Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United stapt naar politie na nieuwe spreekkoren over Lukaku

Laatste update:

Manchester United onderneemt stappen tegen de eigen supporters. Zaterdag werd tijdens de uitwedstrijd tegen Southampton opnieuw gezongen over de penis van aanvaller Romelu Lukaku, waarna de supporters zongen: We're Man United, we'll sing what we want. Manchester United en Lukaku lieten al weten het lied niet op prijs te stellen.

In een statement laat Manchester United weten dat het probeert individuen te identificeren die het lied ten gehore brachten. "Manchester United heeft zero tolerance voor beledigende liederen en gedragingen. De club en de speler hebben duidelijk gevraagd of het kon ophouden. De club heeft samengewerkt met de betrokkenen en supportersgroepen om een einde te maken aan beledigend gedrag en zal verdere stappen ondernemen tegen individuen als dit doorgaat."

"De club is in gesprek met de politie en heeft camerabeelden opgevraagd van Southampton. We gaan proberen de personen te identificeren die geen respect toonden voor de wens van de speler om dit lied niet te zingen", laat de club tot slot weten. In het lied wordt gezongen dat Lukaku een penis van ruim zestig centimeter heeft. Kick It Out, de organisatie die strijdt tegen racisme in het voetbal, vindt het lied racistisch van aard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De intentie is natuurlijk niet van beledigende aard, maar humoristisch.
Als de club/speler dan toch vragen om te stoppen en ze gaan ermee door dan is dit gewoon een logisch gevolg.

23 september 2017 om 20:39

Eens. Als de speler zelf zegt dat hij het niet leuk vindt, dan moet je ook gewoon kappen.

Oh god, racistisch? Zulke organisaties verpesten nou hetgeen waar ze zelf tegen vechten. En ja qua spreekkoren is dit toch wel 1 van de minder erge die een club kan hebben, maar als een speler het niet chill vindt: respecteer het en verzin iets anders. Wees niet kinderachtig.

23 september 2017 om 20:53

Het maakt niet uit dat het misschien niet racistisch bedoeld is, als het bij speler zo overkomt mag je het gerust racisme noemen, zeker aangezien er eerder al is aangegeven dat hij dit niet op prijs stelt. Daarmee doorgaan kun je gerust racisme noemen. Dan moet je er gewoon mee kappen als "supporter" zijnde.

23 september 2017 om 21:04

Zingen dat iemand een penis heeft van 60 centimeter is racistisch? En wie zegt dat Lukaku het niet op prijs stelt omdat hij het racistisch ervaart? Ik zou eerder zeggen dat hij het niet fijn vindt als zijn hele familie kijkt en het over zijn penis gaat. Overigens klopt je uitleg over wat racisme is niet echt.

23 september 2017 om 21:54

Racisme is het onderscheid maken tussen rassen. Als Lukaku blank was dan had je zulke liedjes niet gehoord.

23 september 2017 om 22:23

Joh waar het gewoon op neerkomt is dat als er wat gezegd of in dit geval gezongen wordt over een donker iemand, er vaak direct de racismekaart getrokken wordt. Over blanken mag alles gezegd en gezongen worden blijkbaar?!

Daarnaast schijnt Lukaku gevraagd te zijn deze stelling in te nemen.

23 september 2017 om 22:39

Er wordt helemaal geen onderscheid gemaakt tussen rassen? Alleen dat Lukaku groot geschapen is... Overigens hoe kom je tot zo'n conclusie dat het niet gezongen zou worden als hij blank was? Ik weet nog heel goed dat Ibra in zijn Milan tijd daar ook mee werd geassocieerd.

23 september 2017 om 23:26

En elke keer als de racisme kaart zogenaamd te snel wordt getrokken dan zie je ook heel snel de "over blanken mag alles gezegd worden-kaart" snel getrokken worden.

Zie je mij ergens dat zeggen dan? Kan jij mij een specifiek voorbeeld opnoemen waarbij een blanke te maken heeft gehad met racisme in de voetballerij? Ik denk bij racisme in de voetballerij aan oerwoud geluiden.

Maarja nogmaals: verbale racisme wordt veelte licht over gedacht. Dan is het vaak 'maar' een grapje.

24 september 2017 om 10:46

Te licht over gedacht? Volgens mij is er al genoeg aandacht voor racisme. Het hele punt dat blanken niks met racisme te maken kunnen hebben is ook kwats en gestigmatiseerd. Mensen moeten het onderscheid kunnen maken tussen een niet kwetsende, niet ras gerelateerde grap én daadwerkelijk racisme. Daar wordt niemand vrolijk van.

Als Lukako zo snel op z'n pik getrapt is, dan zal die ook wel makkelijk te raken zijn.

Maar wat is nou het liedje? - wat waardeloos om dat er niet bij te vermelden zeg..
Als het er alleen om gaat dat hij een enorme lul heeft, dan lijkt het me ook een beetje overdreven om de politie in te gaan schakelen, niet?
Als ze hem nou voor aap uitmaken of er dingen geroepen als joden aan het gas etc. dan snap ik dat wat beter. Een voetbalstadion hoeft nou ook niet weer dezelfde sfeer te hebben als bij de yogaschool.

23 september 2017 om 21:19

He's our Belgium scoring genius,

"He's got a 24 inch penis,

"Scoring all the goals,

"B*****d to his toes."


23 september 2017 om 21:21

Oftewel een racistische stereotypering. Enigzins een positieve maar toch niet helemaal gepast in een stadion vol met 9-jarigen.

24 september 2017 om 00:42

racistisch??!! hoe kom je er in godsnaam bij. het is een stereotypering. meer niet. is dat erg? nee? (bijvoorbeeld (blanke) nederlanders zijn gierig, o o o wat erg! ) onder mannen leeft het idee dat een grote penis goed is en in dit liedje word hij nog meer opgehemeld. we leven in een maatschappij die de laatste jaren echt compleet fubar is gegaan. elk klein detail word vergroot en afgestraft onder het mom van racisme, fascisme, genderneutraliteit of vrouwen haat. we leven in tijden waarin mensen opeens denken dat de wereld plat is en vaccinaties slecht zijn. waar zijn we met z'n allen mee bezig zeg. dit liedje is op geen enkele manier racistisch... ik zou echt hopen dat mijn vrienden non stop over m'n grote penis zouden zingen in de kroeg.

dat het ongepast is, is een ander verhaal.

24 september 2017 om 00:55

Ik vind dat er tegenwoordig ook te snel op de racisme knop gedrukt wordt maar in dit geval... ja, dit is zo duidelijk racisme als je het maar krijgen kan.

24 september 2017 om 00:56

Okay. Ik vind het tamelijk onschuldig en zou er wel om kunnen lachen als ze dat over mij zouden zingen.
Ik snap niet waar het woord B****d voor moet staan?

24 september 2017 om 01:23

@strolichnaya: Volgens het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie betekent raciale discriminatie "elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft."
@boghassian: Het uiteinde van het mannelijk geslachtsdeel.

24 september 2017 om 13:41

Ben je wel eens bij een Engelse wedstrijd geweest? Spreekkoren over en weer waarbij er vaak een vleugje humor en ondeugendheid in zit. De reactie van het lichaam tegen rascisme is gewoon op zijn Amerikaans. De Engelse PL metname zal alleen maar commerciëler worden en daar hebben de supporters zich dus maar naar te schikken. Liedje over de storingsdrang van de nieuwe spits en de relatie naar zijn geslachtdeels: Rascism... Kom op zeg

Is gewoon respectloos.Geen woorden voor.Dat sommigen dit anders vinden is jullie keuze🤔

Mijn God zeg Man Utd. Begint nu toch wel erg eng Amerikaans te worden. Lukaku kwam deze week, mede door druk vanuit Man Utd. met een statement maar als het echt Rascism was geweest had ie al lang wat gezegd.

24 september 2017 om 00:55

Is anders niet makkelijk hoor, om het tegen je eigen supporters op te nemen.

24 september 2017 om 13:37

Als je de text hoort wordt er met geen mogelijkheid over zijn ras of afkomst gezongen. Dus de associatie dat het om huidskleur gaat komt van onze politiek correcte jongens.

Om hier nu de politie voor in te schakelen vind ik wel erg overdreven. Er zijn regelmatig spreekkoren over de moeders van scheidsrechters of andere beledegingen die veel erger zijn dan dat. Maar omdat het rascisme betreft is het zoveel erger? Rascisme is erg, maar er zijn ergere dingen geroepen in stadions waar mildere maatregels tegen genomen waren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren