Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Media fileren Ajax: ‘Steijn lijkt op de timmerman met twee linkerhanden’

Laatste update:

De ochtendkranten zijn niet mild voor Ajax, dat afgelopen zondag met 1-2 verloor van AZ. Allen staan ze stil bij een eventueel ontslag van trainer Maurice Steijn, waar ook genoeg aandacht is voor het armetierige veldspel dat de Amsterdammers tegen de Alkmaarders op de mat legden.

"De dagen van Steijn bij Ajax lijken geteld", zo schrijft De Telegraaf. "Waar Ajax zijn draai maar niet kan vinden, daar waant elke tegenstander van Ajax zich inmiddels in Luilekkerland. De ruimtes waren zó groot, dat AZ er zelfs door leek te worden verrast. Met iets meer daadkracht hadden de Alkmaarders de recordkampioen nog veel meer pijn kunnen doen."

"De gifbeker van Ajax is een overvolle ketel met een mengsel dat alles verschroeit", noteert De Volkskrant. "Het spel van Ajax, de nummer zestien van de eredivisie, is een meelijwekkende parodie op voetbal. Ajax kan simpelweg niet meer voetballen. Tussen de linies zit geen enkele chemie. Tegenstanders verbazen zich over de geboden ruimte, telkens weer."

"Elke vorm van zelfvertrouwen is verdwenen", oordeelt het ochtendmedium. "Het is een elftal zonder rangorde. De aanvoerder, Steven Bergwijn, heeft al zijn aandacht nodig voor zichzelf. Steijn gaf zondag aan graag over ervaren mannen als Daley Blind en Dusan Tadic te hebben beschikt, maar ja, die zijn ook al verdwenen. Steijn lijkt op de timmerman met twee linkerhanden. Ze hebben hem gereedschap aangereikt, maar hij gebruikt het niet of hij slaat met de voorhamer op zijn duim."

Ook het Algemeen Dagblad, die zondagavond wist te melden dat Steijn aanblijft als coach van de hoofdstedelingen, zag matig veldspel bij de huidig nummer zestien van de ranglijst. "Wie het middenveld ook vormen, steevast krijgt de tegenstander zeeën aan ruimte. Tegenstanders wanen zich in een speeltuin tegen het Ajax van Steijn."

"Progressie is amper te bespeuren", vervolgt de krant. "Het excuus voor de laat samengestelde selectie gaat in de tweede week van oktober ook niet meer op. Sterker nog, de schade blijkt alleen maar groter te worden. Koploper PSV tilde het verschil in verliespunten zondag alweer naar dertien. En dan heeft Ajax pas zes speelronden achter de rug."

"Ajax gaat dolend door de Eredivisie, zo machteloos", betoogt het NRC. "Het is besluiteloos, traag, twijfelachtig voetbal. Spelers bieden zich wel aan met drukke handgebaren, maar er is geen onderlinge afstemming, geen samenhang. Spelers kijken nauwelijks naar elkaar, lijken niet bewust van de onderlinge afstanden."

"Waar zit je precies naar te kijken, bij dit Ajax?", vraagt de krant zich hardop af. "Vaste aanvalspatronen zijn niet te ontdekken. Uitgespeelde kansen creëert Ajax nauwelijks. De druk op de positie van Steijn neemt toe. Waarbij nu nadrukkelijk naar Van Gaal wordt gekeken", besluit de krant.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze maken dezelfde fout als met Schreuder veel te lang doorgaan maar iedereen ziet allang dat het niet werkt. Maarja op bestuurlijk niveau is het ook een puinhoop dus niemand die beslissing durft te maken. Als je Steijn laat zitten tot na de interland periode dan kan ik nu al zeggen dat je tegen Brighton, psv zeker niet gaat winnen en dat Utrecht al heel lastig gaat worden. Gisteren 1x op goal geschoten in een thuiswedstrijd?? Doelpunt kwam uit de lucht vallen.

9 oktober 2023 om 10:14

Exact zelfde fout. Schreuder moest toen met vervroegde winterpauze eruit getrapt worden.

Nu ook beste moment om Steijn te ontslaan.

Ik begrijp die man niet wat hij aan het doen is. Feyenoord plant ondanks drukke periode oefenwedstrijden in om jongens minuten te geven, ook iets wat Erik vaak deed.

SNap niet dat Steijn dit niet inziet. Geef jongens als Sosa, Medic, Akpom, Mikautadze veel minuten in zulke oefenwedstrijden.

Interlands komen er weer aan, denk dat de man weer eerder even gaat uitblazen op Ibiza dan werken aan een plan.

9 oktober 2023 om 10:18

Van Hooijdonk zei: het is een luie slechte trainer. Hij lijkt gelijk te krijgen. Hij zal wel in zijn handjes te knijpen die Pierre met deze resultaten.

9 oktober 2023 om 10:23



Hij zou best gelijk kunnen hebben alleen door hun voorgeschiedenis moeilijk in te schatten of het klopt of niet.

Maar Slot draait als een tierelier en nog steeds plant hij wedstrijden in. Houdt zo zijn team super scherp en fit.

Wat Erik deed, was Reiziger de regie geven in die wedstrijden. Steijn zou dat ook kunnen door Maduro die oefenwedstrijden te leiden.



9 oktober 2023 om 10:42

Probleem is wie moet het overnemen. Ajax kan zich als topclub geen experiment met Maduro veroorloven er moet nu echt iemand staan. ik zie Van Gaal zijn vriend Jonker wel naar voren schuiven. Die heeft tenminste visie. Vervelend mannetje maar ja dat is Van Gaal vaak ook. kom maar op. Die Jonker zit toch al jaren te wachten op een dergelijke kans. Kan hij eindelijk dat dames voetbal verlaten.

9 oktober 2023 om 10:44

Jonker heeft toch nog niks bewezen als eerste elftalcoach? Integendeel, bewezen het niet goed te kunnen.

9 oktober 2023 om 11:08

@krillin,
Het is nog maar de vraag hoe handig het is van Slot.
Als er straks een golf van blessures komt dan zal iedereen Slot uitmaken voor dwaas en dat iedereen dit van mijlenver zag aankomen.

9 oktober 2023 om 11:14

Vegitosan

Ik denk persoonlijk heel handig, omdat Erik ten Hag dit ook vaak deed bij Ajax. Zijn teams waren daardoor ook vaak fit.
Bij Slot zie je het zelfde, zijn teams zijn erg fit.

9 oktober 2023 om 11:22

Krillin,

Dat zou best kunnen idd.
Maar ik geef alleen aan hoe opportunistisch de voetbalwereld is.
Dezelfde actie die eerst geroemd wordt, kan een paar dagen later worden verafschuwd.

Hetzelfde met Steijn, mocht hij de komende 3 wedstrijden winnen dan zullen er ineens heel veel mensen zeggen dat het een uitstekend idee was om even te wachten, want hij had even tijd nodig om een compleet nieuwe selectie te smeden.

9 oktober 2023 om 13:00

@vegitosan: Klopt helemaal hoor. Voetbalwereld is opportunistisch. Dat zag je ook bij de aanstelling van EtH. Eerste halve seizoen kwam er ontzettend veel kritiek en veel supporters wilden hem weg hebben.

Wat wel het verschil tussen EtH en Steijn is, is dat Erik altijd inzichten gaf in hoe hij het team wilde zien spelen en waar hij naartoe werkte. Dat zie je Steijn bijvoorbeeld niet doen, waardoor je als supporter des te meer onzekerder wordt.

off topic: Grappig om een discussie tussen Krillin en Vegito te zien.

9 oktober 2023 om 13:13

Regulator

"eerste halve seizoen kwam er ontzettend veel kritiek en veel supporters wilden hem weg hebben."

Dat viel echt wel mee hoor. Druk/kritiek kwam juist voornamelijk van de telegraaf. Zelfs toen het heel goed draaide, bleven zij zagen.

Verder zag je bij Erik wel een lijn wat je niet zuet bij Steijn. Ook was Erik juist heel beschermend naar zijn groep en Steijn gooit iedereen onder de bus om te overleven.

9 oktober 2023 om 13:50

Als je dan kijkt dat jong Ajax beter speelt dan Ajax 1 ligt daar misschien een oplossing

9 oktober 2023 om 16:21

Van schip?

9 oktober 2023 om 10:15

Hier ben ik het niet mee eens. Schreuder zat totaal geen verbetering in. Bij Steijn zie je dit wel, al is het nog vwr van het gewenste niveau. Eerste helft gisteren was ook zeker niet zo dramatisch.
Daarnaast was Steijn de 6e keuze nadat de eerste 5 hadden afgewezen. Het is nu niet zo dat nu ineens wel iedereen staat te springen om in te stappen.

9 oktober 2023 om 10:18

100 meijer. Haha, ga weg joh, er zit echt geen enkele verbetering in. Az was gisteren eerste helft (en eigenlijk de hele wedstrijd) dramatisch en wisten niet wat ze me de ruimte aan moesten. En alsnog zag je dat Ajax niks ging creeren en Az maar 1x ( wat uiteindelijk ook bleek ) een goede omschakeling hoefde te hebben om een goal te maken. Steijn doet maar wat, de ruimtes tussen de linies blijven gigantisch, de spelers hebben geen idee op welke manier ze moeten druk zetten en in balbezit zie je ook geen enkel idee achter het aanvalsspel en veel stilstaande mensen. Als je Bergwijn zo hoorde dan moest Vos gisteren in zijn eentje vanaf het midden het spel gaan maken, maar hoe dan? Wat was het idee als Vos aan de bal kwam? Ik heb het niet kunnen ontdekken. Ik denk dat zelfs Schreuder uit dit elftal meer punten had gehaald en dat zegt al heel wat.

9 oktober 2023 om 10:19

Wie waren de eerste 5 keuzes dan? Knutsen, Bosz en ....

9 oktober 2023 om 10:19

Schreuder bleef altijd een 5/10 halen. Steijn is nu van een 2/10 naar een 3/10 geëvolueerd.

Als je het heel slecht doet is het makkelijker progressie te boeken natuurlijk.

9 oktober 2023 om 10:21

Bosz was geen optie, grootste fout van de afgelopen zomer.

9 oktober 2023 om 10:25

Ik sanp niet zo goed waar mensen die progressie lijken te zien. Leetterlijk iedere speler die er in komt lijkt de kwaliteit te hebben om ballen zonder enkele druk i te leveren bij de tegenstander en zo leven grote kansen kado te doen. Het aanvals spel is ook niet om over naar huis te schrijven. Wat is precies het houvast dan?

9 oktober 2023 om 10:25

Schreuder haalde tegen oa Rangers een niveau wat Steijn vermoedelijk niet zal aantikken. Tegen mindere tegenstanders dan Rangers is het voor Ajax al lastig.

Zonder dollen, ik vrees zelfs nu voor teams als Volendam of Almere.

9 oktober 2023 om 10:33

Steijn zijn selectie heeft niets om op te teren. Schreuder had een selectie die nog de discipline van Ten Hag had. Daarom waren ze onder hem beter in het begin van het seizoen

9 oktober 2023 om 10:47

Hier ben ik het ook mee eens. Je ziet geen verbetering. Het leek gister iets beter de eerste helft. Maar dit was vooral aan AZ te danken.

Er zijn teveel spelers voor bepaalde posities gehaald, Mikautadze, Akpom en Brobbey allen voor de spits positie. Die jongens kunnen niet op 10 of buitenpositie. Ze daarop beoordelen is dan ook niet fair. Maar je kunt je elftal wel laten spelen naar de kwaliteiten die ze wel hebben.

Wel ben ik van mening dat wij een type Clasie of Tadic nodig hebben. Een ervaren jongen die de boel op sleeptouw neemt. Bergwijn en Berghuis gaan dit niet doen.

9 oktober 2023 om 10:49



En daar zit het probleem Inkemontana, er is telkens maar 1 persoon op dat middenveld die het spel moet maken en dat lukt niet. Tahirovic en Vos zijn helemaal niet zo slecht als het lijkt. Probleem is dat Taylor nooit staat waar hij moet staan: aanspeelbaar op het middenveld. Die zie je als nummer 8 jagen op de keeper omdat Brobbey daar terecht de zin niet van inziet als niet het hele elftal druk zet. Dan loopt op 10 of Berghuis of nu Bergwijn die daar beiden niet thuis horen omdat ze de ruimte op de flank nodig hebben. Ik heb een hekel aan de populistische van de Gijp, maar hij heeft gelijk: de linies spelen zo ver uit elkaar dat er ook echt een zee van ruimte is. Dat mag je Steijn inmiddels wel aanrekenen. Speel nu eens met 2 verdedigende middenvelders die er ook staan: Vos en Tahirovic. Gaaie is te vroeg afgeschreven. Was heel ongelukkig maar die heeft een inmense inzet en loopvermogen. Dan is de vraag welke creatieve 10 je neer moet zetten met inzet maar wat mij betreft Misehouy. Die kunnen het wel allemaal belopen. Dan moet er nog 1 zijn die kan aangeven wanneer allemaal op te schuiven naar de middenlijn, ook de achterhoede en diezelfde die kan aangeven allemaal in te zakken tot op de middenlijn. Geen idee wie dat charisma momenteel heeft in deze selectie. Bergwijn in ieder geval niet.

9 oktober 2023 om 10:52



Neem bijvoorbeeld de aanvoerder Steven Bergwijn... loopt in het veld alsof hij 500 wedstrijden op top niveau heeft gespeeld. Kafferd iedereen uit in het veld, maar zou zelfs niet eens opvallen bij een zesde klasser. Wat is dan kwaliteit en wie kan hem nu nog beter maken? Het zou zelfs de besten niet eens lukken, zo lang dit soort gasten niet in de spiegel gaan kijken en aan zichzelf gaan werken. Om terug te knokken naar een bepaald doel. Snap ik ook heel goed dat de trainer eindverantwoordelijk is, maar ook over dit soort spelers kun je vragen is het niet beter om ze eruit te knikkeren.

9 oktober 2023 om 13:56

100% Meier jij zit zeker bij jong Ajax op de tribune daar zie je zeker verbetering van spelers die het niet goed deden onder Steijn. Maar bij Steijn zie ik 2 linies spelen 1 die spelen tussen het eigen strafschopgebied en middenlijn en 1 die spelen na de middenlijn en bij het strafschopgebied van de tegenstanders.

9 oktober 2023 om 14:22

Ik zeg ook helemaal niet dat het goed is (integendeel). Ik zie alleen wel een verbetering en meer structuur. En nogmaals; ze kunnen Steijn heel erg makkelijk buiten flikkeren, maar wie dan? Iedereen aan de zijlijn weet het allemaal zo goed, maar teveel mensen langs de lijn denken het allemaal heel erg goed te weten terwijl het al bijna 2 jaar niet aan te zien is.

9 oktober 2023 om 15:51

Zou Steijn niet beter voetbal kunnen laten zien met Tadic, Timber, Alvarez, Kudus, Klaassen nog in de ploeg? Dat was nog een deel van het fundament van EtH dat over was. Uiteraards Schreuder wilde ze leuk laten voetballen, maar ik denk dat Steijn dat ook wel wil alleen het lukt niet met deze spelers.

Wat er teruggekomen is voor de spelers die zijn weggegaan is niet best, en dan heb je ook nog te maken met eigen jeugd als Bergwijn, Brobbey, Taylor, Rensch die allemaal niet het niveau hebben (brobbey zou het imo wel beter doen in een goed elftal).

9 oktober 2023 om 10:55

Waarom wordt Dick Advocaat niet genoemd? Gooi Steijn eruit en laat Advocaat het jaar afmaken, dat is precies de ervaring en type coach wat Ajax nu nodig heeft. En ik denk dat hij het nog leuk en een eer zou vinden ook.

9 oktober 2023 om 11:15

Lachwekkend. Advocaat is een super matige coach

9 oktober 2023 om 12:22

Lachwekkend, Advocaat is na Michels, van Gaal en Hiddink de beste Nederlandse trainer allertijden.

9 oktober 2023 om 10:57

De vernedering gaat maar door. Ongelooflijk dat Steijn zo lang mag zitten. Ben nu al bezorgd over psv. De slechtste verdediging van de eredivisie tegen de beste aanval. Het wordt een totale afgang..

9 oktober 2023 om 11:09

Dat wordt een monsterscore als hij gewoon 4-3-3 gaat spelen en Steijn nog trainer is van Ajax.

9 oktober 2023 om 11:45

Ik zou echt nog een paar weken wachten. Je hebt zo Utrecht uit en PSV thuis. Zelfs als Ajax goed draait zijn dat lastige wedstrijden. Steijn lekker die twee wedstrijden laten doen en als er dan nog niks gewonnen is ontslaan. Daarna heb je volgens mij een reeks met tegenstanders die je zelfs in huidige vorm kan verslaan, kan je de negatieve wind ook van je af slaan. Als Steijn morgen weg stuurt en je zet er iemand neer die gelijk de eerste twee wedstrijden verliest gaat ie het ook niet lang volhouden. Daarnaast is natuurlijk de vraag, wie kan Ajax halen en wil dit verloren seizoen oppakken en is aanzienlijk beter dan Steijn? Ik weet zo niet wie dat zal zijn.

9 oktober 2023 om 15:45

Met een nieuw trainer winnen ze die wedstrijden ook niet. Laat Steijn maar zitten, zorg dat er een nieuwe coach klaar staat en zorg dat hij met een aantal makkelijke wedstrijden vertrouwen kan tanken.

Geef Van Gaal nou even de tijd om te kijken wat er structureel moet veranderen ipv nu weer meteen een vervanger aanstellen die het niet heel veel beter gaat doen met deze selectie. Ben het ermee eens dat Ajax dramatisch speelt maar met deze verdedigende opties kan je er ook niet veel van maken!

9 oktober 2023 om 10:27

Dan wordt Steijn de trekpop van Van Gaal, lijkt me ook niet de gewenste situatie, Zeker omdat Steijn in een groot gedeelte van zn selectie geen vertrouwen lijkt te hebben en vice versa. Door z'n prive oorlogje met Mislintat heeft ie ervoor gezorgd dat een aantal jongens nu gewoon wacht totdat ie ontslagen wordt. Hij had van begin af aan voor de groep moeten gaan liggen, een vijand moeten creeren (vaak de media) en zorgen voor meer eenheid in de groep. Speltechnisch veel defensiever spelen en vol inzetten op fitheid. Dit huidige Ajax is ongeinspireerd, niet fit en straalt op geen enkele manier een eenheid uit. Allemaal zaken waar een trainer verantwoordelijk voor is.

9 oktober 2023 om 10:44

"dit huidige Ajax is ongeinspireerd, niet fit en straalt op geen enkele manier een eenheid uit. Allemaal zaken waar een trainer verantwoordelijk voor is."
Elke trainer en manager is hier uiteindelijk verantwoordelijk voor, maar het moet wel in je spelers zitten.... Neem alleen al een Bergwijn, daar zit al vanaf zn 19e geen inspiratie en vechtlust in en dat gaat er ook nooit uitkomen. Bij gebrek aan beter is meneer aanvoerder. Dat kun je eventueel overdragen aan vd Boomen of Berghuis, maar die zijn geen vaste basisspelers momenteel (berghuis door blessures).
Verder zie je ook helemaal niemand met gif of de wil om de kar te trekken. Je haalt spelers ook omwille van mentaliteit en karakter en dat mist compleet. De aankopen zijn gegokt en veelal verloren, dat is op het conto van Mislintat en die is al weg.
Of je dit ook allemaal op Steijn kunt afschuiven, waag ik te betwijfelen.

Het is gewoon een bagger elftal, ik kan nu inhoudelijk ingaan op tekortkomingen van de spelers individueel maar de resultaten spreken voor zich.

Ik heb het te doen met Steijn, volgensmij had hij liever gewoon wat Sparta jongens meegenomen naar Amsterdam maar is hij data gedreven in een hoekje geduwd. Een nieuwe coach zal dit overigens ook niet fixen, het hele beleid moet gewoon op de schop.

9 oktober 2023 om 10:14

Sorry, maar zelfs met dit bagger elftal hoor je niet 5 punten in 6 wedstrijden te halen. Het zijn verkeerde keuzes die Steijn maakt. Er zijn teams op amateur niveau die betere restverdediging hebben, die kansen krijgen, die meer tactiek hebben. Het is altijd het zelfde liedje bij Steijn: hij ziet lichtpuntjes die niemand ziet en is van het motto mouwen opstroken ipv kritisch naar zijn eigen tactiek te kijken. In plaats daarvan legt hij de schuld 9 van de 10 keer bij een ander.

9 oktober 2023 om 10:31

Tja als hij een tactiek opstelt en de spelers blunderen dan ligt inderdaad de schuld bij een ander. Leuk voorbeeld is die Hato, wordt enorm gehyped maar is elke wedstrijd wel op een grote fout te betrappen. Ik denk dat bij Ajax hetzelfde gaat gebeuren als bij Manchester United, namelijk dat ze niet gaan moderniseren en blijven vasthouden aan oude filosofie.

9 oktober 2023 om 11:16

Dit elftal hoort gewoon meer punten te behalen, maar met de huidige trainer gaat het gewoon niet gebeuren. Hij blijft maar wisselen en nu zet hij jeugd erin die er helemaal niet klaar voor zijn om krediet te krijgen bij de supporters.

9 oktober 2023 om 10:14

Te doen met Steijn? Nou nee. Maurice maakt er een enorme bende van. Geen speelplan. Geen Ajax voetbal.
Welke spelers zouden er van Sparta bij Ajax passen?

9 oktober 2023 om 10:42

Het is een bende ja, maar hoe wil je dit doen dan? Spelers die hij totaal niet kent komen binnen zodra het seizoen is begonnen. Bam, meteen onder druk.

9 oktober 2023 om 13:44

Er waren er al een paar binnen toen de voorbereiding aan de gang was. Dat er spelers later kwamen, was omdat Lenderink alles tegenhield. Sven moest zijn eigen budget verdienen. Onbekende spelers of Bergwijn, Brobbey en co die wel bekend waren...
Sutalo, Tahirovic, Sosa, Branco. Die kon hij wel lijkt mij?

Ook als je spelers niet kent, moet je na 10 wedstrijden een strijdplan zien, en geen lange halen naar voren

9 oktober 2023 om 10:14

De selectie is zeker niet top, maar ook echt niet slecht. Het is gewoon duidelijk dat er een leiderstype mist in deze selectie.

Dat is naar mijn mening dan ook de prioriteit aankomende winter. Een ervaren speler halen die aanzien heeft in de voetbalwereld.

9 oktober 2023 om 10:48



Precies dit. Je hebt helemaal niemand op het veld die de kar kan of wil trekken.
Bij gebrek aan beter is Bergwijn je aanvoerder.
Ik zou deze overdragen aan een vd Boomen of Berghuis, die beiden wel meer uitstraling hebben. Alleen was Berghuis de eerste wedstrijden geschorst en momenteel ook niet fit en vd Boomen speelt geen basis....

9 oktober 2023 om 11:47

Exact Lierse, als Groningenfan krijg ik deja gevoel bij het spel van Ajax. Ze zijn mentaal zo zwak, en met de druk en veeleisendheid van de fans kan dat nog veel meer schade doen dan bij ons. Ik ben benieuwd waar Ajax eindigt. Misschien volgend jaar Fc Groningen - Ajax op de vrijdagavond? (Grapje, Ajax gaat wel weer stijgen)

9 oktober 2023 om 12:06

Mag anders ook hopen dat Groningen volgend seizoen gewoon weer terug is, kappen met die onzin nou.

9 oktober 2023 om 12:16

@Zanazan dat zie ik helaas nog niet gebeuren... de spelers bij ons nemen de divisie niet serieus. Zie hoe we geklapt werden afgelopen vrijdag... zie ons niet promoveren.

9 oktober 2023 om 13:38

Ja dat risico loop je natuurlijk op het moment dat je als stabiele Eredivisie club degradeert. Het is best wel een doodsteek, die KKD. In het verleden is het vergelijkbare ‘stabiele’ Eredivisieclubs als MVV, Roda en Willem II al overkomen en ook NEC had alle moeite van de wereld om terug te keren. ADO en NAC lukt het ook maar niet om hun weg terug te vinden. God wat ik zou geven om clubs als MVV, NAC en Groningen weer in de Eredivisie te zien, zulke mooie clubs met een geweldige stad en achterban als basis. Ook ploegen die mijn club nooit lagen haha.

9 oktober 2023 om 10:16

Dat de selectie minder is dan die van PSV en Feyenoord is duidelijk, maar de behaalde resultaten stroken echt to-taal niet met de kwaliteit van de selectie hoor. Met deze spelers kun je (mits de tactiek en veldbezetting klopt) gewoon eenvoudig winnen van teams als Excelsior, Fortuna, Ludogorets en AEK en je hoeft zeer zeker niet onderin het rechterrijtje te bungelen na 6 duels.

9 oktober 2023 om 10:21

Toevallig als Fortuna deskundige kan ik beamen dat het elftal van Fortuna (en ik denk ook Excelsior) veel beter op elkaar ingespeeld was dan Ajax ten tijde van de onderlinge duels. Daarnaast is hiervoor al enorm geblunderd, het terughalen van Brobbey en Bergwijn die geen stempel hebben kunnen drukken zoals bijvoorbeeld een Blind en Tadic dat wel hebben kunnen doen destijds.

Ook wordt geroepen dat Gorter niet goed genoeg is, maar dan had je ook niet moeten kiezen voor Pasveer destijds i.p.v. Gorter. Nu heb je te weinig ervaring op een hoger niveau als keeper zijnde.

9 oktober 2023 om 10:36

Eens met (een deel van) je punten hoor. Maar dat maakt niet dat was er nu staat een "baggerelftal" is. Ajax heeft (logischerwijs) gewoon veel meer kwaliteit in de ploeg dan het gros van de Eredivisie. Daarom moet je dus ook potjes als die tegen Excelsior en Fortuna gewoon te allen tijde kunnen winnen als je met een fatsoenlijke tactiek speelt. Ik ben er van overtuigd dat het veel meer aan de staf/tactiek/veldbezetting ligt dan aan (het gebrek aan) kwaliteit in de selectie. Tuurlijk heb je een stevig jasje uitgedaan t.o.v. vorig jaar met vertrek van Tadic, Alvarez, Licha, etc., maar ook met deze huidige selectie moet je gewoon eenvoudig Europees voetbal halen. Steijn zou bekend staan om "overpresteren" maar wat hij nu laat zien is zwaar, maar dan ook zwaar, onderpresteren.

Het is echt onvoorstelbaar dat Steijn er nog zit. Het is precies het zelfde liedje als vorig jaar, de coach onnodig langer laten zitten zodat het nog meer verpest kan worden na een interland periode. Je hebt je laatste 7 wedstrijden niet gewonnen maar dat is nog niet alles, het veldspel ziet er ook voor geen meter uit en van tactiek lijkt geen sprake. Echt een schande.

9 oktober 2023 om 11:49

Wie zou je halen wie nu beschikbaar is en wss resultaat kan krijgen tegen Utrecht en PSV?

We komen dus nu al op het punt dat de spot drijven met Ajax plaatsmaakt voor medelijden. Steijn komt op alle mogelijke manieren tekort en praat alsof hij nog coach is van VVV, maar zit er nog steeds. Iedereen kan zien dat het gewoon echt niks is, behalve de mensen die het voor het zeggen hebben, triest.

9 oktober 2023 om 11:51

Hoe moet je praten als je bij Ajax zit? Beheerst Steijn de Amsterdamse tongval nog niet? Neem aan dat ik dan moet opletten dat ik niet Gronings praat?

9 oktober 2023 om 12:04

Je probeert leuk te doen, maar het mislukt jammerlijk. De teksten die hij heeft na afloop zijn van een schrikbarend tekort aan zelfreflectie. Bij Ajax ligt de standaard na de zoveel ontluisterende nederlaag namelijk iets hoger dan 'duels winnen' en 'mijn positie is houdbaar want Bergwijn trok in minuut 93 een sprint'.

9 oktober 2023 om 12:20

Ik vond het zelf best grappig, dat is het belangrijkst vraag me af wat ie anders moet zeggen. Nee ik kan deze groep kansloze losers niet motiveren? Dan wordt er direct aan zijn stoelpoten gezaagd en verliest ie de steun van de kleedkamer. Als je nu 7 wedstrijden grafvoetbal liet zien maar wel won stonden we hier nu niet met zijn allen over Ajax te praten, dus eindelijk zou de standaard nu wel moeten liggen op winnen, maakt niet uit hoe, want dan heb je in ieder geval iets meer rust en vertrouwen. Zelfs Guardiola gaat dit team niet op kortr termijn goed en mooi voetbal laten spelen.

Het is een team zonder vertrouwen, te weinig kwaliteit (voor de top) maar vooral met te weinig leiderschap. Bij zijn vorige team had Steijn mindere spelers (hoewel je dat niet zou zeggen) maar daar zat er wel logica in de selectie. Hij had daar ervaren spelers die in het veld ook de leiding namen. Dat is iets anders dan een Bergwijn die een speler onderuit schopt en dan probeert de rest op te zwepen. Het gaat er ook om dat je spelers in het veld hebt die de organisatie houden en anderen daarin sturen (zoals een Clasie bij AZ geweldig doet). Dit soort spelers heeft Ajax niet (of te weinig) in de selectie zitten. Als je dan ook nog geen voorbereiding gedraaid hebt (met de volledige selectie) en nu vooral veel wedstrijden speelt (met een dag voorbereiding en een dag uitlooptrainingen) dan werkt dat allemaal niet mee.

Ik zeg niet dat het ook niet aan Steijn ligt, maar geen voorbereiding en een gebrek aan de juiste spelers in de selectie maakt het niet heel veel beter.

Onhoudbaar is het sowieso, iedereen weet dat Steijn ooit ontslagen gaat worden. In de tussentijd moet je dus eigenlijk op zoek naar een vervanger.

Persoonlijk vind ik Wim Jonk wel een leuke optie, maar ik zou als Ajax zijnde toch echt voor Philippe Clement gaan. Bij Beveren en Genk kwam hij in woelige periodes binnen en hij wist die perfect om te keren. Daarnaast ook een ervaren trainer in de top, en daarnaast ook nog als speler. En er zijn meer dan genoeg grote talenten onder hem doorgebroken of verder ontwikkeld.

9 oktober 2023 om 10:15

Lierse

Beide heren zouden zeker goede opties zijn. Allebei hebben tenminste een idee/plan.

Begrijp niet waarom Aajx wil doormodderen. Met wat pech kunnen we volgende wedstrijd of die er op gewoon laatste staan.

9 oktober 2023 om 10:21

Ik snap het ook niet echt. Een interlandbreak is een ideaal moment voor een nieuwe trainer om al wat neer te zetten in de tussentijd.

De enige enigszins goede reden die ik me kan inbeelden is dat de drie aankomende wedstrijden van Ajax niet de makkelijkste zijn waardoor die nieuwe coach dan ook meteen niet al te lekker begint. Maar ik vermoed dat ze gewoon geen idee hebben wie ze voor de groep willen zetten.

9 oktober 2023 om 10:27

Denk dat het probleem is, wie moet dit oppakken.
J v Halst zit er tijdelijk.

Als die Kroes zo goed is, zo moeilijk moet het niet zijn om v Halst te bellen en zulke namen doorgeven.

Gekke vergelijking eigenlijk. Een timmerman met twee linkerhanden impliceert eigenlijk dat het een persoon is die daadwerkelijk aan het bouwen is. Dat doet Steijn helemaal niet. Hij lijkt meer op zo'n bozo manager die via z'n schoonvader tot een functie is gekomen waar hij totaal ongeschikt voor is. Komt pas 's middags op kantoor, roept even snel: "kom op, harder werken" en gaat dan even z'n tijd uitzitten op z'n kantoortje met de deur dicht.

Ik moet nog steeds denken aan de eerste interland break begin september. Je hebt als trainer een volledig nieuw elftal gekregen, waarbij je 80 procent van de spelers niet kent. Ipv de vrije tijd te gebruiken om beelden van iedereen te bestuderen, om een tactiek te verzinnen wat bij het team past, ga je even lekker op vakantie. Als je terug komt zie je het wel weer en als het niet werkt, ja niet jouw schuld dat je geen tijd had om het team te bouwen.



Steijn is gewoon helemaal niet zo'n bijzondere trainer. Dat was hij al niet voor clubs in de middenmoot, laat staan dat hij dan ineens de grootste club (qua statuur) ineens moet gaan coachen waar meer dingen bij komt kijken. Even een resume van zijn prestaties tot nu toe:

- Bergwijn aanvoerder gemaakt, die totaal geen leiderstype is.
- Openlijk afvallen van aankopen
- Continu schuiven met spelers en posities, terwijl sinds Fortuna de selectie compleet is.
- Matige analyses. Altijd maar de nadruk gelegd om individuele prestaties terwijl het als een geheel totaal niet goed staat, wat je de trainer mag aanrekenen.
- Persoonlijke vete uitvechten met Mislintat over de rug van spelers (wissel Salah Eddine tegen Feyenoord).
- Leest het spel gedurende wedstrijden niet. Regelmatig vanaf de 2e helft zie je dat ruimtes steeds groter worden en steeds maar gaten in de organisatie vallen. Tot nu toe heeft hij nog geen enkele keer gedurende de wedstrijd een omzetting of een wissel gedaan dat dit oploste.
- De spelopvatting. Hier is alles al over gezegd. Er is na meer dan 10 wedstrijden nog steeds geen lijn in het spel te ontdekken. Lange bal op de kleine Brobbey? Hato linksback? Akpom rechtsbuiten? Bergwijn op 10?

Kijk, Steijn kan er ook niks aan doen dat hij ineens deze droombaan aangeboden krijgt. Maar qua competenties is hij gewoon ongeschikt. Op Heracles en Ludogorets uit (toen Kudus er nog was) na, is er nog geen enkele wedstrijd geweest waarbij je gedurende de wedstrijd het gevoel had dat de 3 punten binnen waren.

9 oktober 2023 om 10:24

Bergwijn aanvoerder maken is inderdaad niet echt lekker. Maar even eerlijk, wie dan wel?

Gorter? Duidelijk niet.
Rensch? Misschien nog minder geschikt dan Bergwijn?
Sutalo? Had gekund op basis van reputatie, maar die kan zichzelf momenteel niet eens redden.
Medic? Zou niet weten waarom.
Avila? Totaal niet het type.
Tahirovic? Nog niet eens een seizoen in de basis gestaan bij een team.
Taylor? Slapjanus eerste klas.
Forbs? Die heeft zijn eerste profseizoen dit jaar.
Brobbey? Zou niet weten waarom.

Berghuis had zeker gekund, maar die wilde dat zelf niet. Dus ja dan kom je uit bij iemand als Bergwijn.

9 oktober 2023 om 10:32

Van de huidige selectie Van der Boomen. En anders had Steijn vanaf het begin het vertrouwen moeten houden in Klaassen, want zo iemand heb je nu gewoon nodig in een team vol groentjes.

9 oktober 2023 om 10:37

Van den Boomen is toch ook geen leiderstype? Niet eens een onbetwiste basisspeler.

Klaassen laten vertrekken kan inderdaad wel eens een fout geweest zijn. Al zit je dan nog steeds met het feit dat hij niet echt een basisspeler was.

9 oktober 2023 om 10:51

Gozer al maak je Mannsverk capitan was het nog beter geweest dan Bergwijn, die man kan totaal niet uitle.. weet je, laat maar, het is veel simpeler: hij kan niet eens een fatsoenlijke zinsopbouw eruit gooien.

Maar misschien nog belangrijker: het aanvoerderschap weegt zwaar voor hem. Je moet hem helemaal niet lastig vallen met die interviews nadien, Bergwijn moet gewoon lekker voetballen en vooral ver wegblijven van de media, that’s it. Hij heeft het momenteel al moeilijk met het voetbalgedeelte, val hem dan niet lastig met die band joh.

Van den Boomen was wellicht de meest logische keuze. Je zag gisteren ook toen hij in het veld kwam dat hij constant aan het coachen was in het veld. Waar iedereen moest staan, waar de gaten dichtgelopen moesten worden, waar de ruimte lag voor Mikautadze. Daarnaast spreekt hij tenminste 3 van de benodigde 4 talen om iets te kunnen bereiken. Gisteren ook zo pijnlijk: Taylor wilde iets uitleggen aan Mikautadze en moest eerst Branco erbij worden geroepen om het te vertalen. Ongelooflijk. Dat kan in de 4e klasse amateurs, maar tactische omzettingen die niet begrepen kunnen worden op betaald voetbal niveau, waar hebben we het over?

Berghuis wilde het overigens alleen niet vanwege de transferperikelen die toen speelde.

9 oktober 2023 om 10:59

Denk je overigens niet dat Berghuis wel te overtuigen was? Je ziet hem zowel op het veld als voor de camera de rol toch op zich nemen.

9 oktober 2023 om 11:05

Zeker wel, denk alleen dat Steijn echt niet inziet dat Bergwijn geen leiderstype is. Die heeft hem in de voorbereiding twee keer horen roepen in een oefenduel dat de middenlinie hoger druk moest gaan zetten en was zo onder de indruk van die Amsterdamse lefgozer dat hij hem meteen die band om zijn arm plempte.

Ik had gehoopt dat ik ergens deze ochtend gelezen zou hebben dat Steijn ontslagen zou zijn. Helaas is dat niet het geval en dat zal voorlopig ook niet gebeuren. Ajax maakt gewoon weer dezelfde fout als dat ze vorig seizoen met Schreuder maakten; die werd ook (veel) te laat ontslagen. Nou denk ik niet dat Steijn in januari nog trainer is van Ajax, zoals Schreuder vorig seizoen wel was. Hij zal er denk ik uiterlijk na de wedstrijd tegen PSV uitliggen.

Steijn hoort nu al ontslagen te worden en niet over 2 of 3 weken. Ajax speelt na de interlandperiode tegen FC Utrecht en Utrecht is dit seizoen ook dramatisch, maar ik zie Ajax wel tegen puntenverlies oplopen. En als Ajax toch wint, zal hij wel iets van 'krediet' opgebouwd hebben. Na de wedstrijd tegen Utrecht speelt Ajax vervolgens uit tegen Brighton en PSV, dat zijn wedstrijden waarvan je al weet dat Ajax die met Steijn gaat verliezen.

Niet dat Ajax met een nieuwe trainer Utrecht, Brighton en PSV ineens van de mat zal spelen en zal winnen. Dat zal ook niet gemakkelijk worden, maar dit is gewoon uitstel van executie. Blijkbaar heeft van Gaal vandaag ook een gesprek met Steijn over wat zijn ideeën zijn, maar ik verwacht niet dat daar een ontslag uit zal komen vandaag.

Wat is er in pak 'n beet 1,5-jaar toch veel kapot gemaakt bij Ajax. Letterlijk alles wat er vanaf ongeveer 2010 is opgebouwd, is in de afgelopen 18 maanden kapot gemaakt. Trainers als de Boer, Bosz en ten Hag die daar een belangrijk aandeel in hebben gehad, maar natuurlijk ook Overmars en namen zoals Bogarde en Jonk (die tot zijn vertrek gewoon prima werk leverde als hoofdopleidingen). Van der Sar noem ik bewust niet, want het enigste wat hij voor mijn idee goed deed was dat hij Ajax vooral marketingtechnisch naar een hoger en beter niveau bracht maar dat was dan weer niet zijn voornaamste taak als algemeen directeur en is ook voor een groot deel op het conto van Menno Geelen te schrijven.

Kon jarenlang leunen op de namen die ik hierboven heb opgenoemd. Vanaf het moment dat hij het mocht doen, de verkeerde mensen op de verkeerde plekken aangesteld. Schreuder als trainer, samen met Hamstra en Huntelaar het technisch beleid doen, Mislintat aanstellen, van Halst in de RvC, Reiziger die meer gepresteerd had als trainer bij Jong Ajax dan Heitinga en jarenlang assistent was bij Ajax van ten Hag zonder pardon overslaan, Bogarde geen duidelijkheid kunnen geven en ga zo nog maar even door.

9 oktober 2023 om 10:34

"van der Sar noem ik bewust niet, want het enigste wat hij voor mijn idee goed deed was dat hij Ajax vooral marketingtechnisch naar een hoger en beter niveau bracht maar dat was dan weer niet zijn voornaamste taak als algemeen directeur en is ook voor een groot deel op het conto van Menno Geelen te schrijven."

Je zegt het zelf, maar ik betwijfel echt of dit aan vd Sar ligt. Vriend en vijand is wel eens dat het vooral Menno was die dit fantastisch heeft opgepakt.

Vd Sar had alle geluk met sterke mensen omzich heen. Moment dat hij wat meer alleen moest doen, heeft hij in 1,5 jaar heel Ajax gesloopt. Wat echt een prestatie is.

Zoveel Oud Ajacieden weg gejaagd (oa Vanenburg) of schandalig behandeld (bogarde, Reiziger). Sommige gewoon keihard genegeerd (zoals een Seedorf).

Onder zijn verantwoordelijkheid is scouting een puinhoop geworden. ZIjn taak was om dit op te lossen en zorgen dat mensen met elkaar werken.

Verkeerde mensen aangesteld Schreuder, Heitinga boven Reiziger, lichtgewichten Hamstra en Huntelaar en Sven.
Vorig jaar de makelaar van Schreuder alle macht gegeven en hoop weg gegooid.

Daarna komst Bosz blokkeren.

Ik vergeet nog een hoop, maar vd Sar is echt met stip op 1 het aller- aller- allerslechtste wat Ajax ooit overkomen was.

9 oktober 2023 om 11:48

Raiola had jaren terug gewoon gelijk over van der Sar. Hij vertelde toen in een interview dat hij van der Sar niet capabel genoeg vond om algemeen directeur te worden en dat hij alleen aan die functie kwam, doordat hij op een hoog niveau heeft gevoetbald en een icoon is. Van der Sar als keeper was geweldig en een van de beste keepers die ik ooit heb gezien, ook zeker een icoon voor Ajax. In dat opzicht heb ik ook niets op hem aan te merken.

Maar Raiola vertelde toen in dat interview dat van der Sar in het bedrijfsleven nooit zo makkelijk aan de functie algemeen directeur zou komen. Van der Sar ging toen een soort versnelde opleiding via het Johan Cruijff instituut en van der Sar zou tegelijkertijd ook kijken of hij het wat zou vinden. Op dat moment was hij directeur marketing en pas in 2016 werd hij aangesteld als algemeen directeur maar in geen enkel ander bedrijf zal je ook de kans krijgen om te kijken of je het wat zou vinden om uiteindelijk algemeen directeur te worden.

En ik zit nu even terug te denken; van der Sar is dus in november 2016 als algemeen directeur begonnen bij Ajax. Toen ging het al prima met Ajax en dat was in het seizoen dat Bosz hoofdtrainer bij Ajax was. Vanaf dat seizoen waren er ook al wat problemen waar van der Sar incapabel was. Zijn gewoon een aantal zaken die mij zo binnenschieten, ook in de tijd dat het gewoon goed ging met Ajax en van der Sar kon leunen op o.a. Overmars:

- problemen tussen Bosz, Bergkamp en Spijkerman. Van der Sar die niet aan de wensen wilde voldoen en Bosz uiteindelijk vertrok,
- aanstellen van Keizer. Overmars wilde aan de wensen van Bosz voldoen of een andere trainer (naam van Laudrup werd toen genoemd), van der Sar niet en koos de kant van Bergkamp en Spijkerman. Uiteindelijk werd dus Keizer aangesteld, die als trainer buiten 1 seizoen met Jong Ajax echt 0 had gepresteerd bij andere clubs.
- ontslag van Keizer. Van der Sar wist niet hoe snel hij de kant van Overmars moest kiezen en Keizer, Bergkamp en Spijkerman ontsloeg.
- zaak met Nouri. Weinig communicatie geweest en zoals dit allemaal is gelopen is gewoon heel treurig en hoort niet op deze manier.

En dan heb je dus het fiasco wat van der Sar in de afgelopen 1,5-jaar heeft veroorzaakt bij Ajax wat jij en ik hierboven hebben opgenoemd, vanaf het moment dat van der Sar zelf meer het heft in handen moest nemen.

Compleet incapabel, dat is het enigste wat serieus is gebleken over van der Sar en jarenlang kunnen leunen op het werk van o.a. Overmars, de Boer, Bosz, ten Hag, Geelen maar ook bijvoorbeeld Jonk, Reiziger en Bogarde.

9 oktober 2023 om 11:59

We mogen blij zijn dat Geelen een echte Ajax-fan in hart en nieren is, anders zou Ajax commercieel net zo'n wrak zijn geweest als bestuurlijk en sportief. Blij dat hij wel goed doordachte keuzes kan maken (afwijzen functie A.d.) en het beste voor heeft met Ajax.

9 oktober 2023 om 12:36

Precies. Denk ook dat het een hele goede keus is geweest van Geelen om het aanbod om algemeen directeur te worden af te wijzen. Beschikt denk ik wel over de kennis en kunde om die rul te vervullen, maar is waarschijnlijk nog veel beter in de functie commercieel directeur die hij nu heeft.

Waarschijnlijk zou het hem uiteindelijk ook alleen maar schaden als hij nu in zou stappen als algemeen directeur. Doordat hij als commercieel directeur al goed werk levert, waren de verwachtingen voor hem als algemeen directeur dan hooggespannen. Kroes zal ook onder druk komen te staan als hij begint, maar in tegenstelling tot Geelen heeft hij dus nog geen functie bij Ajax waarin hij goed functioneert (uiteraard doordat Kroes nooit een functie heeft vervuld bij Ajax).

Kroes lijkt mij trouwens ook gewoon capabel genoeg. Heeft als algemeen directeur en grootaandeelhouder goed werk verricht bij Go Ahead Eagles en gewoon een goede en gezonde club gemaakt zowel sportief als financieel. En hij heeft ook ervaring op technisch vlak, doordat hij ook mede-eigenaar van de SEG Groep (een zaakwaarnemersbureau) is geweest en in zijn tijd een groot deel van het Nederlands-elftal er zat maar ook andere bekende voetballers en trainers.

Het beste wat Ajax kan doen is helemaal terug bij af beginnen. Jeugd de kans geven en al die nieuwelingen de laan weer uitsturen. Dan maar 3 of 4 jaar achter psv en Feyenoord aanhobbelen. Zo kan het niet langer door.

9 oktober 2023 om 10:35

Beste is een nieuwe trainer aanstellen die geen toxic relatie heeft met groot deel van zijn selectie.

9 oktober 2023 om 11:46

Stel eerst maar eens een andere trainer aan. Iemand die wel iets kan overbrengen voordat je een heel elftal de laan uit stuurt op basis van een paar wedstrijden. Als je die eruit wil sturen dan moet je ook Taylor, Bergwijn en al die andere slappe dweilen die er al waren en niets laten zien weg sturen. Hou je weinig over he.

De selectie is ook totaal Ajaxonwaardig. Met een andere coach wordt het vast niet veel beter op korte termijn. Het is straks tijd om in de winterstop 2 a 3 ervaren spelers te halen die bekend zijn met de Eredivisie en bij voorkeur Nederlands zijn.

9 oktober 2023 om 11:30

Ik ben benieuwd wie jij in gedachten hebt en hoe je deze speler wilt halen. Want ik ga er niet vanuit dat je een Ricardo van Rhijn bedoeld.

9 oktober 2023 om 11:44



Als je al gaat zoeken naar versterkingen en bij voorkeur een nederlander wil en bekend met eredivisie dan vis je wel uit een hele kleine vijver he. Zo bijzonder is de eredivisie niet.

9 oktober 2023 om 11:53

Met een andere trainer die wel weet hoe je je tactiek door kan voeren zou Ajax toch stukken beter moeten functioneren. Ook al win je dan nog steeds niet van AZ, Feyenoord, PSV en FC Twente, bijna elke andere trainer zou het in ieder geval uit laten zien alsof Ajax ook echt weet wat ze aan het doen zijn, en hoe ze die grote open gaten moeten dichten, en win je toch wel van de meeste andere teams.

Ajax-bestuur: Laten we Bosz maar niet doen hij heeft een eigen mening. Steijn dan maar? Goed idee man!

Er moet toch nu wat gebeuren lijkt me! We moeten ervoor zorgen dat Ajax weer in vorm is als ze tegen PSV moeten!

9 oktober 2023 om 11:12

Onmogelijke opgave en hij zal nu de excuses gebruiken dat ze international weg zijn en niet allemaal samen kunnen trainen.

Toch knap dat die dataduitser nog niet één speler koopt die het ajaxsysteem zou kunnen spelen. Zou eigenlijk wel eens willen weten hoe het er op de training aan toe gaat. Als we de trainer moeten geloven gaat het op de training uitstekend, maar houden de spelers zich tijdens de wedstrijd niet aan de taken.

Ik betwijfel of een trainerswissel de boel verbetert aangezien er gewoon geen kwaliteit is. Het moge duidelijk zijn dat Steijn niet geschikt is, maar ik zou zo niet weten wie dit zootje aan de gang zou krijgen

Overigens valt het we op dat Stuttgart het nu zo goed doet terwijl het afgelopen seizoenen met die dataduitser steevast een degradatiekandidaat was.

9 oktober 2023 om 11:43



Maar het zijn wel dezelfde spelers bij Stuttgart. Heel apart. Geen idee hoe het met de trainer daar zit maar blijkbaar gaat er nu iets heel goed. Hopen dat dat hier ook gaat gebeuren.

9 oktober 2023 om 12:45

Die spits, die nog in beeld was bij Ajax, schiet die hele competitie aan vlarden. Dat helpt ook nogal voor hun plaatsing. Dit weekend volgens mij ook weer een hattrick.

Eerder een timmerman zonder gereedschap

Met deze spelers valt er weinig te halen, al zet je Klopp voor ze!

Eerder een Timmerman die alles vernield in plaats van repareert. Echt een ellende die Steijn en hoe ze in godsnaam bij hem zijn uitgekomen na het debacle van vorig seizoen is al helemaal bizar. De selectie is pijnlijk uit balans qua ervaring (op vooral topniveau) maar dat Steijn er niet eens van kan winnen tegen ploegen zoals Excelsior en Fortuna Sittard en het heel moeilijk heeft nog met 10 minuten op de klok tegen RKC zegt genoeg. Snap niet hoe die man nog steeds het vertrouwen krijgt. Mislintat is terecht ontslagen maar Steijn moet er heel snel achteraan. Want anders ga je straks om plek 8-14 spelen...

Er wordt te lang doorgemodderd of er zijn halve oplossingen: Van Gaal adviseur, Van t Schip Technisch Hart(reanimatie). De ene is ernstig ziek, de andere heeft een partner die dat is. Ondanks veel expertise niet twee personen die zich door omstandigheden volledig op Ajax kunnen storten. En hierdoor blijven bobo's en ondermaatse trainers (voorlopig zitten). Ik vermoed dat de aanstellingen dus ook een vorm van zelfbescherming en zelfpijperij is van de bobo's - aan de ene kant laat je voor de buhne zien, dat de achterban gehoord wordt, maar aan de andere kant kun je nog even blijven zitten en nog even een volgende bonus opstrijken.

Wil je uberhaupt nog aan Europees voetbal durven denken, dan zul je toch echt nu moeten gaan ingrijpen in de trainerstaf (lees: Steijn ontslaan) en wil je dat Ajax als organisatie erbovenop komt dan zul je voordat de volgende transferzomer begint (als Kroes, Van Praag en Van Wijk allemaal ook aan boord zijn en hopelijk een aantal bobo's naast Van Halst) met een duidelijk Ajax-Plan moeten komen en die vanaf komend seizoen tot de letter gaan uitvoeren. Plan Cruijff wordt dan Plan Lowie: geen probleem, als het maar werkt.



Wij hadden met Tagliafico en Nou 2 backs die allebei opstoomden. En nu heb je met Gaaei en Sosa ook 2 mensen die dat kunnen. En daarbij was Nous verdedigend ook zwakker dan aanvallend. Plaatje klopt precies. Maar hoe kan het dan dat het met Ten Hag wel loopt met 2 aanvallende backs en het met Steijn helemaal open ligt. Tactisch klopt het dus niet. Het staat niet en er komt ook geen verbetering in. Ten Hag zou woedend zijn als hij Taylor zo zag sjokken. Die had alles goed neergezet. Tot in de details. Alles erin gedrild. Herhaling herhaling herhaling zei hij altijd. Laat aub zo'n soort coach naar Ajax komen.

9 oktober 2023 om 11:54

Nous en Nico vergelijken met Sosa en Gaaei is echt alsof je een Porsche wilt vergelijken met een Fiat Panda 500. Kom op man dat het plaatje niet klopt, klopt precies, omdat ze totaal niet capabel zijn om bij Ajax te spelen. Geen handelingssnelheid, geen vermogen om te schakelen bij counters, geen overzicht, slap in duels, simpelle inspeelballetjes breed of terug op de keeper lukt net. Maar het vermogen om vooruit te spelen ontbeert dan weer.

9 oktober 2023 om 12:13

Tagliafico was toch verdedigend een klasse beter dan Sosa? Dus die vergelijking gaat niet op, ook had Ten Hag de beschikking over Alvarez en Martinez. Twee spelers die ongelofelijk veel verdedigend werk opknapte. Wie heeft Steijn?

Tuurlijk de organisatie staat niet goed bij Ajax, en Steijn is daar verantwoordelijk voor, maar hoe jij aankopen maar blijft beschermen is lachwekkend.

Ja, er zijn enkele omstandigheden waardoor we niet alle ellende op Steijn zijn bord kunnen gooien, maar man.. er is geen tactiek te zien, geen beleving en geen plan B (al vraag ik mij af wat plan A is? Hoge ballen op Brobbey?).

Daarbij komt dat Steijn nooit trainer van Ajax had mogen worden, ook niet in goede en mooie tijden.

Zet maar een harde leermeester voor de groep. Slijp het Ajax spel er een beetje in en probeer dit seizoen te redden voor zover dat nog kan. Desnoods ga je 443 spelen en laat je 433 maar even los, het heeft toch geen zin op deze manier.

9 oktober 2023 om 12:15

4-4-3 nog wel. Dat lijkt me wel wat, denk gezien de huidige toestand van Ajax dat de tegenstander daar ook wel begrip voor kan opbrengen.

Zelfs met zo'n "bagger"elftal zou een normale trainer meer punten hebben behaald dan wat er nu behaald is.
Ongeacht de aankopen zou je zelfs met de jeugd en spelers van vorig seizoen nog stabiel op de middenmoot moeten kunnen staan, desnoods met lelijk voetbal, want er zit nog altijd veel kwaliteit in het team.
Hoe Steijn het flikt om dit er niet uit te krijgen en nu richting degradatie afglijdt wordt grotendeels veroorzaakt door zijn onduidelijke tactiek, want er is op dit moment niet te identificeren hoe hij wilt voetballen (buiten de lange ballen op Brobbey en Forbs natuurlijk, dat is wel duidelijk een plan van Steijn).
Steijn heeft het gewoon niet in zijn vingers om trainer van Ajax te zijn, hij is het kwijt en kan zijn elftal niet op de rit krijgen, zelfs na dit aantal wedstrijden had iets van een tactiek te zien moeten zijn en had je een lijn omhoog moeten zien, maar nu gaat Steijn de kleine, lage impact, verbeteringen aankaarten als hoop voor de toekomst, terwijl dit gewoon ingeslepen gewoontes al hadden moeten zijn in het elftal.
Ze moeten hem nu gewoon ontslaan, voorkom een scenario Schreuder en stel een oude rot aan tot het einde van het seizoen die er in ieder geval nog voor zorgt dat we in het linkerrijtje komen en de luie spelers op hun kloten durft te geven.
Maar ja, welke oude rot zou hier geschikt voor zijn?

in mijn ogen zit het probleem bij de aanstelling van mislitant ofzo, en dat hij totaal niet is gecontroleerd door de RVC, want het is toch wel erg stuitend dat spelers als Lang, Schouten, enz niet goed genoeg worden bevonden en dat er spelers worden gehaald die spelen in de 2e divisie van Duistland en Engeland, ,of bij clubs als Metz, Toulouse, Viborg FF, Dinamo Zagreb en als klap op de vuurpijl haal je ook nog eens een reserve keeper!!!!! Nee echt Ajax waardig. de meeste van deze spelers liggen ook nog eens voor meerdere jaren vast, tot 2028 ofzo.

Misschien zijn sommige aankopen niet van het normale Ajax-niveau, maar als geheel is het elftal toch minimaal top-eredivisie. Steijn had vorig jaar met Sparta echt geen betere spelers tot zijn beschikking. Hij slaagt er niet in om zijn stempel op dit elftal te drukken. En dat is hem aan te rekenen. En natuurlijk zijn de omstandigheden allemaal heel slecht, maar dat is het verschil tussen een goede trainer en een top trainer. De top trainer kan het tij keren. Steijn is een goede trainer.

Steijn nu wegsturen is de oplossing niet. Je moet voetbaltechnisch kijken naar de juiste bezetting. Ik denk dat Steijn nu Branco v/d Boomen aanvoerder moet maken. Jongen heeft een goede trap en gaat voorop in de strijd. Praat veel in het veld. Aan hem kan het elftal zich optrekken. Gisteren met een vernietigende trap toch de gelijkmaker op het bord gezet. Branco en Tahirovic als dubbele 6 is de basis waarop Ajax kan voortborduren. Geeft Berghuis ook de ruimte om z'n ding te doen tussen de linies. Met dit materiaal moet je gewoon meedoen om CL plaats na de winterstop. En dat moet echt nog wel lukken.

Steijn de laan uit, ga maar eens met Erik ten Hag praten, en bied hem een goed salaris.
Hij presteert bij United niet, dus die willen er wel vanaf.

Als je nu de inhaal wedstrijd tegen Volendam wint, en de 5 minuten tegen RKC geen voorsprong weggeeft, sta je gewoon op de 7e plaats.
Met een goede trainer, die ook daadwerkelijk een plan heeft, kunnen we gewoon nog 3e/4e eindigen dit seizoen. Met Avilla, Hato, Sutalo, Rensch, Vos, Bergwijn, Berghuis, Forbs, Godts en Brobbey moet je met een idee, plan en tactiek gewoon nog hoog kunnen eindigen.

Kan iemand mij vertellen waarom bij Ajax - Feyenoord de wedstrijd tegen Volendam verplaatst moest worden om tegen Feyenoord de resterende minuten af te maken, maar dat bij RKC - Ajax, de wedstrijd tegen AZ ineens niet verplaatst hoefde te worden? Lijken me 2 dezelfde gevallen.

9 oktober 2023 om 15:53

Hoe romantisch het ook klinkt, Ten Hag is ook niks zonder goede selectie/td.

Buiten dat, gaat hij echt niet direct na Man United terugkomen bij Ajax. Zet dat maar uit je hoofd.

9 oktober 2023 om 16:04

"kan iemand mij vertellen waarom bij Ajax - Feyenoord de wedstrijd tegen Volendam verplaatst moest worden om tegen Feyenoord de resterende minuten af te maken, maar dat bij RKC - Ajax, de wedstrijd tegen AZ ineens niet verplaatst hoefde te worden? Lijken me 2 dezelfde gevallen"

Lijken me niet dezelfde gevallen. Bij Ajax - Feyenoord werd er met opzet door supporters vuurwerk gegooid om te staken, omdat ze (te) ver achterstonden. Bij RKC werd een keeper bewusteloos door een botsing.
Bij Feyenoord nog bijna een helft te spelen, bij RKC een paar minuten.
Feyenoord speelt europees en die wil je later niet gaan belasten met tussendoorwedstrijden, idem voor AZ. Ja Ajax ook, maar die veroorzaakten die eerste staking zelf.

10 oktober 2023 om 10:06

@The-Jump,

Zijn echt drogredenen.
Het aantal minuten dat er gespeeld moet worden is totaal niet relevant.
Daarbij wil je Feyenoord niet benadelen voor een staking waar ze niets aan konden doen, maar vervolgens moet Ajax wel benadeeld worden voor een staking waar ze niets aan konden doen.

Dit is gewoon meten met 2 maten hoor.

Steijn gaat waarschijnlijk ff weer een weekje chillen op Ibiza, en daarna ziet hij wel weer, heb ook het idee dat het hem geen moer uitmaakt of hij ontslagen word, krijgt gewoon ze. Geld mee, iets wat hij bij zen vorige clubs nooit zou
Gaan verdienen

Ik vraag me af op wie de Telegraaf gaat vitten, wanneer Steijn er dalijk ook uit is.

Zo langzamerhand raakt die poule waar de Telegraaf een hekel aan lijkt te hebben bij Ajax goch ook leeg haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren