Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City maakt komst van gewenste nieuwe linksback wereldkundig

Laatste update:

Manchester City heeft zich definitief versterkt met Sergio Gómez, zo maakt de club woensdag bekend. De 21-jarige linksback komt voor een bedrag van circa dertien miljoen euro over van RSC Anderlecht en tekent tot de zomer van 2026. Bij City wordt Gómez de opvolger van de naar Arsenal vertrokken Oleksandr Zinchenko.

Gómez doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en werd in januari 2018 voor drie miljoen euro overgenomen door Borussia Dortmund. Na een verhuurperiode van twee seizoen bij SD Huesca belandde de linksachter in de zomer van 2021 bij Anderlecht, dat anderhalf miljoen euro overmaakte. Afgelopen seizoen kwam Gómez tot vijftig officiële optredens in het shirt van Paars-wit en maakte daarin zeven goals. Daarnaast verzorgde de vleugelverdediger liefst vijftien assists.

Hoewel het nog niet duidelijk is of Gómez kan rekenen op een basisplek bij City, lijkt hij invulling te gaan geven aan het gat dat de naar Arsenal vertrokken Zinchenko achter heeft gelaten. Verder beschikt manager Josep Guardiola op de linksbackpositie nog over jeugdspeler Josh Wilson-Esbrand, terwijl Oranje-international Nathan Aké in noodgevallen ook op die positie uit de voeten kan. In de gewonnen Premier League-duels met Bournemouth (4-0) en West Ham United (0-2) gaf Guardiola linksachterin echter de voorkeur aan João Cancelo.

Guardiola zocht al een enige tijd naar een nieuwe linksback, maar hij is in die zoektocht tot woensdagavond ongelukkig in gebleken. Na het vertrek van Zinchenko was Marc Cucurella de beoogde versterking, maar de Spanjaard vond onderdak uiteindelijk onderdak bij Chelsea. In eerste instantie werd gedacht dat Gómez verhuurd zou worden, maar Guardiola heeft inmiddels aangegeven de Spanjaard dit seizoen in zijn selectie te willen hebben.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

RIP Carriere van Gómez. Gaat waarschijnlijk 6x verhuurd worden.

16 augustus 2022 om 12:59

Hij wordt gewoon back up hoor. De carrière van Zinchenko heeft toch ook goed uitgepakt?

16 augustus 2022 om 13:25

Moet je dit wel willen? Je hoort op zijn leeftijd vlieguren te maken nu ga je alleen spelen als Cancelo moe is of niet beschikbaar is. Ik vond een stap naar Villareal of Atalanta een veel verstandigere stap dan een stap naar Manchester City.

16 augustus 2022 om 14:02

Als je veel prijzen wilt winnen is City een betere keuze. Als je mislukt kun je daarna alsnog naar die clubs. Zinchenko speelde ook voldoende wedstrijden, won veel prijzen en speelt nu bij Arsenal. Dat kan deze jongen ook.

16 augustus 2022 om 14:37

Hij gaat denk ik wel aan zijn minuten komen. Als ik me niet vergis heeft City alleen Walker en Cancelo voor de backposities. Als één van beiden geblesseerd raakt of rust krijgt, is Gomez de eerste invaller

16 augustus 2022 om 14:52

Of als Walker niet beschikbaar is, dan verschuift Cancelo naar rechts.

16 augustus 2022 om 13:02

Dit is geen speler voor de verhuur, dit is echt bedoelt als directe backup. Gezien City makkelijk zestig wedstrijden per jaar speelt is dit echt geen slechte beslissing.

16 augustus 2022 om 13:07

Met het aantal wedstrijden wat City speelt gaat deze jongen nog genoeg kansen krijgen. Basisspeler zal hij niet worden, maar is gewoon een prima backup zeker gezien de huidige bezetting op de backs. Hij is nog jong, dus genoeg ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen tussen de sterren van City.

16 augustus 2022 om 13:11

Genoeg kansen om minuten te maken op linksback. Deze jongen was tevens de back up voor Zinchenko voor Arsenal mocht die deal niet doorgaan..

17 augustus 2022 om 14:14

Domme uitspraak

Die zien we over twee jaar terug ergens bij een dochter vereniging, is te goedkoop om basis te pakken bij City.

16 augustus 2022 om 13:00

Met Walker en Cancelo gaat hij ook geen vaste basisspeler worden. Maar hij gaat gewoon de rol van Zinchenko invullen en waarschijnlijk nog wel genoeg minuten pakken. Is na die 2 gewoon de eerste back. Broodnodige aankoop van City op die plek.

Degelijke opvolger. Is pas een back, dus zal aanvallend voldoende bijdragen, maar defensief nog voldoende moeten gaan leren.
Eigenlijk wel redelijk vergelijkbaar met Zinchenko, alleen is Zinchenko volgens mij wat trager, maar dan wel weer een stuk verder in zijn ontwikkeling.

Degelijke en jonge back-up.

Nuttige speler die vast wel aan z'n duels zal komen in de FA Cup, League Cup en tegen de kleintjes en goeie stand-in bij blessures. Geen basismateriaal op dit moment, want daarin blinkt Cancelo te veel uit, maar wie weet met blessures en daardoor schuivingen in de basis, dat hij toch op een gegeven moment toch basis komt te staan.

Toch balen dat city ons net voor is.

City is de laatste jaren wel goed bezig op de transfermarkt. Ze laten een goede spits gaan en halen er een spits van wereldklasse voor terug. Ze laten een modale linksback gaan en halen er een back voor terug die de potentie heeft om een topspeler te worden. En ze weten altijd prima transfersommen te ontvangen.

16 augustus 2022 om 13:12

Ja en Sterling verkocht voor 50m met een 1-jarig contract..

16 augustus 2022 om 16:32

Dat komt ook door zijn homegrown status.

Het ga je goed Sergio. Ga hem zeker blijven volgen. Kon zeker beter dan de belgische competitie. Al is dit natuurlijk de grootste sprong die je kan maken. Ik zie het eigenlijk wel goedkomen.

16 augustus 2022 om 14:01

Wel jammer voor Anderlecht, wie is zijn opvolger? Als Amuzu ook nog vertrekt wordt het weer een overgangsjaar. Trust the process …

16 augustus 2022 om 15:18

Ondanks dat Gomez wel heel goed was, is hij niet onvervangbaar denk ik. Het is nu niet dat Anderlecht zo afhankelijk was van hem om goed te spelen. Hetzelfde bij Amuzu eigenlijk. Die is nu wel in zeer goede vorm, maar over een heel seizoen toch niet de speler die het team kan dragen. Als Amuzu vertrekt gaan ze wel iemand nieuw op links nodig hebben.

16 augustus 2022 om 16:45

Amuzu zou nu 'moeten' blijven. Hebben blijkbaar al een bod van Nice van 8 miljoen afgewezen. Wat toch een teken is. Overigens is de positie nog steeds veel te dun bezaaid.

Zeer groot potentieel. Barcelona lag voor 13M wel erg te slapen imo. Echt een voetballende/aanvallende back, die goed is in de combinatie en een puike trap/assist in huis heeft. Als Walker mee stopt, kun je Cancelo op rechts zetten en Gomez op links.

Als Anderlecht zijnde moet je er toch veel meer uit halen als Man City aanklopt. 13 miljoen voor een 21-jarige die basisspeler is en als ik de statisieken van 7 goals en 15 assists in 50 wedstrijden moet geloven dan had je hier zeker 20-25 van moeten maken.

16 augustus 2022 om 14:10

Geen idee waar voetbalzone 13 miljoen haalt terwijl er sprake is van een bedrag tussen de 15-20 miljoen + een doorverkooppercentage van 15%

16 augustus 2022 om 17:13

11 miljoen pond was het. 13 mil euro is dus wel degelijk correct.

Ik denk dat we het over twee jaar zien in de eredivisie. Hij gaat nooit basis kunnen spelen en 15 miljoen voor back up is behoorlijk veel geld. City maakt soms transfers die niemand begrijpt

16 augustus 2022 om 14:14

15 miljoen voor een back up is toch helemaal niet veel geld? Dat is juist een koopje.

16 augustus 2022 om 14:50

Dat is toch niet veel geld voor een backup? Ake en Stones bv zijn backups en kostten 40 en 50 miljoen. Dat is veel geld.

De Spaanse topclubs liggen te slapen. Betwijfel overigens wel of hij in de PL past.

Top aankoop. Is in potentie absoluut een back voor de top.

'toevallig' een speler van spelersmakelaar SEG, waar broeder Pere Guardiola recent is ingestapt. Neemt niet weg dat dit een speler voor de toekomst kan zijn. Maar ik vind het opvallend hoeveel moeite City er deze zomer mee heeft om een waardige back-up aan te trekken. Tierney half geprobeerd, Cucurella enige interesse in getoond. Ik ging vervolgens eigenlijk uit van een Guerreiro of Ait-Nouri, niet deze onervaren Gomez. Zeker gezien de dunne bezetting op de back-posities. Ook op rechts zou versterking wenselijk zijn. Maar de markt van goede rechtsbacks is sowieso enorm beperkt.

16 augustus 2022 om 16:38

Tierney zijn ze denk ik nooit concreet voor geweest, en Cucurella was echt veels te duur. Ik denk dat de andere backs wel haalbaar zijn, maar alleen voor een te hoge transfersom. Er is inderdaad een krapte in de markt voor echt goede backs, en dan weet elke club ook nog eens dat City hier hard naar op zoek is. Het is jammer dat ze Zinchenko zo snel hebben laten gaan, benadeeld toch je onderhandelingspositie.

16 augustus 2022 om 17:18

Gomez is juist een veel betere aankoop dan een Guerreiro of Ait-Nouri, al helemaal beter dan een Tierney of Cucu voor 40/70 mil: 1 Getraind door Kompany en speelde geweldig in hetzelfde systeem als waar hij nu in terecht komt. 2 speler van het jaar bij anderlecht als 21 jarige linksback. 3 is betrokken bij relatief veel doelpunten. 4 Kan op linksback, rechtsback, op de vleugels, en op het middenveld uit de voeten. 5 Is spaans (past goed in het team en kan goed samenwerken met de staff die allemaal spaans zijn/spreken. 6 Is sinds jongs af aan al City Supporter en gaat dus niet zomaar weer weg 7 Was na Foden de beste speler op het wk onder 21 een paar jaar terug 8 Heeft ervaring in meerdere competities en met meerdere speelstijlen, en dat al op zo een jonge leeftijd. Nog meer redenen nodig?

16 augustus 2022 om 19:30

Als één van je punten is dat hij City supporter is mag je inderdaad ophouden 😂

16 augustus 2022 om 22:14

9. Houdt van de pub Oscars in canal street

17 augustus 2022 om 04:10

10. Hij heeft dezelfde initialen als Steven Gerrard dus hij gaat het helemaal maken in de Premier League!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren