Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark Diemers: ‘Misschien was ik wel de pispaal bij de supporters, ja’

Laatste update:

Mark Diemers denkt zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord al te hebben gespeeld. De middenvelder wordt tot het eind van het seizoen verhuurd aan Hannover 96 en keert vervolgens in principe terug in Rotterdam, waar zijn contract doorloopt tot medio 2023. Als zijn perspectief in De Kuip niet verbetert, lijkt een zomerse transfer voor de hand te liggen. Diemers richt zich voorlopig echter op zijn nieuwe dienstverband in Duitsland.

"Voor mij is dit een heel mooie stap", vertelt Diemers aan de Leeuwarder Courant. Hij wees de mogelijkheid af om actief te blijven binnen de Eredivisie. "Ik kon in Nederland tekenen bij meerdere clubs, waaronder Heracles Almelo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Maar ik heb nu zo lang in de Eredivisie gespeeld, dat ik per se naar het buitenland wilde. Tegelijk wilde ik dit halfjaar relatief dicht bij Leeuwarden voetballen, omdat mijn vriendin zwanger is. Van de buitenlandse clubs die informeerden sprak Hannover me het meeste aan. Dit is een gigantische club, met een stadion voor bijna 50.000 toeschouwers."

Feyenoord bevestigt: Mark Diemers gaat tijdelijk naar Duitsland

Feyenoord bevestigde het tijdelijke vertrek van Mark Diemers dinsdag.Lees artikel

Diemers is afkomstig uit Leeuwarden en was tijdens de feestdagen met zijn gezin in de hoofdstad van Friesland. Zondagavond nam hij afscheid; sindsdien verblijft hij in een hotel nabij Hannover. "Het liefste breng je je kind elke avond naar bed. Dan is het even slikken, als je weet dat dit voorlopig niet kan. Maar oké, we doen het voor een goed doel", geeft hij aan. Diemers wil zijn loopbaan nieuw leven inblazen op het tweede niveau van Duitsland. Hij kwam niet voor in de plannen van trainer Arne Slot: dit seizoen stond Diemers slechts twaalf minuten op het veld in de Eredivisie, verdeeld over twee invalbeurten.

Het afgelopen anderhalf jaar bij Feyenoord was voor Diemers niet altijd makkelijk. Hij voelde intern wel waardering, maar vanuit de supporters niet altijd. De van Fortuna Sittard overgekomen aanvallende middenvelder trekt de vergelijking met het schoolplein. "Daar wordt ook altijd een pispaal gezocht. Misschien was ik dat wel bij de supporters, ja. Ergens snap ik het wel. Ik kwam van Fortuna Sittard, een kleine club, en dan ben je een makkelijk slachtoffer als het team moeizaam draait. Ik was zogenaamd niet goed genoeg. Elke voetballer die zegt dat kritiek niets met hem doet: geloof me, dat is niet waar. Natuurlijk is dat niet leuk."

Tegelijkertijd wil Diemers niet 'zielig doen', omdat het spelen voor een topclub nu eenmaal gepaard gaat met kritiek. "Gelukkig ben ik vrij nuchter en heb ik een omgeving waarin ik veel klankbord. Ik heb al mijn wedstrijden teruggekeken en geanalyseerd. Ik heb een reëel beeld over mijn periode bij Feyenoord", voegt Diemers toe. "Zeg nooit ‘nooit’, maar ik denk dat het moeilijk wordt om nog voor Feyenoord te voetballen. Ik ben geen talent meer dat verhuurd wordt om ergens anders ervaring op te doen, maar een voetballer van 28. Voor mij is het nu zaak om bij Hannover alles te geven, het maximale uit mezelf te halen en goede wedstrijden te spelen. Dan zien we over een halfjaar wel verder."

Vind jij Mark Diemers goed genoeg voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, hij was inderdaad een makkelijk slachtoffer voor iemand die véél meer speelde dan vooraf in principe de bedoeling was als iemand voor de breedte. Maar uiteindelijk heeft hij ook gewoon heel weinig gebracht en klopt dat 'zogenaamde' ook wel. En dat is niet erg; dat kan. En gelukkig voor beide partijen is er nu een oplossing. Hoop dat hij voor Hannover en de ploegen erna weer kan spelen en belangrijk kan zijn. Aan z'n inzet heeft het nooit gelegen.

4 januari 2022 om 14:27

Beyblade! Die bijnaam is zo passend. Kreeg de bal ingespeeld en draaide dan altijd de verkeerde kant op. Als de ruimte voor hem lag draaide die nog terug richting zijn verdediging om de bal terug te spelen. Geen wonder dat Feyenoord zo moeilijk de aanvallers kan bereiken.

4 januari 2022 om 14:36

Haha Beyblade dekt de lading inderdaad goed. Diemers was - het zal ook heus te maken hebben gehad met een gebrek aan vertrouwen - een ongelooflijk frustrerende speler om naar te kijken en je kwam inderdaad zelden toe aan een goede aanval.

Diemers was niet goed genoeg, maar je kon niet zeggen dat hij niet stinkend zijn best heeft gedaan. Ik vond die nare reacties op hem dan ook altijd zeer ongepast. Ik wens hem veel succes bij Hannover!

4 januari 2022 om 14:35

Ik word een beetje moe van alle supporters die alleen spelers afzeiken, ipv aanmoedigen. Je ziet aan alles dat Diemers wel kan voetballen, maar gewoon vertrouwen nodig heeft. Hij is zo bang om een bal te verspelen dat het juist gebeurt. Tuurlijk heb ik wel een op diemers gescholden, maar bij mij heb je altijd crediet als je hard blijft werken en 100 procent inzet zoals diemers

4 januari 2022 om 14:49

Eens. Diemers kan prima ballen, maar is qua handelingsnelheid net wat te traag. Prima kerel ook verder en ik gun hem ook een mooi vervolg van zijn carriere.

4 januari 2022 om 14:57

Wat een onzin. Het stadion is veelal leeg bovendien. Ik was ook volledig klaar met hem als voetballer, maar niet als persoon hoor. Heeft zich altijd naar behoren ingezet. Hij is niet goed genoeg voor Feyenoord, dat is toch geen schande. Natuurlijk wilde hij het proberen.. maar ben blij dat het niet zo lang mag duren als Lex Immers

4 januari 2022 om 15:27

Bang? Dan moet je maar op een andere sport gaan of juist helemaal niet. Hij heeft gewoon veel wedstrijden al gespeeld vanwege omstandigheden. En als ik eerlijk moet zijn, had ik liever eerder die Texeira zijn verdwijnen dan Diemers. Dit is ook niet het niveau wat Feyenoord wilt streven.

Al om al, hij had zijn laatste wedstrijd redelijk goed gespeeld Europees. Als aanvulling is het oké maar niet meer dan dat.

Prima stap voor die gozer. Grote club, bagger elftal.

Het was dan ook niet eerlijk om van Diemers te verwachten dat hij Feyenoord uit het slop zou trekken. Het is nou niet zo dat Feyenoord een enorme transfersom voor Diemers betaalde en hij speelde naar mijn mening niet veel slechter dan bij Fortuna. Het liep gewoon niet vorig seizoen. Als je dan toch een zondebok wil aanwijzen zou ik kijken naar de trainer vorig seizoen.

4 januari 2022 om 14:58

Mitea. Ouwe koeien uit de sloot halen. Kijkend naar dit seizoen, komt hij toch gewoon te kort?

4 januari 2022 om 15:26

Ja, maar dat kun je niet los zien van het feit dat Feyenoord vorig jaar en Feyenoord dit jaar een wereld van verschil is. Diemers is gehaald in een periode dat er weinig geld voor transfers was en er toch nieuwe spelers moesten komen. Het was volgens mij ook helemaal niet de bedoeling dat hij zo vaak in de basis zou staan. Nu zijn er spelers bijgekomen met meer kwaliteit en is hij overbodig geworden.

4 januari 2022 om 16:20

Nee dat klopt. Maar onze Advocaat vond hem wel fijn, want alles is tikkie breed en terug. Daarin heeft hij zikn kans wel gegrepen

Is Zerrouki niet een optie voor Feyenoord nu? Had graag dat PSV actie zou ondernemen maar die gaan natuurlijk weer voor een te dure gok(veerman).

4 januari 2022 om 16:21

Tuurlijk, maar Twente gaat er alles aan doen om hem voor het hoogst mogelijke bedrag weg te laten gaan. Die gaat niet voor minder dan 5 miljoen weg, en al helemaal niet na een sterke Africa Cup.

Aan de ene hand lullig dat hij zo'n pispaal was voor de supporters (waar ik zelf ook niet onschuldig in was). Aan de andere hand laat dit interview wel een beetje zien dat Diemers een gebrek aan zelfreflectie heeft.
Als hij alleen "zogenaamd" niet goed genoeg was zou hij naar een betere club dan een 2 Bundesliga club die op degraderen staat gaan.

Hannover, mooie stad, mooie competitie, alleen wel een stukje fysieker dan in Nederland.
Zal hem nog wel live zien in Gelsenkirchen 19 maart, al ben ik er bang voor dat de stadions dan nog dicht zitten.

Toch ontbreekt het Diemers vaak aan zelfkritiek. 'Ik was zogenaamd niet goed genoeg'. Ja dat klopt, Diemers is ook gewoon niet goed genoeg voor het niveau dat Feyenoord nastreeft. Momenteel staat er bovendien een heel behoorlijk middenveld en past hij totaal niet bij de Slot manier van spelen. Zijn tekortkomingen zijn overigens duidelijk; handelingssnelheid, hoofd omhoog met bal aan de voet en tempo maken. Zijn kwaliteit is feitelijk enkel zijn bovengemiddeld goede traptechniek. In Duitsland gaat hij het ook niet redden. Clubs uit de bovenkant van het rechterrijtje zijn exact zijn niveau.

Dat valt echt wel mee, je moet ook tegen een beetje kritiek kunnen. Ontbreekt hem aan zelfreflectie.
Anthony Lurling; die was pas echt een pispaal. Heb ik altijd rot voor die gozer gevonden.

Mark, je was gewoon geen Feyenoord speler. Daar kun jij niks aan doen maar wij zien graag een ander soort type speler. Je loopvermogen was traag , je bal snelheid nog trager. Voor dit soort spelers komt niemand naar de Kuip. Je speelt gewoon met Diemers met 10 man. Zet dan een jeugdspeler erin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren