Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique haalt uit: 'Maar op dat op gebied strijd je tegen Mr. Business'

Laatste update:

Barcelona strijdt de komende dagen om de eerste prijs van het nieuwe seizoen. De ploeg van Luis Enrique speelt zondag en dinsdag tegen Sevilla, in het kader van de Spaanse Super Cup. Vorig jaar ging het helemaal mis voor de landskampioen van Spanje: in Bilbao ging men met 4-0 onderuit en thuis bleef het 1-1 tegen Athletic Club.

/

Luis Enrique ziet graag dat de zomerse schema's van de clubs er anders uit komen te zien. Real Madrid en Sevilla stonden afgelopen dinsdag al tegenover elkaar in het kader van de Europese Super Cup en de Andalusiërs moeten nu opnieuw in actie komen. "Het samenbundelen van de voetbalkalender is cruciaal", zo verzekerde de oefenmeester van Barcelona zaterdag tijdens een persconferentie. "Maar op dat gebied strijd je tegen Mr. Business. Er staat veel geld op het spel."

"Tijdens een trainingskamp in het buitenland mis je vier à vijf belangrijke spelers omdat ze nog aan het uitrusten zijn van een toernooi", verzuchtte Luis Enrique. "Kortere vakanties zorgen ervoor dat spelers sneller geblesseerd raken. Als de voetbalkalender beter ingedeeld zou worden, zouden de spelers langer blessurevrij kunnen blijven, meer kunnen uitrusten en zou er bovendien veel meer spektakel zijn."

Barcelona speelde op 11 augustus 2015 in Oekraïne tegen Sevilla om de Europese Super Cup. Drie dagen later moesten de Catalanen in Bilbao spelen. "De voorbereiding van dit jaar lijkt totaal niet op die van vorig jaar. We zaten zes uur in het vliegtuig om thuis te komen en hadden minder dan 48 uur voor het duel in Bilbao. De omstandigheden zijn nu vele malen beter. Dat wil niet zeggen dat het resultaat per se anders zal zijn, al hoop ik natuurlijk van wel."

Wie gaat de Spaanse Super Cup winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft hij gelijk In, zeker bij de topclubs merk je dat echt. Door het geld Enso, gebeurd dit natuurlijk ook allemaal. Het is wel zonde, kijk real won de super cup nu wel terecht. Maar heel veel spelers waren er niet eens, vanwege vakanties of blessures. Barca won de super copa vorig jaar niet eens, door de lange reizen. Spelers waren moe enz, dit gaat toch niet meer verandere maargoed.

13 augustus 2016 om 14:08

Denk dat Engeland (spelen zonder winterstop) hier nog meer last van hebben. Zal me niet verbazen dat ze onder andere drm niet zo ver meer komen in Europa. T aantal matches dat ze daar spelen en t tempo.... kan een speler nooit een seizoen volhouden.

13 augustus 2016 om 14:27

Dit jaar is er in Spanje een winterstop van een week. Afgelopen jaar niet. Daarnaast speelt de spaanse top meer wedstrijden dan de engelse top. Waarom due er dan meer last van zouden krijgen js mij een raadsel.

On topic. Hij heeft gelijk. Zowel de kalender van de clubs, als van de landenteams moet onder de loep genomen worden, en waar kan aangepast.

13 augustus 2016 om 16:11

je vergeet dat engeland 2 bekertoernooien heeft en dat je het ene jaar niet kan verglijken met het volgende want als barca en real in de goepsfase al uit de cl zijn speelt de engelse top meer wedstrijden en in engeland wordt veel meer energie gelegd in een wedstrijd dan in spanje. egenland heeft ook een fysieke cometitie terijl het spaanse meer tiki taka is en de kleine clubs in spanje stellen niks voor die hebben al verloren voordat de wedstrijd begint als ze tege barca of real spelen

Volkomen mee eens! Voortaan de grote toernooien (WK, EK) ook aan t begin van t seizoen of wat meer rust ervoor. Hoe sommige toppers er dan uitgeblust bij lopen....

Een Getafe of een Lavante heeft er geen last van omdat ze niks winnen en geen top spelers kunnen aantrekken, je hebt een drukke schema omdat je een topclub bent en je mist ook spelers omdat je topspelers hebt die ook geselecteerd worden voor de nationale ploeg, niet zeiken dus.

13 augustus 2016 om 15:17

Mee eens

13 augustus 2016 om 16:26

juist.

plus topclubs en topspelers worden hier voor goed gefinancieerd.

Volkomen mee ONEENS. Een selectie bestaat uit 23 spelers of meer. Dan moet hij maar beter doorselecteren en de sterspelers rust geven tegen de kleintjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren