Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Maarten Paes heeft droomtransfer naar de Verenigde Staten te pakken

Donderdag, 20 januari 2022 om 16:51Mart van Mourik • Laatste update: 16:55

Maarten Paes verruilt FC Utrecht voor het Amerikaanse FC Dallas. De sluitpost was bij FC Utrecht op een zijspoor beland en maakt nu op huurbasis de overstap naar de Verenigde Staten, waar hij in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar zal spelen. FC Dallas heeft in de huurovereenkomst met FC Utrecht een optie tot koop bedongen.

“Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen. Nadat deze maand de concurrentiestrijd om een plek onder de lat niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht. “Wij hebben begrip voor dat uitgangspunt en zijn met FC Dallas tot een oplossing gekomen die bij alle betrokken partijen tot tevredenheid stemt. We bedanken Maarten voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem succes toe in de Verenigde Staten.”

Na afloop van de eerste seizoenshelft heeft Paes van trainer René Hake te horen gekregen dat hij na de winterstop niet meer de eerste doelman bij Utrecht is. De oefenmeester heeft kenbaar gemaakt voorlopig voor de 21-jarige Fabian de Keijzer te kiezen onder de lat. Paes lijkt niets te zien in een rol als tweede keeper bij de Domstedelingen en zou hebben aangestuurd op een vertrek. Bij FC Dallas krijgt de sluitpost de kans zijn carrière een nieuw leven in te blazen.

Eerder deze transferperiode verkocht Utrecht al Adrián Dalmau aan Sparta Rotterdam en werd Nick Venema aan VVV-Venlo verhuurd. Daarnaast werd Benaissa Benamar gestald bij FC Volendam, dat de verdediger huurt. Mochten de Volendammer promotie afdwingen, dan wordt verhuurperiode automatisch omgezet in een definitieve transfer. Mogelijk wordt Paes dus spoedig aan die lijst toegevoegd, terwijl Utrecht van plan is om de aan MVV Maastricht verhuurde doelman Thijmen Nijhuis terug te halen.

In de zomer van 2018 maakte Paes de overstap van NEC Nijmegen naar Utrecht. In de Domstad begon hij bij Jong FC Utrecht, waarna hij vanaf het seizoen 2019/20 bij de eerste elftal werd gevoegd. Onder meer vanwege een hersenschudding kwam hij in het seizoen erna tot slechts acht officiële wedstrijden in de Eredivisie. In de huidige voetbaljaargang speelde Paes 17 Eredivisie-duels, waarin hij 5 keer de nul hield en 23 tegentreffers incasseerde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door fr_rulez)

Vond hem wel talent hebben altijd in de jeugd in het eerste heeft ook wel leuk gekeept soms.
Is net als drommel in het begin van zijn FCTwente tijd.
Ik zie echt wat in deze jongen hoopte dat hij een stap lager zou doen en meer laten zien.

In potentie een goede keeper, maar maakt nog veel fouten. Is echter nog jong, en kan nog veel verbeteren. Zie zeker nog wel toekomst in deze keeper.

Slechste keeper die ik in lange tijd in Utrecht heb gezien en dat zegt veel. Als je hier nog geld voor kan krijgen morgen nog weg doen. Al gaan ze die optie nooit lichten na zijn 20e blunder

14 januari 2022 om 07:06

Had hem pas na dit weekend weg gedaan, heeft toen in de Arena de dag van zijn leven gehad, zonder hem had Utrecht toen zeker verloren

20 januari 2022 om 17:07

Helemaal mee eens, vraag me af wat die scouts gezien hebben de afgelopen tijd wat wij niet hebben gezien. Idd de voetbalwereld zit vol mysteries….

Jammer dat hij sinds zijn blessures nooit zijn oude niveau weer heeft kunnen oppakken. Ik dacht een paar seizoenen geleden dat hij op termijn vast aanspraak zou maken op een plek in Oranje, maar helaas. Te wisselvallig. Verder echt een toffe gozer en ik hoop voor hem dat hij zijn vorm en niveau weer kan opkrikken in de VS

Kleine Paes droomde inderdaad al sinds hij in de jeugd bij NEC speelde van een transfer naar FC Dallas.

Pff. Dreams dó come true.

13 januari 2022 om 23:26

Als kleine jongen is het waarschijnlijk geen droomtransfer nee… maar als je uiteindelijk tot de realisatie komt dat je een middelmatige eredivisie keeper bent dan is dit zeker wel een droomtransfer. Smaken verschillen, maar goed betaald krijgen en een avontuur in Amerika mee maken is fantastisch. Dallas is niet de slechtste stad die je kan treffen, en sporters worden verafgood. Vaak de beste voorzieningen aanwezig en genoeg tijd om het land te zien.

13 januari 2022 om 23:30

Exact Lauwietje. Het is makkelijk om zo negatief te doen als Siempie. Maar wij zitten op internet de kletsen over voetbal en Paes gaat lekker keepen in de VS. Prachtig avontuur.

14 januari 2022 om 01:13

Dit is toch een prachtige transfer. The American Dream. Het lijkt mij enorm vet om vanuit de Eredivisie zo’n stap te maken. Maar zo denk ik erover. We moeten niet doen alsof Paes een transfer gaat verdienen naar de Premier League, La Liga, Serie A of de Bundesliga. Het is een talentvolle keeper, maar dat heeft hij niet in zijn mars.

14 januari 2022 om 11:49

Wat een ongelofelijk cynische nietszeggende opmerking zeg. Volgens mij weet je zelf ook wel dat 'droomtransfer' niet enkel slaat op de transfer waar je als klein kind van droomde.

Prachtige stap, van de bank in Utrecht naar de MLS. Lekker verdienen, mooi avontuur en hoewel Dallas niet zo aansprekend is, speel je je wellicht in de kijken bij clubs uit een mooier stukkie VS.

Missen we niks aan. De Keijzer is nu al beter.
Hoop echt nog op een snelle goede verdediger naast VD Hoorn.

13 januari 2022 om 23:18

Dan maar hopen op een snelle terugkeer van st jago die missen we echt, want dat was imo misschien wel de beste verdediger van utrecht

Droomtransfer!!? Dus Maarten Paes was al die jaren dat jongetje dat onder een FC Dallas-dekbed lag te dromen van een half jaar Arenas op huurbasis. Wat een flauwekul zeg. En onverwacht kun je dit ook niet noemen. Hake heeft hem tweede keeper gemaakt waarna Paes’ zaakwaarnemer gewoon aan het werk is gegaan. VZ ook met z’n sensatieheadlines…

13 januari 2022 om 23:31

Als kleine jongen had ik ook nooit van Man City gedroomd. Maar toen kocht een rijke sjeik die club. En een droom club kan ook ontstaan als je al volwassen bent. Avontuur in Amerika voor een lekker salaris. Klinkt zeker als een droom als je iemand bent die wat van de wereld wilt zien.

14 januari 2022 om 01:00

Ik droomde van Man C tot de.sjeik kwam, daarna was het geen club meer maar een speeltje. Keepen bij Dallas fantastisch avontuur natuurlijk, maar bij droomtransfer denk je natuurlijk niet aan Dallas dus weer een clickbait van VZ. Werkt averechts, ik click veel minder dan voordat de redacteuren een cursus clickbaig titels volgden.

20 januari 2022 om 18:48

Ik weet dat er nog een film was van man city van voor de overname, zo heb ik ook kiki musampa leren kennen.

14 januari 2022 om 10:16

Waarom nou zo negatief? Mag een volwassene niet meer dromen? Als het doorbreken bij Utrecht moeizamer gaat dan je het gehoopt, dan is een Amerikaans avontuur gewoon hartstikke mooi.

14 januari 2022 om 10:37

Tuurlijk en daar zit hem toch ook niet mijn klacht? Prachtig dat die jongen niet hoeft te banken bij FC Utrecht en tijdelijk een avontuur vindt waar hij kan keepen én als mens ook nog een mooie ervaring opdoet. Ik stoor me gewoon aan die sensatiekoppen van en op VZ. 'droomtransfer' en dan blijkt het om FC Dallas te gaan. Lees je 'miljoenendeal' en dan gaat hem om een luttele 2 miljoen. Het is gewoon minachting van je bezoekers om zo content te maken. Sowieso kun je vraagtekens zetten bij de nieuwsselectie. Als de kantinejuffrouw van Ajax haar neus snuit is dat al reden voor een bericht, terwijl er rondom Eredivisieclubs genoeg gebeurt wat het nieuws hier niet eens haalt. Vandaag nog 'dreigt' Ajax een talent te verliezen aan Dortmund; gewoon een jongen van O19 die uit zijn contract loopt. Waar hebben we het over?

20 januari 2022 om 18:27

Misschien is het zijn droom wel om in Amerika te voetballen en of daar te wonen? Dan is dit toch een droomtransfer?

Sinds ik de fc volg vanaf 1988 ofzo, eigenlijk maar 2 goede keepers gezien.
Wapenaar en vorm.

Mooie stijl en atletisch, weinig blunders en gewoon een rustige betrouwbare uitstraling.
Had veel verwacht van postma, maar die ging hyperventileren bij iedere terugspeelbal 😂

14 januari 2022 om 01:17

Jan willen van ede vergeten. Was echt een betrouwbare keeper die negens bang voor was. Vond hem beter dan wapenaar .

14 januari 2022 om 10:18

Ik vond die jonge gast, De Ridder geloof ik, een tijdje heel goed. Maar die is ook niet echt doorgebroken.

14 januari 2022 om 10:38

Dan vind ik dat je Jan Willem van Ede toch best tekort doet. Was een verdienstelijke keeper toch?

14 januari 2022 om 11:47

Oh dat vond ik niks, rare uitstraling, zo slungelig en onrustig.Maar keepers van zijn generatie, net als van breukelen hadden de pech dat ze in de transitie zaten van terugspeelballen in de handen mogen pakken naar moeten meevoetballen. Daar waren zij totaal niet mee opgeleid en daarom extreem onrustig bij de bal in hun voeten toen de nieuwe regel kwam.

14 januari 2022 om 12:59

Dat klopt inderdaad, dat leverde wat ongemakkelijke momenten op. Niettemin had ik wel het idee dat de gemiddelde keeper van toen niet veel verschilde van de keepers die nu voor de top in aanmerking komen. Met gasten als Patrick Lodewijks, Harald Wapenaar, Hans Vonk, Sander Boschker, Ruud Hesp, Sander Westerveld, Edwin Zoetebier en Raymond van der Gouw stonden er echt flinke kerels in de goal die ook op subtopniveau stabiele puntenpakkers waren. Vergeleken met die gasten vind ik jongens als pakweg Joel Drommel, Marco Bizot en Maarten Paes echt lulletjes Lampekatoen.

14 januari 2022 om 14:47

Dat waren idd keepers met uitstraling.
Maar op de manier hoe wij nu alles kunnen zien en analyseren, als je dat vroeger zou doen dan vonden we hen ook minder goed denk ik wel. Los van het feit dat ze er ook onzekerder door worden.

Ben zelf echt een liefhebber van de jaren 90, maar je hoort mensen vaak zeggen dat het niveau toen hoger was. Maar het niveau is nu wel echt veel hoger en vooral veel sneller dan toen. Kijk voor de gein maar eens een oude topwedstrijd terug.
De trainingsmethoden ed zijn ook gewoon veel beter geworden.

14 januari 2022 om 00:20

In een land waar je als sporter echt aanzien hebt.
Ik neem aan lekker verdient en dan die natuur en ongekende mogelijkheden.
Ik zou het wel weten als je te kort komt voor bv fcu en zo’n kans dient zich aan

14 januari 2022 om 01:03

Zou het als Eredivisie voetballer sowieso geen verkeerde stap vinden. Tenzij je natuurlijk in de top speelt.

Zie allerlei zure reacties over dekbedden en dergelijke.. Het kan toch een droom zijn om in de VS te wonen en te werken voor een goed salaris. Neem niet alles zo letterlijk. En niet iedereen droomt van spelen voor die zogenaamde topclubs in Europa. Zeker als je realistisch naar je eigen kwaliteiten kijkt. Treurig hoe hier standaard gereageerd wordt.

14 januari 2022 om 03:24

Speelde van Beveren 34 jaar terug niet voor dat Dallas? Hij woonde er ieg wel lang

14 januari 2022 om 06:11

Helemaal eens met je. Blij dat ik zelf niet zo pessimistisch in het leven sta denk ik dan altijd maar.

ach ja iedereen doet alsof het zo slecht is, maar als grootheden als Hiddink, Cruijff, van Veen, Suurbier, Rijsbergen, Neeskens, Advocaat, Rensebrink, Krol, Kraaij jr, van hanegem, schoenmaker, Lodeweges, Mansveld, Vermeer, Sikora, vd Bergh, Gorter, Waterreus, Koevermans en de Jong je al voorgingen, dan kun je hem toch geen ongelijk geven.

14 januari 2022 om 07:45

Als je die laatste 7 nou van je lijstje streept, oogt het wat indrukwekkender

14 januari 2022 om 08:10

wil jij een verliezend wk finalist en een keer 3e van de wereld niet zo wegzetten, de andere heb ik er bij gezet omdat het toch ook bekende namen zijn

14 januari 2022 om 10:20

Vooral Sikora is een pareltje in dit rijtje. Als die ergens gespeeld heeft, dan wil je daar natuurlijk ook naartoe.

Los van die spelers is dit gewoon een prachtig avontuur. Ik zou het direct doen.

Een keeper die meer punten kostte dan opbracht voor ons. Ben er niet rouwig om dat hij vertrekt, hoewel ik hem wel het beste wens in zijn carrière.

zullen niet veel mensen in Utrecht zijn die hier rouwig om zullen zijn
Paar aardige wedstrijden gekeept
Verder maar een matige keeper
gaat zich bij Dallas ook niet in de kijker spelen

Niet dat ik FC Utrecht op de voet volg, maar ik heb de indruk dat er daar een gigantische keeperscarrousel gaande is, al jaren. Eerst was Ruiter de onbetwiste eerste keeper, die raakte geblesseerd en toen kwam die Jensen erin en hoorde je nooit meer wat van Ruiter. Jensen deed het meer dan verdienstelijk, maar werd na een korte afwezigheid ook ineens ingeruild voor deze Paes, tussendoor was plotseling Tijmen Nijhuis even eerste keeper en die werd ook net zo snel als dat ie kwam afgevoerd om Paes terug te zetten en nu wordt Paes ineens weer ingeruild voor ene De Keijzer. Voor mijn gevoel allemaal op niets gebaseerd. Hoe lang mag die De Keijzer nou keepen? Maximaal een half jaar?

Wat een zure reacties zeg. Is toch in vele opzichten een droomtransfer? Wie zijn wij om voor anderen te bepalen wat een droomtransfer is?

Succes kerel, ik vind het iig wel een droomtransfer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NEC12-2
15.RKC Waalwijk12-11
16.FC Utrecht12-11
18.Vitesse8-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
V. BarkasKeeper120
C. BozdoğanMiddenvelder121
M. SeuntjensMiddenvelder121
O. FrauloMiddenvelder112
M. AzarkanAanvaller110
I. LidbergAanvaller111
J. ToornstraMiddenvelder101
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

1 fan
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren