Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mede door Cruijff ging ik van voetbal houden, door Ajax en Oranje’

Laatste update:

Eric Cantona maakte tussen 1992 en 1997 furore bij Manchester United, waar de aanvaller en aanvoerder uitgroeide tot publiekslieveling op Old Trafford. Zelf was de nu 48-jarige Fransman in zijn jeugd gecharmeerd van Johan Cruijff, in de jaren zeventig de sterspeler van Ajax en Barcelona.

/

De grootouders van Cantona zijn afkomstig uit Barcelona en dat zorgde ervoor dat de 45-voudig Frans international al op jonge leeftijd kennismaakte met de Nederlander. “Johan Cruijff was een geweldige speler”, vertelt Cantona aan El Confidencial. “Mede door hem ging ik van voetbal houden. Door zijn spel en door hoe Nederland en Ajax speelden.”

De Fransman herinnert zich nog hoe hij op achtjarige leeftijd in Barcelona voor de televisie zat en zag hoe Oranje in 1974 aan de hand van aanvoerder Cruijff om de wereldtitel speelde, maar de finale verloor van Duitsland. 36 jaar later bereikte Oranje in Zuid-Afrika opnieuw de eindstrijd en wederom werd er verloren, al was het volgens Cantona niet Spanje dat in 2010 wereldkampioen werd. “Dat was Catalonië, want Spanje speelde met tien voetballers van Barcelona.”

Vind je Johan Cruijff de beste Nederlandse voetballer aller tijden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is logisch...als je eind jaren 5o begin jaren 60 bent geboren dan is de kans erg groot dat je Johan Cruijff als idool had...

Ik vind Platje de beste Nederlandse voetballer aller tijden. Jemig wat een Poll.

Mooi dat een van Frankrijks grootste voetballer zo genoten heeft van Nederland Ajax Barcelona en Cruyff. Zelf wel paar mooie wedstrijden gezien van Man U, zelf was die ook een goeie voetballer met zijn kraagje omhoog.

15 april 2015 om 12:47

Haha ja de poll is voor de meesten een gemakkelijke, soms heb ik het idee dat ze het erom doen met nutteloze polls creëren. Ondanks dat de eredivisie en de Nederlandse clubs er Europees niet goed voor staan geeft het toch een trots gevoel als je kijkt hoe men onze spelers en clubs herinnerd.

15 april 2015 om 12:52

Vind die lijst van meeste internationale prijzen ook wel wat hebben. Toch gewoon 5e en voorlopig staan we daar nog wel even.

15 april 2015 om 13:31

Voor een klein land presteren we zeer goed in het totale bestaan van de voetballerij.

15 april 2015 om 13:51

Als je kijkt dat Frankrijk hoog staat om de inter toto cup hahahaha

Niemand was beter dan Maradonna maar wat Cantona zegt is best grappig. Catalonie heeft Spanje zeker geholpen maar er waren echt geen 10 catalanen in het veld. David Villa is volgens mij een Spanjaard. Torres en Cassilias komen zelfs uit dezelfde buurt in Madrid. Je kan overdrijven.

15 april 2015 om 12:25

Misschien was er niemand beter, maar inmiddels is er toch echt een beter dan Maradona.

15 april 2015 om 12:49

Blijft subjectief natuurlijk, 'de beste'. Voor mij is het Cruijff bijvoorbeeld. Het beste kun je spreken van wie de beste in zijn tijd was dan over het algemeen een uitroepen.

15 april 2015 om 12:58

Is iid subjectief. Voor mij (geboren in 1965) is het altijd Willy v/d Kuijlen geweest. Pas toen Romario bij PSV kwam had ik een echt nieuw idool bij Psv, maar Skiete Willy is het voor altijd.

15 april 2015 om 12:34

Torres speelde de finale niet, althans niet in de basis.

Ik kan me ook lichtelijk herinneren dat ik daar ooit een comment over maakte. Maar denk dat ik het toen had over 10 FC Barca spelers. want dat klopte wel.

alleen casillas was geen barca speler in de finale.

15 april 2015 om 12:39

Ramos, Capdevilla en Alonso waren ook geen Barca spelers, maar het waren er wel heel veel inderdaad!

15 april 2015 om 12:42

Ik kan me Alonso en Ramos nog herinneren

15 april 2015 om 12:59

Van Wikipedia:

Gk 1 iker Casillas (c)
Rb 15 sergio Ramos booked 23'
Cb 3 gerard Piqué
Cb 5 carles Puyol booked 16'
Lb 11 joan Capdevila booked 67'
Dm 16 sergio Busquets
Dm 14 xabi Alonso substituted off 87'
Cm 8 xavi booked 120+1'
Rw 6 andrés Iniesta booked 118'
Lw 18 pedro substituted off 60'
Cf 7 david Villa

15 april 2015 om 14:37

stelletje schoppers die Spanjaarden, 5 keer geel!

door de jaren heen denk ik dat cruijff voetballend het af zou leggen tegen Robben, van Basten en Bergkamp

15 april 2015 om 14:10

Ben je nou serieus?? Zo ja, raad ik je aan om nog wat beelden van de voetballer Cruijff te gaan bekijken..
Hij zou het voetballend afleggen tegen de mensen die jij noemt? Hou op zeg.

Wéér die eeuwige discussie...godenzoon Cruijff of de hand van God...?? Pelé is in mijn ogen de grootste voetballer ook al heb ik van hem alleen maar beelden gezien en over hem gelezen. Hij sprintte de 100 meter binnen de 11 seconden in zijn goeie jaren...on: Mooi dat zo'n grote speler als Cantona Cruijff heel hoog heeft zitten. Zegt genoeg denk ik.

Geweldige, iconische voetballer, Cantona.
Op de discussie hierboven: Ik denk dat hij dat uit de losse pols heeft gezegd en niet dat hij alles heeft nageteld. Volgens mij speelde zowel Casillas als Sergio Ramos mee en is het dus niet precies 10 maar maakt dat nou echt uit?

15 april 2015 om 12:50

Precies, het gaat erom dat we begrijpen wat hij wil zeggen, namelijk dat Barcelona zeer sterk vertegenwoordigd was in de finale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren