Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City furieus op nieuwsbrief van FC Porto met daarin bizarre aantijgingen

Laatste update:

Manchester City heeft furieus gereageerd op een nieuwsbrief die door FC Porto is verzonden aan zijn eigen supporters. De twee clubs speelden dinsdag doelpuntloos gelijk in de Champions League en werden in dat duel absoluut geen vrienden. Sérgio Conceição, de trainer van FC Porto, deelde al een sneer uit aan manager Josep Guardiola van City, en ook in de nieuwsbrief die de Portugese topclub verstuurde staan tamelijk bizarre claims over de Engelse tegenstander.

In het bericht aan zijn fans schrijft FC Porto onder meer dat Fernandinho 'duidelijk rood had moeten hebben'. "Ondanks zijn leeftijd van 35 jaar een duidelijk bewijs dat in het voetbal geld een grote rol speelt, maar je daar geen klasse mee koopt", aldus de Portugese grootmacht. Verder schrijft FC Porto over City-aanvaller Bernardo Silva dat hij 'internationaal bekendstaat om zijn veroordeling vanwege racisme'.

Met dat laatste doelen os Dragões op een incident dat vorig jaar plaatsvond. Bernardo Silva plaatste toen een tweet waarin hij ploeggenoot Benjamin Mendy vergeleek met een fictief karakter van een chocolademerk. Hoewel Bernardo Silva bleef volhouden dat het vriendschappelijk bedoeld was, werd de Portugese aanvaller voor één wedstrijd geschorst.

Manchester City reageert woedend op de tamelijk absurde aantijgingen van FC Porto. "Het is niet voor het eerst dat Porto slecht reageert in omstandigheden als deze", zegt een woordvoerder van the Citizens, die doelt op een incident uit 2012. Toen werd FC Porto zelf bestraft met een boete van 20.000 euro na een wedstrijd tegen Manchester City.

Supporters van de Portugese club hadden de City-spelers Yaya Touré en Mario Balotelli daarin racistisch bejegend. "In 2012, het laatste seizoen dat tegen Porto speelden, ontkende de club het duidelijk racistische gedrag van zijn eigen supporters", aldus Manchester City. "In die context zijn de woorden over Bernardo Silva bijna even verrassend als teleurstellend."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo wat een furieuze reactie van City zeg.... Je ziet dat ze ontzettend kwaad zijn.

Snap niet dat er hier uberhaupt op gereageerd wordt, boeiend wat Porto zegt. Klasseren en negeren.

erg kinderachtig van FC Porto. de opmerking van Pep over de speelstijl sloeg idd nergens op maar zo een figuur moet je gewoon lekker laten lullen. als je dan echter zelf zo een zielige brief de wereld in helpt heb je geen recht van spreken meer imo

De communicatie afdeling van Fc Porto doet niet anders als anderen beschuldigen, zwartmaken, kleineren en dergelijke. Zeer treurig dat men al jarenlang dit soort uitingen als normaal beschouwd. Je kan er het beste niet teveel in meegaan en je er maar niet aan storen want het houdt toch niet op

3 december 2020 om 20:34

Bizar ook aangeezien juist zij ooit bestraft zijn na racsime in het stadion tegen Balotelli. Om dan je landgenoot Bernardo Silva zo als racist neer te zetten in zo'n nieuwsbrief. Waar is dat goed voor.

3 december 2020 om 21:12

Dat is duidelijk een sneer naar B. Silva, aangezien hij Porto behoorlijk haat als Benfica supporter.

Ik begrijp die racisme niet van Silva hij vergelijk hem met een donker poppetje wat is daar racisme aan?

4 december 2020 om 01:02

Ja dat is Nou juist het hele probleem van racisme tegenwoordig. Dat ze daar racisme vinden.
Ik vergelijk mn dikke tante ook met n olifant en niet met n balletdanseres.
Heeft niemand moeite mee.
Maar als je iemand met n hele donkere huidskleur en grote lippen vergelijkt met n reclame poppetje met n hele donkere huidskleur en hele grote lippen vinden ze het racisme. Volgende keer mendy maar vergelijken met kuifje. Niemand snapt de vergelijking maar t mag tenminste

4 december 2020 om 01:40

Logisch dat jij als witte man het niet begrijpt.

4 december 2020 om 02:47

Of gewoon iets zoeken ik heb Suárez ook niet gehoord toen die werd vergeleken met een rat uit ice age of Crouch met Timmy van south park .

Porto is sinds clubvoorzitter Pinto da Costa met de scepter zwaait (sinds midden jaren 80) een Europese topclub. Helaas staat de club sinds die tijd ook bekend om zijn volstrekte bizarre externe beleid. Relaties met andere clubs zijn vaak erg moeizaam. En 9 van de 10 keer komt dat door een zeer dubieus communicatiebeleid van de kant van Porto. Zeer machiavelliaans clubje met een volstrekt onnodig provinciaal minderwaardigheidcomplexje. Zo jammer...

Ah wat dom wat dom. Die Guardiola is zo onsportief en hoe mensen als hij en Klopp denken dat hun jongetjes speciaal moeten behandeld worden is echt zielig, maar dit is ook heel dom. Aantijgingen richting Bernardo Silva, hadden ze neit gedaan als hij uit de jeugd van Porto was gekomen ipv Benfica. Nog je landgenoot ook! Je gaat toch geen brief schrijven... small mentality.

3 december 2020 om 22:16

Precies dat. Grote club met een zeer kleine mentaliteit. Zo onvolwassen. Echt kleuterniveau dit.

Eat van Bernardo silva weer... Wzt heeft dat met iets te maken.. Ook was het gewoon tussen twee vrienden. Als mendy er geen probleem van maakt wat moet FC Porto er dan iets over zeggen. Dieptriest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren