Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maldini: ‘Waanzin om dat te doen met 4.000 Spanjaarden op de tribune’

Laatste update:

Italië is van alle Europese landen het zwaarst getroffen door het coronavirus en inmiddels zijn ook verschillende (oud-)voetballers besmet geraakt. AC Milan-icoon Paolo Maldini hoort hier, samen met zijn zoon Daniel, eveneens bij en de oud-verdediger is inmiddels weer aan de beterende hand. “Het gaat redelijk goed, ik heb het ergste achter de rug”, vertelt hij in gesprek met de Corriere della Sera.

Maldini voelde de eerste symptomen op 5 maart: “Ik heb nog steeds een beetje een droge hoest en ik ben mijn reuk en smaak verloren, hopelijk komt dat nog terug. Het was net een vervelendere griep, maar het is geen gewone griep. Ik ken mijn lichaam, een atleet kent zichzelf. De pijn is behoorlijk hevig en het voelde ook alsof er iets om mijn borst drukte… Het is een nieuw virus, het lichaam vecht tegen een vijand die het niet kent.”

Maldini heeft er zorg voor gedragen niet in contact te komen met de spelers van AC Milan, waar hij nog werkzaam is als technisch directeur. De Italiaan is wel kritisch op de manier waarop de voetbalwereld is omgegaan met de coronacrisis: “Het voetbal had eerder stopgezet moeten worden. Zelfs spelen achter gesloten deuren was niet goed, niet voor de fans en niet voor de voetballers.”

“Liverpool - Atlético Madrid is ook nog gespeeld met vierduizend Spaanse fans op de tribune terwijl het al bekend was dat Madrid een broeinest was, waanzin. En toen Atalanta - Valencia werd gespeeld waren alle alarmbellen nog niet afgegaan, maar we weten nu dat dat een van de oorzaken is geweest van de uitbraak in Bergamo”, sluit Maldini af. De wedstrijd tussen Atalanta en Valencia werd gespeeld in het San Siro en het vermoeden is dat een deel van de veertigduizend meegereisde fans het virus mee terug heeft genomen naar Bergamo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achteraf lullen vind ik echt het makkelijkste dat er is.

24 maart 2020 om 13:58

Goed kunnen analyseren en evalueren is nog een vak apart

24 maart 2020 om 14:02

Je mag toch wel uitspreken wat er mis is gegaan. Nu terugkijkend kun je stellen dat deze wedstrijden nooit gespeeld hadden mogen worden. Dat verandert niets aan wat er is gebeurt, maar dient wel meegenomen te worden in wat er nog gaat komen. Stel dat het virus in de zomer verdwijnt maar in november weer de kop op steekt, dan zullen de voetbalbonden dus hebben moeten leren van wat er nu is mis gegaan en veel eerder (internationale) wedstrijden stil leggen.

24 maart 2020 om 14:07

Vooraf lullen kan ook haast niet. Niemand maar dan ook niemand heeft het serieus genomen.

24 maart 2020 om 14:20

Er was vooraf al heel veel discussie over het doorlaten gaan van de wedstrijd van Atalanta, dat mensen nu hun gram gaan halen vind ik terecht. Het was natuurlijk gewoon idioot om die wedstrijd door te laten gaan.

Hij heeft natuurlijk gelijk. En zeker achteraf gezien hadden die wedstrijden niet door moeten geen, niet met en ook niet zonder publiek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen ook nog in de groep mensen zat die zo iets had van "het zal wel los lopen" en "kijk naar het aantal slachtoffers van de gewone griep, dan valt het allemaal wel mee" dus dat die maatregel toen niet direct genomen werd kon ik best begrijpen. achteraf gezien hadden ik, en al die andere mensen die bij dit virus dachten dat het wel los zou lopen het helemaal fout natuurlijk (en latern we eerlijk zijn dat was 3 weken geleden onder de gewone fans nog veruit het merendeel).maar wat we wel kunnen doen is die hele dure les ter harte nemen en niet eerder beginnen dan voordat het echt veilig is. Ik lees nog steeds posts van andere fans hier die roepen dat we het seizoen nog voor juli af kunnen maken en dat clubs de training voor die tijd kunnen hervatten zodat er in juni nog gespeeld kan worden. Hoe hard leers kun je zijn....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren