Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Martens genomineerd voor prestigieuze Player of the Year-award

Laatste update:

Lieke Martens is genomineerd voor de UEFA Women’s Player of the Year-award. De linksbuiten van het Nederlands elftal en Barcelona concurreert met de Deense Pernille Harder van VfL Wolfsburg en de Duitse Dzsenifer Marozsán van Olympique Lyon, zo heeft de Europese voetbalbond bekendgemaakt.

De winnaar wordt volgende week donderdag tijdens het gala van de Champions League-loting in Monaco bekendgemaakt. Martens werd genomineerd door de bondscoaches van de zestien landen die deelnamen aan het EK in Nederland en een jury van twintig in het vrouwenvoetbal gespecialiseerde journalisten gaat over het eindoordeel.

Spelers als Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden kregen eveneens relatief veel stemmen, maar haalden het podium niet. Miedema eindigde als vierde, Groenen als zevende en Van de Sanden als tiende. Martens maakte vorig seizoen 20 doelpunten in 29 competitiewedstrijden voor Rosengard in Zweden.

Denk jij dat Lieke Martens de prijs wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat haar ook maar winnen dan ook! Geen idee hoe die Duitse heeft gepresteerd, maar met zo'n hoog moyenne in clubverband en dan uitblinken op het EK en vervolgens dat EK ook winnen met je land lijkt me toch meer dan genoeg reden om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Go Martens!

15 augustus 2017 om 16:17

Ik heb het toernooi aardig gevolgd en ik moet zeggen dat Harder van Denemarken deze prijs het meeste verdiend. Voetballend was ze echt goed en dat liet ze in veel wedstrijden zien. Daarnaast was ze ook echt een leider en nam ze het team op sleeptouw (samen met Nadim). Dat kon in de finale ook goed zien. Oranje won wel verdien met 4-2, maar het was wel steeds billenknijpen als Harder de bal had namens de Denen!

15 augustus 2017 om 16:58

Niet mee eens Soccerinofcu.

Pernille Harder viel mij ook in positieve zin op in de finale vergeleken met de aanvoerster van Oranje (alhoewel Spitse de vrije trap wel schitterend erin schoot), maar Harder heeft welgeteld maar 1 doelpunt gescoord in het hele toernooi.

Lieke Martens gaat niet voor niets naar Barcelona (al voordat het EK begon) en was verantwoordelijk voor de meeste goals op het toernooi (goals + assists).

Pernille Harder is een spits, maar scoorde afgelopen seizoen in clubverband maar 8 keer vergeleken met de 20 van Lieke Martens.

Ook voor Maroszan valt wel wat te zeggen aangezien ze in clubverband alles heeft gewonnen, maar Lyon is de absolute top in vrouwenvoetbal net zoals Duitsland dat is en daar stelde ze teleur.

Het EK ligt nog vers in het geheugen dus ik denk dat Martens een hele goede kans maakt.

15 augustus 2017 om 17:26

Deze prijs is de speelster van het Jaar. Natuurlijk weegt dit EK zwaar mee, maar ik heb het net even uitgezocht en spits Harder heeft voor haar club (wolfsburg) 12 wedstrijden gespeeld en daarin 8 keer gescoort. Zoals in het bericht vermeld staat, heeft Martens in 29 wedstrijden 20 keer gescoort. Dat is toch wel aardig vind ik. Want zij stond bij haar club altijd links mid. of op 10. Na het vetrek van de toenmalige topspeelster Marta is Martens op haar favoriete plek op linksbuiten gaan spelen. Op het EK had ze net zoals Harder een belangrijke rol voor het elftal. Maar Martens heeft het EK gewonnen.

En Marozsan geldt als een van de beste speelsters van de wereld maar stelde dit EK teleur met Duitsland.
Dus ik vind vind dat Martens het meer verdient dan Harder.

Ik durf te wedden dat 90 procent van de poll stemmers nog nooit heeft gehoord van die andere 2 kandidaten.

15 augustus 2017 om 16:10

Harder vond ik ook wel goed tijdens het Ek. Maar die Duitse ken ik niet nee.

15 augustus 2017 om 16:34

Die Duitse was de nr. 10 tijdens het toernooi. Gedt als de beste speelster ter wereld maar dat kwam er tijdens het EK absoluut niet uit.

15 augustus 2017 om 16:40

Jawel, Harder is die met dat licht blonde haar van Denemarken die de vrije trappen nam! Op basis daarvan vind ik Martens knap... beter bedoel ik.

15 augustus 2017 om 17:36

Ik zeg ook geen 100% hè. Zou voor Lieke mooi zijn als ze hem wint maar ik weet werkelijk waar niks van vrouwenvoetbal laat dat dus maar iber aan de kenners

15 augustus 2017 om 18:00

Nee ik ook niet daarom dat ik zeg knap... beter

Volgens mij is Martens in Europa wel een van de betere, maar loopt er wereldwijd wel beters rond.

Zal wel naar Harder gaan aangezien Martens al een individuele prijs gepakt heeft, al zou Martens wel de verdiende winnaar zijn.

15 augustus 2017 om 17:03

Dan zou het juist naar Martens moeten gaan.. Ik verwacht ook dat Martens gaat winnen. Ze heeft in clubverband door haar goede prestaties (20 goals in 28 wedstrijden) een transfer naar Barcelona afgedwongen en Harder stelde wat teleur met maar 8 goals als spits.

Haha hoe gaaf is dat, even met Ronaldo, Messi en Buffon op dat gala. Super gedaan Lieke en zeker verdiend ook!

15 augustus 2017 om 17:09

Ik verwacht dat dit de komende jaren wel vaker gaat gebeuren. De Oranje selectie was vrij jong vergeleken met de andere toplanden. Martens en van de Sanden zijn bijvoorbeeld 24, Jackie Groenen 22 en Miedema pas 21.

Als je beseft dat clubs als Ajax en PSV pas 5 jaar geleden in het vrouwenvoetbal zijn gestapt en Nederland nu al Europees kampioen is geworden dan staat hun een mooie toekomst te verwachten.

Sowieso doen de Oranje vrouwenteams het de laatste tijd een stuk beter dan hun mannelijke collega's in de diverse sporten.. Hockey, handbal, volleybal, waterpolo en individueel zoals athletiek, baanzwemmen etc.

Harder en Martens 2 geweldige voetbalsters. Waar ik echt van kan genieten. Technisch heel sterk met heel veel kwaliteiten. Gewoon genieten van hun

Martens zou dit wel moeten winnen,
al vind ik het inzicht en balbehandeling van marozsan ook ver boven het niveau van de andere vrouwen!
Heerlijke voetbalsters alle 3

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren