Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luxeprobleem voor Ronald Koeman bij Oranje? ‘Deze jongen is zó veelzijdig’

Laatste update:

Jack van Gelder is onder de indruk van Teun Koopmeiners, die met Atalanta afgelopen woensdag de Europa League veroverde. De sportverslaggever prijst met name de veelzijdigheid van de middenvelder, al vraagt hij zich tegelijkertijd af of bondscoach Ronald Koeman een basisplaats in petto heeft voor Koopmeiners op het EK.

Van Gelder heeft de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen (3-0) niet gezien, maar er wel alles over gelezen in de kranten. "Ik heb met name gelezen hoe Koopmeiners zich manifesteert", zo klonk het donderdagavond in De Oranjezomer. "En om in de terminologie van Louis van Gaal te blijven.... Je speelt op zes, op acht of op tien. In de as van het veld, en dat kan hij allemaal."

"Dat kan een hele belangrijke steunpilaar worden voor het Nederlands elftal", schoof Van Gelder Koopmeiners naar voren als potentiële basisklant. "Ik heb geen idee hoe Koeman daar instaat, maar het is natuurlijk een geweldig succes voor die jongen. En ze zeggen dat hij voor meer dan vijftig miljoen euro naar een nog grotere club dan Atalanta gaat."

Presentatrice Hélène Hendriks wierp direct op dat Koopmeiners reeds is genoemd bij Juventus. "Ik denk dat deze jongen zó veelzijdig is, dat hij in iedere grote competitie kan spelen. Bij een Italiaanse topclub, maar ook in de Premier League. Of in Spanje. Als je een goede voetballer bent, kun je in die grote competities terecht", heeft Van Gelder vertrouwen in de voormalig AZ'er.

"Maar je moet goed binnenkomen", benadrukte Van Gelder. "En met deze cup (de Europa League, red.), en dit resultaat, en wellicht ook met een basisplaats of succes in het Nederlands elftal, dan heb je een aardig visitekaartje."

Oranje


Of Koopmeiners daadwerkelijk gaat starten op het EK, blijft dus de vraag. "Ik kan niet helemaal bepalen wat Koeman op het middenveld wil doen. Dat is de meest cruciale plek in je elftal. De balans op het middenveld bepaalt of je een goed elftal hebt. Je kan hele goede verdedigers en aanvallers hebben, maar daar ligt de crux. En ik heb geen idee welke keuzes Koeman gaat maken", aldus Van Gelder.

Koopmeiners (26) staat inmiddels op 21 interlands in het shirt van het Nederlands elftal. In de laatste interland van Oranje, de 2-1 nederlaag tegen Duitsland in een oefeninterland in maart, ontbrak de middenvelder van Atalanta vanwege een lichte blessure.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Verdient Teun Koopmeiners een basisplek in Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jack van Gelder, de tuinkabouter.

Teun Koopmeiners doet het inderdaad goed maar ik vind het altijd jammer dat ie het niet weet door te trekken naar het Nederlands Elftal, zoals zoveel spelers trouwens. Wel jammer want we hebben best een goede selectie in vergelijking met een 2017.

24 mei 2024 om 12:26

Probleem is Koeman en niet de spelers.

24 mei 2024 om 12:29

Koopmeiners verdient 100% een basis plek en anders heb je niet naar atalanta gekeken dit jaar. Koeman is gewoon het hele probleem. Spelers zoals malen, frimpong, xavi, koopmeiners, de ligt presteren niet in het NL elftal terwijl ze bij hun clubs allemaal grote spelers zijn. Laat koeman maar lekker een keer opzouten met ze blind en wijnaldrum. Zelfs een martin de roon is wekelijks echt top bij atalanta maar bij oranje is t helemaal niks. Laat maar een keer een frisse Trainer met lef komen die wel een winnend elftal durft op te stellen we hebben zo verschrikkelijk veel talent en goeie spelers maar het NL elftal is onder koeman werkelijk niet om aan te zien.

24 mei 2024 om 12:43

Koopmeiners vond ik kwa arbeid goed, maar zijn voetballende kwaliteiten vallen wel mee. Heeft een aantal enorme missers gemaakt in belangrijke wedstrijden voor Atalanta.

24 mei 2024 om 13:01

Ik heb Atalanta redelijk gevolgd het afgelopen jaar en koopmeiners is daar echt 1 van de belangrijkste spelers. Ik geef je gelijk dat hij soms grote kansen mist maar daarom is t ook een middenvelder. Frankie de Jong eigenlijk hetzelfde verhaal. Het zou leuk zijn als het NL elftal niet zo laf speelt maar gewoon achterhoede met frimpong vd Dijk Ake dumpfries. Reijnders de Jong koopmeiners malen depay gakpo. En depay gewoon in de spits en niet overal hangend en klotend op het middenveld.

24 mei 2024 om 13:27

@Inter waar zou jij hem neer zetten? Frenkie en Reijnders gaan sowieso spelen, zou je hem dan op 6 zetten wat niet echt zijn positie is? Daarnaast heeft hij nog geen fatsoenlijke wedstrijd in het NL team gespeeld dus op basis daarvan kan hij nooit basis staan.

24 mei 2024 om 13:43

Wat klets je nou? Koopmeiners is 1 van de steunpilaren van atalanta.
Met deze uitspraak laat je gelijk merken dat je atalanta totaal niet gevolgd heb.

24 mei 2024 om 14:05

Waarom verdient Koopmeiners een basisplek? Die gozer heeft nog geen enkele goede interland gespeeld. Sommigen doen net alsof je een goede clubspeler zo kan inpassen in Oranje, maar dat is gewoon niet zo. Kijk maar naar het verleden.

24 mei 2024 om 14:32

@intermilan70, maar behalve Xavi en Frimpong zijn al deze jongens al wat ouder. De Ligt en de Roon zitten er al 7/8 jaar bij. Koopmeiners zit er ook al wat jaar bij. Behalve de eerste 2 hebben ze allemaal al minimaal 3 bondscoaches gehad. Sommige inmiddels wel 5. Het is ook weer niet zo dat ze het eerder wel goed deden. Frimpong had er dan ook nog eens eerder zijn debuut kunnen maken, maar dat kreeg die niet

24 mei 2024 om 12:29

Pimpelman, dat ligt in mijn ogen dan ook voornamelijk aan de coach die de spelers niet goed gebruikt zoals ze bij hun club gewend zijn. Goed voorbeeld is daar Frimpong van, die mocht eindelijk meedoen maar speelt dan op een andere positie.

24 mei 2024 om 13:38

Sterker nog, NL heeft sinds jaren gewoon een goede selectie. Beste selectie sinds 2014. Echter ontbreekt het wel aan karakters, en vooral aan een scherpe trainer. Anders was NL echt een outsider geweest voor de titel (zoals van oudsher).

Het probleem met Koopmeiners in Oranje tot nu toe is voornamelijk handelingssnelheid. Hij heeft teveel tijd nodig en kiest daarom snel voor de bal terug of is dan onzuiver vooruit. Als 1 van de 2 controleurs is hij niet goed genoeg. Dan moet hij op 10 of als hangende rechtsbuiten wanneer ze 4-3-3 spelen. Als 10 prefereert Koeman andere spelers en 4-3-3 spelen ze niet altijd. Lastige situatie want laatst tegen Leverkusen was hij goed net als tegen Milan de laatste keer. In Oranje echter dramatisch en dat weegt want ook De Roon en Hateboer zijn slecht hier. Ligt het dan aan het systeem waarin ze zich zo lekker voelen bij Atalanta? Je moet overal kunnen handelen wil je een topper worden

24 mei 2024 om 14:29

Heel misschien moeten we eens stoppen met al die controleurs en daar eens goede voetballers neerzetten waar een tegenstander achteraan moet lopen? Koopmeiners is daar bijzonder geschikt voor. Frenkie kan dan als Libero vanuit verdediging het middenveld in dribbelen en het spel dicteren. Het middenveld kun je complimenteren met Veerman en Simons. Staan die ook in hun kracht.

Keeper; De Ligt, Van Dijk, Aké; De Jong Koopmeiners, Veerman, Simons; Gakpo, Depay, Malen.

Kun je wel eens een tegendoelpunt krijgen maar de kans is veel groter dat je er zelf meer maakt! Je krijgt leuke wedstrijden en meer mensen vinden het NL elftal ineens weer een stuk leuker.

Ik snap niet hoe je zoiets kunt zeggen als je zijn interlands hebt gezien. Koopmeiners is niet net als Simons pas net 21 jaar. Koopmeiners is "al" 26 jaar. Overigens heeft hij in z'n huidige rol bij Atalanta nog niet gespeeld in Oranje, maar het is in Oranje tot nog toe wel heel erg slecht. Misschien toch een mentaal dingetje, want voetballen kan hij wel. Een steunpilaar voor Oranje zie ik hem echter niet worden. Dan had hij er op z'n minst al gestaan. Ik ken in ieder geval geen spelers voorbij de 26 jaar die na zo'n 20 hopeloze interlands ineens belangrijk gaan worden voor de nationale ploeg.

koopmeijners speelt bij atalanta goed, en is daar belangrijk. Bij oranje komt hij in een andere rol, als dienende speler, wat hij bij atalanta minder/niet is. Hij wordt soms weggezet als soort controleur of ballenafpakker, wat hij niet is.
dit komt mede doordat atalanta heel anders speetl dan een koeman wil spelen, alhoewel ik me soms wel afvraag wat koeman precies wil.. hij zet de poppetjes op de plek neer, maar vaak lijkt het erop dat ze vervolgens mogen bepalen wat er moet gebeuren. Is ook lastig als bondscoach lijkt me, aangezien je zo'n groep niet vaak of lang bij je hebt.

Waar koopmeijners het best tot zijn recht komt in oranje? ik denk als aanvallende middenvelder.
eigenlijk is het probleem dat frenkie altijd moet spelen, daardoor kan je eigenlijk niet met veerman spelen. Terwijl die juist super in vorm is. Ik denk dat koeman dan ook gaat kiezen voor reijnders of koopmeijners en dan een schouten of de roon (wanneer fit) naast frenkie de jong.

24 mei 2024 om 12:42

Oreely, daarom dat je als bondscoach niet een systeem moet hanteren waar vervolgens de spelers zich aan aan moeten passen. Je kijkt wat voor materiaal je hebt en bouwt daar je tactiek/systeem omheen niet andersom. Frimpong nog een ander voorbeeld, goede speler veel rendement bij zijn club en wordt totaal anders gebruikt bij Oranje.

24 mei 2024 om 13:17

Ik ben zelf ook wel erg benieuwd naar een middenveld met Frenkie (op 6) en daar net voor Reijnders en Koopmeiners. Veel loopvermogen, diepgang, vrij dynamisch. Een echte 10 hebben we ook niet, omdat Koeman Xavi niet als 10 lijkt te zien.

24 mei 2024 om 13:25

Frenkie kan niet verdedigen. Dat is na 5 jaar Barcelona inmiddels wel ruim duidelijk. Ik ken ook geen nummer 6 in de wereld wiens sterkste punt zijn rush naar voren is. Als je die rush namelijk inzet vanuit de 6 positie en je verliest de bal is er namelijk een enorm gapend gat waar je zo doorheen kan lopen naar de defensie.
Nee, Frenkie heeft iemand nodig die zijn zwakke punten kan verbloemen. Iemand die defensief gaten dicht loopt en die Frenkie de vrijheid geeft om zijn dribbels in te zetten.

Dat middenveld van jou zou ik prima vinden in de kwalificatie, maar niet op een eindtoernooi. Althans, als je doel is om zo ver mogelijk te komen moet je niet Frenkie op 6 zetten. Dat kan tegen Polen, tegen Oostenrijk wordt het al tricky en tegen Frankrijk is het zelfmoord. In knockout rondes zou ik juist gaan voor een team dat heel erg lastig te bespelen is, niet voor een team dat leuk kan voetballen. Je kan prima proberen mee te voetballen met een Spanje, Engeland, Frankrijk, Portugal etc, maar je gaat er gewoon af dan. Enige manier om dan door te gaan is op het dichthouden en met individuele flitsen proberen de wedstrijd te beslissen. Ik vind de gedachte dat Antoine Griezmann in de rug van Frenkie speelt nogal eng. Balverlies zou dan direct zelfmoord zijn want Frenkie heeft niet de defensieve discipline om de hele wedstrijd op Griezmann te letten.

Hangt toch volledig af van het systeem wat Koeman wil gaan spelen? Als hij opteert voor een 3-4-2-1 of een 3-5-2 moet je Koopmeiners zeker opstellen als aanvallende middenvelder. Of achter de spitsen, of samen met een andere aanvallende middenvelder achter de spits.
In een 4-3-3 is eigenlijk alleen plek voor hem als hangende rechtsbuiten, zoals een Valverde vorig jaar bij Real Madrid speelde en hij inzakt naar het middenveld, zodat de back er overheen kan knallen (dumfries / Frimpong). Met drie middenvelders denk ik dat er andere spelers beter zijn op de betreffende posities

24 mei 2024 om 13:40

Nederland moet gewoon 4-3-3 spelen of 4-2-3-1. Met 3-4-2-1 en dan een van de posities achter de spits is echt weer een andere rol dan een klassieke 10. En als koeman met 2 spitsen zou spelen zou me dat ook echt verbazen, want je hebt best armoede op de centrale positie. Op de flanken daarentegen heb je gakpo, malen, xavi,

Maar koopmeinders op als hangende rechtsbuiten? Dat lijkt me toch niet mag ik hopen. Als je een stabiel middenveld maakt met frenkie, reinders en koopmeinders. gewoon 4-3-3. ake op de linksback, van dijk en de ligt, dumfries (verdediging kan ook een andere naam zijn). wil je het middenveld meer sober invullen dan zet je schouten daar neer. wil je forceren zet je veerman erin.

24 mei 2024 om 15:56

Waarom zo krampachtig vasthouden aan een 4-3-3 (punt naar voren of naar achter daargelaten), als je er niet echt het materiaal voor hebt. Buitenspelers die Nederland heeft zijn eigenlijk halve spitsen. Malen, Gakpo, Xavi Simons en Bergwijn, waarvan de laatste waarschijnlijk niet eens mee gaat. Dus waarom zou je dan met 3 aanvallers gaan spelen? Je hebt het materiaal er niet voor, dus ga gewoon iets van 3-4-2-1 of een 3-5-2 of een 3-4-1-2 spelen, want veel spelers benut je dan in hun kracht of spelen (of hebben zo gespeeld) bij hun club.
We hebben misschien wel 7+ goede centrale verdedigers, die allemaal in de basis zouden kunnen staan. Diverse een goede indribbel hebben en je Frenkie de Jong in kan laten zakken in situaties om de bal op te eisen, zoals hij bij Ajax heeft gespeeld samen met de Ligt. Je hebt met Maatsen, Dumfries en Frimpong spelers die een hele flank kunnen pakken als het team daar op ingesteld is en je benut ze aanvallend perfect. Op middenveld kan je ook nog perfect rouleren tussen spelers (eventueel afhankelijk van tegenstander) als er diverse kwaliteiten gevraagd worden. Aanvallend geeft je dan spelers als Gakpo, Malen, Simons, Koopmeiners, Depay etc. een vrije rol om ook de zijkanten op te zoeken en de combinatie met de backs aan te gaan. Een Frimpong kan ook nog achter de spitsen spelen zoals hij ook wel eens doet bij Leverkussen. Koopmeiners kan/doet dat ook achter Scamacca. Een Reijnders wil je ook verder naar voren zien spelen en met zijn loopvermogen kan hij dan ook nog verdedigend zijn steentje bijdragen. Een gravenberch zou je zelfs nog links kunnen gebruiken met drie centrale verdedigers.

Kijk maar naar wedstrijden van Real van vorig jaar terug van Valverde, in z'n rol zie ik Koopmeiners zeker op rechtsbuiten passen. Wie ga je anders rechtsbuiten zetten in een 4-3-3? Frimpong? Malen? Maar het is maar een voorbeeld en is afhankelijk van de medespelers en het systeem.

Ik wordt eerder bang van jouw middenveld met frenkie, reijnders en koopmeiners. Dat wordt compleet overlopen. Je hebt geen echte 6 en speelt met twee aan rechterzijde/rechtshalf spelende gasten (over algemeen).

26 mei 2024 om 12:31

Krampachtig vasthouden? Je verdediging is de sterkste linie, waarom zou je die dan willen versterken? Dan kan je toch beter je middenveld of voorhoede verzwaren. En die wingbacks zijn leuk als je dat systeem er bij een team echt goed in zit, dat is bij het nederlands elftal totaal niet het geval.

En als je over frimpong begint dat die achter de spitsen kan, dan houdt ik echt mijn hart vast. De beste opties voor de rechtsback zijn geertruida en dumfries, daarnaast kan frimpong alleen op de wingback.

Linksback in 4-3-3 met ake ben je gewoon solide en dumfries op rechts diepgang, of inverted back met geertruida.

Valverde vergelijken met koopmeinders, haha vreemder wordt het niet. En Het middenveld wat ik als optie hanteer is omdat het spelers zijn die comfortabel aan de bal zijn, afstanden kunnen overbruggen en tactisch sterk zijn.

En je hebt het over veel spelers die dan in hun kracht kunnen spelen. Terwijl juist bij 4-3-3 veel meer spelers in hun comfort komen, en zeker in de verdediging, daarnaast ook frenkie, veerman, schouten, reinders, gravenberch op het middenveld die 4-3-3 spelen.

Daarnaast heb je het over hoe ajax speelde, die speelden ook met 2 centrale. Als je er 3 op zou stellen zou die rol van frenkie al wegvallen op die manier.

Gravenberch links kunnen gebruiken met 3 centrale verdedigers? Waarom zoveel spelers uit hun kunde halen? Zoveel losse eindjes waar je mee komt. Waarom zou koeman dat uberhaupt doen?

Teun stel ik als eerste op. Die zit in een goede flow. Heeft een finale verloren, en daarna (daarom, denk ik) een finale gewonnen. Er zijn er meer die er lekker inzitten, maar Koopmeiners toch wel het lekkerst van allemaal. Eigenlijk moet je kijken naar het vertrouwen en ritme waarin spelers zitten, en veel minder naar reeds opgebouwde status. Ik hoop natuurlijk dat een Memphis en Frenkie ineens weer gaan vlammen, maar ik denk dat het realistischer is dat ze allebei met poep in de benen gaan spelen. Op een eindtoernooi moet iedereen messcherp zijn.

24 mei 2024 om 13:11

Ben ik grotendeels met je eens. Het is onwijs belangrijk hoe je het huidige seizoen doorlopen hebt, zowel mentaal als fysiek, echter zie je ook vaak dat spelers juist een rukseizoen hebben gehad en dan bevrijd zijn in de nationale ploeg en zich daar willen bewijzen.

Onder aan de streep denk ik dat je moet kijken naar de samenstelling van de spelers en daar je tactiek en opstelling op aanpassen. De laatste oefenwedstrijden en weken voor een eindtoernooi is het kijken naar hoe de spelers uit een seizoen komen, hoe spelen ze bij hun club (hopelijk geanalyseerd vooraf de laatste voorbereiding), wie klinkt / matcht met wie. Van daar uit dan als een echte people manager de koppies de juiste richting op krijgen en een echt Samen gevoel creeren.

Je ziet zo vaak dat de absolute topselecties het moeilijk hebben omdat er te veel goede spelers zijn om het zo maar te zeggen en dat ploegen die echt als team opereren (denk aan een Marokko de afgelopen ±2jaar. Geen absolute topspelers, maar als team stonden ze er. Of een Argentinië dat als team in dienst van Messi speelde en de rest alle vuile meters maakte.

24 mei 2024 om 14:52

We hebben best veel kampioenen in de selectie, nog wat bekerwinnaars, en jongens die met hun club een bovengemiddeld goed seizoen hebben gedraaid. Ik geloof dat er best muziek in kan zitten.

Gelukkig hebben we wat meer tijd dan voor het WK . Dan kunnen we nog zien hoe de vlag erbij hangt bij Memphis en Frenkie. Normaal stel je hen als eerste op, maar we moeten niet dezelfde fout maken als afgelopen WK . Als het allemaal wat tegenvalt hebben we twee oefenwedstrijden om de puzzel in elkaar te laten vallen.

Over dat people manager zijn, het valt me op dat we de sfeer van Koemans eerste periode nog niet echt te pakken hebben. Ik hoop op wat meer vrolijkheid en lachende gezichten. In 2010 zag je dat ook en waren al die jongens heel fris in het koppie. Van Marwijk managede dat perfect.

De geschiedenis heeft toch geleerd dat teams die iets winnen in de zomer vaak een kern hebben van spelers met een goed seizoen en evt prijzen. Altijd zo geweest. was ook de fout van van gaal onder andere zich te veel te focussen op Ajacieden met een drama jaar in 2022 2023. Reijnders Koopmeiners Frimpong De Ligt V Dijk Simons van de Ven Maatsen etc allemaal goed seizoen. Blind ook , maar anderen zijn gewoon beter dan hij . Wijnaldum Depay Weghorst allemaal drama. Weghorst valt in de 95ste minuut in bij Hoffenheim man man man. eigenlijk Frenkie ook, geen goed seizoen, negatief sentiment rondom zijn club ook. Die jongens gaan het niet voor je doen na zon jaar, geef mij maar Reijnders Koopmeiners Schouten

Ik zie wel een middenveld met mogelijkheden. Gravenberch, Frenkie, Reinders, Xavi, Koopmeiners. Die laten rouleren steeds zou echt voor verademing zorgen. Frenkie soms op de bank laten beginnen en dan met een Reinders en Koopmeiners met Gravenberch op 10. Koopmeiners zie ik echt als een kuitenbijter die druk zet naar voren. Reinders is meer de spelverdeler. Gravenberch is spelmaker. samen met Xavi. Allemaal zijn het lopers met 3 longen, dus dat belooft wat goeds.

Dat wordt gewoon bank. Koeman zijn lievelingen moeten spelen: Blind, Wijnaldum en Depay.
Dan heb je Van Dijk, Dumfries en Ake die sowieso een basisplaats hebben.
Blijven er nog 5 over, waarvan eigenlijk de keeper Verbruggen en ik ga er van uit ook Gakpo en Reijnders verzekerd zijn van een basisplaats.
Blijven er nog twee over waarvan één verdediger, daar heeft De Ligt de meeste kans schat ik en dan zal er nog ergens een aanvaller opgesteld moeten worden. Dat zal dan tussen Bergwijn, Malen of Weghorst worden.

Tuurlijk zegt Jack vGelder dit over een oud AFC’er, zullen de kas wel kunnen bijspekken bij een transfer van Koopmeiners om vervolgens weer wat profs over te halen om bij hen te komen ballen!
OT: Koopmeiners heeft mij zeer verrast. Nooit gedacht dat de “sloom” ogende Koopmeiners op dit niveau op 10 zo een seizoen zou draaien in Italië. Als controleur vond ik hem bij AZ en begin Atalanta al goed, maar denk dat niemand dit had verwaxht

24 mei 2024 om 13:33

Wat heeft AFC met Koopmeiners te maken dan?

24 mei 2024 om 14:39

Koopmeiners heeft nooit bij AFC gezet. Blind, Brobbey wel. Net als Kluivert

Koopmeiners heeft laten zien wel een kans te verdienen in de basis op 10, Simons zal daar sowieso niet spelen want dat durft Koeman niet. Alleen Wijnaldum blijft dan over en die heeft 3 strepen voor onder Koeman, die gaat gewoon starten.

Maakt niks uit, Wijnaldum, of Gini zoals Koeman z’n vriend mag noemen, speelt toch wel.

Hij is een type Donny van de Beek. Bij de juiste club pakt hij lekker veel goals mee en lijkt hij enorm belangrijk. Maar je hebt liever andere spelers op die positie. Je hebt Reijnders, Frenkie en Simons die eigenlijk altijd moeten spelen

Hij heeft net als vele last van oranje vrees. Dat is natuurlijk echt zonde, want je ziet bij Atalanta wel dat hij het niveau aan kan. Alles simpel afschuiven op Koeman slaat ook nergens op. Je hebt gewoon weinig tijd om echte vastigheden erin te krijgen. Je zag dat van Gaal daar ook gewoon moeite mee had. Wat je wel Koeman kan aanrekenen is dat hij geen keuze maakt in welk systeem hij wil spelen, je kiest er één en zet daar alles op. Je ziet gewoon dat spelers het ook niet meer weten, en overal en nergens staan.

Teun heeft nooit de erkenning gekregen wat mij betreft. Daarnaast gebruikt men hem ook nooit in het systeem met 5 verdedigers of wingbacks....

Ik zou Teun wel eens op de 10 willen zien met Reijnders en Frenkie achter hem en ervoor een Depay en Malen bijvoorbeeld. Of Depay met Simons, al mis je daar wel wat diepgang wat mij betreft.

En in de EL finale zag je dat hij ook gewoon fijn naast een Frenkie zou kunnen spelen. Had alles met Ederson samen!

Koeman moet lastige keuzes maken. Je ontkomt er bijna niet aan om met 5 achterin te beginnen met de hoeveelheid kwaliteit die we verdedigend hebben. Op het middenveld zal is de keus wat makkelijker, waarbij Frenkie en Reijnders zeker zijn van een plek lijkt me. Koopmeiners kan je er voor zetten op 10.
Voorin hebben we het dan eigenlijk ook niet slecht waarbij Memphis, Malen, Gakpo en Simons moeten strijden voor een basisplek. Brobbey zie ik niet in de basis. Nog niet.

Verbruggen
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
De Jong
Reijnders
Koopmeiners
Simons
Malen
Memphis

Volgens mij is het niet zo moeilijk. De Jong als controleur met daarvoor Koopmeiners en Reijnders. Wijnaldum en de Roon kun je dan een keer ergens in de 2e helft inzetten mocht de situatie daar om vragen.

Koopmeiners heeft misschien niet of nauwelijks iets laten zien in Oranje, op die bizarre steekpass op Til na tegen Turkije, maar het is toch echt wel een betere keus op 10 dan Simons en Wijnaldum op dit moment. Verdediging zit wel goed, ook als Ake definitief niet mee gaat, en middenveld ook. Aanvallend is wel echt onze zwakste linie.

Verbruggen
de Ligt
van Dijk
Ake / vd Ven
Frimpong
Reijnders
F. de Jong
Maatsen
Koopmeiners
Malen
Gakpo
24 mei 2024 om 23:21

Simons moet je op links zetten. Koopmeiners op 10. Dan kan je eventueel ‘sterker’ wissel als een van de twee niet in de wedstrijd zit. Met bv wijnaldum of simons op 10. En Gakpo op links als reserve. Ja ik zet Gakpo op de bank.

Een luxeprobleem bestaat niet voor een mens als Koeman, die zou nog de Wijnaldums oproepen en met een waardeloos verdedigende opstelling starten als hij kon beschikken over de Franse selectie.

Er is geen luxeprobleem, er is gewoon een probleem en die heet Koeman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren