Manchester City zorgt in slotfase met prachtgoals voor ommekeer

Manchester City is aan puntenverlies ontsnapt. The Citizens keken op bezoek bij Watford lange tijd tegen een achterstand aan, maar in de laatste zeven minuten werd de 1-0 omgebogen in een 1-2 voorsprong. City staat nu na twintig speelronden met 39 punten op de derde plaats in de Premier League en de achterstand op koploper Arsenal bedraagt slechts drie punten.

/

Man City kon zich eigenlijk geen puntenverlies veroorloven en ging in de beginfase geduldig op zoek naar een opening, maar kon niet meteen een gaatje vinden in de vijandelijke verdediging. Het meeste gevaar kwam in het eerste kwart zelfs van Odion Ighalo, de aanvalsleider van het heel behoorlijk spelende Watford. De Nigeriaan stuitte na een klein kwartier bijvoorbeeld op Joe Hart. City slaagde er maar niet in om tot uitgespeelde kansen te komen, al zorgden Raheem Sterling en Aleksandar Kolarov wel even voor dreiging. Het duo mikte over en daardoor bleef het bij rust bij een brilstand.

Manuel Pellegrini hoopte dat zijn spelers in de tweede helft alsnog het verschil konden maken, maar verder dan een kopbal van Fernandinho die over ging, kwam men aanvankelijk niet. Ben Watson, die Hart eerder al tot een redding had gedwongen, opende na tien minuten de score door een hoekschop er in één keer in te draaien. De treffer kwam echter op de naam van Aleksandar Kolarov, die er nog even aan had gezeten. Pellegrini greep direct in en slachtofferde de onzichtbare Sterling ten faveure van Jesús Navas.

/

De blauwhemden uit Manchester kregen hierna direct mogelijkheden: Heurelho Gomes voorkwam de gelijkmaker van Kevin De Bruyne en Yaya Touré schoot enkele minuten later meters naast. Ook met Wilfried Bony binnen de lijnen leek het bezoek er niet meer in te slagen om nog gelijk te maken op Vicarage Road, maar Touré volleerde na 83 minuten op prachtig nonchalante wijze een hoekschop in de korte hoek en Sergio Agüero kopte daarna raak op aangeven van Bacary Sagna. Even voor de 1-1 had Étienne Capoue nog 2-0 kunnen maken, maar hij schoot al vallend over.