Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mainz eist in hoorzitting torenhoog schuldbedrag van ontslagen Anwar El Ghazi

Laatste update:

FSV Mainz 05 eist een bedrag van 523.464 euro van Anwar El Ghazi, zo vertellen Duitse media. Dat is het geldbedrag dat de Duitse club neertelde om zich van de diensten van de Nederlander te verzekeren. Het tweeledige bedrag bestaat voor een deel uit een tekenbonus en voor een ander deel uit een door Mainz opgelegde boete aan de aanvaller.

Woensdag stonden beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank. Het kamp van El Ghazi spande een zaak aan tegen Mainz wegens onrechtmatig ontslag en na een korte hoorzitting bleek dat het verhaal na woensdag nog geen einde heeft.

Volgens Kicker voerde Mainz al snel een tegenvordering in. Die bedraagt dus ruim een half miljoen euro. De advocaat van El Ghazi, Alexander Bergweiler, nam vervolgens het woord.

Hij beargumenteerde 'op basis van drie essentiële punten' dat het ontslag van zijn cliënt onrechtvaardig zou zijn geweest. El Ghazi plaatste op zijn social media-kanalen onder meer de leus: From the river to the sea, Palestine will be free.

Volgens Bergweiler is het echter zeer de vraag of het door de speler gedeelde bericht op sociale media daadwerkelijk het bestaansrecht van Israël ontkent. In dat geval zou de boete die Mainz hem oplegde onterecht zijn.

El Ghazi zou volgens zijn advocaat bovendien bereid zijn om een schikking te treffen. Daar wilde Mainz volgens hun advocaat, Johan Michel-Menke niet aan meewerken. De club zou volgens hem 'grote imagoschade' hebben geleden door 'ernstige schendingen van haar gedragsverplichtingen'.

Het bedrag dat El Ghazi dan zou moeten betalen zou de kosten van die imagoschade niet dekken, zo beargumenteerde de advocaat. Een terugkeer bij Mainz kan de aanvaller in ieder geval uit zijn hoofd zetten, liet Menke doorschemeren.

"Rechter Bettina Chaudhry wilde de hoorzitting in de kamer aanvankelijk voorzetten begin mei, maar stelde deze op verzoek van Mainz 05 uit tot juni", schrijft het Duitse medium. "De club wil in de degradatiestrijd de rust van het bedrijf niet in gevaar brengen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat de rechter gehakt maakt van dit besluit van Mainz. Mijn inziens mag El Ghazi zeggen wat hij wil op privégebied, zeker als de inhoud niet haatdragend of provocerend is ingestoken.

10 januari 2024 om 13:33

Dat is toch juist het probleem. Het is wel haatdragend...

10 januari 2024 om 13:42

Nope, dat is het juist niet.. El Ghazi staat achter de Palestijnen en wil dat de Palestijnen na 75 jaar van onderdrukking eindelijk eens als gelijkwaardig behandeld gaan worden en hun ingepikte land terugkrijgen.. Elk rechtvaardig en vredelievend persoon zou deze boodschap van El Ghazi ondersteunen. Het lijkt mij zeer sterk dat een rechter uiteindelijk tot een andere conclusie KAN komen!

10 januari 2024 om 13:43

Dan heeft die toch een behoorlijk domme manier gekozen om dat te uiten.
Zijn latere statement was echt sterk, maar zijn eerste statement kan met gemak haatdragend worden opgevat.

10 januari 2024 om 13:44

Hoe kan het nou haatdragend zijn?

Hij liet zien wat er gebeurt op de wereld, in zijn prive tijd.

Het zijn wel rare tijden, iemand neersteken en vervolgens naar Rusland vluchten is allemaal oke. Onschuldige kinderen vermoorden en dat laat zien is "haatdragend"?

10 januari 2024 om 13:47

Haatdragend voor wie? Voor de meesten is het niet meer dan een leus of mening. Omdat een of ander pippo hier niet mee kan dealen is het haatdragend. Tot afgelopen oktober was dit geen probleem, maar na het uitbreken van de oorlog opeens wel. Hypocriet gedoe van bepaalde landen.

10 januari 2024 om 13:54

Dat het door idioten wordt gebruikt maakt een statement niet haatdragend. De leus zegt alleen dat Palestina vrij moet zijn. Punt.

10 januari 2024 om 14:00

Daarbij moet je de statement niet los zien van de context en uitleg die hij achteraf gaf.. Je weet wel.. context dat zo belangrijk is om te interpreteren wat iemand nou precies wilde zeggen.

10 januari 2024 om 14:06

@adodenhaag, ik ben het helemaal met je eens hoor. Ik ben alleen bang dat die rechter wel tot een andere conclusie kan komen. Alles rondom Israel ligt zo gevoelig in Duitsland en er wordt alles aan gedaan om Israel maar niet tegen het hoofd te stoten. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat de uitspraak zal worden.

10 januari 2024 om 14:21

Nogal naïef, Almogaver. Met het credo From the river to the see wordt wel degelijk de rechtmatigheid van Israël ontkend. Bovendien is bij zo'n leus de connotatie altijd belangrijk. Anders zou Arbeit macht Frei ook niets anders betekenen dan dat hard werken vrijheid oplevert. Hopelijk ben je het met me eens dat we die leus, ondanks de onschuldige letterlijke betekenis, ook niet gangbaar moeten maken. Datzelfde geldt voor de leus van El Ghazi, die besmeurd is door de oproepen tot de vernietiging van de staat Israël die eraan gepaard gaan.

Dat gezegd hebbende, denk ik vooral dat El Ghazi vooral onwetendheid toonde toen hij deze leus postte. En een beetje vooringenomenheid, want iedereen die zo duidelijk een van beide kanten kiest in dit ongelooflijk complexe conflict waar de waarheid allang verloren is gegaan, heeft per definitie een beperkte bril.

10 januari 2024 om 14:23

@almogaver je kunt een leus niet zomaar op zichzelf bekijken, dat lijkt me vrij duidelijk. Met de woorden "sieg Heil" zou dan ook niks mis zijn, en dat lijkt me toch niet je bedoeling.

Zoals Regulator aangeeft is de context erg belangrijk. De uitleg achteraf vindt ik dan weer wat minder belangrijk, want dat kan natuurlijk net zo makkelijk goedpraten van iets fouts zijn. Ik kan met gelul ook heel veel fouten achteraf wegmoffelen.

Wat mij betreft ben je heel stom bezig als je vlak na de aanslagen van Hamas, die gewoon gruwelijk weldadig waren, hun favoriete leus ook gaat gebruiken.
Sowieso zijn zulk soort eenzijdige statements niet erg bevorderlijk volgens mij, maar dat kan ik prima begrijpen als er veel emotie bij komt kijken aan een kant.

Laten we het simpel houden, als je vlak na de aanslagen zo'n eenzijdig bericht plaatst en afsluit met de favoriete Hamas leus, is de brug naar verheerlijken van geweld echt niet heel groot. Ik zeg niet dat het zo is; we zullen simpelweg zien wat de rechter hierover gaat oordelen.

10 januari 2024 om 14:24

Je uitspreken over slachtoffers in Palestina kun je toch niet beschouwen als haatdragend? De leus was niet verstandig, maar uit niets blijkt dat hij daar echt iets slechts mee bedoelde. Hij heeft z'n verhaal meerdere malen duidelijk gemaakt.

10 januari 2024 om 14:31

@sirius ik heb er moeite mee te geloven dat mensen zo dom en onwetend zijn dat ze dit soort uitspraken gebruiken, gezien de enorme lading van haat die eraan hangt. Je kunt jezelf prima zonder deze zin uiten.
Maar goed, misschien zijn mensen helaas wel echt zo dom.

10 januari 2024 om 14:36

Haatdragend voor Joden aangezien rivier tot de zee een einde betekent aan Israel, het enige Joodse land ter wereld, waar wij Joden oorspronkelijk vandaan komen.

10 januari 2024 om 14:46

@Sirius, het is een dogwhistle Sirius. Trump maakt daar ook gebruik van. Het kijkt onschuldig, maar onderliggend is het haatdragend.

10 januari 2024 om 14:48

@elrompelineas: Dit vind ik best gek van je. Je geeft me gelijk dat context belangrijk is, maar vindt de woorden van El Ghazi achteraf minder belangrijk? Dit is precies wat ik bedoel. Om te snappen wat iemand wil zeggen moet je niet uit gaan van je eigen interpretatie. Je moet juist iemand de kans geven om zijn eigen woorden uit te leggen. Degene die zich uitlaat schept de context waarin hij iets wilde zeggen.

10 januari 2024 om 14:52

Ik denk dat we hierin de intelligentie van voetballers nogal overschatten. Als jij er moeite mee hebt om te geloven dat mensen zo dom en onwetend zijn, kan dat net zo simpel opgaan voor El Ghazi. Tot deze hele rel rond El Ghazi en Mainz wist ik niet eens van het bestaan van die leus af. Ik moest destijds opzoeken wat het uberhaupt was.

10 januari 2024 om 14:59

Dit is een oorlog, elk standpunt en elke steunbetuiging voor eender welke zijde kan als haatdragend bestempeld worden. Ik snap niet waarom mensen steeds willen ontsnappen aan dat feit. Hetzelfde met het conflict in Oekraine.

Met dat in het achterhoofd is het dan ook compleet idioot dat je ontslagen en/of gerechtelijk vervolgd kunt worden voor zo'n standpunt. Dat wil zeggen dat de overheid of de nationale consensus bepaalt wat het enige juiste standpunt is en de andere kant van het spectrum verbiedt. Dat zijn dystopische taferelen en zou iedereen bang voor moeten zijn.

Het is niet dat hij Hamas stond toe te juichen he. Dan was het imo volkomen begrijpelijk. Welke zijde je ook aanhangt, zulke wandaden zijn ver buiten proportie en zijn gruwelijke transgressies tegen het oorlogsrecht.

10 januari 2024 om 15:07

@regulator, dat kan ik opzich voorstellen ja. Echter, als het gaat om het beoordelen van een bepaald statement of het al dan niet haatdragend is, moet dat uit dat statement zelf op te maken zijn, en niet uit de woorden achteraf.

Je kunt namelijk ook een heel mooi 2e statement plaatsen wat al iets genuanceerder is, en je kunt zelfs zelf tegen haat en gruwelijk geweld zijn, en tóch haatdragende termen hebben gebruikt in je emotie o.i.d.

Om te bepalen of iets haatdragend is moet je niet zomaar uitgaan van de uitleg achteraf, de kans dat dat bedoelt is om het weg te moffelen is dan aanzienlijk. Je moet uitgaan van de context van het statement zelf.

Natuurlijk moet je de uitleg achteraf zeker meenemen, maar of je het ook zomaar moet geloven is behoorlijk de vraag. Daarom haal ik liever de info uit de directe context van het gebruiken van de leus, dan van extra statements achteraf.

10 januari 2024 om 15:07

@real8madrid, het is letterlijk een uiting die Hamas in het handvest heeft staan. Aanzetten tot het wegvagen van Israel is wel degelijk een uiting waarvoor je ontslagen kan worden, dat verwacht ik te horen in juni.

10 januari 2024 om 15:10

Met het credo From the river to the see wordt wel degelijk de rechtmatigheid van Israël ontkend

Duuuh, anders was er ook geen oorlog of wel? Israel kan niet in zijn huidige vorm / met de huidige grenzen bestaan en Palestina kan niet vrij zijn. Tenminste niet beide tegelijk. Vandaar een oorlog. Als je een van beide zijden steunt ontzeg je per definitie de rechtmatigheid van de ander. Wat is daar in de eerste plaats mis mee? Of laat ik het zo stellen, waarom is het in het westen verkeerd wanneer dat in 1 richting gebeurt maar niet de ander?

Wat mij betreft kan het hele conflict me gestolen worden. Ver van mijn bed show, we hebben (minder grote, dat wel) onze eigen problemen hier in de voortuin. Als iemand me een pistool tegen het hoofd zet en verplicht te kiezen kies ik Israel. Niet omdat ik dat zo'n lieverdjes vind maar omdat Palestina grotendeels in handen is van Hamas en die lui zijn het grootste uitschot van de wereld. Daarnaast wordt er klaarblijkelijk flink aan de touwtjes getrokken door Iran, wat eveneens een afschuwelijk regime is (in een prachtig land, daar niet van), omdat die de Abrahams akkoorden verafschuwen. Echter zie ik niets verkeerd in het steunen van Palestina an sich wanneer er mensen zijn die dat doen zoals El Ghazi. Voor mijn part heeft hij het recht om openlijk het bestaansrecht van Israel te ontkennen als dat zijn boodschap was.

10 januari 2024 om 15:11

@real8madrid Eens dat steun betuigen absoluut niet een reden is voor ontslag, ik begrijp ook niet helemaal het idee van dat hij een schade vergoeding moet betalen. Ik denk alleen dat jij River to the Sea hier minimaliseert, ik ben ook voor vrede, een vrije Palestina. Niet meer oorlog, maar Rivier tot de zee is toch wel duidelijk wat dat betekent? Geen Israel meer. Hamas en Islamic Jihad gebruiken dit al lang en het werd vooral eerst populair onder de Arabieren in de Jaren 60.
From the river to the sea Palestine will be free, dat lees jij alleen maar als een roep voor een vrij Palestina?

10 januari 2024 om 15:13

@Sta plaats

Nou en? Hebben zij die leus als eersten uitgesproken? Of hebben ze die opgepikt omdat ze pretenderen te strijden voor de vrijheid van het Palestijnse volk? Heeft Hamas daar nu een patent op? Ik hoorde dat de leider van hamas op zaterdag ook graag een broodje doner eet, zal ik misschien voortaan ook maar best laten dan?

Bovendien ga je com-pleet aan mijn punt voorbij. Uiteraard is oproepen tot de vrijheid van Palestina hetzelfde als zeggen dat Israel met haar huidige grenzen niet mag bestaan. Evengoed is Israel steunen hetzelfde als Palestina haar gewenste vrijheid ontzeggen. Waarom is het een goed en het ander reden tot ontslag?

10 januari 2024 om 15:21

@binny

Wederom: dit gaat om een oorlog.

Beide zijden willen dingen die niet samen kunnen bestaan en onverenigbaar zijn. Per definitie is pro 1 kant gelijk aan anti de andere kant.

Hoe kun je nu beweren te zijn voor een vrij Palestina maar dan gruwelen van het idee dat ze Israel (op zijn minst gedeeltelijk) weg willen? Hoe verwacht je anders een vrij Palestina te hebben? Beide kanten willen grotendeels hetzelfde grondgebied.

Wat zijn dit nou weer door Disney fantasie meningen overal?

Ben je voor de vrijheid van Palestina? Dan ben je tegen Israel in haar huidige vorm. Ben je voor Israel in haar huidige vorm dan ben je tegen de vrijheid van Palestina. Dat betekent niet dat je de andere kant haat of de dood toewenst, dat maakt je geen monster, maar je kan niet voor het een zijn zonder tegen het ander te zijn.

10 januari 2024 om 15:22

@elrompelineas: Ik kan hier heel kort in zijn. Dat moet helemaal niet. Wie zegt dat? Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Denk er gewoon eventjes over na wat interpretatie nou precies betekent en waarom context schaffen (of het nou vooraf of achteraf is) zo belangrijk is.

Of een term haatdragend is, is echt heel moeilijk om te stellen. Sommige termen hebben we inderdaad als haatdragend bestempeld, omdat we zo veel voorbeelden (door de geschiedenis door) hebben gehad waarin ze haatdragend werden bedoeld. Of andere termen haatdragend zijn is vooralsnog een mening en moet het uit de context waarin ze worden gezegd en wat precies de bedoeling van de auteur is blijken. Vooralsnog hebben we alleen maar verschillende meningen over "from the river to the sea", maar is er nog helemaal geen rechter geweest die zich hier over heeft uitgelaten.

10 januari 2024 om 15:28

Natuurlijk moet je technisch gezien ook de uitleg achteraf meenemen, zoals ik al aangeef.
Echter, de uitleg achteraf is bij zoiets een stuk minder geloofwaardig dan de context die er al was. Je kunt met uitleg achteraf hele verkeerde uitspraken altijd wel bagatelliseren. Daarom weegt het voor mij praktisch niet mee met zoiets.

Met je laatste alinea ben ik het eens, en dat wordt dus afwachten. Een uitspraak als haatdragend bestempelen is sowieso al lastig natuurlijk. Tegelijkertijd geldt het verweer van Almogaver niet in het geval van Sieg Heil, of Arbeit macht Frei, dus waar trek je dan de grens?

10 januari 2024 om 15:34

Dat is dus een dogwhistle. Je weet heel goed dat het oproept tot het wegvagen van Israel. Dit zijn die verongelijkte, onbegrepen vragen stellen terwijl je weet wat het is.
Het doel van Hamas is Israel vernietigen. Daarbij maken ze gebruik van terreur. Terreur waarin ze zich ophouden in wooncomplexen en ziekenhuisen met burgers als menselijk schild.

Het is makkelijk naar Israel wijzen als de huidige macht in Gaza al 15 jaar niks om de burgers in Gaza geeft. Israel probeert nog ergens burger slachtoffers te voorkomen (Knock on the roof, etc).

10 januari 2024 om 15:40

@real8madrid,

Belangrijkst vind ik altijd wij met elkaar altijd respect om blijven gaan.

Alleen het woordje oorlog, komt mij een beetje de neus uit. Het is geen oorlog, het zijn smerige terroristisch aanvallen van de Hamas, waardoor Israël nu soort van een vrije kaart heeft om te bombarderen. Denk je dat die kinderen in staat zijn om nu iets terug te doen?

Oog om oog, zorgt ervoor dat iedereen straks blind is. Hoe denk je dat nu weer "terroristen" gaan ontstaan? Kleine kinderen, die overblijven en daarna brainwash krijgen om vervolgens hamas weer "wraak" te nemen. Dit is het aller slechtste scenario wat er bestaat.

Nogmaals, het kan op een normale manier ook opgelost worden.

10 januari 2024 om 15:44

@sirius dat je de leus niet kende is heel begrijpelijk, maar dan kun je er ook niet mee op sociale media strooien. Dat was dus ook niet wat ik met dom bedoelde.

Ik zou het erg dom en onwetend vinden als mensen de leus kennen en niet weten/snappen dat het de belangrijkste leus van organisaties als Hamas is, en gebruikt wordt om geweld te verheerlijken.

Waarschijnlijk is dat namelijk het eerste was je las toen je de leus opzocht.

10 januari 2024 om 15:47

@elrompelineas: Welke context was er precies? We kunnen toch haast met zekerheid stellen dat de meesten van ons nog nooit van die leus hebben gehoord voordat de oorlog begon en we toen pas onze mening over vormden? Dat hebben we bij bijv. een Sieg Heil of arbeit macht frei helemaal niet. Dat zit er best goed ingeprent.

10 januari 2024 om 15:59

@Sta plaats, je maakt er wel een punt van mijn punten te negeren. Niemand ontkent wat Hamas wilt, maar nogmaals, waren zij de eerste die die leus spraken? Hebben ze er een patent op? Roepen enkel Hamas-aanhangers dit?

Wanneer heb ik ooit naar Israel gewezen als schuldige partij? Joh ik geef hierboven notabene aan een voorkeur te hebben voor Israel in dit conflict kerel...

Gooi er een buzzwoordje als dogwhistle in en vermijd vooral de punten van je tegenpartij in een discussie te omzeilen. Kijk wat het je oplevert.

10 januari 2024 om 15:59

@elrompelineas: Dat het dom is en onwetend als mensen over iets praten waar ze weinig van snappen kan ik overigens naar jou terug gooien. Je hebt het hieronder over de schade die Mainz geleden heeft, terwijl je dat maar aanneemt en niet zeker weet. Dat is iets wat El Ghazi eigenlijk ook deed.

Is dat nou echt zo erg? Eerlijk, het komt naar mij wat dommig over, maar ook weer niet zo overdreven om er overheen te vallen. Het is eigenlijk iets dat we allemaal van tijd tot tijd doen. Brengt levendige discussies op gang, maar moet ook weer niet leiden tot iemand die z'n baan verliest of zich publiekelijk moet verontschuldigen.

10 januari 2024 om 16:07

Denk je dat oorlog een leuke boswandeling is dan? Ik gruwel er evenzeer van hoor, net als jij. Maar dit is hoe oorlog vaak gevoerd wordt. Dat lijkt me logisch. Als beide kanten hun militaire macht verzamelden op een afgelegen slagveld en het daar uitvochten dan stond de uitkomst van elke oorlog in de geschiedenis vooraf vast. De minder sterke kant wanneer het aankomt op traditionele militaire macht zoekt naar andere tactieken. Wat denk je dat onze Belgische en Nederlandse (over)grootouders deden tijdens de Duitse bezetting? Die sloegen ook terug op eender welke manier ze konden. Gelukkig waren er weinig Duitse burgerdoelwitten binnen bereik maar onze eigen burgers die zaken deden met de Duitse bezetters lynchen draaide ook niemand zijn hand voor om hoor.

Het beeindigen van de meest gruwelijke oorlog in de menselijke geschiedenis was ook de grootste daad van terrorisme ooit voor nodig. Hoe wil je het gooien van atoombommen op dik bevolkte steden anders noemen als het geen terrorisme is?

Oog om oog, zorgt ervoor dat iedereen straks blind is.
Hier ben ik het mee eens en ik zou ook veel liever zien dat dit diplomatisch opgelost kon worden en beide zijdes concessies doen om harmonieus samen te kunnen bestaan. Welk weldenkend mens prefereert dat niet? Echter lijkt dat scenario momenteel onmogelijk en is deze vreselijke oorlog de huidige realiteit.

Nogmaals, het kan op een normale manier ook opgelost worden.
Neen, dat kan het momenteel helaas niet. Waarom? Omdat Israel dat wel lijkt te willen maar er is simpelweg geen redelijke partij om mee te onderhandelen. Hamas heeft na 2005 alle politieke concurrentie uitgemoord. Er is geen enkele macht in Palestina die vrede wil met Israel. Er zijn vast genoeg normale burgers als jij en ik in Palestina die dat willen maar die zijn niet vertegenwoordigd in de politiek of in de 'legermacht'. Dus is de enige mogelijkheid voor Israel momenteel een conflict voeren met als doel Hamas uit te roeien.

10 januari 2024 om 16:10

De context van een leus die door Hamas veelvuldig wordt gebruikt, ietsjes nadat ze op brute wijze bijna 1000 Israëliërs hebben vermoord, verkracht en ontvoerd. Waarna die leus op social media uitgroeide als het symbool van verzet tegen Israel, en enorm vaak ook als goedkeuring van de daden van Hamas. Om maar iets te noemen. Er was dus wel degelijk context.

De vergelijking met Sieg Heil etc. ging erover dat hierboven beweerd lijkt te worden dat een leus op zichzelf niet verkeerd kan zijn, maar dat het om de context gaat. Echter, waar trek je dan de grens? Want Sieg Heil is in geen enkele context goed te praten wat mij betreft.

Dom en onwetend om te praten over iets waar mensen weinig van snappen zeg ik niet. Dat hoort nou eenmaal bij het leven. Echter, het is behoorlijk knap als je wel deze leus kent, maar niet ervan op de hoogte bent dat het de favoriete leus van Hamas ter verheerlijking van geweld is. Dat is iets heel anders dan ergens over praten waar je niks vanaf weet.
Daarnaast heb ik bij El Ghazi gezien zijn statements totaal niet het idee dat die heel weinig weet over de hele situatie. Ik kan me oprecht niet indenken dat die niet wist dat deze leus door Hamas veelvuldig gebruikt wordt om geweld te verheerlijken, juist omdat die termen als "apartheid" etc. opvallend goed kent.

Je punt over schade blijft me ook maar vreemd. Het is niet heel moeilijk voor te stellen dat Mainz hierdoor imagoschade lijdt, gezien het verleden van Duitsland. De brug van imagoschade naar financiële schade is ook gewoon een 6baans weg, en echt niet zo vreemd als je probeert voor te doen.

De vergelijking is natuurlijk sowieso nogal vreemd. Oeps ik weet niet 100% zeker hoeveel schade Mainz geleden heeft, is iets heel anders dan oeps ik gebruik de favoriete leus van gruwelijke moordenaars.

10 januari 2024 om 17:18

@real8madrid, kom op joh. Waarom ben ik dan tegen Israel in hun huidige vorm, waarom kan je geen Palestijnse staat hebben tussen Gaza en de Westbank? Ik ben dat absoluut niet met je eens. Je maakt een compromis om tot vrede te komen en door te gaan. Kappen met die alles of niets. Dat is de insteek die er imo voor heeft gezorgd dat er geen vrede is. Van 1948 tot nu toe is dat het probleem, 6 verschillende vredes deals zijn naar de prullenbak verwezen. Als Free Palestina voor jou een einde betekent aan het enige Joodse land ter wereld, ja dan ben ik daar zwaar op tegen, alleen denk ik dat het wel kan. Alleen is dat wat er word aangeleerd dat er nooit een free palestina is totdat Israel niet meer bestaat.

10 januari 2024 om 18:07

Dat kan, maar dan ben je niet voor een vrij Palestina zoals het Palestijnse volk dat wil? Die willen meer grondgebied dan ze momenteel hebben, oa grondgebied dat Israel de laatste jaren veroverd heeft en waar voornamelijk Palestijnen wonen/woonden.

Dan ben je dus niet voor een 'vrij Palestina' zoals men dat bedoeld. Dan ben je voor een staakt het vuren en tegen militaire bezetting. Dat is je goed recht uiteraard. Maar dan ben je eerder pro-Israel aangezien dat is wat zij grotendeels willen. Die willen vrede zoals de grenzen nu liggen en geen grondgebied afstaan/terug geven.

Zoals ik zei, je kan niet voor het een zijn zonder tegen het ander te zijn.

10 januari 2024 om 13:37

Zal ook de vraag zijn wat er in zijn contract staat wat betreft regels waar ie zich aan moet houden.

10 januari 2024 om 13:37

Dat was nou juist het probleem

Het was ook niet privé, maar op social media voor tienduizenden volgers.

10 januari 2024 om 13:44

Via zijn privé pagina inderdaad.......

10 januari 2024 om 14:22

Dat krijg je er wettelijk niet door. Hij post het op zijn eigen social media en zolang het binnen de regels van dat platform is, kun je het beschouwen als prive.

Wel is het de vraag wat voor regels er in het contract van El Ghazi staan omtrent dit soort zaken. Enkel als er bepaalde regels zijn opgesteld die hij schendt met dergelijke posts, heeft Mainz een zaak, tenzij een rechter ook kleur gaat bekennen (al lijkt dat laatste me niet aannemelijk).

10 januari 2024 om 14:40



Ik hoop dat Mainz degradeert (sjaak Swart stem)

Elk onschuldig slachtoffer is er een te veel en Hamas had nooit moeten doen wat er op 7-10 gebeurde. Maar ik zie hier reacties voorbijkomen alsof het allemaal op 7-10 begonnen is. Het percentage ellende voor de israeliers ten opzichte van de palestijnen is als een zandkorreltje tov een woestijn. Alsnog wordt het door de media gepresenteerd als een min of meer gelijkwaardig conflict. El Ghazi komt voor de Palestijnen op. Hij ziet al die vermoorde kinderen dagelijks voorbijkomen op zijn socials. Die op zijn neefjes en nichtjes lijken. Pure genocide, niks anders. Hij spreekt zich uit en dit is wat Mainz doet. Aan de verkeerde kant van de geschiedenis gaan staan.

Ik snap dat ze in Duitsland, gezien de holocaust, terughoudend zijn om zich tegen Israel uit te spreken, maar hiermee staan ze nu weer aan de verkeerde kant van de geschiedenis in een genocide zaak. Dat Mainz zich op deze manier opstelt is niet alleen stuitend naar El Ghazi toe, maar naar iedere Palestijn die de laatste uren, dagen, jaren en decennia is omgebracht. Kritiek op de staat Israel is niet hetzelfde als antisemitisme

10 januari 2024 om 13:40

Ben zelf ook zo klaar met al die mensen die alle kritiek op Isreal gelijkstellen aan antisemitisme. Of opkomen voor de Palestijnen gelijkstellen aan support van terrorisme.

10 januari 2024 om 13:49

Ik heb alleen het gevoel dat deze oorlog nog erger wordt gemaakt door sociale media, waarbij er voor meer verdeeldheid wordt gezorgd.
Ik snap alleen niet zo waarom El Gizza iets op zn social media hierover moet posten. Het brengt hem in de problemen en zijn impact is 0,0. Of zie ik dit fout?

10 januari 2024 om 13:57

Vanaf de start van het conflict tot afgelopen maandag zijn er 23,084 Palestijnen omgekomen en 174 Israëliër. Dit bagataliseren of het op social media gooien lijkt me niet echt gepast. En het feit dat je het gevoel hebt dat het erger gemaakt wordt dan het daadwerkelijk is, is op zichzelf al een verklaring waarom iemand als El Ghazi voelt dat hij zichzelf hierover moet uitdrukken.

10 januari 2024 om 14:02

@siepie, hoeveel van die 23,084 zijn HAMAS-strijders? Waarom neem je de Isrealische burgerslachtoffers niet meer, maar alleen de militaire slachtoffers?

Stel deze vragen alleen maar om aan te tonen hoe complex de situatie is.

10 januari 2024 om 14:03



Ik vind het vooral selectieve verontwaardiging. Toen de Nagorno Karabach door Azerbeidzjan werd geannexeerd en alle etnische Armeniers uit vrees voor genocide moesten vluchten kraaide niemand in de wereld er echt naar. Het kreeg wel aandacht maar er was geen sprake van massaprotesten of social media posts van voetballers. Maar bij het Isreal-Palestinaverhaal roert de hele wereld zich ineens. Hoe komt dat? Daar kan je toch ook wel vragen bij stellen. Waarom trekken we ons zo erg de belangen van de Palestijnen aan, maar niet van bv. de Armeniers? De aard van de handelingen zijn toch hetzelfde. Ik vind wel dat je daar toch ook vragen bij mag stellen zonder de acties van Isreal goed te keuren.

10 januari 2024 om 14:16

@siepie 174? Dat was al na een kwartier zo, dus hier gaat ergens iets behoorlijk mis. Lekker eenzijdig zeg, hiermee ga je echt zorgen dat de discussie over dit onderwerp op een normale manier kan gaan. Niet dus...

10 januari 2024 om 14:18

@siepie wat een schandalige reactie van je, 174 Israelier? Het conflict is begonnen toen Hamas en andere Palestijnen Israel binnen vielen en 1200 mensen hebben vermoord, onthoofd, verkracht, verbrand en gegijzeld genomen.
De leus van de rivier tot de zee betekent het einde van Israel, ethnisce zuivering.

10 januari 2024 om 14:19

@staplaats.. Volgens de Israeli zelf is 1/3 van alle doden Hamas strijder, al zou het niet voor het eerst zijn dat ze vrij makkelijk burgers onder het kopje 'hamas' rekenen. Daarnaast is ieder ziekenhuis in Noord-Gaza en alle universiteiten in heel Gaza kapotgebombardeerd, iets wat tegen vrijwel ieder oorlogsrecht indruist.

Het aantal Israeli burgers waren niet te vinden in de laatste VN-update, omdat er geen nieuwe bij waren gekomen, maar je hebt gelijk dat die er voor de volledigheid wel bij moeten. Via de Guardian zag ik dat het om 685 ging, waarmee het total van dit huidige conflict (al is het eigenlijk slecht een onderdeel van een groter conflict van ruim 75 jaar) op 859 Israeli tegenover 23084 Palestijnen, dus ongeveer 1 op 27(!)

10 januari 2024 om 14:20

@ Vitesse,

Ik snap ook niet waarom El Ghazi het op zijn social media heeft gezet, maar dat vraag ik me überhaupt vaker af bij social media, als ik soms zie wat erop staat..

10 januari 2024 om 14:20

@vitesseasr - Alles wordt groter uitgemeten door social media en nieuwsplatformen tegenwoordig. Dat heeft soms positieve gevolgen, vaak neutraal, maar eigenlijk nog vaker negatieve gevolgen.

Iedereen heeft ergens een mening over en meningen zijn lang niet altijd hetzelfde. Dat is ook niet erg, want daardoor kun je problemen oplossen, herkennen of je kunt er zelf iets van opsteken. Dat is de hele reden waarom ik discussieren over voetbal en actuele zaken leuk vind.

Het wordt echter kwalijk als men ongenuanceerd haat begint te zaaien, volledig eenzijdig ergens met een gestrekt been in gaat of in het geval van Mainz zelfs op een wettelijke manier de publieke opinie probeert te beinvloeden door een voorbeeld te stellen, enkel om een mening.

10 januari 2024 om 14:23

@binny, Want voor dat moment leefden de Palestijnen en Israeli in een prachtige harmonie, waren er geen settlements, werden de eerder akkoorden geaccepteerd, konden de mensen vrijlijk Gaza in en uit zonder gefouilleerd en gevisiteerd te worden, was er geen muur om de Gazastrip heen, hadden ze normale watertoevoer en werden Palestijnen niet tijdens de ramadan in de moskee lastiggevallen? Het conflict begon inderdaad in Oktober 2023

10 januari 2024 om 14:29

@siepie doe je dit nu expres, of lees je gewoon 2 keer de cijfers fout?
The Guardian: 685 Israelische (burgers), 373 Israelische veiligheidsdiensten, en 71 buitenlanders. Samen zo'n 1200 dus.
Moeilijk he?

Wat de 1 op 27 betreft, komt dat voor een deel ook omdat de levens van de Palestijnen voor Hamas geen donder schelen. De leiders zitten zelf opvallend vaak in andere landen, en door de locaties van de lanceerplekken weten ze dat er ziekenhuizen en scholen etc. gebombardeerd gaan worden.
En ja, Israël verdraait het bewijs soms, maar het is behoorlijk duidelijk dat Hamas zich weldegelijk heel vaak op dat soort plekken verschuilt, en dat de Palestijnse burgers ze echt niks kan schelen. Helaas.
Dat zie je trouwens ook bij de gevangen ruilen. Israël heeft in het verleden 1000 Palestijnen vrijgelaten voor 1 gijzelaar. Dat zegt al genoeg over hoeveel beide partijen om hun eigen burgers geven.

10 januari 2024 om 14:32

Wat een gigantisch onzin, de ziekenhuizen zijn niet kapot gebombardeerd. Het ziekenhuis dat gebombardeerd was, was een raket van Hamas zelf die in de parkeer garage belande. Ach, waarom zeg ik nog iets tegen je, je laat doodleuk alle Israeli doden buiten je reactie en verminderd het steeds. Feit is dat als Hamas niet Israel binnen was gevallen op een feestdag en ontschuldige mensen heeft geslacht er nul doden zouden zijn in Gaza. 1/3 van de doden zijn Hamas terroristen trouwens, het gemiddelde in urban warfare ia 1 uit 9.

10 januari 2024 om 14:40

Wat doet Hamas als overheid om burgers te beschermen? Is het niet zo dat HAMAs burgers als menselijk schild gebruikt? Er zijn militaire objecten in civiele gebouwen gevonden door Israel l en tot slot. Het Israelische cement dat was bedoeld voor schuilkelders is uiteindelijk gebruikt voor de aankeg van tunnels.Voor Palestina opkomen is heel eenzijdig als je een terreurorganisatie als Hamas volledig buiten beschouwing laat Siepie. Je kan prima Hamas veroordelen en voor Palestina zijn, of voor Israel en tegen de huidige Bibi-regering.

10 januari 2024 om 14:42

@Sirius, kom op zeg. Mainz is opgericht in een Joodse achtergrond. Als je dan een dubieuze dogwhistle als die leus gebruikt, dan kan je verwachten dat een werkgever op de rem gaat trappen. Vrijheid van meningsuiting is de relatie tussen burger en overheid, niet de relatie tussen burger en een bedrijf. Als El Ghazi de statuten overschrijdt mag je hem daarom terecht ontslaan.

10 januari 2024 om 14:43

@siepie, moet ik hier op een voetbal website je een hele geschiedenis les geven. Typerend dat je met allemaal dingen terug komt op mijn reactie waarin je de pijn en gesneuvelden gigantisch verminderd en minimaliseerd
Israel is zelf vrijwillig uit Gaza getrokken voor vrede, binnen anderhalf jaar is Hamas aan de macht gekomen en heeft het een terreurstaat gemaakt. Een checkpunt is doodnormaal tussen 2 landen in meeste plekken ter wereld, zeker als je nagaat hoeveel Palestijnen terreuraanvallen pleegden in de jaren 2000 op markten en restaurants in Israel. Het is vooral een hek trouwens, geen muur, maar een heel klein deel. Ze hebben normale watertoevoer en waarom is Israel daar verantwoordelijk voor? Gaza zit aan de zee, misschien moet Hamas niet al het geld in hun eigen zak steken ipv basis benodigheden aan Israel overlaten. En nee, dat Moskee verhaaltje is gewoon onzin, dat zeggen ze elk jaar om de boel op te ritsen terwijl het leger daar niet zit er zijn honderden duizenden Moslims in de Al Aqsa moskee geweest tijdens Ramadan.

10 januari 2024 om 14:47

@Sta plaats - "vrijheid van meningsuiting is de relatie tussen burger en overheid, niet de relatie tussen burger en een bedrijf"

Klopt, maar in deze reikt die relatie wat verder, aangezien Mainz de overheid en wettelijke middelen aanwendt. Dan wordt het een ander verhaal. De vraag is vooral wat er in het contract van El Ghazi staat en of z'n post(s) genoeg in strijd zijn tegen de regels in het contract. Daar zal een rechter zich over buigen.

10 januari 2024 om 15:10

Dan wordt het geen ander verhaal. In de statuten van Mainz zal iets staan dat je de club niet in diskrediet mag brengen. Dat heeft El Ghazi gedaan, dat zijn twee wilsbekwame rechtspersonen die een overeenkomst sluiten.

Het enige wat de overheid hier moet doen is recht spreken, verder is het geen partij.

10 januari 2024 om 15:32

@vitesseasr dat is de kern van vrijheid van meningsuiting. Je mag in beginsel alles zeggen wat je maar wilt.
Het een aardig dystopische gedachte als je met al je daden (iets posten op social media bijvoorbeeld) en alle woorden die je uitspreekt, moet gaan nadenken of het wellicht je in de problemen kan zorgen.

Edit: nee, dat zeg ik niet.

10 januari 2024 om 15:36

@Nr.11 wacht even, je hoeft dus geen verantwoordelijkheid te dragen voor je uitspraken? Dat is wat je zegt.
De kern van Vrijheid van Meningsuiting is dat de overheid je er niet voor kan vervolgen voor uitingen. Overeenkomsten tussen bedrijf en werknemer zijn echt wat anders.

FSV Mainz 05 eist een bedrag van 523.464 euro van Anwar El Ghazi, zo vertellen Duitse media. Dat is het geldbedrag dat de Duitse club neertelde om zich van de diensten van de Nederlander te verzekeren. Het tweeledige bedrag bestaat voor een deel uit een tekenbonus en voor een ander deel uit een door Mainz opgelegde boete aan de aanvaller.

Als in die 523k ook een opgelegde boete zit, dan is dat bedrag toch niet wat de Duitse club neertelde om El Ghazi aan te trekken?

Dus we mogen eindelijk reageren bij een artikel over dit proces? Bij de voorgaande artikelen was de mogelijkheid om te reageren uitgeschakeld. Ik blijf dit proces volgen. Vooral omdat het kan zorgen voor een omslag in Duitsland qua vrijheid van meningsuiting. Het negatief uitlaten over Joden is in Duitsland streng verboden omdat de Duitsers zich nog schuldig voelen over de Tweede Wereldoorlog.

10 januari 2024 om 13:41

Reken maar dat dat snel genoeg weer gaat gebeuren met een beetje pech, omdat veel reaguurders zich helaas niet kunnen gedragen.
Negatief uitlaten is niet perse verboden, haat zaaien wel. Door het verleden ligt dat extra gevoelig natuurlijk, maar je maakt het nu iets te simpel.

10 januari 2024 om 13:45

Wat op zichzelf ook logisch en niet eens slecht is. Antisemitisch is net als iedere vorm van discriminatie en racisme iets om tegen op te treden. Alleen kritiek op de staat Israel wel iets anders dan kritiek op joden.

Je kunt bijvoorbeeld ook extreem hard zijn tegen de inval van Rusland, maar als je hier in Nederland mensen gaat lastig vallen omdat ze bijvoorbeeld Russische ouders hebben, is dat gewoon fout.

10 januari 2024 om 14:12

Dit hoort ook echt in m'n top van ergernissen. Kritiek op Israel hebben is niet per definitie iets antisemitisch. Toch wordt de term veel te vaak misbruikt, wat imo juist een tegenovergesteld effect heeft.

10 januari 2024 om 14:28

Siepie, waarom houd jij je mond niet gewoon even. Komt hier even doodleuk verklaren dat er maar 174 Israeli's zijn omgekomen, gewoon even erbuiten laten de 1200 Israeli's die zijn geslacht waarmee de oorlog is begonnen. Wat noem jij dat? Een foutje? Kritiek op Israel is geen antisemitisme, oneerlijk en buitensporige kritiek op Israel is wel degelijk antisemitisme. Feit dat jij die 1200 buitenlaat en dan gaat vertellen wat wel en niet antisemitisme is echt bizar, je vermindert de pijn aan de kant van Israel en doet alsof deze oorlog door Israel is begonnen. Zie jij Israeli's niet als mensen, wat is er mis met je?

10 januari 2024 om 14:45

Hoe is oneerlijke en buitensporige kritiek antisemitisme? Beide begrippen zijn zo arbitrair als het maar kan zijn. Dit is precies wat ik hierboven bedoel.

10 januari 2024 om 15:03

Als jij kritiek hebt op het enige Joodse land ter wereld is dat geen antisemitisme. Als je buitensporige kritiek hebt en niet met dezelfde meetlat andere landen bekritiseerd terwijl je dat bij het enige Joodse land dat wel doet is dat dus wel antisemitisme. Toch lachen dat Rusland, Iran etc.. Israel bekritiseren. Toch lachen dat El Ghazi kritiek heeft op Israel, maar niet op China met de Oeghoeren, of Ansar Allah in Yemen, of in Soedan of ik kan wel doorgaan, maar misschien begrijp jij me nu.

10 januari 2024 om 15:13

Binny, nogmaals. Het begrip buitensporig is zo arbitrair als het maar kan zijn. Vooral als we het hebben over meningen, die al subjectief van aard zijn. Als je het ook nog eens wil vergelijken met kritiek op andere landen, dan mag je nooit 1 onderwerp kiezen waar je op richt. Want blijkbaar sluit je daarmee de rest uit. Wat je hier doet is ook een mooi voorbeeld van whataboutisme. Mooie daarvan is dat het zo ongelofelijk zinloos is omdat je de discussie niet meer betrekt waar het echt om gaat: Israel Palestina conflict.

Stel he, als El Ghazi in z'n bericht (om het even eerlijk te maken) ook kritiek zou hebben op China, Rusland en Iran. Dan zou hij vervolgens ook kritiek moeten hebben op Europa en Amerika. Op het moment dat hij kritiek daarop heeft en om het wel even allemaal eerlijk te maken, zou hij vervolgens kritiek moeten hebben op de stammen in Afrika en Zuid Amerika. Om dat weer even eerlijk te maken, zou hij vervolgens kritiek moeten hebben op wat de landen vroeger deden en op niet meer bestaande landen. Want kritiek leveren moet immers zo eerlijk. Wat je vervolgens krijgt is een post van historische verzameling van kritiek dat nergens meer over gaat en pas over een jaartje of 50 af is. Want ja, een voorwaarde om kritiek te geven is is dat het allemaal zo eerlijk moet gaan.

10 januari 2024 om 14:13

Sommige zaken liggen ook erg gecompliceerd. Zaken die hier makkelijk besproken kunnen worden, kunnen een aantal kilometers verder over de landsgrenzen not-done zijn en andersom. Het is maar net wat voor ervaringen een land met iets heeft.

Het is dan ook best schandalig dat Mainz hierin toch duidelijk kleur bekent over iets waar de mensen die het voor het zeggen hebben zeer waarschijnlijk een fractie vanaf weten. Nou is dat kleur bekennen nog niet per se erg, zolang het bij een mening blijft. Dat is echter niet gebeurd.

Het is toch te absurd voor woorden wat hier gebeurt? Mainz ontslaat hem omdat hij steun uitspreekt voor de Palestijnse zaak en eist vervolgens ook nog tonnen van hem.

Ik hoop dat El Ghazi, namens iedereen die tegen deze genocide is, Mainz flink te pakken kan nemen in de rechtszaal.

10 januari 2024 om 13:42

Tja je kunt het ook omdraaien, El Ghazi brengt Mainz in diskrediet met alle financiële gevolgen van dien, door haatzaaiende berichten op social media te delen, en gaat daarna nog schadevergoeding voor het ontslag eisen ook.
We zullen zien of de zin "from...see" als haatdragend beoordeeld gaat worden door de rechtbank. Het zou niet heel vreemd zijn mijns inziens.

10 januari 2024 om 14:04

Welke financiele gevolgen heeft Mainz precies door de posts van El Ghazi geleden?

10 januari 2024 om 14:34

Ze hadden de keuze tussen:
1. Een speler ontslaan en kwijtraken (wat behoorlijk nadelig is, ook financieel)
2. El Ghazi aanhouden, een flinke storm van kritiek krijgen, en afhakende sponsoren etc.

Beide scenario's hebben financiële nadelen, en eerlijk gezegd zie ik niet wat daar onduidelijk aan is?

10 januari 2024 om 14:35

Sponsoren die afhaken? Afbreuk aan de voorzitter van Mainz die door de Nazi's in een concentratiekamp is vermoord? Dus afbreuk aan de geschiedenis van Mainz en misschien ook de supporters. Dit zijn allemaal suggesties. Maar als je ziet hoe prestigieuze instellingen in de VS miljoenen aan donaties mislopen doordat er door studenten/werknemers openlijk steun wordt betuigd aan de Palestijnse zaak kan je als Mainz zijnde wel een zaak maken dat je liever niet hebt dat je werknmers zich zo openlijk over deze zaak uiten.

10 januari 2024 om 14:51

Welke sponsoren zijn precies afgehaakt? Zo raar dat je over financiele gevolgen begint, maar dan geen enkel moment jezelf afvraagt: "wat zijn eigenlijk de financiele gevolgen?" Grap is, Mainz weet het zelf ook niet.

Ik snap even niet hoe jij het causaal verband ziet tussen de keuze die Mainz maakt en de woorden die El Ghazi uitspreekt. Stel dat we zijn ontslag als een financieel negatief gevolg zien, dan heeft het alsnog niets met zijn woorden te maken, maar met de keuze die zij maakten. Als ze hem aanhielden, dan zouden ze helemaal niet in die positie zijn gekomen.

10 januari 2024 om 14:54




Imagoschade misschien? Vergeet ook niet dat de helft van de schadevergoeding ziet op de tekenbonus die El Ghazi van Mainz heeft gekregen. Het is niet gek dat dat wordt teruggevorderd. Ook kan Mainz nu niet over een kwalitatieve vervanger beschikken wat ook weer financiele gevolgen heeft. Je kan wel van alles verzinnen wat onder financiele gevolgen kan vallen. En zijn woorden hebben nu wel gevolgen aangezien Mainz hem heeft moeten ontslaan en daardoor dus een speler minder hebben in hun strijd tegen degradatie. Maar je hebt wel gelijk dat eerst de onrechtmatigheid moet worden bewezen vooraleer je aan het causaal verband komt. Ik geeft gewoon enkele voorbeelden van wat eventueel onder schade zou kunnen vallen. En mocht de rechter oordelen dat de uitlatingen onrechtmatig waren, dan heeft Mainz toch een goede reden om hem te ontslaan? Het oordeel van de rechter is hier van belang he, niet onze eigen meningen.



10 januari 2024 om 15:04

De vraag die ik stel is welke financiele schade. Waarom begin je dan over de afbreuk van de geschiedenis of de imagoschade? Als je dat ziet als financiele schade, dan ben ik benieuwd hoe Mainz het precies heeft gekwantificeerd.

Een vordering is geen schadevergoeding. Je spreekt namelijk niet van schade, maar een ontstane schuld. Die overigens niets met El Ghazi's woorden te maken heeft, maar met Mainz hun keuze.

Je zou Mainz hun geschiedenis ook in een ander licht kunnen bekijken. Juist door iemand te steunen ongeacht zijn ras, politieke voorkeur of mening. Iets wat bijv. een Hitler bij zijn vijanden niet deed.

10 januari 2024 om 15:15

"ik snap even niet hoe jij het causaal verband ziet tussen de keuze die Mainz maakt en de woorden die El Ghazi uitspreekt. Stel dat we zijn ontslag als een financieel negatief gevolg zien, dan heeft het alsnog niets met zijn woorden te maken, maar met de keuze die zij maakten. Als ze hem aanhielden, dan zouden ze helemaal niet in die positie zijn gekomen."

@regulator het hele idee van twee keuzes is inderdaad dat ze, als ze hem aanhielden, ze alsnóg financiële schade oplopen door afhakende sponsoren bijvoorbeeld.

Het idee van de keuze van Mainz los zien van de woorden van El Ghazi is al helemaal onzin, het spijt me. Of het de juiste keus is van Mainz kun je over discussiëren, maar het is gewoon een causaal gevolg van het statement van El Ghazi. Dus het idee van financiële nadelen door het statement van El Ghazi blijft in beide scenario's overeind.

El Ghazi heeft dus een situatie geschept waarin Mainz twee opties heeft, die beide financiële nadelen opleveren.

Weet ik welke sponsoren het zouden zijn geweest? Nee natuurlijk niet, dat is niet openbaar, en omdat El Ghazi ontslagen is, zal dat wellicht niet eens zijn gebeurd. Echter, is dat ook irrelevant. Het is duidelijk dat Mainz door dit statement imagoschade op had gelopen in Duitsland als ze hem hadden laten blijven, en de kans dat er dan sponsoren waren gaan afhaken zit er zeker in.

Ik ben tenslotte enorm benieuwd naar je onderbouwing van de zin: "grap is, Mainz weet het zelf ook niet". Het lijkt me persoonlijk sterk dat je die hebt, maar ik laat me graag verassen ;-)

10 januari 2024 om 15:22



@regulator,je gaat niet echt in op mijn suggesties. Lees suggesties!!! Ik weet het antwoord namelijk ook niet. Ik probeer mij gewoon wat voor te stellen.

En als de uitlatingen van El Ghazi onrechtmatig blijken te zijn, dan heeft Mainz toch in principe het recht om al hun kosten terug te vorderen? Dat zij de keuze gemaakt hebben om El Ghazi te ontslaan is dan kennelijk rechtmatig en heeft niets meer te maken met of ze anders hadden kunnen handelen. De rechter moet dus oordelen of het ontslag op staande voet terecht was. De onrechtmatigheid moet eerst vast staan.

Verder kan je imagoschade zeker in financiele zin concretiseren. Denk bv. aan het inhuren van PR-mensen om de reputatie(schade) weer te herstellen. Maar zoals ik al eerder vermeldde, waren het allemaal suggesties van mijn kant.

10 januari 2024 om 15:25

Overigens Regulator, als je vraagt welke financiële schade, en er wordt met imagoschade geantwoord, heb je toch gewoon je gewenste en behoorlijk duidelijke antwoord?

De kwantificering daarvan is het probleem van de advocaten van Mainz en de rechter, niet voor ons. Het blijft financiële schade, en je kunt moeilijk verwachten dat wij de grootte daarvan eventjes in kunnen schatten.

10 januari 2024 om 15:30

Dat bedoel ik. Het is niet eens openbaar of er sponsoren waren die hierdoor wilden afhaken. Dus we weten het helemaal niet. Stel het dan ook helemaal niet als een feit.

Ik denk dat je causaal verband van schade eerlijk gezegd niet echt goed begrijpt. Causaal verband betekent een direct gevolg van iets. Zodra jij voor een keuze wordt gesteld, dan heb je het over indirecte gevolgen. Het is overigens gewoon een heel lastig begrip, dus ik begrijp wel waar je vandaan komt.

Wat ik bedoel met dat Mainz het zelf niet weten wat de financiele schade is, is dat als de schade er daadwerkelijk was (en dus gekwantificeerd konden worden) ze dit ook van El Ghazi zouden hebben gevorderd. In een vroegere fase, naast de boete die ze opgelegd hebben.

10 januari 2024 om 15:35

Imagoschade is helemaal geen financiele schade. Imagoschade is inherent al arbitrair, wat bijvoorbeeld financiele schade helemaal niet is. Als jij een laptop van werk verliest, dan weet jouw werkgever op de cent hoeveel schade hij heeft geleden. Of de imagoschade daarvan (even hypothetisch gesproken en totaal niet op jou gericht) leidt tot financiele schade, is echt heel abstract en veel te moeilijk om te stellen.

Als Mainz daadwerkelijk financiele schade heeft geleid door de imagoschade, waarom hebben ze dat in deze zaak niet van El Ghazi gevorderd?

10 januari 2024 om 15:40

Regulator heeft hier gewoon gelijk jongens. Ik zie alleen maar argumenten zoals: 'als als als'. El Ghazi heeft ge ruikt gemaakt van zijn vrijheid van meningsuiting en heeft wat controversieels gezegd in zijn privétijd. Mainz heeft hier juist zelf voor deze puinhoop gezorgd door hun eigen daden en hier een probleem van te maken.

10 januari 2024 om 15:41

@ajax/barca: Ik ga niet op je suggesties in, omdat je suggesties van m'n vraag op Elrompe afwijken. Ik stel Elrompe een concrete vraag omdat hij heel stellig is in de financiele gevolgen die Mainz heeft geleden. Waar ik naartoe werk is dat hij dat helemaal niet weet en je dus niet zo maar kunt stellen dat ze hebben plaatsgevonden.

Je suggestie voor een PR inhuren is best een goed voorbeeld van een kwantificatie van imagoschade. Vooralsnog is het allemaal heel hypothetisch en dat heeft eerlijk gezegd niets met m'n vraag aan Elrompe te maken.

10 januari 2024 om 15:50



@nr.11, jij maakte je anders ook schulding aan het 'als als als'. Zolang de rechter niet heeft geoordeeld of het ontslag rechtmatig of onrechtmatig is kan niemand hier iets zinnigs over zeggen. Onze speculaties zijn net zo speculatief als die van jullie. Alleen lijkt er een soort van tunnelvisie te zijn ontstaan dat de woorden van El Ghazi nooit onrechtmatig kunnen zijn geweest. Nou, dat is nu dus aan de rechter om daar een oordeel over te vellen. En als (lees wederom als) de publicatie idd onrechtmatig bleek en het onstlag op goedkeuring van de rechter kan rekenen, dan maakt het toch niet uit of Mainz zelf voor het ontslag heeft gekozen dan wel zichzelf (sportief/financieel) benadeeld. Er is gewoon onrechtmatig gedrag gepleegd wat een reden is om iemand te ontslaan. Het is wel heel erg belangrijk om dat toch goed te begrijpen.

10 januari 2024 om 16:14

@regulator ik ben helemaal niet heel stellig in de gevolgen die Mainz heeft geleden. Ik ben alleen heel stellig erin, dat Mainz in beide scenario's financiële nadelen voelt.

Mainz heeft voor het eerste scenario gekozen, waarmee de imagoschade van optie 2 dus grotendeels voorkomen is. Dus logisch lijkt me, dat ze dat dan ook niet gaan claimen nu.

De loskoppeling van imagoschade bij dit soort grote onderwerpen van financiële schade is sowieso onzin, zoals ajax/barca laat zien bij wat hij over de sponsoring in Amerika zegt. Door de gevoeligheid van Duitsland geldt dit in mindere mate ook abosluut in Duitsland.
Zo moeilijk voor te stellen is dat allemaal niet.

10 januari 2024 om 16:17

@nr.11 het is ironisch dat je valt over de argumenten "als", als je vervolgens zelf zulke grote aannames in je verhaal propt. We weten niet wat er binnenskamers is gebeurd. Mainz heeft geprobeerd het netjes op te lossen, en dat is behoorlijk mislukt. We weten niet aan wie dat ligt, en ook dat heeft met de rechtmatigheid van het ontslag te maken. Of Mainz deze puinhoop heeft gemaakt, of dat El Ghazi dat heeft gedaan weten we dus helemaal niet.

Ajax/barca en ikzelf geven prima argumenten, die inderdaad bestaan uit mogelijke scenario's. Enkel en alleen om te laten zien dat imagoschade en financiële schade gewoon samenhangen, wat eigenlijk best logisch is.
De kritiek op de "als-en" in die redenering kun je toch echt beter voor je houden als je hier zelf al gaat beweren dat Mainz de puinhoop heeft veroorzaakt, want dan loop je echt behoorlijk vooruit op de uitspraak etc.

10 januari 2024 om 16:26

"wat ik bedoel met dat Mainz het zelf niet weten wat de financiele schade is, is dat als de schade er daadwerkelijk was (en dus gekwantificeerd konden worden) ze dit ook van El Ghazi zouden hebben gevorderd. In een vroegere fase, naast de boete die ze opgelegd hebben."

Dit is dus juist niet heel relevant aangezien ze El Ghazi hebben ontslagen. Ik benoemde de financiële schade door imagoschade in het geval dat ze El Ghazi zouden behouden. Dat valt nu moeilijk te eisen dus, want dat is niet zo gegaan, en we kunnen onmogelijk weten hoe groot die schade precies zou zijn geweest. Ik ben er echter zeker van dát er dan financiële gevolgen zouden zijn geweest voor Mainz. Zo moeilijk lijkt me het niet om dat in te zien als je bedenkt wat voor storm van kritiek El Ghazi hierin over zich heen kreeg, plus de mensen die hem steunden.

De schade nu bestaat uit het wegvallen van een speler, en het verdampen van de tekenbonus.

Overigens geldt voor imagoschade in het algemeen natuurlijk dat het ontzettend lastig te kwantificeren is, maar dat betekent niet dat het geen financiële schade is. Enkel dat het moeilijk is om het om te rekenen.

Tenslotte nog over causaal en de keuze, dat er een keuze is sluit geen causaal verband uit. Althans niet in de wiskunde, en dat is de belangrijkste vorm waarvan ik het begrip ken (en tegelijk de meest pure vorm van redeneren ;-)). Als een bepaalde gebeurtenis de oorzaak is voor een bepaalde keuze, zit er per definitie een causaal verband tussen de gebeurtenis en het resultaat van die keuze.

10 januari 2024 om 16:36

Dat Mainz in beide scenario's financiele nadelen voelt is stellen dat Mainz nadelen heeft geleden..

Ook een voorbeeld van Ajax/barca is een hypothetische what if stelling, want je kunt niet 1 voorbeeld direct toepassen op een ander. Zelfs al heb je het over gelijke gevallen, dan zijn er vooralsnog veel factoren die anders kunnen zijn. Je geeft nota bene zelf aan dat het in mindere mate voor Duitsland geldt. En zelfs dat kun je niet eens met zekerheid zeggen.

Wat ik je wil meegeven is dat als je over hypothetische situaties praat (dus de als als als), wees dan een beetje coulant in je bewoording. Er zit een groot verschil in tussen stellen dat er mogelijk sprake is van schade en stellen dat er sprake is van scahde. Als je in je eerste topic zei: "mogelijke negatieve gevolgen", dan had je waarschijnlijk niets van mij gehoord.

Overigens, nr.11 geeft gewoon zijn mening. Wat hij er zelf van vindt. Hij maakt helemaal geen aanname of speculatie over hoe de rechter gaat oordelen. Beetje lezen mensen.

10 januari 2024 om 16:56

Ja die hebben ze overduidelijk ook, dat is het hele idee van deze eis vanuit Mainz. Ze zijn nu hun werknemer kwijt, en de tekenbonus is verdampt. Ze kunnen ook niet zo makkelijk een vervanger halen.

Als je de reacties vanuit Duitsland op El Ghazi gezien hebt, moet je er toch haast wel van overtuigd zijn dat Mainz imagoschade zou lijden als ze El Ghazi niet hadden ontslagen. En dat die imagoschade tot financiële schade zal leiden, is ook niet erg lastig te bedenken volgens mij. Ik had daar opzich de woorden "zeer waarschijnlijk" bij kunnen zetten, maar dat verandert praktisch niks aan het argument en de logica erachter.

Ik stel overigens niet dat er mogelijk schade is van schade, maar dat er in beide gevallen schade zou zijn geweest. Daar ben ik ook vrij zeker van, dus dan zie ik niet in waarom ik het woord mogelijk nog zou gebruiken ;-)

Als de mening van nr.11 is dat Mainz hier een puinhoop van heeft gemaakt, heb je niet meer echt veel mogelijkheden voor het oordeel van de rechtbank. Dan loop je dus weldegelijk op de zaken vooruit. Prima opzich, maar een beetje vreemd om dat af te geven op het gebruiken van mogelijk scenario's voor argumenten.

10 januari 2024 om 17:28

Dankjewel Regulator voor de support
Ik heb niets vreemd gezegd heren. El Ghazi heeft inderdaad wat controversieels gezegd in zijn privã©tijd. En de reactie van Mainz vind ik buiten proportioneel. Ik heb geen rechter erbij gehaald

Hoe kun je dit nou verklaren tegen een rechter? Natuurlijk heeft vrijheid van meningsuiting ook wettelijke gevolgen, maar dit kun je toch nooit wettelijk bestraffen? Die jongen post iets op z'n eigen social media over iets dat twee kanten heeft en ontzettend gecompliceerd is. Er zat natuurlijk een scherp randje aan met die leus, maar dat lijkt me te indirect voor datgene dat Mainz eist. Zij kiezen er immers voor om hem te ontslaan.

10 januari 2024 om 14:21

Ik denk dat je de spijker op zijn kop slaat, Sirius.

Het conflict tussen Israel en Palestina, het land, de geschiedenis, van wie is dit nou eigenlijk, daar ga je nooit uitkomen. Dat is zo afhankelijk van geloofsgeschiedenis. En dan mag je als individu jouw mening geven, al zal die mening niet overal even goed vallen.

Mainz kiest voor ontslag, Mainz moet betalen.

10 januari 2024 om 14:52

Eens dat ze hem niet kunnen vragen om betaling, dat gaat voor mij te ver, maar het is wel degelijk een haatdragende leus. Heel schijnheilig om te doen dat het gaat om alleen maar een vrij Palestina, maar rivier tot de zee is gewoon heel Israel kapot maken en de Joden daar Ethnisch zuiveren zoals in alle andere Arabische landen is gebeurt.

Iemand ontslaan vanwege het uiten van een mening en dan ook nog geld eisen. Het moet niet gekker worden.

10 januari 2024 om 15:11

Een werknemer niet mogen ontslaan, terwijl hij contractbreuk pleegt. Moet niet gekker worden.

Zonder een oordeel uit te spreken over wat hij heeft gedaan en de club heeft gedaan, vraag ik mij wel af of ze dit ook hadden gedaan als hij er 10 had gescoord. Ergens voelt het ook een beetje als een fijne manier om van hem af te komen, maar dat is natuurlijk puur speculeren.

10 januari 2024 om 14:40

Ik denk dat de geschiedenis daar wel wat over laat zien. Volgens mij kan ik me geen club heugen die z'n sterkhouder van de hand doet vanwege uitspraken (een mening) op social media. Ik denk dus dat je daar terecht vraagtekens bij zet.

10 januari 2024 om 15:19

Er zijn überhaupt weinig voorbeelden van clubs die spelers van de hand doen door uitlatingen op social media. Daar valt dus weinig over te zeggen denk.

Ik heb ik die zin altijd wel respect voor United bij Greenwood. Compleet andere achtergrond natuurlijk, en je kunt prima discussiëren over de juistheid van het besluit, maar ze hebben het wel durven doen tegenover groot talent waar ze zelf nog veel plezier aan hadden kunnen beleven.

We zullen zien wat de rechtsstaat en dan in het bijzonder de grondrechten waard zijn in Duitsland, althans volgens de dienstdoende rechter. Ben wel benieuwd naar de beslissing.

Domme opmerkingen hier, Anwar trok z'n mond niet open na dat meer dan duizend onschuldige mensen werden verbrand, verkracht, vermoord, onthoofd. Kinderen, vrouwen, oma's mensen die aan het dansen waren op een festival. Anwar heeft ook nooit z'n mond open getrokken over de verschrikkelijke manier waarop Hamas hun eigen bevolking behandeld. Daarbij is het geen probleem om steun te betuigen aan Palestina, maar River to the sea, is gewoon een leus voor uitroeing van Israel het enige Joodse land ter wereld. Vreemd dat dat gevoelig ligt in Duitsland, he?
6 vredersverdragen allemaal naar de prullebak verwezen, de leiders in de West bank en Gaza zijn schatrijk maar de bevolking lijd al jaren, ook al het aid nu word gestolen en voor gigantische prijzen verkocht. Typerend ook dat hij alleen maar z'n mond open trekt over Gaza, maar nooit iets zegt over alle andere conflicten waarin Moslims worden vermoord. Het is oorlog, een oorlog die is begonnen door Hamas die dondersgoed wisten wat het gevolg zou zijn. Fijn alle moraal ridders hier, wat verwachten jullie als Belgie morgen Nederland binnen valt en duizenden onschuldige mensen dood en honderden gegijzelden meenemen. Het is hier helemaal stil terwijl al 96 dagen lang Hamas kinderen en vrouwen ontvoerd heeft en de meest wrede dingen doen.

10 januari 2024 om 14:44

@binny - Nu haal je er van alles bij voor jouw specifieke invalshoek, maar feit is dat er aan beide kanten meer onschuldige mensen worden vermoord en vreselijk worden behandeld dan schuldige mensen. Voor mij heeft discussieren over het conflict sowieso geen zin, want ik weet enkel het globale ervan, waarschijnlijk net als bijna iedereen hier. Dat is veel te weinig om tot conclusies te komen. Oorlogen zijn sowieso nutteloos en worden gevoerd door zwakzinnigen die zelf te bang zijn om een wapen op te rapen. Ik hou me liever bezig met het afkeuren van oorlogen in het algemeen en al die onschuldige slachtoffers.

10 januari 2024 om 14:58

Sirius, vind het een oneerlijke reactie van jou. Het gaat er bij mij om dat er met twee maten word gemeten en dat altijd het geval is bij Israel, toevallig enige Joodse land ter wereld. Misschien wat extra's erbij geschreven, maar als je echt om de Palestijnen geeft dan hoor je anti-Hamas te zijn en tegen de regering in Ramallah. Die zijn allemaal schatrijk. Het is ook een reactie op alles reacties hier op dit artikel. Ik heb die jongen 0 keer iets horen zeggen over de andere conflicten waarbij onschuldige Moslims sneuvelen, dan in een tegen reactie op de massa moord op Oktober 7 trekt hij z'n mond open en gebruikt hij een leus als river to the sea?
Het gaat erom dat hij alleen Israel aan de schandpaal nagelt en dan komt met een leus die staat voor het einde van het enige Joodse land ter wereld. Als je vrede wilt en het einde van oorlogen kan je toch niet om alle keren heen waar dat een feit zou kunnen zijn, maar dat naar de prullebak is verwezen door leiders die hun eigen bankrekening boven hun bevolking zet?
Verder met je eens hoor, zo gaat het altijd, ontschuldige mensen zijn het slachtoffer. Ik vind het verschrikkelijk wat er gaande is in Gaza, maar een Free Palestina heb je nooit met Hamas als leiders die zijn de oorlog begonnen en doen niks maar dan ook niks om hun bevolking te verdedigen, ze gebruiken hen als schild.

10 januari 2024 om 15:17

Als Belgie morgen opeens Nederland binnenvalt met een dergelijke aanslag is de context wel totaal verschillend. Ik vind zeker dat je de kritiek niet 100 eenzijdig op Israel kan richten, maar jij doet nu enigszins het tegenovergestelde door vrijwel categorisch te ontkennen dat Israel ook heel veel fout doet. Die aanslag was afschuwelijk en ik vind de timing van de initiele post van El Ghazi ook ontzettend dom, maar je kan in dit conflict niet 1 partij opzadelen met alle schuld. Naja, misschien de westerse landen die na de eerste wereldoorlog besloten wat lijntjes te trekken op een kaart zonder de plaatselijke bevolking in te lichten en te zeggen, zo! dit zijn nu jullie landen, regel het zelf maar, houdoe en bedankt.

Want onderaan de streep plukken ze in het midden oosten al een eeuw de vluchten van het imperialistisch westen dat zonder rekening te houden met de lokale bevolking het opgedeeld heeft in vakjes die eigenlijk niet goed bij elkaar pasten (Sykes-Picot verdrag). Maar goed, das een andere discussie. Of naja niet echt, maar weinig geschikt voor VZ.

10 januari 2024 om 16:04

@migi, met je eens hoor. Ik probeer niet Israel heilig te verklaren, er gaat inderdaad genoeg fout. Waar ontken ik dat Israel veel fout doet? Word vooral heel zuur van het imo vooral erg eenzijdige reacties. Vooral de regering nu van Israel ben ik zwaar op tegen, mijn familie heeft maandenlang geprotesteerd tegen Netanyahu en zijn regering. Hoop dat binnenkort er nieuwe verkiezingen zijn want die wint hij niet nog een keer.
Uberhaupt vind ik dit hele gedoe geen gepast gesprek op voetbalzone, niet alleen Israel Palestina maar wel meer van dit soort gesprekken.

10 januari 2024 om 16:23

@binny: Het is wel een beetje ironisch. Je stoort je aan eenzijdige berichten, maar doet er vervolgens zelf met je post hierboven aan mee. Mij vraag je waarom El Ghazi kritiek heeft op Israel, maar niet op andere landen. Ik vraag mij af, als dat jouw mening is hoe het hoort om kritiek te uiten, waarom laat je het in een soortgelijke post zelf niet zien?

Ik wil je trouwens helemaal niet bekritiseren. Ik kan me onze discussies herinneren, dus ik snap op zich wel waar je ermee vandaan komt. Enige wat ik je wel een beetje duidelijk probeer te maken met m'n vraag hierboven is dat het voor ons allemaal vrij gemakkelijk is om een ander te bekritiseren, maar we allemaal soms moeite hebben met onze eigen kritiek naleven. Als het voor ons mag gelden, waarom niet dan voor bijv. een El Ghazi.

10 januari 2024 om 17:09

@regulator, Het is inderdaad vrij makkelijk om een ander te bekritiseren. Ook ik ben bevoordeeld natuurlijk. Ik ben Joods, heb veel familie en vrienden in Israel en voel mij intensief verbonden met het land. Mijn initiele reactie is ook wat eenzijdig, geef wel wat meer kleur hierboven en heb ook een gruwelijke hekel aan de regering van nu, maar wat ik ook hoop dat je kan begrijpen is dat er veel meer kritiek op Israel is en steun voor Palestina. Op social vooral. En logisch, er zijn immers meer dan een miljard Moslims en maar 16 miljoen Joden, niet dat ik daar mee zeg dat die allemaal Joden haten of zo, maar ook al is maar 20 erg anti-israel/pro-palestina krijg je dat gewoon veel harder mee.
Overigens ben ik gewoon Pro-Israel en Pro-Palestina. Dat kan gewoon hoor.
Ik maak ook duidelijk dat ik tegen de Israelische regering van nu ben, maar soms is het moeilijk om even matig te zijn als er constant een richting in word geschreeuwd. Maar goed, ik erken wat je zegt en geef je wel deels gelijk.
Wat ik probeer duidelijk te maken is dat heel veel mensen over allemaal oorlogen en conflicten over de wereld geen mening hebben, maar iedereen het wel weet in het conflict waar Israel in zit, dat vind ik vreemd. Voor mij gaat het omdat het mijn mensen zijn, en als een Moslim of Arabier dat wel vind begrijp ik niet dat ze het dan niet belangrijk vinden om aan te kaarten wat er in andere conflicten gebeuren waar nog veel meer mensen bijvoorbeeld hebben gesneuveld. Ook ben ik niet iemand met een grote invloede, ik heb 1000 volgers op instagram. El Ghazi 895x zoveel en dan is het nog geen eens een hele grote hele bekende voetballer. Uiteindelijk gaat dit hele gesprek om het feit dat een EL Ghazi een leus gebruikt die uitroeing van Joden in Israel betekent. Als hij Free Palestina had gezegd was dat iets anders imo.

Wat hij ermee bedoelt is voor ons gissen, je hebt voor- en tegenstanders van zijn opmerking. Echter snap ik zijn werkgever heel goed dat er een onwerkbare situatie en vertrouwensbreuk kan ontstaan door uitingen, ondanks dat het via zijn privékanaal is of in zijn privétijd. Ik kan best begrijpen dat er een clausule is in zijn contract die hem verbied zijn werkgever in diskrediet te brengen.

Zelf heb ik er wel meer moeite mee dat hij juist deze slogan gebruikte voor zijn afkeer tegen de oorlog en vervolgens zich van de domme houdt (of speelt). Als je je zo graag van de domme wilt houden of over wilt komen dat je zo tegen oorlog bent, dan ben je toch tegen alle oorlogen? Niet alleen als het tegen je geloofsvrienden is? Gewoon een beetje terug in tijd: make love, not war!

Ik zie niet echt in wat El Ghazi verkeerd deed dus ik hoop eigenlijk dat hij Mainz helemaal uitkleedt. Dat gezegd zijnde verwacht ik er niet veel van, in Duitsland zijn ze niet serieus te nemen wat betreft dit conflict. Ergens begrijpelijk maar dat soort overcompensatie leidt tot niets.

10 januari 2024 om 15:22

Het ligt er natuurlijk ook behoorlijk aan wat er binnenskamers is gebeurd. Mainz heeft netjes eerst geprobeerd met El Ghazi te praten, en ergens is er iets behoorlijk mis gegaan, zoals te zien was toen El Ghazi het statement van Mainz begon te ontkennen.
We weten niet hoe dat is gegaan, en dat is het lastige voor ons als reaguurders.
Echter, er kunnen daar een hoop dingen gebeurd zijn die een prima basis vormen voor dit ontslag.

10 januari 2024 om 16:01

Dat vind ik een hele goede nuancering die ik zelf was vergeten idd. Mainz heeft zoals het een goed werkgever betaamd de situatie nog proberen op te lossen. Geen onbelangrijk detail.

We kunnen er met z'n allen lang en kort over discussieren, maar de leus From the river to the sea valt in het zelfde rijtje als hamas hamas joden aan.. Het is gewoon antisemitistisch.. Het is ook niet zo dat die leus van de een op de andere dag bedacht is dus El Ghazi en iedereen die zich maar enigzins oprecht betrokken voelt in dit conflict had dit moeten weten.

Dus om te zeggen dat hij het niet zo bedoelt heeft vind ik een beetje zwak. Of hij moet wel heel dom zijn om klakkeloos een leus over te nemen zonder de betekenis erachter te weten. Maar dat is ook niet gebleken uit zijn vervolg statement

10 januari 2024 om 15:47

Dan verwijs ik je naar de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarvan meerdere universiteitsraadsleden deze leus zeggen en ondersteunen. Zijn die raadsleden dan allemaal antisemitisch? En daardoor ook de Universiteit?

Edit: ik vind trouwens dat El Ghazi niet ontslagen hoeven te worden en vind dat Mainz niet meteen 'verplicht' was om hem te ontslaan.

10 januari 2024 om 16:32

Dat zou ik opvallend vreemd vinden als het zo is dus kom maar op met de links. En ja dan maken ze schuldig aan antisemitisme en zouden ze op het matje geroepen moeten worden door de Universiteit. En nee Erasmus Universiteit is daarmee niet antisemitistisch, want de Universiteit bestaat niet uit die enkele raadsleden.

En los daarvan speelt dit hele geval in Duitsland af waar deze leus ook gewoon strafbaar is. En dat is niet voor niets zo.

10 januari 2024 om 17:21

De universiteitsraadsleden die dat ondersteunen met de gedachten dat het het einde van Israel betekent zijn dan wel antisemitisch ja. Als ze niet helemaal begrijpen waar die kreet vandaan komt en dat gelijk stellen aan vrede en volledige vrijheid voor Palestijnen dan niet nee. Maar dit is ook een actie van jou om het te ontkrachten, een echte dogwhistle.

10 januari 2024 om 17:22

''en los daarvan speelt dit hele geval in Duitsland af waar deze leus ook gewoon strafbaar is. En dat is niet voor niets zo.''
Okã©, dus het is alleen antisemitistisch in Duitsland?

''dat zou ik opvallend vreemd vinden als het zo is dus kom maar op met de links. En ja dan maken ze schuldig aan antisemitisme en zouden ze op het matje geroepen moeten worden door de Universiteit.''
Ik mag geen links plaatsen, dus ik geef je wat voorbeelden.
Ten eerste heb je 'erasmus school of colour' wat bestaat uit scholieren en medewerkers. Op hun instagram staat de leus (@erasmus_school_of_colour). Ten tweede heb je de studentenpartij in de Univerversitsraad genaamd 'progressive Student Party (psp)'. Ook op hun instagram staat deze leus (@progressive_student_party). Verder heb je op elke Universiteit openbare zittingen waarvan de notulen online staan. En ik mis vast wel nog wat meer maar dit is al een begin

Edit: oke @binny, dus El Ghazi was dus niet antisemitisch. Want hij zegt niet dat Israel moet verdwijnen.

Ik hoop dat Mainz gelijk krijgt. Prima dat je je steun uitspreekt voor het Palestijnse volk, maar niet met een leus die bekend staat als leus van een groepering die de joden wil wegvagen uit Israël. Hij heeft achteraf nog de kans gegeven aan te geven niet achter die uitspraak te staan en het beter uit te leggen, in plaats daarvan geeft hij aan achter die haatdragende zin te blijven staan. Zijn uitleg daarna kan je als nutteloos beschouwen, want die doet hij totaal teniet met die ene leus. Je kunt het vergelijken met Sieg Heil roepen en vervolgens uitspreken dat de jodenvervolgingen echt nooit hadden moeten plaatsvinden. Als persoon ben je voor mij dan alle respect kwijt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren