Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maher na zo goed als catastrofale nederlaag: ‘Een goede wedstrijd gespeeld’

Laatste update:

Met de derde thuisnederlaag op rij lijkt Jong Oranje deelname aan het EK van 2015 (en daarmee ook deelname aan de Olympische Spelen) te hebben verspeeld. Na de verliespartij tegen Jong Portugal (0-2) zei bondscoach Adrie Koster dat zijn ploeg niet was opgewassen tegen de Zuid-Europeanen, maar volgens Adam Maher lag dat toch wat anders.

/

De middenvelder van PSV had het in gesprek met de NOS over ‘een goede wedstrijd’. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, verkondigde Maher. “In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad om een doelpunt te maken. We waren de bovenliggende partij.”

“Dat we vlak voor rust een tegendoelpunt kregen was een dreun, helemaal als je kijkt naar het goede voetbal dat we speelden.” Volgens Maher was er niets mis met de instelling van de spelers. De PSV’er liet tevens weten dat Jong Oranje met het oog op de terugwedstrijd zeker nog niet kansloos is. “We wisten wat er op het spel stond en wat er nog op het spel staat. Het boek is nog niet dicht. Alles kan nog gebeuren.”

Heeft Jong Oranje een goede wedstrijd gespeeld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen heeft al tijden de realiteit uit het oog verloren..

Volgens mij bedoeld Maher dat ze hebben verloren-plus, zoals Hiddink het zou noemen.

Ik heb de wedstrijd helaas gemist, maar als ik Jan van Halst mag geloven dan waren de verhoudingen zo'n beetje als JOS Watergraafsmeer - Ajax.

10 oktober 2014 om 09:20

Na 6 minuten en 43 seconden had Portugal al 8 kansjes gehad en bal op de lat geschoten... Om de verhoudingen maar even aan te geven

10 oktober 2014 om 10:09

Ik heb het ook niet gezien.
Maar dit is dan weer een typische maher opmerking.
Vorig jaar na een aantal dramatische wedstrijden van psv en van hem zelf vond hij dat het wel goed ging.

Ze hebben een paar kansjes gehad, maar die heeft Portugal ook gehad. Plus vond ik de voorhoede van Portugal wel vele malen dreigender dan die van Oranje.

10 oktober 2014 om 09:18

Ook op het middenveld werden ze volledig overlopen. De enige die een beetje goed speelde was willems vindt ik. Maar spelers als el ghazi, ake, van beek en ook maher zelf waren echt drama.

10 oktober 2014 om 09:41

Maar Ake op het.middenveld en Sinkgraven erlangs zetten. Dan spoor je ook niet als trainer.

De bovenliggende partij ja zo lust ik er nog wel een dat is altijd als je tegen Portugal speelt je hebt de bal maar zij scoren en dan zeggen we hebben een goede wedstrijd gespeeld waar blijft toch die zelfreflectie bij deze jongen je hebt verloren die kansen zeggen mij niets schiet ze er dan in , dan mag je een grote mond hebben jonge jonge je hebt verloren maar wel lekker gespeeld
dat is zoiets als operatie geslaagd maar patient overleden . pfff

10 oktober 2014 om 09:14

Interpunctie is misschien wel handig want anders snapt niemand iets van je verhaal en dat is natuurlijk niet de bedoeling want mensen moeten het wel begrijpen Sloepie.
Ot: ik heb wedstrijd ook niet gezien, maar analist Van Halst zei dat het een vrij kansloze vertoning was.

10 oktober 2014 om 09:25

Zijn verhaal is makelijker te volgen dan die van jou, jou eerste zin bestaat voor 50% uit en of want

10 oktober 2014 om 09:47

@ricootje40:
Ik las alleen: " operatie geslaagd maar patient overleden" .

En die zin snapte ik meteen

10 oktober 2014 om 11:32

Dit zeggen en dan de langste zin uit de geschiedenis maken!

10 oktober 2014 om 18:21

Ik denk dat ricootje zijn verhaal als voorbeeld gebruikte. Ik vond het grappig namelijk! Of heb ik te hoge verwachtingen, dat kan natuurlijk ook.

12 oktober 2014 om 16:10

Oh, ik moet tegenwoordig ook nog uitleggen dat mijn verhaal inderdaad zo bedoeld was. Gelukkig snapte Misterdego het wel!

10 oktober 2014 om 12:45

Nou Portugal heeft het meeste balbezit gehad en dik verdiend gewonnen. Het had wel 1-6 kunnen worden.

Maher is zelf een dramatische voetballer. Sinds die bij psv zit bakt hij er niks van.

Wat een verrassing dit. Stel overgewaarde eilandjes bij elkaar.

Heb een stukje gezien na de 1-0 en daar zat echt geen idee achter hoe ze speelde. Ook de inzet vond ik vrij mager. Dus ik weet niet welke wedstrijd maher gekeken heeft?

10 oktober 2014 om 09:31

Precies wat je zegt, er zit geen enkel idee achter. Het lijkt wel of ze het veld in worden gestuurd met de opdracht 'kijk maar wat je doet'. Ja iedereen krijgt zo zijn positie door maar echt een tactiek kun je niet terug zien. Of ja tikkie breed en tikkie terug. En Maher is allang enige vorm van realiteit kwijt, als je het aan hem vraagt is hij inmiddels beter als Messi.

Alles leuk en aardig, maar volgende week krijgt Koster zijn congé. Ik kan me niet voorstellen dat Nederland Portugal alsnog uitschakelt. Gezien de sterkte van deze selectie is er sprake van een enorme wanprestatie.

Maher kijkt teveel naar Cocu ...
Ik ben boos, heel boos! Oh ja?
0-2 verloren, we hebben een prima wedstrijd gevoetbald! Oh ja?

Echt die Maher komt me langzaam de strot uit met z'n gebazel.
Schijnbaar speelt hij bij PSV ook alleen maar goede wedstrijden als we hem moeten geloven.
Zo jong, zo talentvol maar helaas al een omhoog gevallen paard.

Met deze mentaliteit zal Maher PSV nooit kunnen dragen.

10 oktober 2014 om 09:30

Speelt de laatste tijd gwn goed bij psv en werkt ook hard. Mentaliteit is juist de laatste tijd gwn goed. De Maher van vorig seizoen was idd waardeloos.

10 oktober 2014 om 09:41

Zou ook tijd worden niet? Voor dat salaris zou ik me helemaal leeg rennen.
Maar ok, je hebt gelijk, het gaat de laatste tijd wat beter.
Dit moet hij nu eens over een langere periode vast kunnen houden. Dan kun je een soort van dragende speler bij PSV worden, dat is hij nu nog niet.

Dat hij hier zegt dat ze prima gevoetbald hebben vind ik dan weer vreemd.
Wellicht is dat een gevoel wat je in de wedstrijd hebt maar zodra je voor de camera staat moet je toch beseffen dat je niet met deze onzin kunt aankomen na een thuisverlies van 0-2.

10 oktober 2014 om 10:12

Zijn inzet is beter inderdaad. Zijn kijk op de realiteit blijft onverminderd slecht. Oranje was helemaal niet de betere partij en speelden verre van goed.
Vorig jaar maakte hij bij PSV dezelfde fout ook al. Zonde dat deze jongen niet terecht is gekomen in een omgeving (management/begeleiding) en team dat hem op een natuurlijke wijze corrigeert. Het was en is een geweldig talent, maar is met zijn koppie vele malen minder dan met zijn voeten. Als hij dit zo doorzet komt er maar een fractie van talent uit.

En dit is de perfecte weerspiegeling van onze jeugd, geen enkele zicht op de realiteit hebben. Iedereen heeft gezien dat wij gewoon kwaliteit tekort komen om echt iets te betekenen in deze wedstrijd. Maar toch vol blijven houden dat het allemaal niet zo slecht was als mensen beweren.
Gewoon totaal niet willen inzien en begrijpen dat er harder moet worden gewerkt, dat er harder moet worden gelopen, dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Koster is ook een fantasieloze coach en is niet geschikt om deze snotapen zover te krijgen dat ze begrijpen waar het om draait. Het zijn allemaal profs die goed betaald krijgen maar zelf kunnen en durven ze niks! Zelf durven ze ook niet in de wedstrijd te zeggen dat het bagger is en dat ze dan maar harder moeten lopen of spelen, dat ze dan maar aanvallender moeten gaan spelen. Nee laten we het zo houden zoals het is en steeds maar een tikkie breed spelen of terug. Ja zo gaan we nooit scoren en iets betekenen met Jong Oranje.

Wat had Frank de Boer het toch goed gezien deze jongen niet naar Ajax te halen. Voetballend best aardig (op het moment dat hij van AZ naar PSV ging erna alleen maar minder geworden) maar het chronisch gebrek aan zelfkritiek is schokkend.

Koster de laan uit. Hij heeft gegokt (met zijn baan) door Vilhena, Ziyech en Boëtius thuis te laten en is op deze wijze beloond. Jammer, weer een Olympische Spelen aan onze neus voorbij.

Als je toch werkelijk denkt dat je volgende week in Portugal met 0-3 gaat winnen zit er niet 1 steek bij je los maar eigenlijk allemaal.

In wat voor denkwereld die gasten van vandaag de dag leven is mij een compleet raadsel.
De kleur van de kicksen , de hoeveelheid tattoos, de grote van de headphone en hun kapsel is waar ze zich mee bezig houden.
Ik kan werkelijk waar niet 1 jonge gozer op noemen die het Jan Wouters Soren Lerby Mark v Bommel Jaap Stam gen heeft.

Het is een trieste constatering maar we zijn zelfs niet eens een opleidingsland meer maar een kweekvijver van watjes.

10 oktober 2014 om 12:41

> "ik kan werkelijk waar niet 1 jonge gozer op noemen die het Jan Wouters Soren Lerby Mark v Bommel Jaap Stam gen heeft."

Nou Nederland produceert aardig wat spelers met een goede mentaliteit naar mijn mening. Het grootste probleem is de voetbal kwaliteit. Portugal produceert spelers die 3 man kunnen passeren en dan nog keurig kunnen afronden. Dat is niet meer denkbaar in dit land van achterin rondspelen en de lange bal moeten winnen als spits. Ajax speelt met lompe Sig, Twente met lompe Luc, PSV met lompe Luuk. Laatst bij studio voetbal werd al watertandend naar die lompe spits van ADO gekeken. We zijn echt terug gegaan naar het oude kick en rush spitsen profiel in dit land.

Wij hebben Castiagnos als spits voor -21 en als die geblesseerd is gaan we verder met Wout Weghorst. Dan verlies je niet meer van een tegenstander, maar gewoon van jezelf. Als dat het beste is wat uit de Nederlandse jeugdopleidingen komt, dan ben je geen opleidingsland meer. Dan ben contrast materiaal voor andere landen om zich goed te voelen over hun eigen manier van opleiden. Wij zijn nu iets geworden op het gebied van spitsen dat andere landen gebruiken in hun Power Point presentaties om te vertellen hoe een sportcultuur die bijvoorbeeld Cuyff, van Basten en Berkamp hebben geproduceerd af kunnen glijden naar de situatie dat Wout Weghorst in een cruciale knock out wedstrijd de kwalificatie voor EK -21 én Olympische Spelen moet gaan afdwingen. Een voorbeeld voor andere landen om alert te blijven als het opleiden gaat want je kunt uit de bocht vliegen op de lange termijn.

Bij Ajax liep de enige normale spits van Nederland in de jeugd rond en die moest vertrekken naar PSV om in de spits te mogen spelen. Bergwijn, verkozen tot beste speler van Euro -17 niet zo lang geleden. Dan zou je denken, die heeft zijn punt wel gemaakt. Nee hoor, nu is het PSV weer die met hem aan het rommelen is omdat ze ook daar weer anti voetballers in de spits willen laten spelen als Moot en wat grut uit voormalig Joegoslavië. Dit zou een slechte comedy zijn als het niet waar was.

Ajax heeft sinds Kluivert geen normale spits meer geproduceerd voor het Nederlands elftal. Die spelen met Sig in de spits op dit moment en al tijden. Do I have to say more? Hoe kun je als club op de spitspositie ooit tot het niveau afzakken dat zoiets voorin rondloopt? Het meest alarmerend is dat hij wel de beste zal zijn. Geen trainer stelt naar zijn inzicht expres een slechtere speler op om meer risico te lopen om te verliezen. Frank is ook een hele redelijke gast. Dus er is niets beters bij Ajax in de spitspositie dan Sig.

Feyenoord heeft als Hollandse lomperd te Vrede als spits optie. Die kiezen nu toch liever voor iemand die in geen enkel ander land tot scoren is gekomen. Zelfs liever dat, dan zo'n stijve hark wat de nieuwe norm is geworden in dit land.

Dost is ook nog heel erg gewild bij veel Nederlandse clubs. Kan niet voetballen, maar kan zo lekker afmaken. Een droomspits voor clubs in dit land ...

Ik pak de spits positie als voorbeeld, omdat daar het contrast met vroeger zo groot is. Het is op elke positie zo. Gewoon geen middenvelders meer die bij hun man kunnen wegdraaien, verdedigers die in de war raken bij wat meer beweging van een aanvaller. Portugal speelde niet eens met hun beste spelers.


Spelers met een goede mentaliteit: Klaassen, Strootman, van Ginkel. Allemaal vrij jong ook, maar geen van deze 3 kan bij hun man wegdraaien, dus dan wordt echt opbouwen door het middenveld, ook als er grote druk is, vrijwel onmogelijk. In de dekking gaan deze heren altijd terug kaatsen. Dan komt de bal weer achterin en dan komt uiteindelijk de lange bal en dan moeten we een lange sterke spits hebben om die te winnen en dus kom je weer uit bij grote houten klazen.

10 oktober 2014 om 12:48

Strootman is een uitzondering.
Klaasen lijkt me ook wel alleen heeft die genoeg kwaliteit??
V Ginkel heeft vooralsnog gekozen voor veel geld en dat heeft hem louter zitvlees opgeleverd.

Dus wat je zegt "nederland levert genoeg spelers met een goede mentaliteit" ontkracht je met je betoog geensinds .
Een sporadisch goed voorbeeld met strootman meer niet.

Kwaliteit loopt er genoeg rond in nederland alleen er komt veel meer bij kijken en dat ontbreekt bij de meesten.

10 oktober 2014 om 13:24

De zaak met van Ginkel ligt genuanceerder. Zijn blessure in een vroeg stadium maakte het onmogelijk om zich in het team te knokken. Nu met Milan mocht hij recentelijk beginnen in een belangrijke wedstrijd (voor de competitie, niet beker of zo) en na 20/30 minuten moest hij eraf met een enkel blessure.

Ook is het zo dat zijn club keuze niet uitsluit dat hij een goede wedstrijd mentaliteit heeft. Van Ginkel heeft een top mentaliteit en laat zijn team nooit in de steek.

Ik snap niet waarom je Klaasen uitvlakt. Die zit al bij Oranje en heeft gewoon een top mentaliteit. Het punt over voetbal kwaliteit is het punt dat ík maak en wat ik dus ter discussie stel.

Er zijn in een categorie daaronder ook spelers met een hele redelijke mentaliteit. Janmaat heeft een redelijk tot goede mentaliteit. Clasie idem dito. Zit best wat gif in.

Ook zelfs in dit -21 team zit mentaliteit. Van Beek, Rekik, Castaignos werkt zich altijd te pleuris. Ayoub is niet opgeroepen, maar heeft mentaliteit. Manu is een ander type mentaliteit, domme intuïtieve speler, maar daar zit wel vechtlust in. Mentaliteit is voor mij ook een gebalanceerd persoon en dat is Manu niet. Vind ik onevenwichtig, maar hij vecht wel.

Neem nou eens van Beek, want bij hem is het zo duidelijk kwaliteit en niet mentaliteit. Kijk naar die wedstrijd van gister. Wordt in de eerste helft makkelijk omspeelt en dan komt hij nog terug in het duel met een lange sliding op de bal in de 16. Puur op karakter terug gekomen. Zijn fouten ook later in de wedstrijd, komen gewoon door een gebrek aan kwaliteit. Gewoon een stijve hark die snelle wendbare aanvallers van Portugal niet kan bijbenen. Hij kan niet goed reageren op wendbaarheid omdat hij een enorme draaicirkel heeft. Jonge wil van alles, maar kan dat niet counteren. Kwaliteit. Niet mentaliteit.

Wat ik wel met je eens zou zijn is dat in de wedstrijd van gister mentaliteit een enorme rol speelt. Met Maher, Ebecilio en Ola John hadden we gewoon mentaal gezien hele zwakke broeders er staan. Het probleem was dat het middenveld werd overlopen en de Dm verdediging verdronken. Lees maar eens hoeveel mensen Ake en de verdediging slecht vonden. Zit wat in, maar dat begint bij Ebecilio en Maher die nimmer een vuist kunnen maken of een El Ghazi die zijn man steeds liet lopen. Ake stond bij de eerste goal natuurlijk helemaal verkeerd opgesteld.

Hmmmm....Meneer Maher,even voor de duidelijkheid:u bent profvoetballer!met andere woorden,u wordt betaald om te winnen.dus of u nou 200 omhaals,hakjes en panna's maakt,het is allemaal prachtig,maar als u verliest heeft u GEFAALD,hoe goed u ook gespeeld heeft!amateur......

Deze jonge is niet voor de top weggelegd. Mist belangrijke aspecten om succesvol te zijn. Als PSV slim kunnen ze hem
Nu nog voor een paar miljoen verkopen. Door zijn leeftijd kan hij nog interessant zijn voor clubs om te investeren.

Arme Koster. De trainer wordt totaal in de steek gelaten door deze verwende jochies. Ik snap Koster best dat hij een aantal jongens niet heeft geselecteerd, want dat zijn dezelfde gasten die hem in de 2 vorige wedstrijden hebben later stikken.

Nederland begon goed aan de reeks, en dan komt de hoogmoed weer om de hoek kijken, en zoals zo vaak volgt daarna de val. De wedstrijd tegen portugal had helemaal niet eens nodig moeten zijn. Ze stonden gewoon bovenaan de groep en geven het op een arrogante manier weg tegen kleine landjes.

Het is gewoon een steeds terugkerend probleem met de nieuwe generaties. Allemaal arrogant, denken dat ze er al zijn, maar ze presteren helemaal niks. Rekik, Bruma, Castagnos en ga zo maar door. Al die maniertjes bah

10 oktober 2014 om 11:10

Hij selecteert ze toch zelf en zet ze ook in het veld. Het zijn allemaal slappe jongetjes met maher voorop, een schop moet ie krijgen. Jong Oranje heeft meer potentie dan wat er gisteren en de weken in September is gepresteerd en missen nu het EK. Einde Koster ajb

10 oktober 2014 om 13:29

Ik roep het al tijden, waar is Ted van de Pavert?

10 oktober 2014 om 13:43

Niets "arme Koster". Hij komt binnen en is in staat van 2 voetbal dwergen te verliezen en zijn team kansloos te laten verliezen van Portugal.

Koster ging toch zelf voor kleutertje Maher? Liet een enorm talent als Ziyech thuis op de bank en had ook Sinkgraven op 10 kunnen spelen. Zit meer pit in dan Maher.

Het ergste is nog wel dat hij 2 waarschuwingen heeft gehad voor deze wedstrijd. Hij had spelers met meer beleving nodig en selecteerde Ayoub niet. Koster trekt het centrum van Beek-Kongolo kapot. Gebruikt de as Castaignos-Ziyech niet. Überhaupt Castaignos is een ramp. Die jongen kan niet voetballen en niet scoren. Volgens mij is zijn laatste doelpunt voor Oranje tegen Luxemburg. Tja, wat wil je eigenlijk met zoiets? Ja hij is beter dan Wout Weghorst. Ook een keuze van Koster.

Trouwens, Castaignos viel geblesseerd uit, dus wie zegt dat we niet met Wout in de spits gaan aantreden dinsdag? Humor.

Heeft maher wel eens gezegd dat hij of het team niet goed speelde. Maher je hebt bij psv bijna geen 1 goede wedstrijd gespeeld!!!

10 oktober 2014 om 11:35

Ik herinner nog wel toen hij bij az speelde dat ie perfect voir barca zou zijn.. De nieuwe Xavi

12 oktober 2014 om 13:35

Ja joh, dat gevoel had ik ook, ik dacht zelfs dat hij iniesta xavi en messi kon vervangen. En tegelijk de doelpunten van Ronaldo overnemen bij Madrid

Ik weet niet hoor maar maher was volgens mij nog de slechtste op het veld van iedereen samen met van beek en el ghazi xD willems manu en invaller sinkgraven scoorde denk ik net een voldoende. Na hun 3en komt denk ik ondangs veel kritiek ake als beste.

Iedereen wil dat de jeugd overal wordt in gezet. Jeugd en nog eens jeugd. O wee als een club een oudere speler koopt en/of op stelt.
Nu verliest deze jeugd en zijn het gelijk slappe jongetjes, verwende knapen, geen kwaliteit enz. enz.

met deze mentaliteit zal hij nooit in het grote oranje horen.... Verliezen van Portugal mag maar doen moet je niet blij zijn omdat je een goede wedstrijd hebt gespeeld want dat hoor ik telkens bij jong oranje. Ze verliezen de wedstrijden maar ze speelde goed en gaan volgende keihard werken voor de overwinning. wat een onzin

Dit is dus waar vele kenners het over hebben. Je bent overklast, bent nooit aan je eigen spel toegekomen en beweert dan dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld? Hij moet eens goed op zijn lazer krijgen. Hele week straftraining. Een mentaliteit die je tevreden stelt met een matige persoonlijke wedstrijd, maar het ploegbelang totaal uit het oog verloren is, leidt tot het straks figureren bij subtoppers. Zo kom je er niet Mijnheertje Maher.

Ik vond Maher anders vrij aardig spelen gisteren. Ik heb het dan wel over de eerste helft. Hij was over het hele veld te vinden en had toch aardig wat steekpassjes Tweede helft heb ik niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen. Ik denk niet dat deze generatie zwak is. Het probleem is echter wel dat deze jongens op zeer jonge leeftijd te belangrijk worden gemaakt of beter moeten zijn. Maher, Sinkgraven, Ziyech, Boëtius zijn erg belangrijke spelers voor hun ploeg. Jong Oranje heeft met deze spelers ook een aantal goede wedstrijden gespeeld. Dat kan niet worden ontkend. Ik weet zeker dat deze generatie ook heel succesvol zal zijn in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren