Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City verliest tegen tien man: twee schoten, twee goals

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdag een verrassende nederlaag in de Premier League geleden. Het team van Josep Guardiola ging met 1-2 onderuit tegen Leeds United, dat nota bene een complete helft met tien man op het veld stond, en dat betekent de eerste competitienederlaag in eigen huis tegen een promovendus sinds het 0-2 verlies tegen Reading in februari 2007. Guardiola was met zijn gedachten al bij het weerzien met Borussia Dortmund in de Champions League, daar hij zijn team op zeven plaatsen had gewijzigd ten opzichte van de 2-1 zege op de Duitsers.

Het venijn in de eerste helft zat in de laatste minuten. De eerste veertig minuten waren relatief rustig verlopen, totdat Leeds United het duel uit evenwicht bracht. Na voorbereidend werk van Hélder Costa aan de linkerkant en een pass van Patrick Bamford schoot Stuart Dallas de bal hard en laag via de linkerpaal achter Ederson: 0-1. De bezoekers, waar Pascal Struijk op de bank begon, sloten de eerste helft echter niet af zoals zij gehoopt hadden.

?? Manchester City speelt in de tweede helft met een man meer! ??

Geplaatst door voetbalzone op Zaterdag 10 april 2021

Twee minuten later was Gabriel Jesus het slachtoffer van een grove tackle van Cooper, waarna Andre Marriner een gele kaart trok. De VAR kwam echter tussenbeide en de dienstdoende scheidsrechter bekeek de beelden van het moment terug. Marriner kwam terug op zijn beslissing en stuurde Cooper met een rode kaart van het veld. Bielsa greep meteen in en wisselde Bamford nog voor het rustsignaal in voor Struijk.

Ondanks de ondertalsituatie speelde Leeds United een goede tweede helft; de bezoekers verdedigden met verve en dwongen Manchester City om het met lange afstandsschoten te proberen. Guardiola zag zich na nog geen uur spelen dan ook genoodzaakt om Nathan Aké, die zijn eerste minuten sinds 26 december vorig jaar maakte, naar de kant te halen ten faveure van Ilkay Gündogan. De druk op het doelgebied van Illan Meslier nam zienderogen toe. Een schot van Gündogan ging over en de sluitpost moest in actie komen op pogingen van Fernandinho en Joao Cancelo.

Manchester City poetste de achterstand een kwartier voor tijd alsnog weg. Bernardo Silva bezorgde een pass van Fernandinho in de voeten van Ferran Torres, die het leer in een keer achter Meslier werkte: 1-1. Tot meer was de ploeg van Guardiola niet in staat en het was zelfs Leeds dat in de slotminuten levensgevaarlijk was. Ederson kon nog met een uitstekende tackle voorkomen dat Raphinha voor de winnende treffer kon zorgen, maar daarna betekende het tweede schot van Leeds United op doel ook meteen de 1-2. Na een heerlijke pass van Ezgjan Alioski rende Dallas tussen John Stones en Fernandinho in richting het doelgebied, waarna hij Ederson met een lage inzet passeerde.

Van de voorgaande 28 duels wist Manchester City er liefst 27 te winnen. De zegereeks werd alleen onderbroken door Manchester United, dat de derby begin maart met 0-2 won. De zeperd doet Manchester City niet heel veel pijn, daar de voorsprong op eerste achtervolger Manchester United nog altijd veertien punten bedraagt. De stadsgenoot heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waanzinnig knappe prestatie van Leeds United het is ze echt gegund

10 april 2021 om 15:39

Bielsa is toch echt een topcoach. Docu op ziggo is heel aardig over leeds, daar zie je hoe bielsa is en het is echt een trainer die veel eist van zijn spelers en van de hele club. Heeft geloof ik de selectie 3 uur lang tijdens een training enorm vermoeid met een bepaalde oefening omdat fans gemiddeld 3 uurtjes moet werken voor een ticket. Geweldige man!

10 april 2021 om 17:11

Die documentaire is echt genieten en geeft zo’n aparte inkijk in het leven van Bielsa en Leeds. Die man ademt voetbal gewoon. Een van de leukste momenten vind ik ook als hij de spygate uitlegt hoe het allemaal werkt. Of de wekelijkse training waarin hij aan de rand van het veld gaat zitten en alles is toegestaan.

10 april 2021 om 18:10

Ahaha ja het hele gebeuren rondom spygate heeft hij toch geniaal mee gehandeld haha. Echt een genie. Ook dat de spelers vol met passie spelen en echt geloven in zijn opvatting is ook echt mooi om te zien.

En dit is waarom we toch weer op zaterdagmiddag voor dat TV'tje gaan zitten... ondanks het gebrek aan sfeer

10 april 2021 om 17:46

Goh, ik heb er 5 minuten naar gekeken en vond er werkelijk waar he-le-maal niets aan. Maar goed, dat heb ik meestal als ik voetbal kijk de laatste jaren...🤷‍♂️

10 april 2021 om 18:14

Als jij niet kan genieten van het spel van leeds of van city weet ik het ook niet meer. 2e helft snap ik dat het niet is om naar uit te kijken. Maar dat komt ook mede door een rode kaart. Over het algemeen ben k t met je eens over wedstrijden van de laatste tijd. Verveel me 70/80% van de wedstrijden. Denk dat het ligt aan de lege stadions. Maar daarvoor ook een beetje t gevoel gehad dat het veel meer commercieel en zakelijk is geworden waardoor je spelers die technisch zijn minder ziet omdat je moet presteren en geen misstap kn veroorloven. Door deze ontwikkeling hebben spelers als james, ozil ook moeite gehad. De ouderwetse 10 achter de spits heb je nauwelijks. Je hebt nu meer lopers/ dynamische spelers die het hele veld kn belopen.

10 april 2021 om 19:51

Dat is inderdaad de huidige trend en dat is zelfs waarom ik Champions League minder aan vindt vinden... er is geen ruimte meer voor een 10, het lijkt wel eeuwen geleden wanneer ik een mooi boogballetje in de kruising zag gaan. Middenvelders zoals Ozil, Ronaldinho, dat soort gasten zouden het in de huidige CL gewoon extreem moeilijk hebben. Je ziet het aan Liverpool met Gini, Henderson en Fabinho, het zijn eigenlijk drie 8-en. En dan zo hard mogelijk rennen. Waar zijn backs gebleven zoals Maldini... het lijkt wel alsof backs nu zo hard en lang mogelijk moeten rennen om de ene na de andere voorzet af te moeten leveren. Voetbal is atletiek geworden, 10+ kilometer rennen is de nieuwe norm. Zeer jammer vindt ik het....

Ik heb echt genoten van Raphinha wat een voetballer, die had in z'n 1tje heel verdediging van city te pakken oh ja en die fernandinho wat een vieze speler is dat

10 april 2021 om 15:36

Fernandinho ontsnapt altijd, werkelijk altijd. Geen idee hoe het mogelijk is.

10 april 2021 om 15:36

Schieten kan die ook niet. Fernandinho heeft 12 keer kunnen aanleggen van randje 16 maar geen een schot op goal.

10 april 2021 om 15:41

Nou eentje wel, maar die tikte de keepert tot corner wat niet eens nodig leek te zijn...

10 april 2021 om 15:49

Vieze speler? Hele rare reactie dit. Waar baseer je dit op? Fernandinho is gewoon een strijder wie altijd wilt winnen, dan ben je geen vieze speler maar een winnaar. Rare agressie heb je in je.

10 april 2021 om 16:04

Fernandinho is jarenlang al een vieze speler die structureel niet bestraft wordt, een beetje als Fellaini maar nog erger. Die had wat moeite met z'n lengte en ellebogen.

10 april 2021 om 16:09

Cooper is ook een echte winnaar. Die gooit zijn hele ziel en zaligheid er in. Terecht rood, net als fernandinho had moeten hebben.

10 april 2021 om 16:10

Duidelijk dat City allesbehalve populair is op dit forum dus een discussie aangaan is onbegonnen, helemaal met ManUtd fans. Iemand een "vieze speler" noemen terwijl het strijders zijn snap ik niet. Ik noem Cooper ook geen vieze speler ondanks zijn verdiende rode kaart.

10 april 2021 om 16:16

Er zijn genoeg spelers die strijden zonder vies te zijn, denk aan een Kante, of Fabinho..heeft niets met City te maken. Fernandinho komt jarenlang gewoon weg met dingen, mag zoveel overtredingen blijven maken, zelden geel. Kan niet wachten totdat hij vertrekt, wellicht is er een speler die dan wel geel pakt terwijl die continu counters onrechtmatig afbreekt.

10 april 2021 om 16:22

Tuurlijk ben ik een United fan, maar ik haat echt niet blind op spelers van City, ik kan ze juist enorm waarderen omdat ze zo goed zijn. Ga even op redcafe.net, en je ziet een thread over Fernandinho, wat dateert sinds 2017 (!), vol met smerige acties van Fernandinho, de strijder.

10 april 2021 om 16:23

Ik zou Fernandinho niet vies noemen. Felipe Melo is vies. Stoichkov was vies (al kon ie geweldig voetballen) en zo heb je nog een paar. Fernandinho is niet vies maar zeker wel een gemene speler. Ramos is ook zo een type. Zulke s heb je gewoon nodig. Kut voor de tegenstander, maar iedereen wilt zo’n speler in zn team.

10 april 2021 om 16:27

Ellebogen uitdelen heeft helemaal niets met nodig hebben te maken, of kut voor de tegenstander. Het hoort gewoon bestraft te worden, idem bij Ramos. Guardiola is op video gezien waar hij z'n spelers zegt om tactische fouten te maken vanwege het hoge druk zetten, scheidsrechters boeit het al jaren niet en geven er geen gele kaarten voor. Het is werkelijk een grap, dat Fernandinho en Ramos geweldig kunnen voetballen staat buiten kijf.

10 april 2021 om 19:24

Ik heb liever een strijder op het middenveld dan een duikelaar. Dat zijn pas vieze spelers, zoals een Sterling of Bruno Fernandes.

Marcelo Bielsa is echt een toptrainer! Natuurlijk had City vandaag moeten winnen, maar in de laatste paar minuten bleef Leeds counteren met 3/4 man ondanks man minder. En ze staan netjes in de middenmoot!

Mooie prestatie van Leeds! Snap alleen niet hoe het kan dat Fernandinho niet van het veld gestuurd is.

10 april 2021 om 20:13

Ik hoor veel klachten over de VAR, maar hier heel goed dat ze van Geel rood lieten maken. Tja en over the City butcher zal ik maar zwijgen.

Heel eerlijk, eerste helft speelde Leeds gewoon uitstekend en na de rode kaart kan je ze het niet kwalijk nemen dat ze gaan verdedigen. Kon wel smakelijk lachen om Stones die weer eens waardeloos staat gepositioneerd bij die 1-2. Wat een aanfluiting.

10 april 2021 om 15:36

Vond Stones nog de beste aan City kant eigenlijk.

10 april 2021 om 15:39

Kan wel zijn, maar hij is weer debet aan een tegengoal. Weet niet wie er slechter is: Maguire of Stones.

10 april 2021 om 15:41

Nou ja stones na 1 counter wegzetten terwijl hij een superseizoen heeft. In de 90e minuut een counter tegenkrijgen terwijl je met 10 man aan het aanvallen bent kan je onmogelijk verwijten aan 1 verdediger.

10 april 2021 om 15:43

Ik wel beide zijn gewoon overroepen. Je ziet stones zonder dias waardeloos. Vandaag weer typisch pep. 2x verliezen van bielsa. Man man man

10 april 2021 om 15:46

Verdedigend gezien is Stones geen wereldtopper. Naast Dias presteert hij echter wel goed. Dias zorgt ervoor dat de spelers achterin op de juiste plek staan. Sommige spelers hebben een goede leider naast zich nodig.

10 april 2021 om 19:16

2x? 1x maar hoor.

12 april 2021 om 20:12

2x verliezen van bielsa? En jij noemt jezelf city fan? lmao

Heerlijk voor leeds! Dortmund take notes! City word toch wel kampioen, maar dit is heerlijk. Als een cadiz wint van een real of barca of crotone van juve, dan weetje het is met ingraven etc. Leeds doet ook wel zoiets, maar die willen tenminste echt. Prachtig om te zien dit.

10 april 2021 om 15:43

Open deuren kampioen. Als je denkt dat leeds "ook zoiets" doet kijk je niet echt naar leeds. Het is dat ze een rode kaart hebben gekregen in de 1e helft. Anders doet bielsa dat noooit

10 april 2021 om 15:56

Oke? Dat komt toch door de rode kaart anders doen ze dat niet. Belachelijk, dan kijk je ook niet naar leeds. Is goed man, iedereen weet wel hoe leeds speelt en dat die door de rode kaart komt lol.

10 april 2021 om 15:46

Take notes waarvoor? Het B elftal? City komt gewoon met het sterkste elftal tegen Dortmund.

10 april 2021 om 16:16

Sinds de Bruyne terug is loopt het voetballend stroef bij city al speelde de bruyne zelf niet slecht afgelopen tijd.
Het is vooral een directe speler terwijl city meer gebaat is bij een combinatie voetballer op het veld. Guardiola zal het team meer op de bruyne heen moeten gaan bouwen aangezien die heeft verlengt. City heeft duidelijk een goalgetter nodig, ze hebben niemand van het kaliber Mbappe Haaland Robaldo of Mess, wie moeten nou de goals gaan maken? Geen 1 van de aanvallers is instaat om elk seizoen 25 goals te maken behalve Aguero die ermee gaat stoppen.

10 april 2021 om 16:17

Sinds de Bruyne terug is loopt het voetballend stroef bij city al speelde de bruyne zelf niet slecht afgelopen tijd.
Het is vooral een directe speler terwijl city meer gebaat is bij een combinatie voetballer op het veld. Guardiola zal het team meer op de bruyne heen moeten gaan bouwen aangezien die heeft verlengt. City heeft duidelijk een goalgetter nodig, ze hebben niemand van het kaliber Mbappe Haaland Robaldo of Mess, wie moeten nou de goals gaan maken? Geen 1 van de aanvallers is instaat om elk seizoen 25 goals te maken behalve Aguero die ermee gaat stoppen.

10 april 2021 om 16:17

Sinds de Bruyne terug is loopt het voetballend stroef bij city al speelde de bruyne zelf niet slecht afgelopen tijd.
Het is vooral een directe speler terwijl city meer gebaat is bij een combinatie voetballer op het veld. Guardiola zal het team meer op de bruyne heen moeten gaan bouwen aangezien die heeft verlengt. City heeft duidelijk een goalgetter nodig, ze hebben niemand van het kaliber Mbappe Haaland Robaldo of Mess, wie moeten nou de goals gaan maken? Geen 1 van de aanvallers is instaat om elk seizoen 25 goals te maken behalve Aguero die ermee gaat stoppen.

10 april 2021 om 16:54

@protheus Dat ligt ook aan de tegenstander. En juist tegen Dortmund was Kevin de man of the match met een assist en een goal. Kevin heeft kwaliteiten die niemand anders binnen City heeft en kan met zijn voorzet, steekpass of schot het verschil gaan maken tegen Dortmund. Jesus is niet zo dodelijk of van hetzelfde kaliber als de wereldtoppers. Maar City weet altijd veel kansen te creeeren. Jongens als Mahrez, Foden, Bernardo en Sterling hebben een individuele actie waarmee ze ook gevaarlijk kunnen worden. En boven alles moet Dortmund ook wel een beetje komen omdat ze in Manchester hebben verloren. Zeker wanneer City de uitgoal te pakken heeft.

leuke wedstrijd maar 1 detail is wel de rode kaart van Cooper ( je kan hem geven maar geel had ook gekund in de Premium League maar de tackle van Fernandinho is in mijn beleving gewoon een rode kaart heeft niks met een poging om de bal te spelen te maken. verder een hele knappe overwinning van leeds well done .

10 april 2021 om 15:53

De rode kaart van Cooper lijkt me geen discussie toch? Onbesuisd inkomen.

10 april 2021 om 16:03

Was geel. Geen rood. Speelt eerst de bal. Was lekker stevig.

10 april 2021 om 16:12

Hij kwam inderdaad wat wild en onbesuisd in, maar er was geen kwade opzet in het spel. Met geel en een ferm standje had dit ook wel afgekund.

10 april 2021 om 17:04

Die rode kaart is inderdaad geen discussie, maar ik zie veel reacties op social media dat t 'dom' is, maar dat vind ik niet. Hij gaat vol voor de bal, schiet de bal ook weg en dan kan hij zn been niet intrekken of afhakken ineens. Dat ie hard inkomt vervolgens en Jesus ernstig kan blesseren, is dan inderdaad een geldige reden voor een rode kaart, maar het is eerder ongelukkig dan oliedom.

Zoals vaker gezegd; City heeft een scorende spits nodig. Na vandaag zagen we weer dat Jesus en Sterling niet goed genoeg zijn en daardoor verlies je dit soort wedstrijden. Tuurlijk speelde we met het B elftal maar dan nog, als je de kansen afmaakt win je hier met 4-1.

City toch weer met beide poten op de grond gezet na een lange winreeks. Verder weet iedereen dat het geen negatieve gevolgen voor het kampioenschap heeft, maar wie weet kan dortmund hier nog van profiteren.

10 april 2021 om 16:11

Lange winreeks werd al door United gestopt.

10 april 2021 om 16:22

nu je het zegt indd. Dit heb ik helemaal over het hoofd gezien haha. Men heeft City zoveel wedstrijden zien winnen dat een verliespartij wel erg zeldzaam is geworden

Ongelooflijk dat City geen penalty krijgt bij een 0-0 stand. Hoe wil je vasthouden, in dit geval van Stones, beter in beeld krijgen.

Het was weer een typische Premier League match. Leeds probeerde in de eerste helft City aan te vallen met ballen over de top en frisse aanvallen. Na de rode kaart hebben ze de bus geparkeerd, wat wel te verwachten was. City bleef maar kansen missen en uiteindelijk krijg je nog een keer een counter om de oren doordat City steeds meer risico ging nemen. En uiteraard ook weer typisch in de laatste minuten. Voor de neutrale kijker een leuke pot. Voor City is het wederom duidelijk geworden dat ze voorin scorend vermogen missen en lengte voor de voorzetten. Maar goed, ze begonnen dan ook in een B elftal die wel echt een stuk minder is hoor.

De week van de uitslagen die je niet gelooft als je de kansenverhoudingen erbij pakt. Bayern-Paris, Ajax-Roma en nu Man City-Leeds.

12 april 2021 om 20:15

Een uit vorm bayern, een overschat ajax, en city dat met een B team speelde. Niet zo verassend allemaal als je het mij vraagt.

Weet Pep ook hoe het voelt hoe het is om een potje Fifa te spelen. 19 tegen 2 schoten en gewoon verliezen.. Bizarre statistieken.

Niets aan de hand natuurlijk. Na zoveel goede potten, ga je wel eens een keer pech hebben. Dit gaat ook gewoon nul invloed hebben op de wedstrijd tegen Dortmund. Hooguit werkt dit in het voordeel van City dat ze nog wat scherper zijn.

Kritiek op de defensie is ook zinloos. Stones speelt een geweldig seizoen en zeker de laatste 25 potten is die ontzettend aan het groeien. Ach het is een mooie hype om iemand af te maken op 1 potje.

De oude meester wint van zijn pupil, met een man minder en een veel mindere selectie. Dit is natuurlijk heel leuk en het zal voor City weinig uitmaken.

Echt een bizar knappe resultaat van Leeds om dit met 10 man te winnen van City! Dit gebeurt zelden maar gelukkig heeft dit niet hele erge consequenties voor City gezien hun ruime voorsprong

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren