Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong lijkt krediet bij Cádiz al vóór eventuele overstap te verspelen

Laatste update:

Álvaro Cervera heeft zondag gereageerd op de geruchten rondom Luuk de Jong. De trainer van Cádiz laat op de persconferentie in aanloop naar het LaLiga-duel met Sevilla doorschemeren dat hij niet meer zo enthousiast is over de spits. De Jong wordt al enige tijd in verband gebracht met Cádiz, maar de Nederlander wil naar verluidt eerst andere aanbiedingen afwachten voordat hij een besluit neemt. Cervera is van mening dat het weinig zin heeft om met spelers in zee te gaan die niet staan te springen om voor de club uit te komen.

De Jong, die door Ronald Koeman naar het Camp Nou is gehaald, komt weinig voor in de plannen van Xavi en mag uitzien naar een nieuwe werkgever. Op 24 december onthulden diverse Spaanse media al dat Barcelona, Sevilla en Cádiz een akkoord hadden bereikt over een nieuwe huurtransfer van de 31-jarige centrumspits. De Jong hoeft alleen zelf nog instemmen voor een tijdelijke overgang naar de huidige nummer negentien van LaLiga een feit is. Het Eindhovens Dagblad meldde vervolgens dat De Jong 'niet per se zit te wachten' op een overstap naar Cádiz, omdat hij de ambitie heeft om op topniveau te blijven voetballen. Cervera lijkt niet gecharmeerd van het gebrek aan enthousiasme bij de voormalig PSV’er.

“Dit jaar is het voor ons moeilijk om in actie te komen op de transfermarkt, omdat we zeer laag op de ranglijst staan en spelers niet graag naar zulke teams gaan”, zegt Cervera. “Als we een speler vragen om hierheen te komen maar hij wil liever niet door onze plek op de ranglijst, dan zou ik het hoofdstuk sluiten.” Cádiz zou naast De Jong ook interesse in Paco Alcácer en Abel Ruiz kenbaar hebben gemaakt, maar laatstgenoemd duo is niet enthousiast over een overstap naar de Andalusische formatie.

Tegelijkertijd meldt Mundo Deportivo dat Luuk de Jong eerst alle aanbiedingen naast elkaar wil leggen alvorens hij een beslissing neemt. De Catalaanse sportkrant schrijft dat de voorkeur van de spits uitgaat naar een vertrek richting Italië of Turkije. In laatstgenoemd land zouden Besiktas en Fenerbahçe nadenken over het aantrekken van De Jong. Wat de opties in Italië zouden zijn voor de aanvaller, is niet bekend.

Xavi ging zaterdag tijdens de afsluitende persconferentie in op de situatie rond Luuk de Jong en Yusuf Demir. Barcelona wil ook de huurovereenkomst met Rapid Wien over Demir naar verluidt voortijdig beëindigen. “Ze maken deel uit van het team en hebben nog een contract. Voorlopig hebben ze nog een contract”, zei Xavi over De Jong en Demir. Tegelijkertijd gaf de trainer van Barcelona toe dat men bezig is met uitgaande transfers, waarmee financiële ruimte moet worden gemaakt voor nieuwe aanwinsten. "Het is duidelijk dat er eerst spelers moeten vertrekken voor we aankopen kunnen doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

"omdat hij de ambitie heeft om op topniveau te blijven voetballen."

Dan heb je toch wel een hele, hele grote dikke plaat voor je kop... Je voetbalt niet op topniveau en mag blij zijn als er nog een ploeg interesse heeft. Er gaat echt geen club komen die je voor de basis haalt, die in het linkerrijtje van een topcompetitie speelt.

2 januari 2022 om 18:52

Natuurlijk komt Luuk de Jong te kort voor de topploegen, maar jij denkt dat hij niet goed genoeg is voor de nummer 10 in Frankrijk of Italië?

2 januari 2022 om 18:56

Ja dat denk ik. Met alle respect maar vaak spelen bij de nummers 10 van Frankrijk, Italië. Spelers uit het eigen land die er op los scoren. Zo speelt bij een Celta een Aspas of Espanyol een de Tomas, bij Granada Molina allemaal stuk voor stuk betere spitsen dan Luuk de Jong.

2 januari 2022 om 20:35

Nou, om heel eerlijk te zijn, denk ik inderdaad dat hij niet goed genoeg is voor een basisplaats bij de nummer 10 in Frankrijk of Italië, op dit moment. Als pinchhitter misschien wel, maar als hij nog enige illusie heeft om naar een WK te kunnen, zal hij toch echt ergens een basisplaats moeten zien te vinden.

Ik snap overigens best dat hij wil wachten of er meer opties komen, maar de opmerking dat hij op "topniveau" wil blijven voetballen vind ik een beetje gek. Hij speelt nu namelijk niet, dus op geen enkel niveau, hoezo wil hij dan op topniveau _blijven_ voetballen?

2 januari 2022 om 18:52

Als je het bij psv en sevilla aardig doet ga je natuurlijk geen degradatievoetbal spelen bij cadiz. Dan blijft je nog liever bij barca op de bank zitten. Gewoon logisch dat hij betere opties afwacht. Voor jouw az zou hij een topspeler zijn...

2 januari 2022 om 20:37

Dat hij wil wachten, geen enkel probleem, dat is zijn goed recht, maar hij zegt dat hij op topniveau wil blijven voetballen, en daar heb ik dus twee opmerkingen over. Ten eerste _blijven_ voetballen? Hij voetbalt op dit moment helemaal niet en ten tweede "topniveau", daarvoor komt hij gewoon te kort. Dus als hij wil wachten tot er een topclub komt, dan kan hij inderdaad zich gaan voorbereiden op de bank (of tribune) bij Barca.

En dan is het WK wel heel erg onwaarschijnlijk voor hem en ik kan me niet voorstellen dat dat niet zijn achterhoofd een beetje meespeelt.

2 januari 2022 om 20:38

En AZ speelt niet op topniveau. Dus daar zal hij al helemaal geen interesse in hebben, lijkt me dan ook niet zo'n hele relevante opmerking.

2 januari 2022 om 20:48

Bij Sevilla aardig doet? Sorry maar de laatste twee seizoenen zat hij de bank te verwarmen daar en werd hij overgeslagen door voor de tweede en zelfs soms 3rde spits.

2 januari 2022 om 21:37

Zn eerste jaar veel gespeeld en belangrijk in de Europa league winst, dat vind ik aardig. En topniveau is subjectief. Top van Nederland, Europa, Spanje? Niemand weet wat hij bedoelt maar dat je geen zin hebt in degradatievoetbal snap ik best.

2 januari 2022 om 21:13

Wat is er mis met ambitie? Had iedereen maar een ambitie waar je u tegen zegt.

Luuk de Jong moet god op zijn blote knieën danken dat hij überhaupt nog een aanbieding heeft gekregen.

2 januari 2022 om 18:42

Overdrijven is ook een vak hoor. Hij komt enorm tekort voor de grote competities maar voor alle competities daar buiten kan hij voor elke club van waarde zijn bijna. In de Eredivisie bij een AZ, bij een club als Besiktas of een Belgische club. Hij heeft bewezen op dat niveau top te zijn maar inderdaad ook laten zien bij Newcastle, Sevilla , Barcelona en in Duitsland daar tekort te komen.

Maar laten we nu niet doen of de Jong er niets van kan. Alles in het juiste perspectief.

2 januari 2022 om 19:46

Ik denk dat als AZ zich voor hem meld dat hij dan alsnog blij mag zijn!

3 januari 2022 om 06:42

Dan mag AZ blij zijn ja. Gisteren ook weer gezien dat de Jong echt wel wat kan. Niet het niveau Barca maar prima voor AZ, Besiktas of een Anderlecht ofzo

Lijkt me een terechte opmerking van die trainer. Ik vraag me ook af wat de Jong nou van zichzelf vindt. Denkt hij echt dat er veel clubs van een aardig niveau nog op hem te wachten zitten?

2 januari 2022 om 18:39

Wat moet de jong bij een degradatieteam die op de counter speelt, dat past toch niet bij zijn kwaliteiten die in de 16 liggen? Gewoon logisch dat hij hier twijfels bij heeft

2 januari 2022 om 18:48

Maar in Spanje heb je niet echt klassieke degradatiekandidaten qua spel. Misschien dat ze eens tegen de top verdedigen en counteren, maar ook Cadiz wil wel combineren en in bepaalde fases op de helft van de tegenstander spelen. Ze hebben daar nu ook Negredo als spits (oud international van Spanje), die rendeert ook best aardig daar, terwijl dat ook een echte spits voor in de 16 is.

2 januari 2022 om 18:49

Wat moet een beter team met een speler als de Jong? Hij is niet goed genoeg voor clubs uit het linkerrijtje.

2 januari 2022 om 20:04

Negredo een echte spits voor in de 16? Helaas niks van gezien in zijn Besiktas tijd...

2 januari 2022 om 21:39

Hij kan dan beter in een mindere competitie bij betere teams gaan spelen a la dost bijvoorbeeld in nl belgie portugal

Vind Siem sowieso altijd veel leuker overkomen. En nooit hoog van de toren geblazen. Eng mannetje die Luuk. Zal nooit vergeten hoe hij stond te huilen voor fox sport camera: scheidsrechters moeten de spitsen meer beschermen. Man springt standaard met elleboog.

Redelijk logisch dat hij eerst de aanbiedingen met elkaar wil vergelijken. Zouden wij ook allemaal doen als wij in onze maatschappelijke carrière door verschillende bedrijven gewild zijn als medewerker.

Die man geeft aan dat als iemand niet staat de springen om voor Cadiz te spelen dat het boek dan sluit. Sluit het boek en sla deze transferperiode over.

Niemand staat te springen om voor Cadiz te voetballen.

Luuk de jong is een prima spits voor de clubs die hem zullen gebruiken in zijn kracht.

2 januari 2022 om 18:36

Helemaal mee eens, is natuurlijk ook de normaalste zaak van de wereld om even af te wachten wat je opties zijn. Zijn spel past ook totaal niet bij degradatievoetbal dus volkomen logisch dat hij wacht op een betere optie. En als die niet komt, blijf nog een half jaar trainen op topniveau en af en toe wat minuten maken bij Barca. Dat kan niemand hem mee afpakken, en die kans zal hij daarna ook niet meer krijgen.

Zolang luuk weg is bij ons vind ik het prima

2 januari 2022 om 19:27

@messi_123 blijkbaar hebben wij een verschillend beeld bij Luuk. ik wil hem juist graag terug bij PSV hebben. daar is hij wel vanwaarde geweest.

2 januari 2022 om 19:51

Als ik laporta was mocht je hem gratis hebben, luuk is niks voor de absolute top bro.

2 januari 2022 om 22:54

@messi_123 lekkere Goal van Luuk he

Als er geen andere opties komen zou ik deze kans juist wel aangrijpen. Cadiz staat er niet kansloos voor en Luuk kan daar van enorme waarde zijn door ze er in te houden. Zoiets is altijd goed voor je status en zeker voor na je carrière als je eventueel het trainerschap ambieert. Sowieso wel weer een leuke uitdaging op een hele andere manier, kan interessant zijn voor hem

Luuk kom gewoon terug naar PSV Aub. wij kunnen de tweede helft van het seizoen wel zo een spits gebruiken. Luuk is toch wel een paar klasses beter dan Vini. ik snap ook heel goed dat Luuk niet op Cadiz zit te wachten. wat kan hij daar nou winnen?.

2 januari 2022 om 20:50

Met Luuk gaan jullie ook geen prijzen winnen.

2 januari 2022 om 22:00

Sterker nog, die hebben we al met hem gewonnen en Luuk schiet/kopt er in de eredivisie zeker 20 in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren