Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man United laat Arsenal ontgoocheld achter na spektakelstuk; rood Pogba

Laatste update:

Manchester United heeft zaterdagavond in een spektakelstuk afgerekend met Arsenal. De ploeg van José Mourinho was vrijwel de gehele wedstrijd de onderliggende partij in het Emirates Stadium, maar beleefde een vliegende start en gooide het duel in een van de spaarzame tegenaanvallen na rust uiteindelijk in het slot: 1-3. Manchester United blijft daardoor in het spoor van koploper Manchester City, maar zal het volgende week in de topper tegen de stadsgenoot wel moeten stellen zonder Paul Pogba. De Franse middenvelder werd in tweede helft met rood van het veld werd gestuurd.

Mourinho koos net als in de toppers van eerder dit seizoen tegen Liverpool en Chelsea voor een betrekkelijk behoudende tactiek in Londen. Manchester United liet het initiatief in de openingsfase aan Arsenal, maar zat door gestuntel in de verdediging van de thuisploeg al na een klein kwartier op rozen. Pogba kreeg de bal na vier minuten voetballen in de voeten geschoven door Laurent Koscielny, waarna de Franse middenvelder oog had voor Antonio Valencia. Het was voor de opgestoomde rechtervleugelverdediger vervolgens een koud kunstje om het leder achter Petr Cech te werken: 0-1.

Even later hielp ook Shkodran Mustafi de bezoekers een handje. De verdediger liet zich eenvoudig van de bal zetten door Jesse Lingard, waarna laatstgenoemde het eindstation was van een razendsnelle combinatie. Mustafi moest zich kort daarop geblesseerd laten vervangen door Alex Iwobi, waarna Arsenal overstapte naar een 4-3-3-systeem. Het team van Arsène Wenger stapelde kans op kans in de eerste helft, maar had de pech dat pogingen van Alexandre Lacazette en Granit Xhaka het aluminium troffen, terwijl David de Gea met een miraculeuze redding een eigen doelpunt van Romelu Lukaku voorkwam.

Vlak na rust kregen the Gunners alsnog loon naar werken. Aaron Ramsey dook na een schitterende pass van Alexis Sánchez op achter de defensie van Manchester United, waarna de Welshman onzelfzuchtig was en Lacazette van dichtbij een niet te missen kans bood: 1-2. De ploeg van Mourinho werd in het eerste kwartier na rust werkelijk omvergeblazen door Arsenal, dat onmiddellijk jacht maakte op de gelijkmaker. Iwobi dwong David de Gea met een afstandsschot tot een redding, waarna de Spaanse doelman niet veel later binnen drie seconden ook tweemaal redde op pogingen van Lacazette en Sánchez.

Het leek slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen, maar na ruim een uur spelen viel toch de 1-3. Pogba legde Koscielny in de luren met een intelligente schijnbeweging, waarna hij Lingard bij de tweede paal vond. Pogba leek daarmee een heldenrol te vervullen, maar de Fransman kon tien minuten later inrukken met een directe rode kaart na een harde overtreding op Héctor Bellerín. Arsenal mocht daardoor weer even hopen op een resultaat, maar bleek moegestreden en moest uiteindelijk de handdoek in de ring gooien.

Wie eindigt er hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bah wat een vieze overtreding van pogba. Minimaal 4 wedstrijden schorsing.

2 december 2017 om 20:27

Hij speelt de bal en loopt per ongeluk door op het been van Bellerin wat daar ineens heel onlogisch ligt. Ik vind het geen rood.

2 december 2017 om 20:33

Ik snap dat het rood is, maar dat been van Bellerin heeft daar natuurlijk niks te zoeken en daardoor zat er helemaal geen opzet bij. 1 wedstrijd missen is eerlijk lijkt me.

2 december 2017 om 20:36

Luie_spits hij loopt niet alleen door op het been van Bellerin, maar hij staat vervolgens ook nog eens met zijn andere voet op de enkel van Bellerin. Pogba had dat gewoon kunnen voorkomen, maar nee... hij ging gewoon door.

2 december 2017 om 20:41

3 wedstrijden schorsing hoor. Was gewoon smerig punt uit.

2 december 2017 om 20:41

Waaaaaaaat !!?? Geen rood Hahaha jij kijkt zeker in het weekend naar NFL 🤣🤣

2 december 2017 om 21:16

Ik lees al jarenlang de reacties door hier op voetbalzone en ben echt duizenden reacties tegengekomen waarvan ik denk hoe kom je er op? Jouw reactie heeft gewoon mijn nekharen overeind laten staan. Verdomme zeg Alex, waar zou hij volgens jou zijn been moeten plaatsen?

2 december 2017 om 21:42

Ik ben het eigenlijk volledig met je eens alex. Bellerin is gewoon een idioot dat ie daar z'n been gaat leggen op de grond. Dat is nergens voor nodig en brengt zichzelf in gevaar. Vergelijkbaar met te laag komen koppen.

3 december 2017 om 08:51

Hij wil gewoon de mogelijkheid dat Pogba de bal langs achteren om hem heen speelt blokkeren. Daar is niks vreemds aan. Wat Pogba doet heeft niks met de bal spelen te maken, als hij deze intentie niet had zou hij zijn volle gewicht niet op dat been houden zodra hij merkt dat hij in de kuit van Bellerin zit. Maar dat doet hij wel. Smeriger overtreding, duidelijk te lang onder de hoede van Mourinho. Al zijn spelers worden zo smerig, bij elke club. Weg met die gozer.

2 december 2017 om 20:28

Vandaag zei hij dat hij hoopte dat de spelers van Man City geblesseerd zouden raken, zou dat ook voor Arsenal gelden?

2 december 2017 om 20:28

Die van Koscielny was erger. 6 wedstrijden schorsing voor Koscielny dan maar?

2 december 2017 om 20:29

Doe die bril eens af, die van Bellerin was erger zegt die..

2 december 2017 om 20:32

Ik bedoelde Koscielny maat.

2 december 2017 om 20:29

Moest gelijk denken aan zijn uitspraken over city. En de volgende wedstrijd die hij mist is dan ook nog is city 😅

2 december 2017 om 20:29

Hij ging voor de bal dan had Bellerin er niet voor moeten liggen

2 december 2017 om 21:18

Tuurlijk, voortaan als iemand aanzet voor een dribbel gewoon voorbij laten gaan

3 december 2017 om 09:58

Dan kun je hem omver duwen met je schouder ipv om ervoor te liggen

3 december 2017 om 12:37

Als iemand op volle snelheid op je afrent leg je je been niet zo neer... Dat is vragen voor een blessure

3 december 2017 om 19:15

Pogba kan ook gewoon tegen hem oplopen. In plaats daarvan strekt die zijn been nog even lekker door op het been van bellerin. Ongeacht wat bellerin daar doet, geeft zeker niet het recht om zo achterlijk met je volle gewicht en de snelheid die je zelf aan aangeeft op iemands been te gaan staan. Minimaal 3 wedstrijden, al vind ik dat het zelfs nog harder bestraft mag worden. Pogba weet dondersgoed wat die daar doet.

2 december 2017 om 20:31

''ik hoop dat spelers van Man. City geblesseerd raken.''

Nou, jij doet in ieder geval niet mee

2 december 2017 om 20:32

Ik gok 1 wedstrijd FA is sponsor van United. Dat Lukaku geen schorsing heeft na vorige wedstrijd is mij een raadsel

2 december 2017 om 20:37

hij rent gewoon met de bal en stapt dan per ongeluk op bellerins been die daar geeneens hoort te liggen... Sorry maar hoe is dit rood?? En dan zou koscielny ook rood moeten hebben

2 december 2017 om 20:53

Gewoon slecht verdedigd door Bellerin. Zoiets doe je in zaal en niet op veld.

2 december 2017 om 21:04

Het ziet er echt smerig uit die overtreding maar er zat totaal geen smerigheid achter bij pogba. Dat maakt deze rode kaart zo lastig. Ik ben benieuwd hoe de FA dit gaat beoordelen.

2 december 2017 om 23:41

Vind het wel erg overdreven.rod is het wel.
Hij wilt wel duidelijk de bal spelen. Maar moet iets meer uitstreken.
Dat die Bellerin zo stom een duel aan gaat en zn been zo weg zet. Kan je een blessure oplopen. Als hij blijft staan en normaal het duel aan gaat was er verder niks aan de hand

3 december 2017 om 04:31

Hij kan best de bal willen spelen, het feit is dat hij met gestrekt been en studs first op het been van Bellerin inkomt, en daarna ook nog op de enkel van Bellerin gaat staan, beiden te voorkomen en gewoon absoluut terecht rood. Zal een wedstrijd of 3 a 4 worden.

Wat was dit smullen zeg. De Gea hopelijk in de winterstop naar Feyenoord. Wat is die bizar goed zeg.

2 december 2017 om 20:30

De Gea in de winterstop naar Feyenoord? De kans is groter dat ik miljonair word dan dat De Gea naar Feyenoord transfereert. :D

2 december 2017 om 20:34

De Gea mag alleen dromen om op te bank te zitten bij Feyenoord voor Jones. Maar wel lekkere reddingen zeg, zelfs die op Lukaku

2 december 2017 om 20:45

Gio gaat Jones er niet uithalen voor De Gea

Wereldpot van Pogba en dan zoiets doms doen. Ik snap het echt niet.

United stond echt fantastisch. Zo zonde dat Pogba eraf moest! Die gaat echt gemist worden volgende week.
Echt iedereen speelde organisatorisch zo sterk. En De Gea... wat een keeper is dat. Heerlijke pot gezien met een geweldig tempo; top counters van United, sterke verdediging en Arsenal met mooi combinatiespel.

2 december 2017 om 20:43

Als united zo fantastisch stond hadden ze geen 15 schoten op doel tegengekregen en was de gea ook geen motm geworden lijkt me.. Als het niet aan de individuele klasse van Pogba, de Gea en Martial had gelegen waren er 0 punten meegenomen naar Manchester. Desondanks wel ontzettend blij met de 3 punten, volgende week hopen op een mooi resultaat tegen city, GGMU!!!

2 december 2017 om 21:39

Maar Lingard was Motm dus wat is je punt?

Geen rood voor Koscielny? Wat was hij slecht zeg.

Arsenal verdiende meer, kan mij als United-fan een worst wezen, wel dom van Pogba. Maargoed, 3 punten

Als er nog serieus iemand is die denkt dat Buffon, Ter Stegen, Neuer of Courtois beter is dan de Gea, laat me wat geld voor je overmaken zodat je naar Specsavers kan.

2 december 2017 om 20:32

Shhhh je mag dat niet zeggen over Laurent ''beste verdediger van de Pl'' Koscielny

2 december 2017 om 20:36

Lachwekkende verdediger is dat, tekenend dat de Arsenal fans hem altijd zo hoog inschatten. Hij is ook invincible daar, Arsenal moet al jarenlang een betere verdediger dan hem halen. 2 goals weggeven en had rood moeten hebben.

2 december 2017 om 20:36

Ik hoor ze nog zeggen, Koscielny is beter dan een Kompany in vorm hahaha. Sinds die headlock van Quaresma is hij niet meer hetzelfde geweest. Eigenlijk alleen beter voor arsenalfantv.

2 december 2017 om 20:37

Heb dat letterlijk nog nooit iemand horen zeggen. Bovendien was hij vorig seizoen al minder

2 december 2017 om 20:41

Beetje opportunistisch dat bashen op Kos. Ja hij gaat kinderlijk in de fout bij het doelpunt maar Lukaku was wel héél stil vandaag.

2 december 2017 om 20:50

Opportunistisch? Kijk je wel naar Arsenal als fan? Al jarenlang in de fout in topwedstrijden, Hazard vorig jaar vergeten? Rashford het jaar daarvoor? Al die rode kaarten en penalties vergeten?

2 december 2017 om 20:54

Ja ik kijk zowat elke wedstrijd van Arsenal. Jij ook? Ik betwijfel het.

2 december 2017 om 20:57

Nee dat doe ik niet, wel zie ik dat hij in topwedstrijden keer op keer faalt, maar stop je vingers lekker in je oren terwijl je je afvraagt waarom Arsenal zo vaak verliest in topwedstrijden en kinderlijk goals weggeeft.

Tegen mindere ploegen is Koscielny wel een beest, dat geef ik toe, maar daar heb je het minder nodig.

2 december 2017 om 21:05

Je bent soms echt kinderachtig.

Kos heeft over de jaren Messi, Suarez, Aguero, Lewandowski, Kane en Costa in zijn zak gehad, Aguero een paar keer zelfs. Ja, Arsenal is ondertussen ook belachelijk afgeslacht geweest maar je vergeet dat dit Arsenal is, aka naief voetbal met een hoge lijn en geen dm, tja dan word je als cv vaak dol gespeeld.

Dus nee, dit heeft niks te maken met vingers in mijn oren steken, maar jouw opportunistische interventie recht te zetten. Zonder DDG stond het hier 4,5-3 en hadden we het gehad over de onkunde van Rojo, Smalling en Lindelof. Zoals we wel vaker zien is de uitslag van een voetbalwedstrijd niet altijd reflectief van de realiteit: Lukaku in de zak van Koscielny, en een klassespeler in DDG die United hier voor puntverlies behoedt.

2 december 2017 om 21:17

@dialsquare
Lukaku had een bepalende rol bij twee van de doelpunten en heeft Koscielny tot een fout, die rood verdiende, gedwongen. Hij was héél stil inderdaad.

2 december 2017 om 21:18

Wanneer heeft kos precies messi in zijn zak gestopt??

2 december 2017 om 21:23

@ Somaunited. Lang, lang geleden (2011) Ondertussen is hij ouder en een beetje slomer!

@levski, het eerste doelpunt is een blunder van Koscielny, dat tweede doelpunt ligt aan Mustafi en het fantastisch uitspelen van United. Die rode kaart kun je geven ja, maar lijkt me niet moeilijk om een fout uit te lokken tegen twee slomere verdedigers die op de middenlijn staan.

2 december 2017 om 21:27

Gast blijf jij dat maar geloven, hij heeft inderdaad ook on topwedstrijden spitsen in zijn zak gehad,maaar vaker goals gekost.

As usual, Arsenal fans stay naive.

2 december 2017 om 21:31

Ik wacht nog steeds op een geldig argument. of heb je alleen ad hom retoriek te bieden?

2 december 2017 om 21:45

Wat voor redenatie heb je nodig? Vandaag zag hij er slecht uit bij alle goals, vorig jaar kinderlijk eenvoudig doorgespeeld door hazard, Cavani, voorheen rode kaarten in topwedstrijden, penalties weggeven.

2 december 2017 om 21:55

@cunian.

Je kunt ook hetzelfde punt overbrengen zonder zout in de wonden van Arsenal fans te strooien. Totaal onnodig dit, geniet van de overwinning.

2 december 2017 om 22:00

Want gepasseerd worden door Hazard/cavani is uniek aan Koscielny?

Die rode kaarten zijn er al een tijdje uit hoor. En elke verdediger geeft pingels weg. Je overdrijft gewoon en probeert je gram te halen na deze overwinning.

2 december 2017 om 20:41

Arsenal verdiende idd meer, maar niet de volle 3 punten.
Ze worden altijd tactisch overklast en dat ligt puur aan Wenger, want Arsenal heeft prima spelers rondlopen.

Hij moet echt stoppen met 3-4-3 formatie en terugkeren naar 4-3-3! Vooral tegen united met sterke en snelle spitsen. Ik blijf erbij zolang Wenger er loopt gaan we nog veel drama meemaken met deze Arsenal.

Zo blij dat Laccazette er loopt, wel 2 jaar telaat dankzij Wenger.
Alexis mag in januari vertrekken naar PSG van mij. Hij voegt al maanden weinig toe.

United heeft dit prima uitgespeeld en Mourinho toont alweer dat hij de betere is van Wenger.
Proficiat.

2 december 2017 om 21:07

The specialist in failure blijft zijn naam eer aan doen. Zo lang die man daar zit zijn ze geen serieuze kanshebber. De mindset klopt gewoon niet.

3 december 2017 om 10:04

Arsenal vocht met formatie 343 en Wenger heeft daarmee helaas niets opgeleverd maar stel dat David de Gea zijn dag niet had dan had mijn club Manchester United gewoon verloren

Wat is die De Gea een beest zeg. Jemig.

2 december 2017 om 20:31

Inderdaad. Heerlijke redding op dat lage schot van Lacazette en de rebound. Een van de beste keepers ter wereld.

2 december 2017 om 21:46

Zeg maar gerust de beste.

3 penalty's ontnomen, verloren door persoonlijke fouten, inefficiënt, Old same arsenal

2 december 2017 om 20:30

Onjuist, helemaal geen 3 penalties ontnomen. Vooral die van Welbeck niet, hij wordt in de Schwalbe geraakt door Darmian, beetje karma voor onnodig vallen.

2 december 2017 om 20:36

Dat was wel degelijk een penalty, Welbeck wordt gewoon vol geraakt door Darmian.. daarnaast Rojo die vol op de hak van Sanchez staat en daarna Lacazette nog een keer bijna onthoofd. United heeft gezwijnd en is gered door een sterke de Gea.

2 december 2017 om 20:39

Man man man, vol geraakt? Terwijl Welbeck al aan het vallen was? Er was contact yes maar echt geen penalty. Die andere twee ook zeker niet, Lukaku maakte bijna een eigen doelpunt opdezelfde wijze hoe Xhaka bijna zijn shirt eruittrok, werd ook niet gefloten.

2 december 2017 om 20:46

Volgens mij waren het 2 en niet 3 penalty's.
1 waar laccazette neergebracht werd en andere was op welbeck. Zelfs engelse commentators zeiden dat het een penalty was.

Maar ja wij hier in voetbalzone weten beter é

2 december 2017 om 20:52

Hij was niet aan het vallen slimmerik, hij kapte terug en was op weg om zijn vervolg uit te voeren, maar dat werd d.m.v. overtreding voorkomen door Rojo. Penalty dus. Maar goed, aan het einde van het verhaal was Arsenal defensief te matig en was United defensief perfect ... Ook in de aanval was United goed. Weinig kansen in vergelijking, maar dodelijk effectief.

2 december 2017 om 20:40

Nee vriend je kan winnen maar ook toegeven dat dat duidelijk een penalty is. Vond die actie van koscielniy ook best twijfelachtig, miss verdiende die wel een rode kaart. Maar de scheide heeft arsenal minimaal twee penalties ontnomen

2 december 2017 om 21:07

Old same Arsenal..

Wat een verkrachting van de Engelse taal.

Same old Arsenal

Zo efficiënt als United was zo inefficiënt was Arsenal. De Gea, wat een keeper, in mijn optiek beste. Volgende week tegen City, ik zie het somber in zonder Pogba.

2 december 2017 om 20:34

Zelfs mijn dochter heeft nog meer hersencellen dan Pogba. Wat een idioot zeg. 3-1 voor en dan dat doen haha

2 december 2017 om 20:43

Kom op man, Pogba is buitegewoon intelligente speler. Hier was absoluut geen opzet in het spel. Bellerin's been hoorde daar ook niet.

Wat een wedstrijd, ik ga niet zeggen dat ik trots ben want ik heb nu een ongelooflijke zure nasmaak in mijn mond: 33 kansen tegen 8; 1-3. Lesje concentratie en efficientie. Ongelooflijke domper.

United mag god op hun blote knieen bedanken voor De Gea vandaag, want zonder hem had dit een Arsenal-Leicester 2.0 kunnen zijn geweest.

Rood van Pogs heb ik niet gezien, die van Kos kun je geven ja.

Gefeliciteerd United-fans met een beroemde overwinning.

2 december 2017 om 20:31

Overigens had ik afgelopen week nog een discussie met een aantal Arsenal fans hier op voetbalzone, die claimden dat De Gea toch echt niet zo goed was. Dan is dit natuurlijk wel op heerlijke manier je gelijk bewezen krijgen

2 december 2017 om 20:33

Is ook belcahleijk om dat te ontkennen. Ik kan me minstens 3 wedstrijden herinneren waar De Gea Arsenal een gelijkspel of overwinning ontneemt.

Vond de overtreding van Pogba er niet echt opzettelijk uit zien, wel terecht uiteraar dat hij rood krijgt.

2 december 2017 om 20:47

Was idd niet opzettelijk, maar ik vond Bellerin zijn beweging toch raar.
Zo verdedig je niet op veld.. zaalvoetballers zie ik dit wel doen.

Moet wel zeggen dat De Gea op dit moment de beste doelman is, een andere keeper had vandaag meer dan 1 doelpunt tegen gekregen.

Heerlijke wedstrijd om te zien. Wel jammer dat Manu stopte met voetballen na de 2-0. Dat Arsenal verliest is aan 1 man te danken. De Gea, wat een baas in de goal zeg.

2 december 2017 om 20:48

Correctie: 2 mannen.. De gea en Wenger.

2 december 2017 om 21:07

Wenger kan weinig doen aan het slecht uitvoetballen van Kos en het wandelen van Mustafi

2 december 2017 om 21:09

Hier kan je Wenger niet super veel aanrekenen. Arsenal heeft zn kansen gehad maar niet benut. Take your loss en door gaan.

2 december 2017 om 21:12

Nee inderdaad. Daarom zeg ik 3-4-3 is helemaal niet slecht. De aanval is niet slecht. De verdediging is gewoon drama.

Yessss! Gewoon 3 punten gepakt, maakt niet uit hoe. David De Gea is echt zo bizar goed.
Volgende wedstrijd wordt heel erg lastig zonder Pogba, maar goed.

Geweldige wedstrijd door toedoen van Arsenal. Ze geven eerst alles zelf uit handen en dwingen zich zo om collectief de aanval te zoeken. Dat ze hier niet winnen mag een wonder heten. United scheel getikt.

Meest onderschatte speler? Lingard.

Pfff, wat moet ik zeggen. Kan niks verkeerds zeggen over Wenger, hij heeft er alles aangedaan. Ik kan nu wel concluderen dat bepaalde jongens door me mand vallen als er echt iets van ons wordt verwacht. Met name Koscielny, keer op keet die cruciale fouten. Goedkope doelpunten, voor de rest hebben we gevochten, maar goed. We hebben achter de feiten aangelopen...

Ondanks de uitslag heb ik genoten van Arsenal en daarom ben ik nog steeds fan van deze club. De Gea redt helaas United. Inefficientie en persoonlijke fouten heeft Arsenal de das omgedaan. Verder was het voetbal uitstekend. Mooie combinaties gezien en oa Ozil was goed op dreef. Arsenal moet nu gewoon deze vechtlust en fanatisme vast houden, dan gaan ze nog ver komen.

United onverdiend gewonnen maar hey, dan moet je je kansen maar afmaken. Eigenlijk best kinderlijk hoe Arsenal met die kansen omgaat. De Gea weer een beest, Rojo graag weer terug naar de reserves, mist te veel ritme voor een wedstrijd als deze.

On zeurende Arsenal fans overal. Zie hier weer eens 3 penalties ontnomen, 4 wedstrijden voor Pogba (alsof het jullie uitmaakt) terwijl het meer ongelukkig is. Wel terecht rood overigens.

2 december 2017 om 21:07

Waarom onverdiend? Verdedigen is ook een kunst en dat deed United goed vandaag, vooral De Gea (motm).
Ze stonden 0-2 voor op Arsenal thuis dus begrijpelijk dat ze dan boel van achter sluiten op z'n Mourino's.

Arsenal heeft goede verdedigers lopen zoals Koschielny en mustafi.. Maar Wenger beseft precies nogaltijd niet dat Arsenal wel bijna altijd tegengoalen krijgt als hij met 3 verdedigers spelen. Hij moet ermee ophouden en terugkeren naar 4-3-3.

Ik hoop dat Arsenal nog top 4 behaald einde deze seizoen, maar langs andere kant wil ik liever dat Arsenal 6de plek ofzo behaald. Ze moeten wakker geschud worden en beseffen dat het gewoon niet meer gaat met Wenger!

Proficiat allesinds.

3 december 2017 om 01:38

Verdediging was gatenkaas. Arsenal had in de eerste helft al op gelijke hoogte moeten staan, maar we hebben de beste keeper ter wereld onder de lat staan. Al met al had vooral Lacazette een goeie kans op minimaal een dubbelslag.

Wat ik niet snap is dat mensen doen alsof United in dit soort wedstrijden onder Ferguson prachtig voetbal speelde. Deze wedstrijd deed me juist weer denken aan het oude United. Ijzer sterk in de counter en achterin stond het goed, ondanks het soms knullige uitverdedigen van Smalling en Lindelof.

Je kan het saai vinden, maar uiteindelijk heeft United vandaag wel 5 tot 6 dikke kansen gecreëerd. Heeft Arsenal, ondanks dat ze de betere ploeg waren, ook 5 tot 6 echte kansen gehad? Ik denk het misschien niet eens. Veel schoten waren ook van een redelijke afstand, recht in de handen van de beste keeper ter wereld, David de Gea.

2 december 2017 om 20:34

Ja vond je ze goed staan achterin vandaag?

2 december 2017 om 20:35

Ja zeg ik al een tijdje. Mensen doen alsof ferguson zij speelstijl op die van pep lelijk. Sorry hoor maar leek eerder op doe van conte of mourihno dan die van pep. Ferguson ging altijd voor de resultaat en sterke defensie.

2 december 2017 om 20:35

Wel wat meer dan 5 of 6 hoor, 5 of 6 zijn alleen al de belachelijke reddingen van De Gea. Tel er daar nog een paar bij op en je hebt het aantal echte kansen. United 4 kansen gehad, 1 goede redding van Cech en verder veel te efficiënt...

2 december 2017 om 20:37

Hoe kan je te efficiënt zijn? Efficiëncie is belangrijk in een topsport als voetbal.

2 december 2017 om 20:39

Te efficiënt voor Arsenal

2 december 2017 om 20:36

Was vandaag een gatenkaas achterin. Maarja ben enorm blij met de overwinning dus ik zal er niks over zeggen.

2 december 2017 om 20:38

Klopt helemaal wat je zegt over de Ferguson tijd. Toen speelde United zeker niet als Barcelona 2010. United was destijds vooral mentaal ijzersterk. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren waar ze volgens mij met 0-3 achterstonden tegen de Spurs om vervolgens met 5-3 te winnen.

Het mooiste aan die tijd vond ik dat tegenstanders (uitzonderingen daar gelaten) wisten dat er niets op Old Traffor te halen viel en dat gaf United spelers een ongelooflijk zelfvertrouwen, waardoor ongeveer elke speler boven zich zelf uit kon stijgen.

2 december 2017 om 20:44

Ik weet nog wel dat Ferguson 9 van de 10 keer met Ji-sung Park speelde in dit soort wedstrijden, uit bij Arsenal, Chelsea of Liverpool. Vaak was het spel dan ook matig, maar die counters waren heerlijk om naar te kijken.

Thuis was United inderdaad ijzer sterk, net zoals dit jaar het geval weer is.

2 december 2017 om 20:44

Zeker. Het doelpunt, dat schot van Ramsey over van een paar meter afstand, die dubbele redding De Gea, schot van Ozil binnen de 16, die kluts waarbij Xhaka op de paal schoot, die waar Lukaku bijna in eigen goal schoot, en nog genoeg gevaarlijke schoten. United creëerde zelf helemaal niet zoveel. 2 goals door fouten achterin en nog een grote kans door fout Kos. Dan had je verder alleen die van Lingard die ik me kan herinneren. Achterin vond ik het helemaal niet sterk, ze mazzelden gewoon

2 december 2017 om 20:52

Die van Lukaku kan je natuurlijk niet zien als een gecreã«erde kans van Arsenal. Hij werd trouwens ook zwaar gehinderd daar. Lacazette heeft 3 kansen gehad, Ramsey had wat kansjes en Xhaka had ook moeten scoren. Qua 100 kansen verschilde het niet heel veel vond ik. Arsenal had uiteraard wel meer gevaarlijke momenten.

Terecht kan je deze overwinning zeker niet noemen, maar we moeten niet doen alsof United dit soort potjes vroeger met 2 vingers in de neus won.

2 december 2017 om 20:55

Jammer dat je niet benoemt dat die van Lukaku nooit, maar dan ook nooit zou mogen tellen. Kijk hoe Xhaka hem helemaal omver trekt.

2 december 2017 om 21:06

Mufc, dat zeg ik ook niet. Vind alleen dat Arsenal meer zelf gecreeerd heeft dan United.

Ajaxcunian, ik zag daar niks gebeuren. Commentatoren zeiden er overigens ook niks over.

2 december 2017 om 21:29

Commentatoren? Die allemaal een afkeer aan United en Mou hebben, goh?

2 december 2017 om 21:37

Engelse commentatoren afkeer tegen United? Denk het toch echt niet.

2 december 2017 om 21:43

United: 8 schoten, waarvan 3 op doel; Arsenal, 33 doelpogingen, waarvan 14 (!) op doel.

United had 4 echt gevaarlijke kansen, waarvan er 3 ingingen, Arsenal had er een stuk of 7,8.

Doet me eigenlijk denken aan die ene keer dat jullie onder LVG met 1-2 wonnen met 1 schot op doel (dat andere doelpunten was een own goal van gibbs) haha.

3 december 2017 om 10:19

Ik ben met je eens Mufc-Pogba en de Man of the match is David de Gea🤗🤗🤗

Arsenal is zo goed als ze niet aan het verdedigen zijn. Jammer van die 3 goals. Allemaal duidelijke fouten van de verdediging. Met een andere keeper bij ManU had dit zomaar winst kunnen zijn. Niet normaal wat die er allemaal uit hield. In ieder geval geen spijt dat ik weer eens een wedstrijdje heb gekeken

2 december 2017 om 20:50

Zolang Wenger 3-4-3 wilt spelen zal Arsenal altijd tegengoalen krijgen vooral tegen grotere ploegen.
Zo spijtig dat hij niet terugkeert naar 4-3-3, want met deze opstelling speelde Arsenal beste voetbal met minder kwaliteit dan dat er nu loopt.

2 december 2017 om 21:10

Het 3-4-3 is feitelijk meer verdedigend aangezien je met 3 verdedigers + kolasinac/bellerin eigenlijk 5 verdedigers hebt. Maar dan is Ramsey de enige middenvelder die de 16 weleens in loopt. Als Alexis en Ozil passes staan te geven is het wel zo fijn als ze wat te kiezen hebben, wat met Iwobi erbij dus beter liep.

2 december 2017 om 21:18

Ik ben het daar niet mee eens. Tuurlijk is Arsenal in verdedigings opzicht vaak zoekende bij een 3-4-3 systeem, maar we weten allemaal dat Arsenal vorig seizoen na de winterstop dramatish speelde en nadat ze met 3-4-3 begonnen te spelen het eindelijk weer liep. Heb overigens niets tegen 4-3-3, maar is niet waar dat Arsenal met 3-4-3 slechter speelt...

Lingard is de beste buitenspeler van United. Er wordt hier altijd over hem gepraat alsof hij dit niveau niet aan kan, maar dat is onzin. Onder Van Gaal was hij al geweldig op dreef. Snap niet dat het zo lang geduurd heeft voordat Mourinho dat heeft ingezien.

Degea wat een wereldkeeper zeg. Beste keeper die er rond loopt op dit moment.
Leuke wedstrijd, Maar als je zag hoe we soms weggespeeld werden zie ik het somber in tegen city, al helemaal zonder pogba.
Als je de bus gaat parkeren, moet je natuurlijk goed parkeren!

Op zn Mourinho’s gewonnen. Gefeliciteerd verdient imo

Pogba durft het niet aan tegen City he!
Wat betekent flat track bully ook alweer?

Heerlijke wedstrijd om te zien en erg spannend. Arsenal maakt 33 schoten met erg goed spel, maar ze zijn totaal niet efficient. De gea was weeer heel erg goed. Jammer van de verdeging van Arsenal, 2 vd 3 goals van Man u waren verdedigingsfouten. Ik heb wel mooie combinaties gezien en veeel acties van arsenal maar goed je hebt r niets aan als je verliest. Scheids was btw echt niet goed. Minimaal 2 penalties ontnomen van Arsenal. En koscielniy had miss ook rood verdiend

ik moet zeggen dat ik het geen rood vind. Welke idioot legt z'n been nou zo plat op de grond? Hij brengt alleen zichzelf in gevaar terwijl dat niet nodig was. Verder compleet onverdiende overwinning van United. Arsenal was enorm dominant. Typisch het Mourinho geluk

wow, die wenger lijkt in zijn nabeschouwingen tijdens interviews gewoon op De Boer, Keizer en Blind met zijn teksten.

Ranzig was het zeker. Het is dat smerig kantje van Pogba. Hij zou beter moeten weten, wekenlang out geweest met een blessure en dan doe je dit. Het blijft ook een idioot soms op het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren