Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mats Seuntjens en Fortuna Sittard nemen per direct afscheid van elkaar

Laatste update:

Mats Seuntjens is per direct geen speler van Fortuna Sittard meer, zo maken de Limburgers bekend via de officiële kanalen. Het contract van de dertigjarige aanvaller annex middenvelder liep nog door tot volgend jaar zomer, maar is 'in goed overleg' ontbonden. Onlangs maakte Voetbal International al bekend dat Seuntjens niet mee was op trainingskamp naar Turkije. De komende weken moeten uitwijzen waar zijn toekomst ligt.

Seuntjens kijkt in een eerste reactie positief terug op zijn tijd bij Fortuna. "Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar", laat hij weten in een reactie op de clubsite. "We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen NEC in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken."

Volgens technisch manager Sjoerd Ars was er geen goede chemie meer. "Mats is ruim twee seizoenen enorm belangrijk geweest voor ons. In de laatste weken kwamen we echter tot de conclusie dat de chemie tussen beide was uitgewerkt. We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven."

Seuntjens speelde in de jeugdopleiding van NAC Breda, om via AZ en het Turkse Gençlerbirligi in 2020 bij Fortuna terecht te komen. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde sindsdien 79 officiële wedstrijden in alle competities. Daarin was hij zestien keer trefzeker en fungeerde hij twaalf keer als aangever. Door de contractontbinding loopt Fortuna de kans mis om nog iets aan Seuntjens te verdienen. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie zal op zoek gaan naar een vervanger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er wordt weer plaatsgemaakt voor een Turkse speler!🤣 Seuntjens zou een leuke speler zijn voor Excelsior of FC Volendam. Die kunnen wel wat doelpunten en grapjes in de kleedkamer gebruiken.

19 december 2022 om 13:41

Ik denk dat hij menig middenmoter niet zou misstaan, zou hem graag bij Vitesse zien. Ook al is Vitesse op dit moment minder goed dan een gem. middenmoter.

19 december 2022 om 13:51

Vitesse is voor mij nog steeds subtop. Een minder seizoen verandert daar niks aan. Als Vitesse volgend seizoen ook zo'n seizoen draait dan hebben ze wel een probleem.

19 december 2022 om 14:05

@amrabatgoat. Sinds Vitesse geen 15 miljoen Euro verlies per seizoen meer mag maken is het absoluut geen subtopper meer. Is een club voor het rechterrijtje geworden. En tenzij de nieuwe eigenaar net zo gek doet als die Russen is dat ook het maximaal haalbare.

19 december 2022 om 14:06

Vitesse kan hij wel mee, maar denk dat hij gaat voor een buitenlands avontuur weer. Is transfervrij, kan lekker tekengeld pakken en in zijn zak stoppen. Weer Turkije, of Griekenland, Cyprus ofzo.

Mooi avontuur, mooi salaris en mooie landen om te vertoeven.

19 december 2022 om 14:08

Vitesse moet stoppen met die Oostblokkers te kopen die niks toevoegen. Genoeg talent in Arnhem en jongens die dromen om voor Vitesse te spelen. Je haalt zakkenvullers van overal en nergens die ook nog is niet leveren. Ga lekker scouten in de regio of haal jongens die het goed doen in de KKD.

19 december 2022 om 14:20

@ mrkrillin: En vaak geen salaris ontvangen of veel te laat, een nieuwe trainer waar je niet de aankoop van bent en dan alleen maar rondjes mag lopen bij de training etc etcJe hoort zo vaak dit soort verhalen van de wat mindere goden die die kant op gaan 😁

19 december 2022 om 14:38

@amrabatgoat. Met dat talent doen ze het dus nu en je ziet wat het resultaat is. Het elftal heeft juist een aantal ervaren spelers nodig om stabieler te worden.

19 december 2022 om 16:09

@MrKrillin Ik denk dat hij Nederland niet uit gaat. Wil juist dicht bij zijn zieke broer blijven.

19 december 2022 om 17:52

Heuvek1974

Ah dat wist ik niet. Denk iemand met zijn kwaliteiten kan wel leuke club hier in NL vinden. Zoals Vitesse wat genoemd is of een Groningen/Heerenveen.

@Salerno1919

Komt dat nog vaak voor? Spelen nu best nog veel NL lang in zulke landen. Vooral Turkije met oa Donk, Fer, Babel (speelt hij nog?), en vergeet nog wel paar.

Onderkant Frankrijk of middenmoot België is natuurlijk ook leuk.



Goede speler voor veel Eredivisie clubs. Vrij apart dat ze zonder enige echte aanleiding uit elkaar gaan.

19 december 2022 om 13:22

Nja het botert niet met de trainer. Hij is ontevreden hoe hij behandeld wordt en krijgt te weinig speelminuten voor zijn kwaliteiten.

19 december 2022 om 13:24

Heeft dit jaar tot dusver bar weinig laten zien. Sjokt veel over het veld. Dat zorgt voor irritatie, maar dat neemt men voor lief doordat die ook soms met geniale acties komt. Die acties zijn nog niet geweest dit seizoen, alleen een hele domme rode kaart.
Jammer voor Fortuna want als die zin heeft kan die echt wel ballen, maar de uitleg valt wat voor te zeggen. Wens hem veel succes. Heeft voorgaande jaren wel veel goeds bij Fortuna laten zien.

19 december 2022 om 13:35

Hij stoort zich gewoon enorm aan de invloed van Yilmaz, als je tussen de regels doorleest is dat de enige conclusie die ik kan trekken

19 december 2022 om 14:30

@komopaz, hmmm ben benieuwd. Ik heb het al drie keer gelezen inmiddels maar nergens kan ik die conclusie trekken. Ik ben nooit een ster geweest in begrijpend lezen hoor, dus misschien kan het wel aan mij liggen...

19 december 2022 om 15:52

Roeptoeter maar wat, hij loopt er al 2 jaar als een zoutzak bij. Lang voor Yilmaz er was.

19 december 2022 om 19:51

“De afgelopen maanden sprak Seuntjens zich geregeld uit over de impact van de Turkse ster Burak Yilmaz, die afgelopen zomer verrassend naar Fortuna overstapte. Na het ontslag van Sjors Ultee zou Yilmaz de opstelling voor de wedstrijd tegen Heerenveen hebben bepaald en heeft hij een winstpremie voor de spelers geregeld.”

Bron: nu.nl

19 december 2022 om 13:53

Juist niet. Een typische speler die het altijd goed doet in de Keuken Kampioen Divisie, maar vervolgens weinig klaarspeelt in de Eredivisie. Muhren is ook zo'n soort speler. Zo'n speler gaat je in ieder geval in de Eredivisie geen windeieren leggen.

19 december 2022 om 15:02

Jij bent écht in de war met zijn broer.

Heel jammer maar ik begrijp het wel vanuit Seuntjes zijn perspectief.
Prima speler voor veel clubs in NL, sluit een buitenlandse stap ook niet uit.
Puur qua voetbal, inzicht en techniek een hele goede speler.

Dit zijn de spelers die FC Groningen op moet gaan pikken. Goede kwaliteitsinjectie!

19 december 2022 om 13:56

Als je dit soort spelers oppikt, is degradatie onvermijdelijk. Een Mats Seuntjes gaat er nooit een keer 15 per seizoen maken en moet bovendien nog belangrijk gemaakt worden ook om enigszins te renderen. Ook z'n leeftijd is niet in zijn voordeel. Een interessante optie voor de onderste helft van het rechter rijtje, vooral als je aanvallend meer opties wilt. De rest moet naar mijn mening hoger mikken.

19 december 2022 om 14:04

Er zijn in de middenmoot of daaronder niet heel veel spelers die er 15 in een seizoen inschieten, zelfs bij een subtopper zijn die (bijna) niet te vinden. Zo had v Wolfswinkel (club topscoorder )vorig seizoen 16 doelpunten als spits

19 december 2022 om 14:59

Van Wolfswinkel is dan ook al bijna 34 jaar. Bovendien vind ik dat geen goed voorbeeld, aangezien FC Twente nog niet zomaar even 3 tot 4 miljoen euro aan een speler kan spenderen. Er lopen genoeg spelers rond die er zo'n 15 in schieten.

19 december 2022 om 15:22

V Wolfswinkel staat 3e op de topscoorderslijst van de Eredivisie 15 doelpunten of meer worden door centrumspitsen gemaakt en niet door buitenspelers of aanvallende middenvelders, dus er lopen niet genoeg spelers in de eredivisie rond die er rond de 15 inschieten, heb het ff nagekeken, dat zijn er nog geen 10 en dat is dus inclusief de spitsen van topclubs en subtoppers

19 december 2022 om 14:04

Waar zou hij moeten spelen? Op 10 hebben we onze beste speler Suslov, ons grootste talent Valente en een dure aankoop Kruger. In de spits hebben onze topscorer Pepi en Kruger. Dan zou hij dus op de flank moeten en ik vraag me af of hij dan meer toevoegd dan hij aan beperkingen meebrengt. Misschien iets voor Emmen of Volendam?

Hereniging met Ultee? Ik zou het toejuichen!

Was de enige Nederlander die bij Fortuna nog wel eens in de basis stond. Zal wel vervangen worden door de volgende buitenlandse speler. Dit gaat goed tot die Turkse eigenaar er achterkomt dat een voetbalclub runnen niet veel financieel gewin geeft en dan gaat het dezelfde kant op als met ADO en Vitesse. Vraag me echt af wanneer de eerste club die in buitenlandse handen is omdonderd. Iemand als van Seumeren doet het nog uit clubliefde. Daar kan ik respect voor opbrengen. Dit soort eigenaren hadden ook VVV, Roda of MVV kunnen overnemen want die hebben niets met Fortuna. En Seuntjes lijkt me nu echt een speler die bij RKC weer helemaal opbloeit.

19 december 2022 om 14:53

En jij denkt dat die Turkse eigenaar nog niet weet dat een voetbalclub runnen geen vetpot is? Heb je je uberhaupt wel verdiept in de eigenaar van Fortuna Sittard? Waar hij vandaan komt, hoe hij rijk is geworden en wat zijn visie is? Of is het gewoon een random Turk die rijk wil worden via Fortuna Sittard? Hele vreemde reactie dit. Turkse eigenaar en het word bij velen zwart voor de ogen. Terwijl de club echt niet als Ado gerund word?

Prima speler, misschien wel voor Feyenoord zelfs nu ie transfervrij is. Goede leeftijd, en was duidelijk de beste bij Fortuna de afgelopen seizoenen. Bizar dat Fortuna hem zomaar laat gaan, hier gaan ze 100% spijt van krijgen

Welkom terug bij NAC. Is ie ook dicht bij zijn broer de het moeilijk heeft,

19 december 2022 om 15:04

Doodzonde dat NAC in de krochten van de KKD aan het wegkwijnen is. Hadden ze meegespeeld voor de titel, was dit een hele logische en tevens gegunde transfer geweest.

Leuke speler voor roda jc, kunnen we wel gebruiken. Misschien weer mee doen met de kkd voor te promoveren

19 december 2022 om 15:24

Alsof Seuntjens op dat niveau gaat spelen. De enige ploeg waarvoor hij heel misschien naar de KKD zou gaan is NAC en dan zouden ze al moeten meedoen voor de bovenste 2 plaatsen.

Hier zal vast wel meer achter zitten maar nu kan hij mooi naar een andere leuke club. Kan bij best wat clubs in de eredivisie lekker mee.

Ik zou zeggen RKC sla je slag. Lijkt me echt wel een aanwinst voor menig middenmoter in de eredivisie.

19 december 2022 om 18:38

Hij gaat inderdaad naar RKC. Ik weet overigens niet hoe blij je daarmee moet zijn? In deze vorm is het zelfs KKD onwaardig.

19 december 2022 om 19:16

We gaan het zien. In Waalwijk krijgen ze menig speler weer op het goede spoor. Daarnaast, dicht bij huis, en Vaessen is al vanaf kinds af aan een vriend van hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren