Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi en de Klas van ’87: ‘De uitslagen waren schandalig: 30-0, 25-0!’

Laatste update:

Lionel Messi begon zijn carrière bij Barcelona op jeugdcomplex La Masia in de Klas van '87. Deze befaamde generatie waar Messi deel van uitmaakte bestond onder meer uit spelers als Cesc Fàbregas en Gerard Piqué. In deze documentaire wordt teruggekeken op deze bijzondere groep en het tot wasdom komen van de Argentijnse voetbalgod.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!

Is Lionel Messi de beste voetballer aller tijden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen de mensen die 'nee' gestemd hebben in de poll, me uitleggen waarom niet?

27 november 2019 om 15:20

Voor de beste voetballer allertijden moet je een WK hebben gewonnen voor je team. Tenzij je uit Malta komt, maar deze knakker voetbalt voor Argentinie. Beste ooit was Pele

27 november 2019 om 15:50

Haha wat een onzin. De Wk's van vroeger stelden veel minder voor er deden maar 16 teams mee ipv 32 en Pele speelde de meeste wedstrijden in de regionale competitie. Wat Messi en Cristiano hebben gepresteerd in de twee top competities van de wereld meer dan 10 jaar lang (!) (cl/la Liga/serie A) staat ver boven de prestaties van Pele.

27 november 2019 om 15:53

Als higuain die mega 1 op 1 kans afmaakte of neuer rood kreeg binnen een uur had messi hem vast gewonnnen. Soms moet je geluk hebben in een finale en argentinie had dat niet. Vind niet dat je het op 1 wedstrijd kunt beoordelen.

28 november 2019 om 17:28

En zelfs geen Copa gewonnen. Messi laat het alleen zien in het shirt van Barcelona.

28 november 2019 om 18:13

Argentinië is historisch gezien een groot voetballand. Maar als je serieus denkt dat het recent Argentinië een WK kanshebber was dan snap je er niet veel van. Alsof je ook gaat verwachten dat Lewandowski het gaat winnen met Polen of het recente Italiaanse elftal. Dus als Messi voor Spanje had gekozen (wat kon) dan had je hem wel de beste ooit gevonden omdat hij dan toevallig wel bij een goede ploeg zat? Wat een onzin joh. Wk's stellen qua niveau ook vrij weinig voor. Het vertoonde voetbal komt niet in de buurt van CL niveau of de top van de Pl/la Liga/bundesliga.

28 november 2019 om 18:16

En dat zeg je met een profielfoto van Del Piero. Snap je hoe ironisch dat is? Alsof het zo erg is om een club lang loyaal te blijven en daar te schitteren. Dan zijn iconische figuren zoals Di Stefano dan vast ook maar koekenbakkers omdat zij nooit een WK wonnen. Je mag dan een Ibrahimovic ook nooit in een lijstje noemen van beste spitsen ooit want tja, hij won niet eens een EK met Zweden.

28 november 2019 om 19:08

@rdbws dat is jouw mening. misschien deden er daarom toen ook wel minder flutlanden mee aan zo een toernooi en kwam je elke wedstrijd een team tegen die serieuze weerstand bood

27 november 2019 om 15:22

Ga nou niet kinderachtig doen FTBLLR, zelf vind ik Messi de beste en is het mijn favoriete speler ooit maar anderen vinden Ronaldo, Pele, Maradonna, Cruijff beter. En allemaal hebben ze argumenten die allemaal gaan over de beste zijn. Het gaat erom hoe je naar het spelletje kijkt. Maken doelpunten je de beste speler? of assists of een mix van dat? Dat is iedereen zijn eigen mening en een discussie hierover voeren is vaak onnodig en onzinnig.

27 november 2019 om 16:19

@vitasajax is het kinderachtig om de beredenering van mensen te vragen? Als ik hem de beste vind kan ik toch ook uitleggen waarom? Dan kan je toch ook uitleggen waarom je Ronaldo of Pele of ... beter vindt? Heeft mijn inziens niks te maken met kinderachtig maar meer met nieuwsgierigheid

28 november 2019 om 18:39

De vraag FTBLLR komt niet als nieuwsgierig over maar eerder als een minachtende ongeloof richting mensen die nee stemmen.Maar dat zal kwestie van interpretatie zijn vanuit je eigen mening.

28 november 2019 om 19:05

@janh dat heeft hij toch uitgelegd? hij vind dat de beste speler ter wereld zijn team ook aan een WK titel helpt en dat mag hij vinden. iedereen heeft zijn eigen maatstaf wat betreft hetgeen de beste speler allertijden moet hebben gespresteerd. niemand is verplicht om een Messi of Ronaldo perse de beste allertijden te vinden. er zijn ook mensen die een Cruyff of Maradona de beste allertijden vinden en als je die hebt zien voetballen vind ik dat helemaal niet zo gek want dat waren eveneens bizar goede spelers

27 november 2019 om 15:32

Omdat je tijden niet met elkaar kunt vergelijken mischien,beste speler van de wereld aanwijzen is al lastig...

27 november 2019 om 15:39

Ik kan je daar een goede uitleg voor geven. Er is geen goed of fout antwoord, iedereen heeft zijn eigen mening wie in zijn ogen het beste was. De één vindt de genialiteit van Messi het beste, de ander de winnaarsmentaliteit van Cristiano, weer een ander Pelé, Maradona of Cruijff... Je kan dan naar prijzen en statistieken kijken maar jij doet net alsof er 1 goed antwoord is.

27 november 2019 om 16:20

@ajaxnl! maar misschien bedoeld de beste man/vrouw het niet negatief.. Misschien is hij wel gewoon oprecht nieuwsgierig wie zij dan de beste vinden en waarom?

27 november 2019 om 17:11

Ik kan je het wel proberen uit te leggen. Ik ben van mening dat Ronaldo meer impact heeft gehad op het spel van zijn ploegen met zijn kwaliteiten en overwinningsdrang dan Messi dat heeft. Waardoor ik Ronaldo in het algemeen iets beter vind dat Messi!

27 november 2019 om 19:10

In mijn ogen heeft Messi juist meer impact op het spel van de ploegen waarin hij speelt: Ronaldo is meer een eindstation, terwijl Messi naast afmaker vaak ook het brein van de aanval is.

27 november 2019 om 18:54

Het is niet te meten waarom een voetballer de beste is. De een vind dit belangrijk de ander dat. Ronaldo en Messi komen qua statistieken natuurlijk heel dicht bij elkaar in de buurt. Ronaldo heeft het bij meerdere clubs bewezen, heeft een prijs gewonnen met zijn land en is zowel op als buiten het veld, naar mijn mening, de grotere persoonlijkheid. Daarbij heb ik de indruk dat Ronaldo in de grotere wedstrijden veel vaker scoort. Terwijl Messi vaak uitblinkt tegen Eibar en Real Valladolid. Ronaldo verandert in een beest als hij achter staat. Messi laat dan vaak zijn hoofd hangen. Dus Ftbllr geen populaire mening, zeker niet in Cruijfiaans Nederland, maar wel degelijk een redelijke mening.

27 november 2019 om 19:08

Messi heeft ook in de CL een iets beter moyenne dan Ronaldo, dus dat van die grote wedstrijden weet ik zo net nog niet.

28 november 2019 om 17:33

Wat zeg jij nou in vredesnaam? Messi blinkt uit tegen Eibar en real Valladolid. Ik ga je niet eens uitleggen hoe dom en incorrect deze opmerking is. Sommige mensen roepen ook echt maar wat. Man man man

28 november 2019 om 18:34

Messi heeft gelukkig maar tegen 34 verschillende clubs in Europa gescoord. En wel 5 hele clubs waartegen hij speelde lukte het hem niet..

28 november 2019 om 19:23

@machinemonster gisteren ook tegen Dortmund maar ik ben met je eens dat hij het op eindtoernooien met Argentinie vaak laat afweten en dat hij in de halve finales van de CL de laatste paar keer met Barca uiteindelijk niet het verschil tussen wel of geen uitschakeling heeft kunnen maken. neemt verder niet weg dat het een fenomenale speler is waarvan ik snap dat veel mensen hem de beste allertijden vinden. ik kan er niet echt 1 kiezen. voor mij zijn spelers als Messi, Maradona, Cruyff en Ronaldo allemaal fenomenale voetballers of fenomenale voetballers geweest en Braziliaanse Ronaldo, Pele en Eusebio bv waren natuurlijk ook bizar goede spelers. mijn persoonlijke favoriete speler (let op "favoriete", dus niet de beste) allertijden is Batistuta maar wie de beste allertijden is durf ik niet te zeggen. er zijn zoveel grote voetballers geweest en smaken verschillen nu eenmaal

Iedere tijd heeft zijn beste voetballer... Messi waarschijnlijk nu, Cruijff in zijn tijd, Maradona in zijn periode.... maar volgens moet en kun je de tijden niet met elkaar vergelijken .

Vanuit mijn oogpunt is messi de beste voetballer aller tijden, ik zal proberen uit te leggen wat ik met vanuit mijn oogpunt bedoel... tegenwoordig hebben voetballers de beste mogelijkheden om zich te ontwikkelen fysiek als technisch, kijk maar naar ronaldo, 15 jaar aan de top, vanwege de beste sportersmentaliteit ooit, dit is tevens ook maximale aantal voetbaljaren voor de meeste voetballers, dus fysiek kan een mens zich niet meer ontwikkelen dan dat we nu zijn in het voetbal, wat blijft er dan over statistieken... eerst volgende voetballer die als beste beschouwd moet worden moet de 91 goals van messi voorbij gaan in 1 kalenderjaar.. nu laten we statistieken weg en kijken we naar toevoeging aan het spelletje, ik denk dat het voor messi veel moeilijker is om een goal te maken dan voor ronaldo, omdat je ronaldo met 1 verdediger uit de wedstrijd kan spelen, maar voor messi moet heel je defensie goed staan, van de 700 wedstrijden die messi heeft gespeeld hebben de tegenstanders er 650 keer de bus ervoor geparkeerd, ik kan me niet voorstellen hoeveel goals messi er zou hebben als de tegenstanders met druk naar voren hadden gespeeld, dat was voor ronaldo wel het geval, werd bij real beschouwd als de beste counter team ooit, wat naar mijn insziens wil zeggen dat je niet heel je defensie nodig heb om ronaldo af te stoppen... dan kom ik bij techniek (voor de verstand hebbers) techniek is geen overstapje over een bal, dat is een bal zodanig aannemen dat je paar handelingen overslaat, souplesse sier inzicht, ik kan er een boek over schrijven... eerst volgende voetballer die beter als messi moet worden gezien, moet vanuit de lucht gaan voetballen elke handeling, dribbelen passen, over de grond zal er naar mijn inzien geen betere komen 👍

28 november 2019 om 19:49

Ik bekijk het spelletje ook zoals jij, en om de zelfde redenen vind ik messi ook de beste. Je slaat de spijker op zijn kop wat betreft techniek. Als je bijvoorbeeld terug kijkt naar ronaldinho, die wel heel veel trucjes in huis had, dan zie je toch vaak dat hetgeen wat de verdedigers op de verkeerde been zet de laatste lichaamsbeweging was. Messi slaat de gehele trukendoos over en timed zijn lichaamsbeweging nog net iets beter dan ronaldinho op zijn best deed.

28 november 2019 om 21:12

Ik vind je bijna gelijk hebben maar beste aller tijde of beste ooit hou nou op. Eerst was er iemand genaamd Pele hij was erg goed vele dachten dat er nooit een betere zou komen. toen was er iemand genaamd cruijff hij was erg goed vele dachten dat er nooit een betere zou komen. Toen was er iemand genaamd Maradona ook hij was erg goed vele dachten dat er nooit een betere zou komen. Toen was er iemand genaamd Ronaldo Nazario da lima. Ook hij was erg goed vele dachten dat er nooit een betere zou komen. Toen was er een jongetje genaamd Messi ook hij was erg goed vele denken dat er nooit een betere komt. Maar toen kwam Kasper Dolberg de beste van alle maal! 🙃🙃🙃. Snap je? het is een oneindige cirkel er komt altijd wel iemand die beter is misschien is het al over 10 jaar misschien pas 25 en misschien pas over 100 jaar mijn punt is er komt altijd wel een betere.

28 november 2019 om 21:51

@robinho, je hebt in iedere generatie wel een speciale speler. Maar soms komt er om de paar generaties een die voor altijd in de geschiedenis in gaat. Pele en Maradona zijn een van die hele grootte, Messi is naar mijn mening de andere die in dat rijtje thuis hoort. R9 misschien ook, alleen hij kreeg wel heel vroeg die knie blessure waarna het nooit meer hetzelfde was. Als hij die blessure niet had gekregen dan zeker. Ik heb Pele en Maradona natuurlijk niet live gezien, wel op youtube videos. Sommige dingen kunnen gewoon bijna niet beter. Ik bedoel kwa techniek ga je niet iemand beter vinden dan messi en maradona. Hun aannames, kapbewegingen passing, alles is een klasse hoger dan de rest

Veel mensen roepen; Messi is niet de beste, want geen WK of Copa gewonnen. Voor mij is Messi de beste, omdat geen enkele andere speler mij zoveel plezier in het kijken van voetbal heeft bezorgd dan Messi. Iedereen is vrij om dat voor zichzelf te bepalen natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren