Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt spreekt hoop uit: ‘Maar Kostas Lamprou zou het ook kunnen’

Laatste update:

Ajax kwam zaterdagavond niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-4). In de eerste helft haakte zowel Donny van de Beek als André Onana af en zag Erik ten Hag zich genoodzaakt om Zakaria Labyad en Kostas Lamprou in te laten vallen. Kasper Dolberg ontbrak al in de wedstrijdselectie in Overijssel door een knieblessure, terwijl de net herstelde Hakim Ziyech negentig minuten op de bank bleef.

Een vervelende blessuregolf, daar Ajax komende woensdag tegen Bayern München om de eerste plaats in de groepsfase van de Champions League strijdt. Matthijs de Ligt deed na afloop navraag bij Onana, die echter weinig kon zeggen over de ernst van zijn kwetsuur aan de hamstrings. “Iedereen weet wat André voor ons betekent. Ik vind André een hele belangrijke kracht voor ons, bijvoorbeeld met hoge ballen.”

“Dat is één van zijn sterke punten en iedereen zal een keeper als Onana missen”, benadrukte De Ligt tegen FOX Sports. “Maar goed, we hebben ook gezien dat Kostas op de training laat zien dat hij het ook zou kunnen.” De kwetsuur van Van de Beek lijkt daarentegen mee te vallen. “Ik denk dat het wel goed zit.”

"We gaan morgen (zondag, red.) bekijken of zij twijfelgevallen zijn voor de wedstrijd van woensdag tegen Bayern München in de Champions League”, was het enige wat Ten Hag erover kwijt wilde. Ajax verkleinde door de zege op PEC de achterstand op koploper PSV weer tot twee punten. De Eindhovenaren waren vrijdag al in eigen huis met 6-0 veel te sterk voor Excelsior.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij het tegendoelpunt kan je zien dat hij veel te klein is voor een keeper. Ajax moet denk ik in de winter al kijken naar een goede vervanger voor Onana. Maar ze hebben ook een groot talent in de jeugd toch?

9 december 2018 om 08:19

Haha kostas zou het ook kunnen? Die gast is een heel goede ploegmaat en zorgt voor een goede sfeer, dat was bij Feyenoord niet anders. Maar Ajax hoort toch gewoon een competitieve tweede doelman te hebben?

9 december 2018 om 08:40

Kotarski, die is nog niet klaar voor dit werk. Je hebt het geluk dst jr al doorbent. Voor nu is het strijden om plek 1. Met Lamprou tussen de palen heb je gewoon zoveel meer onrust. Maar liever hem dan onnodig risico nemen met Onana.

9 december 2018 om 08:59

"bij het tegendoelpunt kan je zien dat hij veel te klein is voor een keeper."

Dat hij te klein is, is gewoon een feit. Je kunt als keeper nog zo hard werken aan al je andere skills, feit is en blijft gewoon dat een keeper van 1 meter 76 regelmatig een bal zal missen die hij wel zou hebben gepakt als hij 15 cm langer was geweest.

9 december 2018 om 09:05

Lyon heeft ook een kleine keeper en die doet het uitstekend.

9 december 2018 om 09:15

@jasonrhijn:

Het is veelzeggend dat zelfs een keeper die 8 cm langer is dan Lamprou nog een "kleine keeper" genoemd wordt.

9 december 2018 om 10:59

Casillas is 9cm groter. 1.85 is ook niet groot voor een keeper. Ach lengte zegt niet alles. Sprongkracht, lenigheid en reactiesnelheid zijn ook belangrijke aspecten. Buiten dat is het middelmaat, maar het moet maar even.

Of het nu eerlijk is of niet, ik zou een keeper onder de 1.80 meter nooit een contract geven bij een topclub. Hoe goed zijn reflexen ook kunnen zijn, je moet altijd investeren in iemand die op zijn minst ook de lengte heeft. Een goal is nu eenmaal 7.30 meter breed en 2.40 meter hoog, daarnaast zullen hoge ballen en fysieke duels met lange spitsen altijd een probleem blijven als je zelf te klein bent.
Ajax heeft geld genoeg en ze moeten deze winter nog een vervanger voor Lamprou aantrekken. Hoe goed Overmars het voor de rest ook doet bij het samenstellen van de selectie, dit mag je hem ook aanrekenen.

9 december 2018 om 09:32

Inderdaad...lengte beïnvloed nu eenmaal de prestatie van een keeper. Ik zie liever iemand als Padt als 2e keeper. Ook misschien niet helemaal Ajax waardig maar prima als backup. En er moet toch nog wel een jeugdspeler as 3e keeper te produceren zijn? Maar intussen moeten ze voor volgend naar hard op zoek naar de vervanger voor Onana. Wat mij betreft dus 3 nieuwe volgens jaar en Lamprou en Vd Leer weg.

9 december 2018 om 11:31

Padt? Nou nee dank je. In de jeugd zit een goede keeper. Laat hem maar al aan het 1e ruiken.

Eigenlijk is het een schande dat Ajax, waarbij het geld momenteel sneller binnenstroomt dan dat ze het uit kunnen geven, bij een blessure van Onana ineens vastzit aan een matige eredivisiekeeper van 1 meter 76. Dat je zo'n mooie, brede selectie samen hebt gesteld, maar "vergeten" bent om ook even een fatsoenlijke reservekeeper te regelen is eigenlijk gewoon een blunder.

9 december 2018 om 09:06

Ene Van Leer wou bij Ajax aan het spelen komen. Maar dat ging niet en daarom ging hij naar NAC toe. Ajax had al een optie.

9 december 2018 om 10:04

Fatsoenlijke reserve keeper vergeten? Ze hadden er twee. Lamprou won van can Leer en is nu 2e keeper klaar. Hoge ballen slecht, jammer dan. Van leer laat zien dat hij all round matig is. Sterker nog 85% van de keepers in de eredivisie zijn slecht bij hoge ballen. Zelfs vermeer wat echt een degelijke keeper is, is slecht bij hoge ballen.

9 december 2018 om 12:32

Als je dat twee fatsoenlijke reserve keepers noemt dan leg je de lat wel erg laag. Zo laag dat zelfs Lamprou er bijna bij kan.

Wat ben ik blij dat Ajax zich al geplaatst heeft voor de 2e ronde. Ik moet er niet aan denken als plaatsing nog op het spel stond in de wedstrijd tegen Bayern en dat je dan met Lamprou komt aanzetten. Robben jaagt dan met gemak alle ballen in de bovenhoek.

9 december 2018 om 10:06

Daarvoor maakt het niet echt uit welke keeper daar staat

Misschien kunnen ze Ruiter halen wiens contract afloopt of anders Tyton, Bailly of een andere keeper zonder contract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren