Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City heeft Bayern-beul op het oog als vervanger voor geblesseerde De Bruyne

Laatste update:

Manchester City heeft Dani Olmo op het oog om de geblesseerde Kevin de Bruyne te vervangen. Dat meldt Gianluca Di Marzio woensdag. De Belgische spelverdeler moest in de eerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen meteen het veld vroegtijdig verlaten met een hamstringblessure. Olmo zou gedurende de afwezigheid van De Bruyne het middenveld van City moeten voorzien van creativiteit.

In het uitduel met Burnley (0-3 winst) verscheen De Bruyne aan de aftrap, maar binnen een half uur moest de middenvelder al vervangen worden door Mateo Kovacic. De verwachting is dat de 99-voudig international van België zo'n drie tot vier maanden moet toekijken met een zware hamstringblessure, zo vertelde zijn trainer Josep Guardiola. Zo lang wil City niet zonder een creatieve middenvelder zitten.

En dus kwam Olmo in beeld bij the Citizens. De Spanjaard speelt sinds de winter van 2020 voor RB Leipzig, dat hem destijds overnam van het Kroatische Dinamo Zagreb. Met die transfer was een bedrag van bijna dertig miljoen euro gemoeid. Mocht City Olmo nu willen overnemen, zal de club volgens Di Marzio een bedrag van tussen de tachtig en honderd miljoen euro moet neerleggen. Naar verluidt heeft de middenvelder daarnaast een clausule in zijn contract, waarmee hij volgend jaar zomer voor slechts 55 miljoen kan vertrekken.

Afgelopen zaterdag was Olmo bij Leipzig nog de gevierde man in de met 0-3 gewonnen Super Cup-wedstrijd tegen Bayern München. De Spanjaard maakte een hattrick en besliste zo eigenhandig het duel. Leipzig mocht meedoen in de strijd om de Super Cup nadat het vorig seizoen de Duitse beker won. Bij Die Roten Bullen heeft Olmo nog een contract tot medio 2027.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is wel echt fifa carrière niveau zeg. Raakt je topmiddenvelder geblesseerd en is de transferwindow nog open? Gewoon voor pak ‘m beet 80 miljoen iemand ophalen die hem ff kan vervangen. Los van dat wel een topaankoop voor City.

16 augustus 2023 om 14:42

Dacht dat City met Paqueta bezig was? Gaan ze dan Paqueta en Olmo halen omdat De Bruyne nu geblesseerd is?

16 augustus 2023 om 14:46

Paqueta staat er los van, het middenveld is niet goed bezet anders. Je hebt alleen Bernardo en Kevin die wat creativiteit brengen op het middenveld, en Bernardo speelt vaker rechtsbuiten.

16 augustus 2023 om 14:47

@PSV Ik weet niet of Paqueta gehaald gaat worden of goed genoeg is voor 100m+. Dat is toch eeb behoorlijk bedrag voor hem

16 augustus 2023 om 14:51

100 miljoen is veel voor hem. Maar Paqueta past wel goed bij Pep. Er zijn momenteel ook weinig andere goede aanvallende middenvelders die haalbaar zijn. Hetzelfde zag je bij de cvm's en daarom is er zo veel betaald voor Rice en Caicedo. Een goede cvm is super belangrijk kijk maar naar Rodri. Maar de schaarste op de cam positie is Paqueta nu zo enorm duur.

16 augustus 2023 om 15:00

@Etihad, Je hebt toch ook Grealish en Foden die als meest aanvallende middenvelder kunnen spelen?

16 augustus 2023 om 15:06

Iedereen kan er spelen maar Grealish en Foden acht ik daar niet goed genoeg voor. Dan is het vervolgens ook weer veels te dun bezet op de vleugels. Er moet gewoon iemand bij.

16 augustus 2023 om 15:14

@hafcahaas Je gaat van Gundogan en De Bruyne als aanvallende middenvelders dan naar een heel ander type speler die daar niet zo goed in zijn als hun. Foden kan daar spelen, maar heeft helaas niet het overzicht. Alvarez wordt nu op die plek gezet, maar die komt daar niet tot zijn recht. City speelt met 5 aanvallende posities (2 aanvallende middenvelders, 2 wingers er 1 spits) terwijl City 5 opties voor die posities heeft zonder De Bruyne. Er moet dus wel echt een speler bij

16 augustus 2023 om 15:47

Je hebt gelijk. Heb even gekeken en eigenlijk best een smalle selectie zo icm het spel wat je wil spelen. Wat verwacht je vanavond als opstelling? Zelfde opstelling als tegen Burnley met Kovacic op de plek van KdB?

16 augustus 2023 om 17:02

Kovacic heeft tot nu toe alleen in het blok van 2 voor de defensie gespeeld. Alvarez en Foden speelden centraal. Dat verwacht ik vanavond weer. Allebei geen echte middenvelders met overzicht. Ik verwacht er weinig van vanavond

16 augustus 2023 om 14:45

City heeft sowieso een aanvallende middenvelder nodig. En het liefst iemand die net als Bernardo ook op rechts kan

16 augustus 2023 om 14:58



Mogen wat mij betreft wel een bod doen op Raphinha hoor :P. Miljoentje of 80 ofzo. Een aanvallende middenvelder die ook op rechts uit de voeten kan is schaars. Idealiter haalt City 2 specialisten afzonderlijk van elkaar voor die posities. Zijn Gnabry of Doku geen opties voor rechtsbuiten? En een Olmo, Paqueta of Gabri Veiga dan als aanvallende middenvelder.

16 augustus 2023 om 15:02

Veiga was ik even vergeten. Dat zou ook een optie zijn. Volgens mij City City geinteresseerd in Doku. Gnabry zou niet meer op het lijstje staan

16 augustus 2023 om 15:05

Dan komt een United aanzetten met Mount.. echt waar, ik word met de week meer ziek als ik zie wat voor spelers zowat zelfde prijs op te halen zijn!
Wanbeleid wanbeleid wanbeleid, ETH is daar mede verantwoordelijk voor!

16 augustus 2023 om 15:16

Mount zou ook een prima optie zijn geweest voor City vind ik. Vind Paqueta niet beter dan Mount bijvoorbeeld. Mount was een periode echt goed bij Chelsea

16 augustus 2023 om 15:17

Mount is niet een type voor Pep-voetbal

16 augustus 2023 om 17:30

Daar zijn ze en Guardiola wel bekend mee. Zoveel miljoenen uitgegeven al jaren, speler na speler.

Haha dat zou een aardige vervanger zijn inderdaad. Voor de toekomst ook een belangrijke speler van City, uiteindelijk zie hem ik hem deze transfer ook maken. Beetje grappig om te lezen als vervanger voor de geblesseerde... in een draaiend elftal echt een goede toevoeging denk ik.

16 augustus 2023 om 16:30

Idd, sowieso al raar dat geen enkele topclub aan hem heeft gedacht. in zijn tijd bij Dinamo Zagreb was dit al een goede speler.

Geweldige aankoop zou dit zijn, maar wel heel prijzig. Ik zie hem in ieder geval 10x liever komen dan Paqueta. Ik denk echter dat City "gewoon" voor allebei gaat. Doku er bij en je bent klaar en hebt geweldige zaken gedaan.

16 augustus 2023 om 14:44

Dan staat er een geweldige brede selectie. Zie in de PL niemand City stoppen. Alleen Arsenal en Chelsea kunnen in de buurt komen. In de CL kan alleen Real City stoppen.

16 augustus 2023 om 15:07

Jullie moeten City stoppen, 1 Miljard in een jaar tijd is gewoon ziek! Transfer record, minimaal met een prijs eindigen!

16 augustus 2023 om 15:13

Heb je gezien wie trainer is bij Chelsea.. niet bepaald een prijzen pakker. Willen ze trofeeën moeten ze Mourinho bellen.

16 augustus 2023 om 16:20

Heb je zijn team gezien? Elke trainer zou hier minimaal 1 prijs mee binnen moeten slepen!
Hier valt niet onderuit te lullen, other then dat zij nu net samen zijn & dat zij nog op elkaar moeten inspelen.
Ik zie Chelsea ook echt als een Dark Horse! Ze gaan denk ik velen nog aangenaam verrassen..

16 augustus 2023 om 15:03

Lekker man, Etihad sponsort wel

16 augustus 2023 om 15:18

En anders wel een andere sponsor. 60-90m per jaar is marktcomfort. United krijgt momenteel meer van haar sponsor

16 augustus 2023 om 16:12

United is dan ook een groter merk.

16 augustus 2023 om 17:06

Het gaat om exposure. United heeft meer fans, maar City zal veel bekeken worden in de PL en CL en is momenteel succesvoller met meer topspelers die ook weer met hun City shirt in de media komen. Vandaar dat de sponsor contracten tussen de grootste PL clubs niet heel veel schelen. Zonder Etihad komt City ook wel aan een mooie sponsor

Zou een ideale versterking zijn voor City. Kwaliteitsspeler!

Zou een erg goede aankoop zijn. past ook wel samen met Rodri op het middenveld, de nieuwe Xavi & Iniesta ;p

en zou het als Bayern fan ook wel graag zien als hij er niet meer is bij RB Lepizig. Vraag me dan wel af hoeveel spelers RB nog kan laten gaan gezien de vertrokken spelers deze window.

16 augustus 2023 om 14:56

Rodri is meer een Busquets, maar dan met een specialiteit in hoge balletjes i.p.v. strak over de grond. Foden wordt wel vergeleken met Iniesta al vind ik niet dat hij het overzicht heeft van een type Iniesta. Bernardo lijkt het meest op Iniesta van alle City spelers, maar mist de elite level pass

16 augustus 2023 om 15:25

Foden mag ondertussen wel eens wat harder aangepakt worden, wordt al jaren genoemd als de wonderboy van City en Engeland, maar speelt bar weinig.

16 augustus 2023 om 16:15

Foden heeft natuurlijk wel concurrentie van hele goede spelers bij City. Daar heb je Grealish, Haaland, Alvarez, Bernardo, de Bruyne en Kovacic lopen, terwijl je vorig jaar ook nog Mahrez en Gundogan had. Zou bij vrijwel elke Premier League team in de basis staan, ook bij de andere top 6 teams.

16 augustus 2023 om 19:32

Waarom? Hij is net 23 geworden. Sowieso ligt het meer aan Pep dan aan Foden zelf dat hij zo weinig heeft gespeeld vorig seizoen.

Boh, een clausule waarmee hij volgend jaar zomer voor 55 miljoen euro kan vertrekken. Dan haal je toch een super speler in huis voor dat bedrag in deze markt.
Dilemma voor City om te wachten daarop of alvast deze man in te lijven. Lijkt me dat Olmo zelf in ieder geval wel die stap zal willen maken. Alleen hoop ik dat dat niet zo is, want ik ben voor United.

Dit is echt een geweldige aanwinst voor City mocht dit doorgaan. Hoop dat het doorgaat, Olmo kan de absolute top aan!



Wat zou dit een uitstekende aankoop/vervanger zijn voor de Bruyne (ook op lange termijn). Slechts 25 jaar en kan ook vanaf de linkervleugel spelen zoals Grealish, maar ook centraal kort achter/om Haaland heen als meest aanvallende middenvelder: sterk in de kleine ruimte, dribbel, afstandsschot en het in en overzicht om anderen weg te steken. Meer potentie dan Paqueta. Paqueta is teveel een mooi-weer voetballer imo. Totaal niet consistent ook.

16 augustus 2023 om 14:58

Van Paqueta krijg ik het nog niet warm. Bij Olmo heb ik er meer vertrouwen in dat het een topper gaat worden. Daanraast kan hij ook op de vleugel

Perfecte speler voor City en was tegen Bayern ook weer heel goed. Veel beter dan die Paqueta die ik helemaal niet zo goed vind en die ook helemaal niet zo veel heeft laten zien bij WH eigenlijk.

Kijk, daar wordt ik enthousiaster van dan Paqueta. Daarnaast kan hij ook op de vleugel waar City nog een vervanger voor Mahrez zocht. Het zal dan Olmo-Bernardo centraal worden hopelijk voor het controleurs duo Kovacic-Rodri. En dan Grealish-Haaland-Foden op de vleugels met Alvarez als aanvallende wissel

16 augustus 2023 om 15:10

Niet Stones met Rodri? Vond dat wel een ijzersterk duo afgelopen seizoen.

16 augustus 2023 om 15:19

Het 5 verdedigers systeem inderdaad. Ik verwacht alleen niet dat Kovacic het hele seizoen gaat banken. Kovacic wordt door Pep continu in het blok gespeeld en niet op de meer aanvallende plek van Gundo of De Bruyne



Leipzig had gewoon kampioen moeten worden met deze ploeg afgelopen jaar. Je hebt straks Olmo en Gvardiol bij City, Szoboszlai bij Liverpool, Laimer bij Bayern en Nkunku bij Chelsea. Het is dat Nkunku en Olmo langdurig geblesseerd waren vorig jaar en ook tegen City ontbraken waardoor het op een gegeven moment veel onnodige punten werden verloren en natuurlijk de dramatische start onder Tedesco.

Komt City nog eventjes los.
Verkopen die dadelijk Laporte voor een smak geld aan SA, halen ze even Paqueta & Olmo terug.

Olmo zou ik niet direct een vervanger noemen van KdB, qua type. Vind Olmo toch wat meer een loper/dribbelaar en KdB toch iets meer een passer.

Wel ook eentje met aardige doelgerichtheid en vind Olmo toch wel een stuk aanvallender ingesteld.

Als City deze 2 nog haalt, hebben ze toch ook weer grof gespendeerd met een Gvardiol, Olmo en Paqueta. Zal samen ook wel rond de 280 miljoen zijn voor 3 hele spelers.

Wat een verschil zeg. RM verliest hun beste speler voor het hele seizoen en haalt een tweederangs vervanger voor 1M huursom + salaris. Ze verliezen een van hun basisverdedigers voor het hele seizoen en halen zelfs geen vervanging. City verliest hun belangrijkste speler voor nog geen half seizoen en zijn bereid een vervanger te halen voor 70-80M. Dat terwijl ze nog geen 70% de omzet hebben van Madrid over de laatste 5-10 jaar. Logisch hoor.

16 augustus 2023 om 19:34

Je kan een keeper niet vergelijken met een veldspeler. De som voor een keeper is sowieso lager, plus het is niet "even" een vervanger voor Kevin. Er moet een speler komen die zijn stokje kan overnemen. Ik denk trouwens dat Real Madrid nog wel gaat shoppen voor een verdediger. Ik las net dat ze de deal van Laporte willen "kapen".

17 augustus 2023 om 09:11



Laporte? Dat is een downgrade t.o.v. Militao. Militao heeft snelheid, Laporte totaal niet. Maar zou het persoonlijk toejuichen. Real heeft geld zat. Zou voor Marquinhos o.i.d. gaan als ik hun was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren