Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mazraoui schrok tijdens Klassieker: ‘Flashback toen hij uit mijn rug kwam’

Laatste update:

Noussair Mazraoui nam woensdag revanche tegen Feyenoord. De rechtsback bereikte met Ajax de finale van de TOTO KNVB Beker, dankzij een 0-3 zege in De Kuip. Eerder dit jaar speelde Mazraoui een zwakke wedstrijd tegen de aartsrivaal en werd er nog met 6-2 verloren. In gesprek met Inside Ajax blikt de Marokkaans international terug op de twee Klassiekers. Vooral de duels met Sam Larsson zijn hem bijgebleven.

De Zweedse aanvaller was Mazraoui in het competitieduel meerdere keren te slim af. Ook in de bekerwedstrijd kreeg de directe tegenstander van de Ajacied een enorme kans. "Voor mijn gevoel begon ik scherp, op dat moment na. Ik dacht: dit gaat toch niet nog een keer gebeuren?", vertelt Mazraoui. "Het was een flashback van de vorige wedstrijd, toen hij ook zo uit mijn rug kwam. Ik moet daarvan leren, maar heb er blijkbaar nog steeds niet van geleerd. De volgende keer zaag ik hem gewoon doormidden", grapt de 21-jarige verdediger.

Voor Mazraoui was de bekerzege na het eerdere debacle extra fijn. "Ik speelde geen gelukkige wedstrijd bij de 6-2 nederlaag. Ik had zeker revanchegevoelens. Ik wilde het rechtzetten en laten zien dat het een offday was. Dat is denk ik goed gegaan." Mazraoui erkent dat het na de winterstop wat minder soepel gaat met hem. "Voor de winterstop zat ik in het ritme van twee of drie wedstrijden in de week. Daar leef je naar en dat ritme moest ik wel even terugvinden. Ik had een kleine blessure en dat komt dan ook niet lekker uit. Voor mijn gevoel zit ik nu weer goed in het ritme", aldus de rechtspoot.

Ajax moet zich in de tweede seizoenshelft richten op drie verschillende competities. Natuurlijk is er de strijd om de landstitel met PSV en de bekerfinale tegen Willem II. Ook in de Champions League hopen de Amsterdammers nog door te gaan. Dinsdagavond wacht de return tegen Real Madrid. Mazraoui speelde dit seizoen al dertig wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Die duels verdeelde hij over de Eredivisie, de beker en Champions League. De rechtsback maakte vier doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar hoor je zeker van te leren Nous!
Wat was jij slecht tijdens de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord, zeker 2 goals kon men jou aanrekenen. Achteraf gingen de geluiden rond dat hij niet helemaal fit was en met pijnstillers speelde.
Het is ook nog maar zijn 1e seizoen als rechtsback, dus zo slecht is het allemaal niet.

Ben blij dat hij zich langzamerhand aan het herpakken is! Aanvallend een genot om naar te kijken, verdedigend laat hij soms wat steekjes vallen en is soms ook nog wat te Druistig(veroorzaken van Penals etc). Dat kan je je tegen de kleine ploegen veroorloven maar tegen de grote ploegen kom je daar niet mee weg, Nouss zou eens wat trainingen bij Jong Ajax mee moeten pakken, puur voor het verdedigende. Bij Jong Ajax lopen nog 2 gasten rond die hem wel wat tips kunnen geven(Reiziger en Bogarde). Verder ben ik tevreden!

2 maart 2019 om 19:30

Nouss speelt volgend seizoen gewoon op het middenveld. Ten Hag laat hem daar ook minuten meepakken en hij is daar gewoon veel meer in zijn element. Verdedigend goed, aanvallend goed. Als back heeft hij gewoon net te veel gebreken. Dat echte tot hier en niet verder mist hij een beetje. Ook staat hij positioneel vaak matig.

2 maart 2019 om 21:30

Je noemt hem verdedigend goed, maar komt vervolgens met twee punten die voor een verdediger nogal belangrijk zijn.. Tevens oogt hij vaak iets te laks en nonchalant; iets wat een verdediger zich niet kan veroorloven. Aanvallend zeer sterk, verdedigend nog matig. Niets mis mee als eerste jaars rechtsback overigens, maar dat lakse leer je niet zomaar afz

2 maart 2019 om 20:39

Ik vind Mazraoui verdedigend gewoon niet goed genoeg. Houd regelmatig mijn hart vast wanneer ik hem zie verdedigen.

2 maart 2019 om 21:58

Ben ik met je eens Kyle. Hij is geen verdediger dus we moeten niet te hard voor hem zijn. Echter mogen we wel kritisch zijn wanneer hij gewoon niet oplet, zowel bij de 6-2 nederlaag als de 3-0 overwinning. Komen we nog goed weg ook dat Larsson niet gaat liggen (dan heb je rood) en de paal raakt. Nee.. van mij mag Veltman allang weer een kans krijgen.

Iets met een steen en een ezel. Het is al goed dat hij het zelf ziet en er over praat. Nu nog laten blijken in het veld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren