Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Makkelie trekt rode kaart tijdens nipte overwinning voor Brazilië

Laatste update:

Brazilië heeft vrijdagavond zijn derde oefenwedstrijd sinds het WK met een overwinning afgesloten. Na eerdere zeges op de Verenigde Staten en El Salvador werd er in het King Saud University Stadium dankzij doelpunten van Gabriel Jesus en Alex Sandro met 0-2 gewonnen van Saudi-Arabië. De overwinning voor de Zuid-Amerikanen komt vier dagen voordat Brazilië het in het Arabische land op vriendschappelijke basis opneemt tegen aartsrivaal Argentinië.

De Goddelijke Kanaries begonnen met een voorhoede bestaand uit Neymar, Philippe Coutinho en Gabriel Jesus met flink wat vuurkracht aan het vriendschappelijke treffen in Riyad en de eerste goede kansen van de wedstrijd waren dan ook voor de bezoekers. Neymar zag zijn inzet na een dikke tien minuten echter naast gaan en had een paar minuten later eveneens geen geluk. Na 24 minuten spelen dachten de Brazilianen dan toch te mogen juichen, maar een doelpunt van Gabriel Jesus werd afgekeurd wegens buitenspel.

De spits had op slag van rust echter meer geluk en na een slimme steekbal van Neymar kon hij zijn land op voorsprong zetten. Brazilië verdubbelde de marge nog bijna voor de onderbreking maar een scorende Coutinho werd eveneens teruggefloten wegens buitenspel. Tite koos ervoor om Lucas Moura in de rust in te brengen voor Fred en de aanvaller van Tottenham Hotspur dacht een kleine tien minuten na de onderbreking een strafschop te verdienen. Scheidsrechter Danny Makkelie weigerde echter mee te gaan in de Braziliaanse protesten en zag hoe Neymar een minuut later met een knal van afstand alsnog bijna voor de 0-2 zorgde.

Salman Al Faraj zorgde daarna ook voor gevaar voor het doel van Ederson, maar zijn poging verdween langs de verkeerde kant van de paal. In de slotfase bleef het op het inbrengen van Walace, Arthur en Richarlison voor Casemiro, Coutinho en Gabriel Jesus na lang rustig, maar de VAR zorgde vlak voor tijd toch nog voor een opvallend moment. Een charge van doelman Mohammed Al Owais leek in eerste instantie onbestraft te blijven, totdat Makkelie de beelden bestudeerde en alsnog een rode kaart trok. Met een man meer kon Alex Sandro diep in blessuretijd op aangeven van Neymar de 0-2 nog binnen koppen.

Vind jij dat Brazilië het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt typisch Brazilië, ze oefenen nu tot het volgende wk tegen de lamme en de blinde om dan tegen de eerste sterke Europese ploeg meteen uitgeschakeld te worden.

12 oktober 2018 om 22:24

Ja en Nederland oefent tegen sterke tegenstander ma missen de een na de ander hoofdtoernooi, waar wil je precies heen hiermee?

12 oktober 2018 om 22:44

Dat als Nederland wel mee doet, ze boven de verwachting uitstijgen. In tegenstelling tot Brazilië dat veelal teleurstelt.. Aan de andere kant als je 1 van de beste bent, is het moeilijk om tegen een gelijkwaardig team te spelen gezien er niet heel veel zijn.

13 oktober 2018 om 11:19

Er staat letterlijk in de tekst dat ze het over een paar dagen opnemen tegen aartsrivaal Argentinie. Of vallen die ook onder de “lamme en de blinde”?

Huh mis ik iets? VAR in een oefenpotje?

Ik weet dat het maar een oefenwedstrijd is, maar toch vind ik een nipte 0-2 overwinning voor Brazilië niet echt overtuigend. De minste speler is al bijna meer waard dan het hele team van Saudi-Arabië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren