Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mario Been adviseert PSV: ‘Dit is echt een superspeler, leg hem vast’

Laatste update:

Mario Been adviseert PSV om Sergiño Dest na dit seizoen over te nemen van FC Barcelona. De Eindhovenaren huren de 23-jarige verdediger momenteel nog van de Spaanse club, maar hebben de optie om hem na dit seizoen voor ruim tien miljoen euro over te nemen. Been vertelde in De Eretribune op ESPN dat hij dat ‘als een speer’ zou doen, als hij het voor het zeggen had bij PSV.

Dest stond altijd bekend als rechtsback, maar mag het bij PSV de laatste maanden vooral aan de linkerkant laten zien, als linksback. En dat doet hij naar behoren, ziet Been.

“Dest is enorm aanvallend ingesteld. Hij is eigenlijk rechtsbenig, het is eigenlijk een rechtsback. Maar kijk, hij slingert hem ook met links voor de goal”, aldus de analist, terwijl er verschillende fragmenten van Dest werd ingestart.

“Het maakt hem werkelijk niet uit, rechts- of linksbenig… Als je ziet hoeveel energie hij in de wedstrijd legt. Het is gewoon een genot om naar te kijken. Heel incidenteel maakt hij ook zelf een goal.” Dit seizoen was de verdediger in 28 officiële duels voor PSV goed voor één goal en vijf assists.

“Als je ziet hoeveel meters hij maakt om daar te komen…”, ging Been verder. “Ik denk niet dat je blij bent als rechtsbuiten, als je achter dit soort spelers aan moet. Tegen Dortmund had hij de meeste dribbels, meeste gewonnen duels, meest overtredingen mee, en 44 van zijn 46 passes succesvol.”

“Dit is gewoon absoluut een hele goede speler. Hij ging voor twintig miljoen euro (21 miljoen, red.) van Ajax naar FC Barcelona. Dat is natuurlijk niet helemaal lekker gegaan. Ook bij AC Milan is het niet helemaal lekker gegaan. Maar nu bij PSV… Echt geweldig”, vindt Been.

Na dit seizoen kan PSV Dest dus overnemen, voor een bedrag van ongeveer tien miljoen euro. Been: “Dat zou ik als een speer doen als ik PSV was. Ze krijgen straks ook nog de miljoenen van de Champions League binnen. Dit is echt een superspeler, een genot om naar te kijken.”

Vind jij dat PSV Sergiño Dest moet overnemen van FC Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen hij bij ajax zat was hij overrated maar blij dat de kenners het nu ook zien.

24 februari 2024 om 20:45

Hahaha ja precies en het was diezelfde Been die hem toen helemaal niet zo
goed vond. Maar PSV draait lekker dus speelt iedereen een stuk beter.

24 februari 2024 om 20:47

Tja spelers worden meestal beter naarmate ze meer ervaring krijgen.
Dus zou dit heel goed kunnen.

24 februari 2024 om 21:31

Precies... gezeik altijd

25 februari 2024 om 09:44

Alsof je met trainen bij Barcelona en ACMilan niets leert.

25 februari 2024 om 14:25

Zou het kunnen dat de Dest van nu niet dezelfde speler is als 10 jaar geleden? Net als Lozano dat ook niet is (alleen zou je daar de oude versie van wensen)?

26 februari 2024 om 21:34

Zo was het ook bij Ajax daar concurreerde hij met Mazrroui ik heb hem tegen Lille in de cl zien spelen weergaloos en dat seizoen was hij echt goed. En ook logisch dat hij een stap maakte naar een grootmacht. Ik word moe van mensen die kwaliteit niet herkennen en dan maakt het mij niet uit waar iemand speelt.

24 februari 2024 om 20:55

Ajax moet een poging wagen. Ja met PSV gaat hij de CL gegarandeerd in maar dat kan met Ajax volgend jaar ook. Geboren in Almere en vanaf klein bij Ajax gespeeld. Wie weet speelt hij liever voor Ajax. En daarbij speelt hij op links bij PSV, bij Ajax kan die rechts spelen, dat doet hij liever. Ik vind het ook zonde van zijn aanvallende kwaliteiten, op links is hij in dat opzicht toch een stuk minder gevaarlijk. Hij heeft af en toe wel een assist, en hij kan ook wel met links voorzetten, heeft een goed chocolade been. Maar vanaf rechts komen zijn aanvallende kwaliteiten echt tot uiting.

24 februari 2024 om 21:09

Ik vraag me af of hij naar een club wil waar hij volgend jaar hoogstens Europa League of Conference League gaat spelen. Daar komt nog bij dat Ajax vooral moet zorgen dat ze eens verdedigers krijgen die ook echt kunnen verdedigen... niet echt Dest zijn sterkste punt.

24 februari 2024 om 21:40

Ik denk dat weinig voetballers nu twijfelen tussen een contract bij Ajax of PSV.

24 februari 2024 om 21:47

Van een lekker draaiend team dat CL speelt, waar hij zijn plekje gevonden heeft en gewaardeerd wordt, waar zijn speelstijl van meerwaarde is, naar een rommelige club waar het totaal niet loopt, hij dus ook nooit zo goed uit de verf zal komen, die wellicht EL halen. Ik denk dat Dest überhaupt niet in Nederland wil blijven na dit seizoen, maar als het wel zo is, dan is de kans dat hij voor Ajax kiest nul komma nul.

24 februari 2024 om 21:49

Kortzichtig aangezien het in een jaar weer anders kan zijn. Daarnaast heb je grote van de club, aantrekkingskracht etc.

24 februari 2024 om 22:55

Ajax betaalt een stuk beter, en in 1-2 seizoenen kan er een hoop veranderen.

25 februari 2024 om 09:34

Hahahaha jij hebt het echt hoog in je bol. Hij gaat echt niet van PSV naar Ajax op dit moment

25 februari 2024 om 10:01

Dit gaat Dest toch nooit doen, dat weet je zelf toch ook wel. Het duurt minimaal nog 1 seizoen (en misschien langer) voordat ajax weer serieus mee kan doen om de titel. Ik denk niet dat Dest dat geduld kan opbrengen

25 februari 2024 om 10:14

Als dit geen komedie is weet ik het ook niet meer

24 februari 2024 om 20:56

Spelers kunnen zich ontwikkelen he.....

24 februari 2024 om 21:18

Klopt. PSV heeft van hem een veel betere speler gemaakt.

25 februari 2024 om 13:24

Bosz heeft hem belangrijk gemaakt en daardoor heeft hij net die extra stap weten te zetten. Salaris gaat wel een ding worden, verdient 6 miljoen bij Barca. Maar voor die 10 miljoen afkoopsom zal PSV het echt niet laten.

25 februari 2024 om 19:42

4 jaar geleden werd Dest tot de beste backs van Europa gerekend, ook hier op VZ. En die dikke zak geld was ie meer dan waard. Nou in die zin was hij zeker overrated. En dat is ook wel gebleken toch de afgelopen jaren? Maar dat Dest kan ballen, dat zal niemand ontkennen en we zijn inmiddels ook weer een paar jaar verder. Als je de Dest van vandaag kan aantrekken voor 10 miljoen, is dat voor psv en de duels die zij doorgaans spelen, meer dan een goede aanwinst.

Ben toch benieuwd of Barcelona hem niet willen houden. Draait een heel goed seizoen. Maar Barcelona heeft het geld nodig.

Psv wilt dat ook zeker doen maar het zit hem in Dest zelf. Die speelt de eredivisie echt kapot, die voelt echt wel aan dat die hogerop kan.

24 februari 2024 om 21:00

Klopt, dan moet hij het belangrijk genoeg vinden om CL te spelen. Voordeel is wel dat hij het best tot zn recht komt bij dominant voetbal. Bij middenmotors of laagvliegers in grote competities gaat hij het niet redden, aangezien het dan om verdedigen gaat.

24 februari 2024 om 21:23

Kapot spelen vind ik wel wat veel gezegd. Hij is een waardige back voor een kampioen (in wording), maar meer dan dat niet perse toch? Voetballend doet hij leuk mee, verdedigend prima maar soms ook zwak. Ook qua statistieken niet echt om naar huis te schrijven voor een aanvallende back in een competitie die bekend staat om zijn zwakke verdedigen.

25 februari 2024 om 15:34

Ik vind zijn aanvallende statistieken eerlijk gezegd niet zo belangrijk. Dat hij zijn aanvallende inbreng heeft staat namelijk vast. Dat zou hem dan in assists moeten zitten maar omdat hij als rechtspoot op links speelt gaat hij eigenlijk altijd binnendoor als linksback en staat er het grootste gedeelte van het seizoen een speler voor hem (lozano) die vanaf de zijkant naar binnen komt en die eventuele voorzet of het schot produceert.

Zijn verdedigende zwakheid vind ik daarentegen wel een probleem, hij is verdedigend echt niet sterk en omdat PSV dit seizoen geweldig draait komt hij ermee weg en trekt hij zich op aan het niveau van het team, maar het gaat over niet al te lange tijd ongetwijfeld een keer minder worden en dan gaat dat zich openbaren. Als je dan 10 miljoen en een dik salaris voor een back betaalt die al een keer gefaald is in het buitenland vind ik het wel een risico.

Echter is het volgende probleem natuurlijk wel dat je anders een goedkopere back voor een minder salaris zou moeten vinden en dat is absoluut geen eenvoudige opgave. Zo gek veel goede linksbacks die naar PSV zouden willen zijn niet beschikbaar of haalbaar denk ik. Als we Dest niet overnemen in de zomer en dan bijvoorbeeld met Gijs Smal aankomen heb ik wel veel liever Dest omdat het voor Bosz wel een geweldige back is omdat hij in de kleine ruimte en de korte combinatie heel comfortabel is, wat nog belangrijker is dan een goede lange voorzet.

25 februari 2024 om 11:15

Ik moet zeggen dat ik hem juist de laatste wedstrijden matig vindt. Zowel tegen Dortmund als gisteren tegen Zwolle een aantal keer gevaarlijk balverlies geleden omdat hij zijn acties te ver doorvoerde. Lijkt een beetje zichzelf te overschatten.

25 februari 2024 om 15:38

Tegen Ajax vond ik hem één van de zwakste Psv'ers, maar dat kwam volgens mij omdat hij heel veel bewijsdrang had tegenover zijn oude club omdat er natuurlijk redelijk wat negatieve geluiden waren toen hij daar wegging.

Tegen Dortmund vond ik anders echter gewoon erg goed hoor. Heb hem in lange tijd niet verdedigend zo stabiel gezien en hoewel hij twee keer een actie te ver doorvoerde kwam hij vaker zijn man voorbij dan Lozano die vlak voor hem stond waarvan hij die Ryerson één keer echt te kijk zette. Tuurlijk moest het beter, maar ik vond hem lange tijd één van de zwakste schakels bij PSV (niet substantieel slechter dan de rest, maar gewoon in vergelijking met de rest van het team) en dat is de laatste wedstrijden juist aan het veranderen bij mij.

Veel Ajacieden hadden hem afgeschreven. Niet goed genoeg voor Ajax. Als je ziet hoeveel spelers van Ajax falen op de linksback positie, had Dest daar momenteel absoluut niet misstaan. Deze jongen gaat naar een grote buitenlandse club als hij zich zo in de kijker blijft spelen als afgelopen week tegen Dortmund. Misschien krijgt hij een nieuwe kans bij Barcelona onder een nieuwe trainer. Voor PSV wordt het heel lastig hem te behouden.

24 februari 2024 om 22:05

Ik denk dat Dest in dit Ajax ook zou verzuipen, omdat hij de verdedigende problemen zeker niet op zou lossen. Als ze een andere TD en Bosz als coach hadden genomen had misschien wel gewerkt. Alleen in deze puinzooi zou hij ook het verschil niet maken, denk je dat hij beter zou verdedigen in de bus die tegen Bodø werd geparkeerd? PSV is nu gewoon het perfecte team voor hem op het juiste moment.

24 februari 2024 om 22:35

Juist heel veel PSV'ers zagen het totaal niet in hem zitten toen hij naar PSV ging begin dit seizoen. Ken veel Ajacieden die net als ik heel erg baalden daar van. Echte Ajaxback. Echter speelt PSV nu het voetbal waar Ajax eigenlijk het patent op heeft. En dat komt door de trainer die PSV nu heeft die vele Ajacieden ook graag bij Ajax hadden willen zien. Strontjaloers. Ajax is echt elke wedstrijd weer drama. PSV bijna altijd leuk om te zien.

24 februari 2024 om 23:12

Over welke periode heb je het? Toen hij wegging bij Ajax? Toen waren velen inderdaad blij, waaronder ik, de betere Mazraoui bleef en Dest werd voor een dik bedrag verkocht. Begin van dit seizoen? Kan het mis hebben, maar ik heb niet veel Ajacieden hem zien afschrijven, wel veel Psv'ers twijfels zien hebben. Maar ik wilde hem op huurbasis er graag weer bij hebben en zo waren er veel Ajacieden met mij

Denk niet dat Dest volgend jaar nog bij PSV speelt. Teveel kapitaal voor Barca om te verspelen. Die halen hem weer terug met een mooi verhaal.. Xavi is nu ook weg toch?

24 februari 2024 om 22:49

Dat is natuurlijk altijd het nadeel met huurlingen van een grote club die het goed doen. Kan je een koopoptie hebben, maar dat helpt toch niets als Barca met een mooi verhaal komt. Overigens denk ik dat in dit geval Barca hem ook niet gelijk terug wil, die hebben weer wat problemen met het salarisplafond

25 februari 2024 om 13:27

PSV kan die koopoptie van 10 miljoen gewoon lichten bij goedkeuring van Dest. Staat al vast.

25 februari 2024 om 16:51

Bij goedkeuring van Dest. En daar zit nou juist de crux. Maar we gaan het zien!

Als er meer clubs zich melden die meer willen betalen dan die 10 miljoen dan haalt barca hem natuurlijk terug .. dat soort acties hebben we vaker gezien. Zou het wel jammer vinden en hoop dat psv hem uiteindelijk kan kopen .

Zeker dat hij goed speelt! Maar wel een kanttekening erbij (vind ik) dat hij is een waanzinnig goed draaiend elftal speelt hierdoor speelt iedereen ook vaak boven zijn eigen kunnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren