Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Megatransfer definitief: Paris Saint-Germain maakt 60 miljoen euro over

Laatste update:

Manuel Ugarte is officieel speler van Paris Saint-Germain, zo valt vrijdagmiddag te zien op de clubkanalen van de Franse grootmacht. De Parijzenaren hebben een afkoopclausule van maar liefst 60 miljoen euro geactiveerd om de 22-jarige middenvelder op te pikken bij Sporting Portugal. Daarmee troeft PSG concurrent Chelsea definitief af in de strijd om de diensten van Ugarte, die tot medio 2028 in het Parc des Princes gaat spelen.

In eerste instantie leek Ugarte op weg te zijn naar Londen, daar Chelsea de middenvelder dolgraag had willen overnemen van Sporting. Toen PSG zich meldde in Lissabon veranderde de situatie volledig. The Blues wilden Ugarte voor een lagere transfersom overnemen, terwijl PSG zich bereid toonde de volle mep te betalen. Nadat Chelsea zich terugtrok uit de onderhandelingen heeft PSG de vaste afkoopsom uit het contract van Ugarte op tafel gelegd: 60 miljoen euro.

De defensieve controleur, die tot dusver acht interlands voor Uruguay speelde, ziet in Parijs een zware concurrentiestrijd tegemoet met onder anderen Danilo Pereira, Marco Verratti, Vitinha, Fabian Ruíz, Carlos Soler en Renato Sanches. Mogelijk laat PSG na de komst van Ugarte nog een aantal middenvelders vertrekken. Verratti, een van de boegbeelden van het huidige tijdperk van les Parisiens, zou openstaan voor een nieuw avontuur. De afgelopen jaren speelde de Italiaanse middenvelder maar liefst 416 officiële wedstrijden voor PSG.

Sporting maakt behoorlijk wat winst op het vertrek van Ugarte, daar de middenvelder twee seizoenen geleden voor slechts twaalf miljoen euro werd opgepikt bij Famalicão. Sindsdien speelde Ugarte 85 officiële wedstrijden voor Sporting, waarin hij eenmaal scoorde en 3 assists afleverde. Met de Portugese topclub wist Ugarte in het seizoen 2021/22 beslag te leggen op de beker. In Parijs gaat hij de komende jaren op zoek naar nieuwe prijzen voor op zijn palmares.

Is Manuel Ugarte een aanwinst voor Paris Saint-Germain?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een prijs voor een simpele middenvelder..

7 juli 2023 om 14:06

Portugese teams weten gewoon hoe ze geld moeten verdienen. Markt is ook gek geworden dus deze prijs verbaasd mij niet

7 juli 2023 om 14:40

In de Eredivisie beginnen de bedragen ook te komen, met name bij de topclubs. Met alle nadelen is dat 1 van de weinige voordelen voor middelgrote competities. Je hoeft in die competities geen geweldige speler te zijn om statistisch of qua rendement geweldig te scoren. Clubs betalen voor cijfers en ze zijn veel te bang dat ze een pareltje mislopen.

7 juli 2023 om 14:07

Simpel? Dit is een goede speler hoor. Weet niet of je hem nog een talent kan noemen, maar kan zeker een uitstekende cvm worden. Ook echt een pareltje in FM voor degene die dat spelen.

Goede pass en is een speler die bijna nooit een duel verliest. PSG had wel een goede cvm nodig, want Danilo was echt 3x niks.

7 juli 2023 om 14:12

Danilo Pereira is ook niet het niveau wat PSG moet nastreven op het middenveld, maar hij deed het toch aardig goed als één van de drie centrale verdedigers.

7 juli 2023 om 14:10

Talent, kan nog tien jaar mee, laat het zien bij een Portugese topclub - gewoon een goede controleur. Beter dan iemand als Alvarez of Sangare dus ook een stukkie duurder.

7 juli 2023 om 14:49

@zeballos Dan schat ik Goat Wieffer op zo'n 70 miljoen

Ze komen om in de middenvelders.. heb het idee dat psg nog steeds geen idee heeft wat het nou echt wil.

7 juli 2023 om 14:20

Nog meer concurrentie voor Simons als hij de stap naar PSG wil maken

7 juli 2023 om 15:06

Speelt op een hele andere positie Kevin

7 juli 2023 om 15:41

Simons is toch geen verdedigende middenvelder . Dit is een echte 6. Zal denk ik naast verrati spelen

7 juli 2023 om 16:07

Was ook met een knipoog alleen dat herkent de Voetbalzone app niet
Maar concurrentie is er zeker wel op die positie hoor, gewoon veel middenvelders. Al denk ik dat er meer factoren spelen in de keuze die simons gaat maken. Het totaalplaatje moet goed kloppen. Benieuwd of PSG dat kan bieden. Ik zou het als PSVer jammer vinden als hij de stap maakt echter is het hem ook gegund. Zonder Simons van PSV denk ik 5de geworden.

Megatransfer, dan zat ik eerder aan een Bernardo Silva of een Dembele te denken die ook worden gelinkt. Ugarte is een prima speler maar nog geen wereldtopper

7 juli 2023 om 14:10

Je bent me voor, beetje aparte titel. 60 miljoen is geen megatransfer meer tegenwoordig.

7 juli 2023 om 14:28

Mwah, ik vind het best een flinke transfersom. Dat de naam nou nog niet een gevestigde is is een ander verhaal.

7 juli 2023 om 15:32

Naja, 60 miljoen staat nog altijd in de top 50 duurste transfers aller tijden. Dat vind ik flink aan de prijs (zeker voor deze speler).

Mooie middenvelder, ik had hem echt heel graag bij Chelsea gezien. Liever dan Caicedo nog. PSG heeft het gewoon goed gedaan en hem het salaris geboden wat hij over 5 jaar hoopte te gaan verdienen bij Chelsea!Op heel veel manieren is Ugarte de perfecte tegenhanger van Enzo Fernandez, qua stats blinken ze uit in precies het tegenovergestelde van elkaar! Jammer dat hij toch definitief bij PSG tekent.

7 juli 2023 om 15:01

Caicedo moeten we lekker mee kappen joh, dat achterlijke Brighton kan lekker stikken in die idiote bedragen van ze. Chelsea wil 80 miljoen pond bieden maar die gekken gaan om meer dan 100 vragen, ik zeg stik er maar in en boor die jongen een transfer door zijn neus zodat ie lekker ongemotiveerd bij de selectie blijft en volgend jaar voor de helft weg mag. Na die Cucurella scam hoop ik niet dat we nog een keer in hun blufpoker trappen.

Ik las dat Poch mogelijk interesse heeft om de 12 miljoen clausule van Dybala te activeren. Daar zou ik zelf nou blij van worden, zo'n speler voor relatief goedkoop op te pikken. Toch iemand voor wie je naar het stadion komt, al is het misschien geen echt zwaargewicht. Ik zou hem er graag bij hebben om Mount te vervangen, dan ga je er kwalitatief gezien wel op vooruit.

7 juli 2023 om 15:05

Helemaal eens. Het is een geweldige middenvelder maar niet voor 100 miljoen pond. Haal een degelijke middenvelder op voor die positie en gewoon Santos en Cacadei kansen geven desnoods. Zolang er een defensieve middenvelder en (hopelijk) nog een goede spits gehaald wordt, zou je makkelijk in de top 4 moeten kunnen eindigen. Helemaal aangezien we geen Europees spelen.

7 juli 2023 om 15:34

Cacadei was pott bij het onder 20 WK toch? Die wil ik sowieso wel vaker zien spelen volgend jaar. Top 4 moet idd kunnen mits Poch enigzins een team van het vreemdelingenlegioen kan maken en we jongens als Auba, Ziyech en Pulisic nog zsm kunnen slijten.

7 juli 2023 om 15:46

Ik vind hem ook niet de defensieve middenvelder die we al zo lang zoeken. Dat vond ik Ugarte wel, daarom begrijp ik niet dat we niet de strijd aangegaan zijn met PSG. Ugarte was rond met Chelsea en stond op het punt om te tekenen toen PSG kwam met hun verbeterde contract. Ik vind deze jongen veel meer een nodige aankoop dan Caicedo.

Caicedo lijkt ondertussen bijna een prestige dingetje te worden. Ze zullen en moeten hem over de streep trekken, anders vertrekt hij straks naar United of Arsenal en dan zijn ze weer afgetroefd op een target voor het middenveld.

Ik weet niet of we Santos en Casadei al voor de leeuwen kunnen gooien. Kijk naar Gallagher: hij deed het fantastisch bij Palace, is daarna bij ons voor de leeuwen gegooid in een dramatisch lopend elftal en nu staat de Twitter brigade weer op de bank om van hem af te komen en die lullo's die bij ons TD zijn staan er nog voor open ook!

Wat een belachelijke prijs voor een balafpakker. Het wordt steeds gekker.

lekker zeg, 60mil voor een "ordinaire schopper" op het middenveld.
natuurlijk doe ik die jongen daarmee te kort, hij kan heus wel wat.
maar 60mil.. pfoe, dat is toch wel een zak geld voor zo'n speler.

niet echt de versterking waarvan ik denk dat psg nu hoge ogen gaat gooien in europa.

Dit is een hele mooie transfer! Goede speler voor PSG. Zou het dit jaar gaan gebeuren? Dit zijn wel transfers die daar in mee spelen.

7 juli 2023 om 14:34

Tsja, met PSG kan het elk jaar gaan gebeuren, maar het moet een beetje meezitten met blessures en de kansen afmaken.

Met City, PSG, Bayern en Real heb je vier ploegen waar je qua voetbal een finaleplaats van verwacht, maar er gaan sowieso twee afvallen, en dan nog is de kans behoorlijk groot dat er uiteindelijk nog een andere ploeg als een Chelsea of Inter tussen staat.

7 juli 2023 om 19:01

"en dan nog is de kans behoorlijk groot dat er uiteindelijk nog een andere ploeg als een Chelsea of Inter tussen staat."
Ik denk dat je maar even moet gaan zitten. We moeten je iets vertellen...

8 juli 2023 om 11:03

Haha ok, dit jaar geen Chelsea natuurlijk, maar “als Chelsea” dus.

60 miljoen voor deze speler terwijl er voor Kokcu 25 is betaald is toch wel diep triest.

7 juli 2023 om 14:44

Bij Kokcu waren er volgens mij wel afspraken gemaakt. Bovendien scoort Kokcu qua rendement niet bijzonder en daar betalen clubs juist veel geld voor. Maar goed, het is inderdaad wel wat vreemd dat de verschillen zo groot zijn soms. Wel totaal verschillende spelers overigens.

7 juli 2023 om 14:47

Misschien kun je beter stoppen met onzinnige vergelijkingen. Kokcu heeft geen ervaring CL en is international van een land dat zich maar zelden kwalificeert voor eindtoernooien. Ugarte heeft wel CL ervaring en is international van Uruguay, een land dat elke 2 jaar een groot eindtoernooi speelt.

7 juli 2023 om 15:36

Ajax 4-2 verlies
Man City 5-0 verlies
Man City 0-0
Frankfurt 0-3 winst
Tottenham 2-0 winst
Marseille 4-1 verlies
Marseille 0-2 verlies
Tottenham 1-1
Frankfurt 1-2 verlies

Nou diep onder de indruk van zijn CL ervaring.
Op Spurs en City na geen indrukwekkend rijtje

7 juli 2023 om 15:38

En toch is elk van die teams sterker dan de teams die Kokcu treft in de ED.

7 juli 2023 om 15:51

Kokcu heeft ook tegen Marseille gespeeld, en haalde een beter resultaat. Is belangrijker voor zijn land geweest en speelt op een positie waar je normaal meer voor betaald.
Prima dat Ugarte duurder is maar dubbel zo duur is gewoon raar. Doet een pak slaag van City geen verandering aan.

7 juli 2023 om 15:51

@Bij-zonder: En bij elke nederlaag was Ugarte schuldig aan de tegendoelpunten? En elke wedstrijd heeft hij 2 grote kansen om zeep geholpen? Of bepaald 1 speler niet altijd het resultaat van een wedstrijd?

En daarbij, wat real8madrid ook al zegt, het gaat om de ervaring in de CL. Ervaring die Kokcu niet heeft.

7 juli 2023 om 15:58

Nee dat zeg ik niet. Maar als je zegt dat CL zo belangrijk is dan is het resultaat wat er toen behaald is toch ook belangrijk? En die resultaten zijn niet goed.
Kokcu heeft ervaring met kampioen worden kan Ugarte niet zeggen. Verder veel belangrijker voor zijn land.

7 juli 2023 om 16:18

Ik zeg dat het om de ervaring gaat. Jij haalt daar opeens de resultaten bij en maakt die belangrijk. Je kunt net zoveel leren van overwinningen dan van nederlagen. Maar het is wel een bepaald niveau/platform waar Kokcu nog niet op heeft gespeeld.

Dus die nederlagen in de CL betekenen meer dan kampioen worden in een competitie met alleen maar mindere teams dan ploegen in de CL (een uitzondering daar gelaten).

7 juli 2023 om 16:31

Kromme manier van denken. Spelers als Ri Jun-il (Noord-Korea) en Abdulaziz Hatem (qatar) hebben ervaring op het hoogste niveau van het voetbal. Ze hebben allebei een WK gespeeld. Ja ze gingen gruwelijk hard af maar ze hebben wel de ervaring!
Ugarte zal heus een goede voetballer zijn, maar puur het meespelen op een hoog niveau zegt niet zo gek veel. Al helemaal als de tegenstanders niet van een hoog niveau zijn en de resultaten niet goed is.

7 juli 2023 om 16:57

Wat wil je nou bewijzen? Dat een club als PSG, die geld als water hebben, te veel heeft betaald voor een speler of dat Feyenoord hun beste speler voor te weinig hebben verkocht?

Spelers zijn niet te vergelijken, op geen enkel vlak. Zeker niet als ze niet op dezelfde positie spelen of hun manier van spelen anders iz. En ze spelen bij verschillende clubs in verschillende competities.

Misschien zijn de Portugese clubs wel gewoon heel handig in onderhandelen en PSG en Feyenoord ff niet. Dus als PSG 60 miljoen over heeft voor Ugarte dan is dat prima. En als Feyenoord 30 miljoen vraagt voor Kokcu gaat er geen enkele club 40 miljoen bieden.

7 juli 2023 om 17:11

Ik wil niks bewijzen, maar denk idd dat er voor Kokcu te weinig betaald is.
En ja Portugese clubs zijn heel goed in onderhandelen. Maar niks van dit heeft te maken met het feit dat wijzen naar een aantal Cl/wk duels een vreemde manier van beredeneren is.

7 juli 2023 om 17:18

Je hebt toevallig 2 spelers gevonden van landen die ooit een keer op het WK hebben gespeeld, knap van jou hoor. Maar kijk even naar wat er betaald wordt voor spelers die CL-ervaring hebben en spelers die het leuk doen in een nationale competitie buiten de top 5-landen.

Jij mag van alles vreemd vinden, maar het is gewoon zo dat clubs daar wel naar kijken en dat dus ook meenemen in wat ze voor spelers willen betalen.

7 juli 2023 om 15:04

En 40 miljoen voor Donny vd Beek, dat weer wel.

Jeetje wat wordt deze knul onderschat hier zeg. Is ook wel enigszins te verwachten op een Nederlands forum. Dit is echt een geweldige speler. Een van de beste defensieve middenvelders in Europa en nog zoveel potentie. Ik ben oprecht misnoegd over deze transfer. Veel te verstandig en gericht een aankoop voor een 'club' als PSG.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren