Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manager verdedigt bekritiseerde Krul: 'Hij is gek van Newcastle United'

Laatste update:

Tim Krul maakte zich zondag niet populair bij de supporters van Newcastle United. The Magpies verloren de Tyne-Wear derby van aartsrivaal Sunderland, door een weergaloos doelpunt van Jermain Defoe, kort voor rust. Krul was kansloos en onder de indruk: in de catacomben gunde hij zijn tegenstander een glimlach en feliciteerde hij Defoe met zijn treffer.

/

Dat kwam Krul op Twitter op een hoop kritiek te staan, maar John Carver nam het op voor zijn doelman. "Als er één persoon is die hart voor deze club heeft, dan is dat Tim Krul wel", zo verzekerde de coach van Newcastle. "Altijd er bij ons iets aan de hand, is Tim degene die zich opwerpt om het op te lossen. Give me Tim Krul any day of the week, hij is helemaal gek van Newcastle United."

Carver begrijpt maar weinig van de ophef die is ontstaan: "Als we ons onsportief gedragen, worden we afgemaakt. Daarbij: als je door zó'n fraai staaltje geklopt wordt, moet je dat kunnen accepteren", vindt de manager, die sinds zijn aanstelling overigens maar acht punten uit acht competitiewedstrijden heeft gepakt met Newcastle.

Tim Krul had dit beter niet kunnen doen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We kunnen het wel sportief noemen, maar ik vind het gewoon onverstandig van Krul. De wedstrijd tussen Newcastle en Sunderland ligt heel gevoelig, zeker bij de supporters. Zouden we het verstandig vinden als Cillessen Clasie zou feliciteren na een weergaloze goal of Vermeer die Klaassen feliciteert met een prachtig doelpunt? Er zijn gewoon supporters die dat niet trekken en dus is het onverstandig om te doen, ongeacht of je de reactie van die supporters goedkeurt of niet.

5 april 2015 om 21:40

Dat ben ik niet met je eens. Het gebeurt zo vaak dat een keeper of speler een ander complimenteert om een actie of goal, zonder dat er ook maar enige ophef ontstaat. Dat is gewoon respect tonen, zoals het hoort. Of het nou in een beladen derby is of een klassieker, dat moet gewoon kunnen.

5 april 2015 om 21:47

Jij vindt dat het moet kunnen, maar een hoop fanatieke supporters denken daar echt anders over, zeker in wedstrijden zoals dit. Bovendien is het zelfs voor gematigde supporters niet prettig om aan te zien. Waarom zou je dan olie op het vuur gooien? En als je het dan persé wilt doen, doe het dan op een plek of moment dat er geen camera's zijn.... En zonder een brede lach op je gezicht.... Ik vind Krul een topkerel, maar dit is gewoon onhandig.

5 april 2015 om 22:22

Newcastle fans en Sunderland fans zijn 2 fanbases die echt helemaal niks van elkaar moeten hebben. En op matchdays is dat op een heel nieuw niveau. Dat snap je pas als er een deel van uitmaakt, zoals ik.
Dit is ook anders dan Ajax en Feyenoord. In Engeland is dat allemaal anders. Maar nogmaals, je snapt de complete haat tussen Newcastle en Sunderland fans pas als je er deel van uitmaakt.

5 april 2015 om 22:40

https://www.youtube.com/watch?v=738jxizevio

Kijk allemaal hier even naar om te zien hoe diep het zit. Classic.

5 april 2015 om 22:44

Alsnog, sportiviteit is juist iets waar je respect voor zou moeten hebben. Uiteindelijk is en blijft het een spel en hier laat Krul zien dat hij kan genieten van mooie voetbal acties.

5 april 2015 om 23:54

als je mensen haat omdat ze voor een andere club zijn ben je niet goed bij je hoofd. Dat het een derby betreft veranderd daar niks aan. Voetbal moet je van genieten

6 april 2015 om 02:56

MathieuDebuchy, ik ben uitstekend op de hoogte van de rivaliteiten en dergelijke tussen bepaalde clubs in de premier league, aangezien ik de competitie al mijn hele voetballeventje intensiever volg dan onze eigen eredivisie. Rivaliteit is goed en mooi, maar dan kan je alsnog gewoon respect tonen voor de opponent. Als voorbeeld zou ik je eens naar de rivaliteit tussen 'mijn' LFC en Everton willen verwijzen (denk hierbij bijvoorbeeld aan de acties omtrent de 96).

5 april 2015 om 23:11

Ik denk dat alleen een onderontwikkeld iemand moeilijk doet over deze sportieve en menselijke actie

6 april 2015 om 00:48

En dat zijn wijze woorden. Woorden die alles verklaren bij de opsprekene situaties in voetbal. De minderontwikkelde minderheid.

Hij had in de catacomben tegen Defou moeten zeggen de volgende keer lukt dat je niet in plaats van te feliciteren. Nu motiveert hij alleen een tegenstander ophouden nou complimenten kan je ne de wedstrijd geven.

5 april 2015 om 21:46

Ha!

Daar ben ik het totaal niet mee eens, sorry.
Vanuit een strategisch oogpunt kan je hem (over het algemeen) juist beter complimenteren met een " geslaagde actie" dan hem waarschuwen "dat het hem niet meer lukt de volgende keer".

Omdat je dan meer kans hebt dat hij iets anders gaat doen, of anticiperen op jouw opmerking bij de eerstvolgende situatie als je hem waarschuwt.
Bij een aanmoediging heb je meer kans dat hij hetzelfde doet en jij dus beter voorbereid bent.

Een goed boek op dit gebied is "the art of war" van Sun Tzu.
Try it

5 april 2015 om 21:54

Je zet hem aan het denken dat is meer dan genoeg

Jammer dat mensen totaal niet weten waarom je "respect voor je tegenstander" zou moeten hebben.
Je bent daar namelijk zelf bij gebaat, maar goed..
Misschien moeten we idd niet teveel verwachten van "voetbalpubliek".

Je kan onverstandig noemen of "niet goed bij nagedacht", dat lijkt het ook.
Echter, als hij het bewust heeft gedaan, wetende dat hij gefilmd werd.. dan vind ik het "groots".

Maar dat is slechts mijn bescheiden mening natuurlijk..

Had hij beter niet kunnen, doen in een derby, ligt nog wel een beetje gevoelig. Was zeker een mooie goal!

Tja, de gemoederen lopen hoog op in een derby maar het is niet alsof Krul stond te juichen na die goal.

Off: Er worden me toch een aantal mooie goals gescoord in Engeland dit weekend! Eerst Adam, Zamora, Rooney, Gomis en de goals van Giroud, Alexis en Oezil waren ook niet onaardig en nu deze daar nog bij, smullen geblazen.

5 april 2015 om 22:15

Echt veel mooie goals dit weekend, al gaat Adam er denk ik wel vandoor met de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar

Al die gevoelige onzin altijd, hij feliciteert Defoe gewoon. Dat heet collegiaal zijn. Er wordt te veel onzin verspreidt op Twitter, niemand houdt zich nog in.

In eigenlijk iedere andere wedstrijd (middlesborough uitgezonderd) had hij dit zonder problemen kunnen doen, maar tegen Sunderland kan dat niet als speler van Newcastle.

Ik hoop echt dat Sunderland erin blijft en dat Middlesborough promoveert, dat zijn weer 4 derby's erbij dan volgend seizoen.

het lijken wel kleine kinderen die supporters. diep triest dat sportiviteit wordt afgezeken terwijl er tegenwoordig vooral schwalbes, acteerwerk en dergelijke fratsen op het veld te bespeuren zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren