Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maher ambitieus: ‘Ik wil kijken wat het komende halfjaar mij brengt’

Laatste update:

Adam Maher keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. De middenvelder werd in 2013 voor circa acht miljoen euro verkocht aan PSV, maar in Eindhoven wist hij de hoge verwachtingen niet waar te maken. Via Osmanlispor en FC Twente is hij nu weer terug in Alkmaar. De 25-jarige middenvelder hoopt dit seizoen met AZ de TOTO KNVB Beker te winnen. “Natuurlijk willen we heel hoog eindigen in de Eredivisie, maar als je de beker wint, heb je een prijs in handen. Dat is mooi. Dat heb ik zelf ook ervaren”, laat hij weten in een interview met de NOS.

Maher brak bij AZ door in de rol van aanvallende middenvelder. Op PSV kwam hij op een andere positie te spelen en nu hij weer terug is in Alkmaar, maakt trainer John van den Brom op een andere manier gebruik van hem. "Ik sta nu op de positie van controlerende middenvelder", legt hij in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle van dinsdagavond uit. "Ik zoek daarin de balans tussen aanvallen en verdedigen. Ik zoek de oplossingen naar voren nu van achteruit."

Maher komt bij AZ weer regelmatig aan spelen toe dit seizoen. In negen competitieduels kwam hij dit seizoen eenmaal tot scoren. Hij weigert uit te sluiten om nog een keer een stap omhoog te maken. "Uiteindelijk wil je altijd stappen maken. Maar voor mij was dit een belangrijke stap in mijn carrière, om terug te keren. Ik wil het goede gevoel weer terugkrijgen en het vertrouwen hebben dat ik zocht.”

"Ik speel de laatste tijd veel wedstrijden achter elkaar. Dat maakt mij alleen maar sterker. Ik wil kijken wat het komende halfjaar mij brengt en dan zie ik wel wat er kan gebeuren”, vervolgt Maher. "Ik kan hoog en laag springen, maar dat heeft toch geen zin. Je moet gewoon proberen elke dag het uiterste eruit te halen. En zo'n dromer ben ik niet.”

AZ is het plafond van Adam Maher

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg zonde dat hij zijn potentieel niet heeft waargemaakt. Leek in zijn eerste jaren de opvolger te worden van Sneijder. Wellicht kan hij nog een jaartje goed presteren bij AZ om bij een buitenlandse middenmoter aan de slag te kunnen.

Hopen mag op de beker....een ezel stoot zich geen 3x aan dezelfde steen...😂.....toch🤭

Mooi dat hij terug is en hij speelt goed. Was afgelopen zaterdag ook verkozen tot man of the match. Ik hoop ergens dat hij gewoon jarenlang bij az blijft en een echte clubman wordt, maar dat zit er denk niet in als hij al aan een stap denkt na dit seizoen. Die controlerende rol ligt hem wel, omdat hij een stuk aan zn fysiek heeft gewerkt ten opzichte van zijn vorige periode bij az.

18 december 2018 om 08:54

Die controlerende rol ligt hem inderdaad wel, al blijf ik hem meer zien als een aanvallende middenvelder. Ik vind dan ook dat er in de winterstop een controleur gehaald moet worden, en een cv. Dan kan Koopmeiners weer naar het middenveld en kan Til lekker op de bank gaan zitten. Maher speelt dan op 10. Friday mag wat mij betreft de kans krijgen. Slechter dan Johnsen is hij sowieso niet. Maher ook gelijk verlengen voor 1,5 jaar tot zomer 2020.

18 december 2018 om 09:43

Wat moet je met een controleur? Je hebt Vejinovic en Koopmeiners voor die positie. Je hebt enkel een cv nodig.

18 december 2018 om 09:49

Friday???? Die is echt veel slechter. Laatste jaren hem niet zien spelen?

18 december 2018 om 09:55

Ik vind Koopmeiners ook meer een cm eigenlijk. Maar inderdaad, een controleur is misschien wel een beetje overbodig. Een cv en een rechtsachter eventueel.

18 december 2018 om 09:57

Ja, dat zegt iedereen dus altijd, maar ik vind Friday dus helemaal niet zo slecht als iedereen zegt. Natuurlijk, hij is niet van het gewenste niveau, maar dat is Johnsen al helemaal niet. Ik zie liever een iets meer beweeglijke spits zoals Friday, dan een ballenafwachter als Johnsen. Maar dat zal wel een kwestie van smaak zijn.

18 december 2018 om 10:10

@azrsenal:
Ga wat wedstrijden van vorig seizoen bij Sparta kijken. De wedstrijden die ik heb gezien (nacompetitie) was Friday slechtste speler op het hele veld.
Als je toch spitsen een kans wil geven totdat Boadu weer terug is, doe dan Druijf en Mihalik en zelfs Johnsen. Friday heeft meer dan genoeg kansen gehad en is gewoon echt veel te slecht voor het niveau van AZ.

18 december 2018 om 10:30

Bij Sparta was het inderdaad niet best, maar ik geloof wel in hem. Ik vind Johnsen gewoon ontzettend slecht.

18 december 2018 om 11:39

AZ, ik begrijp je wel. Als ik moest kiezen, zou het ook Friday zijn.

18 december 2018 om 12:29

Overigens ben ik wel benieuwd naar Mihalik. Ken de speler niet, maar schijnt toch een aardig talent te zijn.

Snap het beleid bij AZ niet , dan heb je met Koopmeiners de best passende middenvelder van heel Europa onder 21 jaar in je ploeg. En die laat je nu verpieteren op de positie van centrale verdediger, ten koste van een Maher met een 1 jaar contract.

18 december 2018 om 09:12

Til is eerder het probleem, is aanvoerder en schijnt transferwaarde te hebben. Laat Maher, midtsjo en koopmeiners het middenveld vormen en het gaat zeer waarschijnlijk vele malen attractiever worden. Til is de meest lompe nr 10 die geen steekpass of actie heeft, meer loop vermogen en duelleren, allicht boxtobox i.p.v. op 10

18 december 2018 om 09:44

Koopmeiners speelt daar omdat de andere verdedigers geblesseerd zijn of niet voldoen. Heeft niks met Maher te maken. Die profitieert van de afwezigheid van geschikte verdedigers.

18 december 2018 om 10:15

Precies wat Jan1980 ook zegt:
Til is de slechtste speler op het middenveld van AZ op dit moment, maar is het lievelingetje van Vd Brom. Til zou eigenlijk allang moeten banken en Maher op zijn positie van aanvallende middenvelder. Dan Midtsjo en Koopmeiners als verdedigende middenvelders.

Daarachter heb je dan nog Gudmundsson (aanvallende middenvelder), Til en Vejinovic (verdedigende middenvelder).

AZ speelde vorig seizoen prachtig voetbal omdat toen alles op zijn plaats viel, maar door het vasthouden aan zijn lievelingetjes (til en Hatzidiakos) ben ik wel blij dat Vd Brom volgend seizoen weg is. Hopelijk zet de nieuwe trainer dan de juiste spelers op de juiste plaats.

18 december 2018 om 12:31

Nou moet je ook eerlijk toegeven dat van den Brom ook niet heel veel keuzes heeft centraal achterin. Dan kom je al snel uit op Hatzidiakos helaas. Bergsma heeft ook nog niet het gewenste niveau, al zou hij misschien wat kansen mogen krijgen. Die aankoop Weigelt ken ik niet, maar vind het opvallend dat hij niet in beeld is. Zeker weer een miskoop..

18 december 2018 om 13:08

Ben benieuwd naar Bergsma, hem beoordelen puur of de KKD is deels terecht en deels scheef. In AZ1 heb je betere spelers om je heen en daar heeft Bergsma waarschijnlijk meer tijd om zijn kwaliteit te tonen i.p.v. in de verdrukking te spelen bij jong AZ en vaak de onderliggende partij te zijn

18 december 2018 om 15:08

Dat is zeker waar. Maar goed, spelers worden altijd beoordeeld op het niveau wat ze laten zien bij de clubs waar ze op dat moment spelen. En dat is op dit moment Jong AZ. Dat geldt natuurlijk voor alle spelers. Als ik het me herinner waren de vaste volgers van Jong Ajax ook zeker niet overtuigd van de kwaliteiten van Bergsma. En Jong Ajax werd kampioen vorig jaar.

Deze jongens moet gaan spelen waar hij het beste tot zijn recht komt

Hij is echt een 10 speler

Utrecht zo iets voor hem zijn onder advocaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren