Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United moet 42,8 miljoen betalen om grootverdiener te lozen’

Laatste update:

Manchester United wil af van David De Gea, zo weet de Daily Mirror te melden. De Spaanse doelman verdient 412.000 euro per week en the Red Devils willen dat salaris graag schrappen om te kunnen bezuinigen. De Gea heeft echter nog wel een doorlopend contract - tot medio 2023 - waardoor Manchester United een groot deel van de nog aan De Gea verschuldigde 42,8 miljoen euro moet betalen om zich van hem te ontdoen.

Er wordt bij Manchester United momenteel wekelijks 670.000 euro aan de vijf keepers in de eerste selectie betaald en dat vinden de Amerikaanse eigenaren teveel. Zo moet ook Sergio Romero, goed voor 82.000 euro per week, aan het einde van het seizoen vertrekken. De voormalig doelman van AZ kon afgelopen zomer al naar Everton, maar Manchester United blokkeerde een transfer. Nu is Romero in het bezit van een aflopend contract en werd zijn naam de afgelopen tijd gelinkt aan onder meer Boca Juniors, dat hem dus over een aantal maanden transfervrij kan oppikken.

Ook Lee Grant (verdient 35.000 euro per week) en Joel Pereira (verdient 24.000 euro per week, al betaalt zijn tijdelijke werkgever Huddersfield Town een deel) zijn in het bezit van een aflopend contract en mogen aan het einde van het seizoen vertrekken. Nathan Bishop en Dean Henderson zijn voorlopig de enige twee doelmannen die mogen blijven bij Manchester United. Henderson verlengde in augustus zijn contract op Old Trafford, na grote indruk te hebben gemaakt tijdens een huurperiode bij Sheffield United. De 24-jarige doelman verving De Gea in de afgelopen weken toen de Spanjaard afwezig was vanwege privé-omstandigheden en maakte daarin dusdanig veel indruk, dat Manchester United nu al aanleiding ziet om hem door te schuiven naar de positie van eerste doelman.

Door de stormachtige ontwikkeling van Henderson staat Manchester United nu niet onwelwillend tegenover het vertrek van De Gea. Met een weeksalaris van 412.000 euro is hij de bestbetaalde speler in de selectie. De afgelopen jaren werd De Gea meer dan eens gelinkt aan een toptransfer naar bijvoorbeeld Real Madrid, maar Manchester United denkt dat zijn transferwaarde door de coronapandemie drastisch gedaald is. Om die reden zou Manchester United overwegen om hem af te betalen, ook al gaat dat een behoorlijk fors bedrag kosten. De Gea kan tot het einde van zijn contract nog 42,8 miljoen euro verdienen en zal een groot deel van dit bedrag tegemoet willen zien als Manchester United komende zomer afscheid van hem wil nemen.

De Gea kan overigens ook bij Manchester United blijven, maar moet dan genoegen nemen met een forse salarisverlaging. De 45-voudig Spaans international zette in september 2019 zijn handtekening onder een nieuw vierjarig contract bij the Red Devils, waar hij al sinds 2011 speelt. Manchester United maakte bijna tien jaar geleden 25 miljoen euro over naar Atlético Madrid voor de sluitpost. Manager Ole Gunnar Solskjaer deed dit seizoen voorlopig 29 keer een beroep op De Gea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een wanbeleid daar toch ook. Romero kon je in de zomer al lozen, maar toen was de directie te druk bezig met andere zaken. Ook dat megacontract van de Gea is toch belachelijk. Nog voor dat nieuwe contract speelde hij al slechte wedstrijden. Wat bezielt die directie dan om alsnog zo’n megacontract uit te delen. Het is toch ongelofelijk dat die Woodward daar nog mag blijven aanmodderen. Waarom heeft die man zoveel krediet?

4 april 2021 om 10:17

Hij was toen wel gewoon een aantal keer na elkaar speler van het seizoen geworden en ik denk dat er lange tijd consensus was dat hij een van de beste doelmannen ter wereld was. Dan snap ik dat ze nog wel vertrouwen hadden in hem op dat moment en er was de jaarlijkse interesse van Real Madrid. Of je dan zoveel moet geven is wel een andere zaak natuurlijk.

4 april 2021 om 10:22

Dat hij op een gegeven moment tot de beste keepers van de competitie behoorde betwist ik niet. Maar dat was toch nog in de tijd van van Gaal? De laatste jaren kent de Gea toch behoorlijk teleurstellende seizoenen waarin hij geweldige momenten afwisselt met zure blunders. Had je zo’n keeper dan zo’n contract moeten geven?

4 april 2021 om 10:28

Tot en met het seizoen 18/19 was De Gea top. Weet niet precies wanneer hij z'n nieuwe contract tekende, maar hij was dus alleen dit en vorig seizoen minder goed. Het is een hoop geld, maar op het moment dat ze hem besloten dat te geven, was hij volgens mij nog top.

4 april 2021 om 10:30

In 2018 heeft hij een nieuw contract getekend en ik herinner me toch dat hij toen een sterk seizoen speelde. Pas daarna is het echt bergaf gegaan.

4 april 2021 om 12:29

Ik herinner me ook dat iedereen bij United toen in het dolle heen was dat hij een nieuw contract had getekend, omdat ze schrik hadden dat hij het jaar erna gratis de deur zou uitlopen. De Gea had een slechte vorm tijdens het WK in 2018 en is daar sindsdien niet echt meer overheen geraakt. Achteraf is dit een slechte beslissing gebleken voor United maar op dat moment waren fans er alleen maar blij mee denk ik.

4 april 2021 om 17:58

Op het WK begon hij te blunderen. Maar goed. Dat was ook een beetje een aparte situatie, want die besloten toen om Lopetegui weg te doen en Hierro voor de groep te zetten. Dat contract heeft hij mede gekregen omdat er nog een geloof heerste dat juist de onzekerheid over het contract voor z'n mindere prestaties zorgde. Want die verlenging heeft maanden geduurd. Vind het nog steeds een goede keeper, overigens.

4 april 2021 om 11:10

Omdat die geld in het laadje brengt voor de eigenaren.
Waarom denk je dat ze Phil Jones een 5 jarig contract hebben gegeven.

Er zit wel een voordeel aan de contracten met zo'n hoog salaris. Dit salaris gaan ze bij een andere club niet verdienen. En zullen ze langer bij de club blijven. Maar dan moet je ze wel aan de juiste spelers geven.

Toen dit contract aan de Gea werd gegeven. Was hij van top niveau. En was dat een goede keuze om hem dat contract te geven. Ik sta daar nog steeds achter. Zie hem ook liever in de goal dan Henderson. Sinds dat contract, is er om geen andere club meer naar United gekomen, om de Gea over te nemen.

De Gea keept gewoon goed dit seizoen. Maar ket die dramatische verdediging en het systeem. Sta ja vaker onder druk. Want over de fouten van Henderson en andere (engelse) spelers wordt niet gesproken. Maar als het om de Gea gaat, is het schandalig.

4 april 2021 om 11:42

Wel jammer dat hij sinds de komst van Solskjaer echt mega tegenvalt. Hero to Zero.

4 april 2021 om 12:25

Dat vind ik wel erg overdreven. Alsof hij er helemaal niks van kan. Maar dat ligt dan alleen aan de Gea? Niet aan die verdediging die voor hem staat? Die een onzekere indruk maken en veel fouten maken?

De Gea is toch veel beter dan Henderson?
Ik denk dat De Gea wanneer je echt in de top wedstrijden speelt serieuze punten pakt voor je. Bij Henderson heb ik daar m'n twijfels over.

4 april 2021 om 10:31

5 jaar geleden misschien. De Gea is al een aantal jaren qua prestaties een dertien in een dozijn keeper.

4 april 2021 om 10:33

Drie jaar geleden wel ja. Nu is er van de Gea weinig over. Pakt moeilijke ballen maar is ook een stuk onbetrouwbaarder geworden. Vind hem geen puntenpakker meer.

4 april 2021 om 11:01

De Gea is ook veel beter dan Henderson. Henderson moet het nog maar bewijzen of hij het niveau aan kan tikken. Daarbij is Henderson niet echt getest, de afgelopen wedstrijden. Maar over de blunde tegen Sheffelied en AC Milan heeft niemand het meer over natuurlijk. Dit bericht moet met een korrel zout genomen worden. Die Engelse pers willen Henderson voor de EK inde goal hebben. En zijn de Gea op allelei manier weg aan het pesten. Door deze roddels de wereld in te brengen

Nu nog Lindelöf, Bailly, Phil Jones, Maguire, Shaw, Mata, Lingard, Andreas Pereira, Chong, evt. Pogba, (Grant, Castro en Romero), evt. Dalot weg doen.
En Man U kan beginnen een waardige selectie te vormen.

4 april 2021 om 10:23

Met andere woorden verkoop de volledige verdediging. Vervolgens ben je weer een paar honderd miljoen verder en moet je hopen dat je erop vooruit bent gegaan. Dat gaat natuurlijk nergens over. Dat doe je alleen in Fifa.

4 april 2021 om 10:33

Ik weet dat natuurlijk ook. Er zijn vast een paar spelers die ik ben vergeten die niet Man U waardig zijn.
Het is al jaren een grote puinzooi daar.
En Man U heeft problemen met het verkopen van spelers.
Al zouden ze het willen, zal er niemand staan springen om deze verdedigers.
Wie wilt Bailly nou? Misschien een Lille of Villareal. Wie zou Lindelöf willen? Newcastle United?
Het is een groot drama daar. Ze hebben 6 keepers. Waarvan ze allemaal net niet zijn.
Er zit geen lijn, systeem in deze club.

4 april 2021 om 10:31

Dat je Shaw in dit rijtje noemt zegt al voldoende over de mate waarin je United volgt en dat ik dit hele bericht dus niet serieus kan noemen. Shaw is momenteel een van de beste backs ter wereld, Pogba blijft ontzettend belangrijk, Maguire is foutloos de laatste maanden en lindelof is meer dan een prima back up voor een goede aankoop.

4 april 2021 om 11:01

Een van de beste backs van de wereld? Ben benieuwd welke bril je draagt 😜

4 april 2021 om 11:13

Met de huidige Shaw bouw je serieuze zekerheid in. Een speler met vuur, snelheid, balgevoel en een perfecte trap. Pak zijn statistieken er dit jaar bij op het gebied van assists en dan praten we pas verder. Er zijn momenteel niet veel linksbacks beter dan Shaw.

4 april 2021 om 11:15

@Ferrol
Noem jij ze maar eens op dan. En kijk maar eens vaker naar United en Shaw. Voordat je een oordeel erover geeft.
Alvin draagt iig een goede juiste bril

4 april 2021 om 10:34

Shaw zeker houden! Beleeft een topseizoen.

4 april 2021 om 10:59

Haha Shaw wegdoen, grapjas.

4 april 2021 om 11:14

Waarom Shaw? Een vand de beste linksback op dit moment.
Bailly is de beste verdediger van United. Mits hij fit is. Maar krijgt ook de kans niet.
Daarbij is Pogba gewoon nog steeds een van de beste mideenvelders. Zie hem liever bijtekenen dan dat hij weg gaat.

Als je deze spelers opnoemt. Maar Fred James en SMT niet.....is mij een raadsel dan

4 april 2021 om 11:35

Makkelijk scoren dit. Bailly is de beste centrale verdediger van United en met Lindelof is ook niets mis. Shaw beleefd een top seizoen en kan je op basis van de prestaties van dit seizoen rekenen tot een van de betere ter wereld. Die heeft zich echt terug geknokt. Pogba idem, hij is in mijn ogen onmisbaar op het middenveld en heeft een goede klik met Bruno Fernandes. Lingard zat in een diep dal maar bij West Ham speelt ie weer als vanouds en is ie zelfs weer Engels international geworden. Volgens mij heb je deze namen zomaar uit de mouw geschud of gebaseerd op 2 seizoenen terug.

4 april 2021 om 11:59

Maar Lindelof is toch geen topper? Daar zou ik wel een vervanger voor halen. Lindelof wordt dan eerste backup.

Lingard vond ik altijd de Lucas Vazquez van Man Utd. Soms goed en belangrijk, maar over het algemeen komt hij tekort. Hij doet het nu bij West Ham inderdaad uitstekend, maar zou hij nog een merwaarde zijn voor United? Wellicht vanaf de bank, maar hij is al 28 en als hij zo doorgaat kun je nog een mooi bedrag voor hem vangen.

4 april 2021 om 12:28

Daar is United ook mee bezig. Waarschijnlijk ligt daar de prioriteit deze zomer.

Wat betreft Lingard. Die moet idd gewoon lekker veel wedstrijden spelen. Dat kan niet bij United. Aangezien Bruno daar staat.
Wil hij wel op de bank plaatsnemen. Dan is dat zijn keus. Maar heb nu het idee dat hij lekkerder in z'n vel zin. Zijn wedstrijdjes pakt. Met veel minder druk. Kan die ook weer meer zijn sociale media bijhouden. Gewoon zijn leventje oppakken die hij graag voor ogen heeft

4 april 2021 om 13:19

Shaw wegdoen? Heb jij überhaupt naar een wedstrijd van Manchester United gekeken de laatste maanden?

4 april 2021 om 13:23

Shaw? Die speelt de sterren van de hemel momenteel. Die blijft

4 april 2021 om 13:47

Shaw? Vgm let je niet op. Shaw is juist 1 van de betere dit seizoen!

Wat een wanbeleid die club zeg, ongelofelijk hoe daar met geld wordt gesmeten. Ik snap wel dat spelers als een Van de Beek daar naartoe willen, die verdienen nergens meer dan bij Manu. Daarna lekker terug naar Ajax en klaar

Ik heb geen woorden voor dit wanbeleid. Dat Glazzers nu wakker zijn geworden is natuurlijk onzin want merendeel van de contracten loopt gewoon af. Alles is door Woodward ondeehandeld geweest. In elk ander normaal bedrijf zou hij al buiten liggen maar Glazzers vinden dit prima en laten hem staan. Zolang ze maar hun dividenden uitgekeerd krijgen, de parasieten.

Tuurlijk hoeven ze dat niet te betalen, er komt vast wel een club voor hem

Ik kan me 1,2,3 geen enkel club bedenken dat De Gea kan betalen maar echt nodig zal hebben. Alle mogelijke topclubs hebben een goede keeper in doel staan. Denk dat De Gea genoegen zal moeten nemen met een club als Valencia ofzo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren