Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay wijst andere hobby dan muziek aan die voor hem als ‘een soort therapie’ werkt: ‘Vroeger werd ik gepest’

Laatste update:

Memphis Depay is buiten het veld met allerlei creatieve hobby's bezig. Naast zijn liefde voor de muziekwereld, houdt de spits van het Nederlands elftal zich ook bezig met kunst verzamelen en maken. Dat vertelt de aanvaller bij SBS 6-programma Wij houden van Oranje.

Memphis is zowel een verzamelaar als een maker van kunst, zo vertelt hij in de uitzending. “Super random eigenlijk. Ik zat een keertje gewoon thuis en dacht: ik heb zin om me op een andere manier te uiten. Dus ik bestelde wat canvassen en begon gewoon te schilderen.”

Wat Memphis probeert te vertellen in zijn kunstwerken heeft een diepere betekenis, zo legt de aanvaller uit. “Het is eigenlijk een Afrikaanse neus met twee ogen”, zo begeleidt de Oranje-spits beelden van een van zijn werken.

“Vroeger werd ik altijd gepest omdat ik een grote neus had”, bekent Oranjes nummer twee topscorer aller tijden. “En nu ben ik er trots op. Als je googlet op wat het betekent, heeft het veel met karaktereigenschappen te maken. Dus ik vond het mooi om me zo te uiten.”

“Het is een soort therapie voor me geworden”, vervolgt Memphis, die ook in de muziekwereld actief is. “Om creatief te zijn in mijn vrije tijd. Ik heb er plezier in. Je hebt veel vrije tijd als sporter en als je creatief bent kan je daar gewoon lekker je tijd in stoppen.”

“Ze zijn nog niet te koop”, reageert Memphis lachend als presentatrice Hélène Hendriks aan collega Noa Vahle vraagt of zij een kunstwerk van de spits zou aanschaffen. “Ik werk aan een collectie. Dus op dit moment zijn ze nog niet te koop.”

Op Instagram beheert de spits ook een speciaal voor zijn kunst ingerichte pagina. Daarop laat de binnenkort transfervrije voetballer de eindresultaten van zijn werken zien voor zijn ruim 2.000 volgers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig die Memphis. Ik vind hem heel inspirerend. Lekker bezig, prachtige carrière en geniet met volle teugen van zijn leven. Krijg heel vaak onnodig stront over zich heen maar ijzersterk mentaal. Ik hoop dat hij binnenkort topscorer allertijden wordt.

9 juni 2024 om 13:52

Ik vind het allemaal maar niks. Maar ieder zijn ding.

9 juni 2024 om 13:56

Ik ook niet maar er zit natuurlijk weinig kwaad in dus als hij zich ervan prettig bij voelt, why not?

Beter dan die trash raps van hem

Gisteren zag ik een Memphis die we denk ik allemaal graag zien, was open, vrolijk, stond iedereen netjes te woord en het mooiste vond ik dat hij echt interactie had met de mensen/publiek.
Tijdens het EK nummer was hij ook de gene die probeerde zijn ploeggenoten mee te krijgen om er wat gezelligs van te maken.

Bergwijn daarentegen zat er echt bij als een ongeïnteresseerde puber, kon echt geen lachje vanaf.

9 juni 2024 om 14:52

Depay is altijd al zo geweest. Altijd netjes en doet niks of niemand kwaad. Lekker met zich zelf bezig en doet zijn best voor Oranje. Dat hij er soms niks van bakt neemt niet weg dat hij bijna altijd als een prima gozer over komt.

9 juni 2024 om 14:55

Het is gewoon iemand die graag de spotlight opzoekt, en zichzelf wat te interessant vindt. Maar hij doet inderdaad niemand kwaad, dus mijn zegen heeft hij. (Ik weet dat hem dat heel veel waard is)

Alleen om zijn reacties rondom de activiteiten van zijn vrienden kan ik me opwinden. Maar goed, dat is een ander verhaal.

9 juni 2024 om 15:25

“Het is gewoon iemand die graag de spotlight opzoekt”

Vind ik ook wel meevallen. Je hoort eigenlijk vrij weinig rond zijn persoon. Geen schandalen aan z’n broek en doet nooit stof opwaaien als hij niet aan spelen komt bij z’n clubs.

9 juni 2024 om 20:52

Maar als je de spotlight graag opzoekt, betekent het niet dat je schandalen veroorzaakt. Het betekent dat je graag aandacht krijgt. En dat is toch gewoon zo? Is het niet met raps, dan met bijzonder opvallende outfits of uitspraken. Ook zijn cryptische afscheidsboodschap aan Atletico Madrid.

Niemand heeft het over naar, vervelend gedrag. Gewoon graag willen opvallen.

9 juni 2024 om 16:22

Die Bergwijn is sowieso een heel eng mannetje.

9 juni 2024 om 20:23

"Eng mannetje" hoezo?.. of durf je het niet te zeggen.

Mooi leven die prof voetballers. Zoals hij zelf al zegt hebben ze veel vrije tijd. Geldzorgen kennen ze niet geldzorgen niet dus gewoon lekker kijken wat ie leuk vindt. Of het nou ergers op lijkt die schilderwerken of 't rappen, gewoon prima

Mooi gedaan ook door de internationals, hoop dat iedereen nu wat positiever tegen ze aan kijkt als een paar jaar geleden met die boycot.

Ook heerlijk hoe die Wijnaldum er bij zat die voelde zich wel zo onbelangrijk (wat die ook is) elke ervaren en belangrijke speler werd ondervraagt behalve hij 😂 hij was ook de nr 1 die die boycot er in drukte.

10 juni 2024 om 18:21

Die zag dat Noah Vahle de spelers die niet aan tafel zaten interviewde, dus die dacht daar blijf ik mooi weg voordat ze weer een "kritische" vraag over Saudi Arabië stelt.😅

Eindelijk 1 die bekend dat voetballers veel vrije tijd hebben dus dat gejank dat ze het zo zwaar hebben en alles moeten laten kan ook van tafel

9 juni 2024 om 18:32

Mooiste is dat het ook nog eens iemand is die vaak in de gym zit. Als zelfs die aangeeft dat die veel vrije tijd heeft.

Overigens zei Alphonso Davies ook een jaar terug dat hij zich maar verveelde buiten het voetbal om omdat hij veel meer vrije tijd had dan de normale werkende mens.

Ik weet weinig genoeg van kunst dat als ik dit morgen in het Louvre zie hangen ik geen moment denk, huh wat lelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren