteren. In mijn ogen presteert Ronaldo veel beter bij Portugal dan Messi bij Argentinië. Het is dan ook maar de vraag of Messi wél in een ander team dan Barca zal presteren. Tot nu toe heeft Ronaldo het overal uitstekend gedaan, waar hij ook terecht kwam. Maar Messi is nog maar 24 jaar, wie weet zal het nog allemaal veranderen.

zever, iedereen zegt toch dat hij de beste voetballer ter wereld is? Dat hij dat dan maar is echt bewijst! Een echte topvoetballer stapt op het veld en forceert kansen voor zijn team, dat heb ik Messi nog niet zien doen voor zijn land.. Batista had in mijn ogen ook is een starting XI zonder messi moeten proberen, waarom niet? genoeg wereldspitsen daar en hij forceert toch niks. Iedereen moet eens stoppen met zoveel stroop rond de te mond te spelen van Messi, je ziet, dit tornooi heb ik veel betere spitsen gezien

Wat een gigantische onzin verkondigt deze man.

Ten 1e speelde Messi op de openingsmatch na gewoon goed maar liep het vooral in de 1e 2 wedstrijden niet bij het hele team. Ten 2e heeft Batista het Barca systeem ingevoerd en speelt Messi dus helemaal niet in een totaal andr systeem. Ten 3e, Argentinie heeft veel keuze op het middenveld en vooral voorin maar achterin is de keuze heel klein. Of moet Messi nu ook nog ballen van de doellijn gaan halen? Het is heel erg simpel om te zeggen dat Messi bij Argentinie hetzelfde niveau niet haalt.. ze zijn uiteindelijk met penaltys uitgeschakeld door Uruguay maar hadden verdiend om die wedstrijd te winnen, dus het zat ook gewoon niet mee..

Mensen die nog steeds aan Messi twijfelen na alles wat hij heeft laten zien horen mijns inziens thuis in een inrichting.

22 juli 2011 om 16:06

@messinr1

ik ben het helemaal met je eens!
Ik wou nog toevoegen dat messi het nooit in zijn hoofd zou halen om niet te willen verschijnen voor een duel voor zijn eigen land. Zijn persoonlijkheid is 1 om een voorbeeld aan te nemen,
en zijn inzet is altijd 100 %

alleen met je allerlaatste zin bedoel je gewoon de C. ronaldo fans toch?
want die zijn behoorlijk irritant in deze topic merk ik.

22 juli 2011 om 16:17

Nee ik bedoel iedereen die aan Messi twijfelt. Dat zullen vast veel Ronaldo fans zijn. Maar ik snap zowieso niet waarom je geen fan van beide kunt zijn. Ik vind het allebei geweldige voetballers maar Messi is echt fenomenaal. Degene die hier zeggen dat hij er niks van bakt bij Argentinie hebben geen enkele wedstrijd gezien daar ben ik zeker van. Want zowel op het WK als op de Copa America liet hij zijn klasse zien alleen was het niet even beslissend als bij Barca. Maar om te gaan zeggen dat Messi daarom niet zo goed is als iedereen denkt etc is echt de grap van de eeuw. Wat die man in een paar jaar heeft laten zien heb ik nog nooit gezien en ik volg het voetbal heel lang in tegenstelling tot sommige kinderen hier op VZ.

22 juli 2011 om 18:35

Ik ben ook niet voor Barca of Real, ik verwacht altijd veel van deze 2 ploegen voetballend, maari n de media vond ik het van beide ploegen zwak hoe ze met elkaar omgaan, zonder ook een kant te kiezen.
Maar op voetballend gebied zijn beide teams een genot om naar te kijken als neutrale kijker.
Beide (C. Ronaldo en Messi) vind ik klasse spelers, maar Het gaat in dit topic niet over Ronaldo maar over Argentinië dus die vergelijkingen en discussies hebben geen zin.

Messi zonder Barca voetbal is net als T-pain zonder autotune, No Hate

22 juli 2011 om 16:09

haha geweldig voorbeeld!

En, inderdaad waar.

22 juli 2011 om 16:19

Twijfelen aan Messi is net als twijfelen aan je sexuele geaardheid. No hate

22 juli 2011 om 16:50

Slecht voorbeeld..
T-pain met autotune nog steeds slecht...

22 juli 2011 om 20:31

Hier heb je een punt

Ik vind het zeer zwak van Lionel Messi, als je de beste speler van de wereld bent, moet je toch ook in je nationale elftal kunnen spelen, ook als daar geen Xavi & Iniesta zijn!, dat vind ik geen bewijs van de beste speler ter wereld, Ronaldo kan bij Portugal toch ook slagen, en ook zonder Özil, Cristiano Ronaldo vind ik beterr!!

maar natuurlijk is het zo, dat je bij Argentinië hele goede aanvallers hebt met heel veel scorend vermogen, en al die spelers die schieten wel een paar x zelf, spelers zoals:

- Tevéz
- Aguero
- Higuain
- di Maria
- Diego Milito
- Lavezzi
- en Messi zelf,

natuurlijk staan 'al' deze spelers niet in de bassis, maar ze worden sommige wel als wisselspelers gebruikt, en als er aanvallers op het veld staan, dan zijn deze het wel!(bij Argentinië).

22 juli 2011 om 16:20

Ronaldo slaagt ook niet bij Portugal? Het probleem met Argentinië is het grote aantal egoïsten. Niemand wil de bal aan Messi geven, eigen succes eerst.

22 juli 2011 om 16:21

Een team bestaat niet alleen uit aanvallers he.. Argentinie heeft op dit moment gewoon een zwakke verdediging en hiernaast missen ze iemand als Riquelme op het middenveld. Een echte spelmaker die de lijnen uitzet waardoor Messi zich kan bezig houden wat hij zo goed kan. Scoren en laten scoren.

24 juli 2011 om 14:16

@ officer en Messinr1,

ja maar uiteindelijk krijgt messi toch meer te maken met, de aanvallers dan met de rest van de spelers,, en de aanvallers krijgen ”meestal” de kansen en die moeten het afmaken, de middenvelders komen ook mee naar voren of de verdedigers, en die schieten hem ook zelf op doel of die pasen, op een ander, en misschien is dat ander messi wel, en misschien ook niet, messi zit ook in dat team, en het ligt ook niet allemaal aan hem dat het zo slecht gaat met argentinië, maar hij speelt wél bagger-slecht, en dat ligt wél aan hem!

en Ronaldo had niet een ”supergoed WK” ofzo.., maar dat was lang niet zo slecht als messi, na het WK heeft ronaldo echt goed gedaan, al helemaal tegen Spanje!

Dit slaat dus echt helemaal nergens op, De Laurentiis hoeft ten eerste niet zo respectloos op te stellen ten opzichte van het Argentijns nationale elftal waarin meerdere wereldspelers in spelen. Ten tweede wat heeft de Laurentiis ooit betekent in het voetbal, is hij niet een filmregisseur? Waarom doet hij alsof het Argentijns elftal uit een stel houthakkers bestaat? Het kan trouwens aan alles liggen dat Argentinie niet goed speelt, maar het is verbazingwekkend hoe Messi altijd onder zijn kunnen speelt bij het Argie elftal.

Messi heeft niet de persoonlijkheid om het Nationaal elftal naar zijn hand te zetten zoals Cruijff en Maradona ooit deden...

Misschien komt het nog, maar ik denk van niet.

22 juli 2011 om 16:09

Inderdaad, Messi heeft de kwaliteiten van Maradona, zelfs meer kwaliteiten. Maar Messi dient geleid te worden en niet te leiden. De nationale ploeg van Argentinie heeft geen leiders of althans die staan niet op om de één of andere reden. Maar dat Messi de beste voetballer ter wereld is staat buiten kijf. Jammer dat het er niet helemaal uitkomt bij Argentinie.

Misschien is Messi helemaal niet zo goed als we denken en kan alleen goed presteren samen met sterren als Iniesta en Xavi en de anderen, maar om nou niet voor eigen land te spelen is natuurlijk onzin, je moet er ook zijn als het niet goed gaat.

Messi is de beste voetballer van de wereld in dienst van Barcelona. Dit komt omdat hier ook veel andere spelers rondlopen die een wedstrijd kunnen beslissen.

Bij Argentinie lopen ook veel topspelers rond maar op 1 of andere manier Moet Messi alles zelf doen.

Messi is egt geen stommeling, hij is waarschijnlijk erg trots dat hij voor het nationale elftal mag spelen. Hij is een bescheiden voetballer en voelt zich niet te groot voor het nationale team.

Eindelijk is deze persoon eens iemand die in-direct durft te zeggen dat messi er niks van bakt, want bakte er helemaal niks van met argentinie, leuk costa rica -23, maar voor de rest niks. Hij mist gewoon spelers als riquelme en crespo, die hielpen hem en gaven hem de pases en dat mist messi. Dus hierbij is messi niks. En neymar is de beste speler van de wereld

Grapje, neymar is nog niet zo goed

En als messi stopt als internationaal, je weet het nooit, dan bewijst dat hij niet de bescheiden jongen was, maar een arrogante overschatte voetballer.

Kijk het is erg wat voor een beperkte kijk mensen hebben op Messi en zijn prestaties. Eigenlijk heeft die jongen in een ploeg die geen ploeg is en nul samenhorigheid toont gewoon goed gepresteerd. Zowel op het WK als op de Copa. Hoe vaak zie je niet dat Messi iets geniaal wil opstarten maar dat de 'mede' spelers hem de bal niet terug toe kaatsen? Of dat Messi bijvoorbeeld een Higuain in stelling brengt maar dat die man de bal er niet in krijgt? Wat te wijten is aan zijn blessureleed waarvan ie nog niet helemaal fysiek in orde is. Nee, mensen willen dat Messi net zoals bij Barça alles afmaakt en liefst iedere match, maar dat gaat niet zomaar 1,2,3, bij een geheel andere ploeg, met geheel andere spelers en een ander systeem. Het probleem ligt bij het hele elftal en bij de bondscoach. Als je moet combineren met 'ster' Tevez is het snel gedaan met voetballen, dan moet je wel zelf alles forceren. Daar krijg je de bal niet van terug, maarja, Messi is de beste voetballer ter wereld en dan kijkt iedereen logischerwijs naar hem. Maar het steekt mij tegen dat de mensen van Argentinie hem gedeeltelijk hebben uitgejouwd en dat ze hem de schuld geven van een rampzalig ongeorganiseerd en slecht draaiend team. Nee het ligt niet bij Messi het probleem, die jongen speelt nagenoeg altijd fantastisch, het ligt aan het geheel. Als je dat uberhaupt één geheel kan noemen.

Messi is helemaal geen stommeling! Sterker nog, jij bent er één want je begrijpt toch zeker wel dat deze geniale voetballer voor zijn land wil uitkomen. Wat had hij volgens jou dan moeten doen, afzeggen met als reden dat hij niet komt ballen omdat er alleen maar egoïstische balgoochellaars rondlopen in het nationale team van Argentinië?

Dwaas!

Zou laf zijn. De beste voetballer van de wereld hoort ook uit te kunnen blinken in zijn nationale team. Als hij nou net als bijvoorbeeld Adebayor (togo) en Berbatov (bulgarije) de nationaliteit heeft van een land met alleen maar middelmatige voetballers, dan was het een ander verhaal. Maar Argentinië heeft gewoon een goede selectie, beter zelfs dan Brazilië vind ik. Argentinië is altijd één van de favorieten en dat zal het ook gewoon blijven. Bovendien moet de beste speler van de wereld om kunnen gaan met die hoge verwachtingen en kritiek. Daar ben je immers beste voetballer van de wereld voor. Ronaldo heeft eerder recht om te klagen. Ik vind de Argentijnse selectie beter dan de Portugese.

22 juli 2011 om 16:38

je vergete nog Farfan ( Peru) Ibrahimovic ( Zweden) Dzeko ( Bosnnie) Park ( Zuid Korea) Eto'o(kameroen) Scezny (arsenal) (polen) Schevschenko (oekraine) Hleb (wit-rusland) Keane (ierland)

Hij heeft wel gelijk maar het licht denk meer aan de Argentijnse coaches . als hij er voor zorgt dat hij catlaans pasport krijgt of zo en Spaans en dan kan regelen dat hij voor spanje uit kan komen is hij niet meer voorschut ... het is makkelijk te zeggen maar onmogelijk te doen ik weet dat wel maar ja..

@ Jtw,

Doe alsjeblieft je argentina-bril af, argentinie beter dan brazilie en portugal???? Heb je naar het spel geken van brazilie en portugal, dat is een team dat speelt, combineert, scoort. Bij brazilie was het deze keer pech, maar dat lag ook aan het veld en argentinie deed dat express, vanwege brazilie.

Jij hebt zeker naar alleen de oefenpotjes gekeken van brazil - argentina en portugal - argentina en argentinie won beiden, maar dat waren oefenpotjes.

En vergelijking:
Pato en helder postiga zijn nu veel beter dan higuain.
Neymar en c.ronaldo hebben meer kwaliteit en zijn beter dan di maria.
Robinho en nani zijn even goed als aguero.
Ganso en danny zijn ook even goed als messi.
En over de middenveld en verdediging praat ik niet, want dat is we'll goed te zien, dat die van brazil en portugal beter is dan die van argentina.

Dus alseblieft wees realistisch. En niet gelijk denken messi-argentina 'fut'-'fut'-'fut'.

Messi presteert helemaal nix, alleen als xavi en iniesta om hem heen zijn kan die fatsoenlijk voetballen ofja heel goed, maar c.ronaldo moet alles zelf doen dat is de rede dat ik c.ronaldo beter vind want messi krijgt alle balle perfect

Onzin. Je moet jezelf kunnen onderscheiden, ook al is de rest van je team minder. Een modale spits legt er ook 30 in als hij alle ballen perfect krijgt, maar dat is nou het punt, je moet het voornamelijk zelf doen. Nogal makkelijk om alleen bij het (op dit moment) beste team van de wereld te willen presteren, met stuk voor stuk topspelers om je heen. Bovendien, zijn het nou echt zulke koekenbakkers bij Argentinië? Spelers als Tevez, Aguëro, Higuain, Cambiasso, etc zijn nou ook niet bepaald de minste...

Dat zou wel heel erg zwak zijn. Bovendien vind ik niet dat messi met de grond gelijk gemaakt wordt mensen vragen zich alleen af hpoe het kan dat het daar aanzienlijk minder gaat dan bij barca.

Spelen voor je vaderland en vooral in landen als Argentinie is gewoon een eer en die Napoli voorzitter kan makkelijk praten maar hij moet zich helemaal niet met dit soort kwesties bemoeien. Argeninie en Brazilie waren de topfavorieten en ze liggen eruit. Laat die voorzitter nou maar ervoor zorgen dat Napoli komend seizoen gaat presteren

hij word vergeleken met maradona , maar er is 1 groot verschil , don diego speelde met veel mindere spelers dan lionel en won zelfs de wereldtitel , dus het is dus best mogelijk dat 1 man het verschil kan maken en daar is diego van een andere orde in de messi !!

dus Messi kan helemaal niet goed voetballen als ik dat hier uit goed begrijp.
hij moet bestuurd worden maar zo gaat dat wel makkelijk.
er zit genoeg kwaliteit in de argenteinse ploeg om Messi te besturen maar al zag je die vrije trap van hem in de copa (weet niet meer tegen wie) dan lijkt het wel alsof hij gewoon niet wilt voetballen voor zijn land.
ik ben het roerend mee eens met Aurelio De Laurentiis.
WEG BIJ HET Nationale Elftal VAN Argentinie Messi!

Ik snap niet dat iedereen elkaar gaat napraten..
Want messi was helemaal niet slecht tijdens de Copa. Hij was zelfs veruit de beste speler aan de kant van Argentinie..
Ook op het WK deed Messi het geweldig alleen omdat hij geen doelpunten maakte vind men dat hij zwak speelde..
Er word alleen maar naar Messi gekeken terwijl er daar nog een stuk of 6 andere wereldtoppers rondlopen. Messi is en blijft de beste speler ter wereld ook bij zijn land!
Met een betere coach wint hij het WK 2014 voor Argentinie wacht maar!

22 juli 2011 om 19:28

@ Ibrahimafellay20,

jij hebt ook helemaal geen kijk op voetbal. ik snap het al, affelay speelt bij barcelona, dus is barcelon de club waar voor je bent en wie daar speelt, moet iedereen in de hemel geprezen worden. messi speelde slecht geef het gewoon toe, je zet jezelf nu voor schut door dit allemaal te zeggen.

en ga nou niet beginnen over neymar, want daar begin ik zelf niet over, maar neymar speelde ietjes beter dan messi, vond ik, maar dat vinden wel vele mensen. alleen hadden de argentijnen de velden verkloot waar brazilie speelde, zodat die zoudne verliezen.

maar 'ibrahimaffelay20-messi bril'' alsjeblieft af en denk alsjeblieft realistisch na over voetbal.

of ga jij ook messi nog steeds goed vinden, als die tijdens een wedstrijd alleen maar balverlies lijdt en helemaal los gedolt wordt. of ga je dan weer zeggen, ja messi speelde wel geweldig, hij is de beste, barcelona, oh messi. man hou toch op en zoek een leven.

ik ga toch niet elke keer neymar verdedigen, want ik zie ook wel dat neymar een wedstrijd slecht speelt, zoals paraguay en parauay en dat geef ik tenminste toe. rare gozer dat j bent.

22 juli 2011 om 20:21

@neymarr

Neymar speelde ietsjes beter dan Messi?

Aantal geslaagde dribbels Neymar: 17
Aantal geslaagde dribbels Messi: 32

Daarnaast is Messi ook nog eens 2 keer tot man of the match verkozen.

Smeer em met je ietsjes beter dan Messi.

22 juli 2011 om 21:04

@ Lionelbarca,

Neymar heeft misschien minder dribbels gemaakt, maar tenminste goals gemaakt, dus ssst.

en neymar heeft ook de potentie om beter te worden dan messi, hij is nog jonger en heeft al veel meer bereikt dan messi op 19 jarige leeftijd. op internationaal en nationaal club niveau, dus nog een keer ssst.

elke keer messi verdedigen, terwijl die bagger slecht was tijdens het toernooi. en ja je zult nu ook zeggen, waarom ik ook neymar verdedig, die heeft tenminste beter gepresteerd, meer kansen en goals, dus nog een keer ssst.

ik begin me te irriteren aan al die 12 jarige messi-fans, hou toch op man!

22 juli 2011 om 22:14

Je komt wel grappig doen met je ssst, maar je zit er volledig naast

''neymar heeft misschien minder dribbels gemaakt, maar tenminste goals gemaakt, dus ssst.''
Het gaat niet alleen om goals maken, Messi heeft een stuk of twintig keer iemand vrij voor de goal gezet dit toernooi. Dat acht ik toch van een grotere waarde dan twee intikkertjes maken en de rest van het toernooi dramatisch te spelen.

”en neymar heeft ook de potentie om beter te worden dan messi, hij is nog jonger en heeft al veel meer bereikt dan messi op 19 jarige leeftijd. op internationaal en nationaal club niveau, dus nog een keer ssst.”
Messi heeft op zijn negentiende een hattrick gemaakt tegen real madrid, iets waar Neymar alleen maar van kan dromen.

Messi heeft in de copa meer gepresteerd dan neymar in zijn hele carrière, ik begin me echt te irriteren aan die tienjarige neymar fanboys. hou toch op man!

Sorry hoor, met dit materiaal moest Argentinië veel en veel beter doen. Bij het nationale team is Messi nog bij lange na nog geen dragende speler, maar hij is nog jong dus het zou hem misschien kunnen lukken in de toekomst. Neemt niet weg dat hij simpelweg teleurstelde tijdens de Copa América en dat is een feit. Argentinië kent naast Messi ook meerdere wereldspelers, hij is heus niet de enige.

Gareth Bale zou ik bijvoorbeeld niets verwijten als hij het niet waar kan maken op internationaal niveau, Wales is namelijk niet van wereldniveau. Hetzelfde geldt voor Ryan Giggs, op en top legende van Manchester United maar kon (vanzelfsprekend) weinig doen op internationaal gebied.

Conclusie: Messi behoort nog lang niet tot de beste spelers aller tijden, iets wat schrikbarend veel mensen wel vinden. Ik zeg niet dat Messi nooit tot die categorie zal behoren, hij is immers nog jong. Maar het moge duidelijk zijn dat Messi, en heel Argentinië overigens ook, zeer teleurstelde tijdens Copa América.

Ik vind alle mensen boven mij, met name Real en Ronaldo supporters echt lachwekkend.
Nu Messi uit is geschakeld, zeggen ze dat Messi niet eens een goede voetballer is??
Give me a break, maar als je aan de kwaliteiten van Messi twijfelt dan kun je liever stoppen met voetbal kijken. Hij is by far de beste voetballer op deze planeet. Die man heeft geweldige dingen laten zien voor Argentinie, alleen wou het niet lukken op de een of ander manier.

Argentinie moet een betere trainer halen in de vorm van Gaal of Guardiola. Een trainer die het in clubverband ook goed heeft gedaan. Dan kunnen we de echte Messi zien. De Messi die werkelijk elke defensie kapot speelt. Er is een hele goeie begrip voor deze Messi : Geduld!

22 juli 2011 om 20:22

@halamadrista

Helaas is niet elke Madrileen objectief. Ik zeg niet dat ik dat wel ben. Maar om hem niet meer als een goede voetballer te bestempelen.... lachwekkend. Ik raad die mensen dan ook aan om per direct te stoppen met het volgen van voetbal.. want begrijpen doen ze het voor geen ene meter. Stelletje zwakzinnigen.

23 juli 2011 om 01:04

Lionelbarca

Ik ben een zeer grote fan van Real, al sinds mijn 7de. Ik ben denk ik wel de grootste fan van Ronaldo in Nederland (). Eerlijk=eerlijk, Als je niet kunt zien dat Messi de beste voetballer ter wereld is dan ben je gewoon niet objectief en kun je niet serieus worden genomen. Ik denk dat hij de meest begaafde voetballer is allertijden. Alleen ontbreekt het hem aan prijzen met Argentinie. Zoals ik al eerder aangaf, met een goeie coach zal Messi schitteren. Hij is nog jong en heeft blijkbaar tijd nodig.

Ik ben sindskort lid hier, maar wat is objectiviteit een moeilijk begrip voor de meeste zeg. Met name de real en ronaldo fans. Dat zijn de mensen die steeds een aanval opzetten op Messi. Helaas voor hun is en blijft Messi de betere , maar dat weten zij ook dondersgoed.

Kortom, Objectiviteit is nergens meer te bekennen op deze site helaas.

Nou die voorzitter zegt dat messi 'idioten om zich hen heeft' . Benieuwd of Lavezzi nu nog bij Napoli blijft na deze uitspraak.

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis moet zich schamen met zulke uitspraken want, Messi was gewoon goed bezig in de Copa.
En dat Argentinie het tegen teams moesten spelen die de bus parkeerde en gewoon belachelijk voetbal speelden kan hij niks aan doen.

Maar om daavoor te bedanken zou echt schandalig zijn,dan kon CR7 ook allang bedanken en speler als Ryan Giggs ook,en Eto'o en Drogba ook.

Nee zo gaat dat niet beste meneer,spelers hebben trots en daarom komen ze opdagen en niet vanwege dat het spel niet denderend is.

@enokempi
Wat heeft cristiano dan gedaan in zijn eentje jullie allemaal lopen onzin te lullen
Ik durf te wedden dat 90 procent van de mensen hier! Geen enkel wedstrijd van copa hebben gezien, messi was 2 x man of the match hij had zeker 10 assists op zijn naam kunnen hebben? En beter dan ronaldo? Messi presteert op grote wedstrijden en haalt zijn eigen niveau en lijd nbijna nooit balverlies! Ronaldo wat doet hij dan? Op grote wedstrijden vertel?

22 juli 2011 om 18:15

Dat van ik zielig
je verwijst naar de el-classico's.waar ronaldo als enigste wou voetballen maar de rest niet.hij is geen superman die in z'n eentje tegen 11 spelers kan spelen.wedden dat messi dat ook niet kan.en de mensen moeten messi toch ook niet uitschelden omdat hij paar slechte matchen speelt alsof dat pele of maradonna of wie dan ook nooit een slechte interland speelde

22 juli 2011 om 20:24

@realmanu

Ik denk dat alle spelers van Real wel wilden voetballen (arbeloa en Pepe daargelaten). Alleen Mourinho hield toch echt vast aan zijn lachwekkende en laffe tactiek.

23 juli 2011 om 20:56

nee ik vind ronaldo zelf een geweldige voetballer maar zie jij dan ronaldo 5 man sturen en een goal maken? vertel?

Hij heeft volkomen gelijk hoor.als Messi-fan moet ik niet zeuren,maar Messi was op de copa america wel erg slecht
Hij moet gewoon wat beter gaan presteren in het natonale elftal.

22 juli 2011 om 18:17

je hebt gelijk.je moet dat toch toegeven zelf al ben je een barca-messi fan daarom duimpje omhoog

23 juli 2011 om 20:59

heel erg slecht messi fan waar kijk jij voetbal vanuit je grot ofzo?
messi was 2 x man of the match tegen uruguay heeft hij zeker 4 assist op zijn naam kunnen krijgen 2de helft heeft hij 3 x achter elkaar balverlies geleden verder niet! en heb je zijn assist wel gezien tegen uruguay.
je zit echt onzin uit te kramen terwijl ik weet dat 80 procent geen enkel wedstrijd heeft gezien van argentinie ze hadden zo makelijk door kunnen gaan!

natuurlijk speelt ie niet zo goed als bij barcelona. maar bijna elke wedstrijd is hij de gevaarlijkste man bij argentinië. hij scoort misschien niet maar heeft wel gevaarlijke acties en schoten. ook valt het mij op dat hij met bijna niemand een 1-2 op kan zetten in en rond het 16 meter gebied. messi speelt vaak hard in maar zijn teamgenoten krijgen de bal niet onder controle wat zijn maatjes bij barca bijv wel kunnen.

Wat een onzin. Het moet een eer zijn om voor je land te mogen voetballen, wat voor team of kwaliteit je om je heen hebt. Iedereen doet alsof hij bij een slecht voetballand speelt.

Wat een onzin interview!! Bij Argentinië lopen een aantal grote namen rond en het moet verdomme een eer zijn om een heel land als Argentinië te mogen vertegenwoordigen! Je draagt het shirt met de kleuren van je land met trots, zelfs als de resultaten achterblijven.

Messi moet juist voor Argentinië voetballen en misschien zelfs het team wel op sleeptouw nemen. Een vrije rol bij Barcelona, een leidende rol bij Argentinië.

Goede visie heeft die man. Natuurlijk had Messi nooit met Argentinie mee moeten doen. Iedereen ziet hem momenteel (onterecht) als God. Vele mensen hebben niet door dat Iniesta en de wat ouder wordende Xavi achter het succes van Messi zitten. Vooral de Barcelona fans zien Messi als god en onaantastbaar. Door het spelen van dit tournooi is eens te meer gebleken dat Messi eigenlijk in zijn 1tje niet zoveel kan. Hij is super afhankelijk van de aanvoer. Hij heeft eigenlijk maar 1 wedstrijdje goed gespeeld de rest was onder niveau.

22 juli 2011 om 19:35

Geef eens aan waarom hij slecht heeft gespeeld en wat hij slecht heeft gedaan. Altijd makkelijk om te roepen dat hij het slecht heeft gedaan.

22 juli 2011 om 20:25

@manmetkennis

Ongeveer 15 keer iemand vrijzetten voor de keeper. Nee hij is inderdaad afhankelijk van de aanvoer. Als je überhaupt een wedstrijd hebt gevolgd, dan zag je dat het gewoon een geweldenaar is.

Zegt de voorzitter van de Argentijn Ezequiel Lavezzi die spitsbroeder was van Messi op de Copa America... Fijn voor Lavezzi om als idioot bestempeld te worden.

Laat iemand die man alsjeblieft even onderzoeken..
Wat een waardeloze uitspraak..

Je gaat toch niet bedanken voor je land, vooral nu Argentinie het moeilijk heeft en (helaas) niet het gewenste niveau heeft..
Zonder Messi is Argentinie nog zwakker, Messi is misschien wel de enige die Argentinie weer naar het gewenste niveau kan krijgen..

Je gaat niet bedanken voor een land waar je hoogte- en dieptepunten hebt meegemaakt, en niet alleen als voetballer; ook als kleine jongen..
Het land waarop je als kleine jongen zo trots op was, het is een eer om voor je land uit te komen..

Ik kan het totaal niet begrijpen als iemand bedankt voor het uitkomen voor zijn land en ik ben blij dat Messi niet zo denkt als deze idioot..

Messi is in mijn mening de enige Argentijn die Argentinie de wereldbeker kan bezorgen..
En wat is er nou mooier dan Wereldkampioen worden in het land van je eeuwige rivaal

Je kan als speler natuurlijk moeilijk nee zeggen om te spelen voor je vaderland. Het brengt ook iets van eer met zich mee. Maar Argentinie moet een team worden en dan zal Messi ook zeker uit kunnen blinken.

@ Lm10,

Je gaat me toch niet zeggen dat messi de speler die er voor zorgt dat hij argentinie naar de top kan brengen, want wat heeft hij in die afgelopen 4 jaar gepresteerd bij argentinie? Alleen in 2007, maar toen waren er nog riquelme en crespo en die zorgden ervoor dat messi zo goed ging spelen. Dus ik begrijp die meneer vwel van napoli we'll, dat messi maar moet bedenken om te stoppen, want die messi presteerd niks meer bij dit argentinie.

Dus overtuig riquelme en crespo is weer ff en dan is messi weer de top, dat die nog 4 jaar geleden was bij argentinie. Dit argentinie is lachwekkend. Ik begin we'll ff hoe die spelers zijn:
Romero: redelijk, maar nog niet top.
Zabaleta: mag meer spelen bij man.city, om beter te worden.
Burdisso: t zal we'll.
G.milito: heeft 2010/2011 niks gepresteerd bij barcelona.
Zanneti: is een echte routiner, de beste argetijnse verdediger in deze 10 jaar.

Middenvel:
Mascherano: precies hetzelfde als messi, kan alleen goed spelen, als die met een team speelt.
Cambiasso: snap ik niks van, ik heb liever biglia, die is veel beter, onervaren, maar is beter dan hem.

Aanval:
Di maria: ik snap er niks van dat hij speelt en dat die bij real madrid seelt, want zo goed is die niet. En was zeer zwak en slecht tijdens het wk 2010 en de copa' 2011. Ik heb liever pastore.
Aguero: misschien we'll de beste van argentinie op dit moment, vind hem veel meer beter dan messi, terwijl mensen dat andersom vinden (want ganso is ook op dit moment beter dan neymar en dat zal ganso ook worden)
Messi: overschat, zwak, kan niet tegen verlies en heeft een type xavi en iniesta of een type riquelme en crespo nodig.
Higuain: niet fit, mag ff weg, dus ik heb liever milito, want dat is een soort type crespo speler, die de ballen terug geeft aan messi. En dat zijn alleen aguero ( en milito als hij speelt)

Dus bij hier messi heeft gewoon dit soort spelers nodig om beter worden.

22 juli 2011 om 23:54

@neymarr

Ik raad je aan wat te doen aan je interpunctie, of je spelling. Niet dat die van mij perfect in orde is. Maar naast het feit dat je betoogjes vol staan met drogredenen en schijtargumenten, maakt je interpunctie het niet bepaald aantrekkelijk om te lezen.

ot:

Messi zwak, overschat, niet tegen zijn verlies kunnen.... type crespo nodig nota bene. Aguëro de beste man bij Argentinië :S :S. Volgens mij is voetbal niet jouw sport man. Dit ligt natuurlijk allemaal ver van de waarheid. Misschien heeft Messi jouw cluppie (welke dan ook) op sportieve vlak keihard mishandeld. Misschien zijn het nog die open wonden die jou doen leiden tot het schrijven van dit inhoudsloze stuk waanzin.

Nee...gewoon nee.

Zie het positief in. De wereld biedt je nog zoooo veel mogelijkheden. Alleen geen voetbal. Dat is gewoon niet jouw ding man.

23 juli 2011 om 21:03

Voetbal is inderdaad niet zijn ding wat een onzin verkopen mensen hier op voetbalzone sjonge jonge, ik lees hier dat messi slecht heeft gespeeld?grap van de eeuw?
niemand kijkt hier wedstrijden van argentinie? wie is hier om 3uur snachts opgestaan en heeft de wedstrijd gezien vertel wie? 10 procent maar durf ik te wedden? messi was de gevaarlijkste man en heeft als individu goed gespeeld en laat staan als hij een betere verdediging heeft want aanvallen begint achterin maar blijkbaar is voetbalverstand ver te zoeken bij de meeste mensen hier!

mensen is de voornaamste reden van het mindere spel van Messi niet dat hij gewoon doodop is na een seizoen van 60 wedstrijden?

@ lionelbarca,

Voetbal is we'll mijn 'ding' beoefen het zelf niet, maar ik volg het graag. En ik kan een reden hebben dat m'n spelling niet zo goed was, omdat ik een beetje te snel typte, maar goed ik zal nu we'll eerlijk zijn, waarom ik zo anti-messi ben en dat ben ik echt. Vroeger: 3 of 4 jaar geleden werd messi als de nieuwe maradona gezien. Ik dacht bij me zelf: ' de nieuwe maradona, laat het zien'. Alleen wou messi niet vergeleken worden als de nieuwe maradona. Ik dacht toen weer: 'ok hij is zich zelf en ook we'll bescheiden'. Maar na een tijdje had ik paar filmpjes gezien van messi, dat hij 2 legendarische goals had gemaakt die alleen maradona kanm toen rinkelde een bel naar mij en zei ik tegen me zelf: ' die messi wil toch niet als de nieuwe maradona gezien worden of 'messidona', maar waarom maakt hij dit soort goals'. Dit is geen bescheidenheid, maar non-arrogantie, dus op een 1 of andere arrpgante trekjes laten zien aan alle mensen, zonder dat te uiten met woorden. Sindsdien werd ik serieus anti-messi en keek ik op een andere manier naar hem. En paar weken geleden deed hij weer hetzelfde met ' de hand van god'. Dan ben je als persoon je zelf niet, maar een soort irritante kloon van maradona (niet dat maradona irritant is), door dit soort acties uit te halen om er over te spreken.

Kijk ik ben ook fan van neymar, omdat hij relax en soepel kan voetballen, vooral bij fc santos en is zich zelf. Hij wordt ook gezien als de nieuwe pele, maar hij zelf doet er niks mee, zoals messi dat we'll doet. Maarja voetbal verandert we zien we'll.

Ik hoop dat je dit begrijpt en het niet als kritiek ziet en dat wieweet paar messi-fans me gaan aanvallen. Kritiek? Ik ben er niet bang voor.

En ik heb we'll kijk op voetbal, volg het graag, analyseer het ook graag en bespreek het ook vaak met mensen.

Ben eigenlijk ook meer anti-messi geworden, doordat hij 1 van me favoriete clubs versloeg in 2 jaar: arsenal!

Messi is toch de beste speler van de wereld. Of is hij gewoon goed vanwege het systeem van barca. Ronaldo bewijst zich zowel bij real als manu. Verschillende systemen en toch geweldige speler.

23 juli 2011 om 15:48

@ Heroen

Dat komt omdat ze Messi bij Argentinie niet goed gebruiken, men weigert in dienst van hem te spelen. Dat is een compleet andere situatie waarin Ronaldo presteerd(e) bij United en Madrid, waar men wel het kan/kon opbrengen om hem in stelling te brengen. Messi kan natuurlijk niet alles in zijn uppie doen, als de spelers waar Ronaldo mee speelt zich niet willen inzetten om hem te voeren dan zal ook hij veel minder presteren.

Denk dat Messi aleen zo kan presteren dankzij zijn collega's van Barca.
Messi is misschien de beste op het moment, maar beste allertijden kan hij niet aan tippen.
Maradonna nam een relatief kleine club als Napoli bij de hand en werd kampioen, met argentinie idem.
Pele, (beste allertijden) won als 17/18 jarige speler een WK met brazilie terwijl hij nog niet eens onder contract stond bij een club, daarna bij Santos in 1120 wedstrijden 1087 goals gemaakt.

Voor een gedeelte heeft hij natuurlijk wel gelijk. Als ze bij Argentinie het elftal op Messi zouden afstemmen zouden ze veel beter presteren denk ik. Teveel spelers willen niet in dienst van een ander spelen. Goed aan de andere kant is het volstrekt logisch dat hij mee ging, wie wil nou niet de eer van zijn land verdedigen op een groot toernooi.

Misschien vind je dat messi het goed of slecht heeft gedaan op het toernooi, maar
ook-al vind je dat ie het goed gedaan heeft, messi ”moet” beter kunnen!,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren