Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique eerlijk: ‘We zullen het zonder hem moeten doen’

Laatste update:

Xavi Hernández speelde zaterdagavond zijn allerlaatste wedstrijd in de Primera División. De 35-jarige middenvelder kreeg een basisplaats in de ontmoeting met Deportivo la Coruña (2-2) en maakte kort voor het einde plaats voor vriend en teamgenoot Andrés Iniesta. Met tranen in zijn ogen ging hij van het veld en dankte hij het publiek voor hun waardevolle steun, door de jaren heen. Camp Nou trakteerde Xavi op een staande ovatie.

/

Luis Enrique nam na afloop de moeite Xavi nog even te bedanken. “Hij toonde zijn emoties en hij kreeg een fantastische ontvangst van het publiek. Dat is één van de herinneringen die ik zal meenemen uit dit seizoen”, sprak hij aan Sport. “Is er een vervanger voor Xavi aanwezig? Nee, want geen twee spelers zijn hetzelfde. We zullen het zonder hem moeten doen en leren hoe dat moet”, aldus de trainer van Barcelona.

Daarna keek Luis Enrique vooruit naar de duels die nog op het programma staan. Een week van nu speelt Barcelona de finale van de Copa del Rey, tegen Athletic Club. Zeven dagen daarna wacht de finale van de Champions League en de club hoopt beide finales winnend af te sluiten: dan is de fameuze treble een feit. “Als ik kijk naar wat het team tot dusver gepresteerd heeft, ben ik optimistisch. Maar het worden twee hele pittige wedstrijden. Met de steun van de fans erbij gaan we proberen ze allebei te winnen.”

Denk jij dat Barcelona de komende jaren Xavi nog zal missen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Xavi!!! Ik ga je missen man.. pff

23 mei 2015 om 23:37

Ik sluit me bij jou aan. Een legende! Zo komt er nooit 1 meer

23 mei 2015 om 23:44

Ik ook

24 mei 2015 om 01:53

Steven Gerrard vergeten? Das ook een voorbeeld van een legende bij Liverpool!

24 mei 2015 om 07:33

Er kunnen toch meerdere, verschillende, legendes zijn?

24 mei 2015 om 00:30

Ode aan Xavi, briljante voetballer met de inzicht van een god. Hoop dat hij ipv in een zandbak nog ergens kan stralen. Beste middenvelder die ik ooit heb mogen bewonderenet passes uit het niets. Mijn top vier is dan ook Bergkamp, Messi, Ronaldinho en uiteraard Xavi die alles mogelijk maakte. Misschien een beetje pro Barca maar je begrijpt me hopelijk

24 mei 2015 om 01:19

Beetje respect he voor qatar

Xavi Iniesta Messi Busquets Alves Puyol waren ongekend belangrijk voor dit Barcelona de laatste jaren. Dank je wel Xavi voor alles!

Pff wat is barcelona toch genieten nu zeg. Ze spelen zo leuk en aanvallend met hun fantastische aanval. Heel anders dan onder guardiola waar middenveld en balbezit centraal stond. Al was dat eigenlijk nog fantastischer, is dit op een andere manier ook heel erg genieten. Messi is weer fantastisch dit seizoen en veruit de beste in 2015. Mooi om te zien hoe hij terug is gekomen.

23 mei 2015 om 23:52

Je kunt dit Barcelona vergelijken met het Bayern van Heynckes, beide ploegen vinden het niet erg om achter over te leunen en te gaan counteren terwijl de filosofie van Guardiola; totale dominantie op de helft van de tegenstander spelen anders is.

De laatste linie van het huidige Barca en het Bayern van Heynckes dekt niet altijd door en loopt vaak terug in plaats van druk op de tegenstander te houden(ze doen het nog wel in fases maar niet meer 90 minuten lang) waardoor de middenvelders veel meer meters moeten afleggen. Dit is ook een van de voornaamste redenen dat Xavi dit jaar vrij weinig speelt, Raketic, Iniesta en Busquets beschikken over veel meer loopvermogen dan Xavi en dat is toch wel essentieel in het huidige systeem van Lucho.

24 mei 2015 om 00:03

Counteren? Met 70 procent balbezit zowat elke wedstrijd? Het is minder dominant en ze kunne counteren maar dit barca doet niet achteroverleunen en counteren.

24 mei 2015 om 11:39

Dan moet je eens wat vaker de grote wedstrijd analyseren, in de meeste topwedstrijden word vaak gecounterd en word staat er een blok van 7 man achter de bal, kijk maar naar de goals die in de topwedstrijden worden gescoord vaak is dit vanuit de omschakeling.

Ik zeg niet dat dit Barca alleen maar een counter ploeg is, maar vergeleken met het Barca van Guardiola leunen ze wel veel vaker achterover. Het gebeurd allemaal in fases, de ene keer zakken ze in om ruimte achter de verdediging van de tegenpartij de creëren en de andere keer spelen ze de bal rond op de helft van de tegenstander.

Het huidige Barcelona kan op meerdere manieren een wedstrijd winnen en dat is gewoon een compliment.

24 mei 2015 om 18:49

Counteren versta ik bijv wat bayern volr guardiola deed. 30 procent balbezit, maar 4-0 winnen van barca bijv. Dit barca heeft minimaal gemiddeld dot seizoen 62 procent de bal. Onder guardiola waa dit 69. Dat is dus minder dat klopt. voor mijn gevoel was het dus te extreem wat jij zei. Voor de rest ben ik het met je eens dat het een compliment is dat ze op verschillende manieren kunne voetballen.

pfft dacht even dat de titel te maken had met blessure van Suarez en dat Enrique zou zeggen dat de blessure erger is dan verwacht haha.

The Kameleon Eyes!! Er zal nooit iemand zo een geweldige veld inzicht hebben als deze man! Wat heb ik genoten van hem in afgelopen jaren als Barca fan. Altijd rustig blijven in wedstrijden, spelers motiveren op en naast het veld en ook zo een geweldige kapitein samen met Puyol!

Het zal toch wat worden zonder hem volgende seizoen. Hopelijk vangen zijn vervangers zijn functie goed op al verwacht ik dat er een Veratti of iemand anders in die richting te moeten komen in 2016 willen we een redelijk middenveld houden.

Met Xavi hadden we altijd iemand dat ons rustiger liet spelen en meer op balbezit. Het trio Xavi - Iniesta - Messi zal ik nooit vergeten overigens, vooral niet in het jaar dat ze de top 3 van Ballon D'or overnamen! Geweldige speler.

Ik hoop hem en Puyol ooit terug te zien in Barca, dat zijn namelijk spelers dat ik echt als coach zie slagen, want je zag het ook altijd op veld hoe ze spelers aanmoedigden en probeerden te motiveren.

You will be missed Kameleon Eyes!

Wat een wereldster is dit toch ook. Elke wedstrijd geweldig nooit klagen maar gewoon voetballen heb je er weinig van. Zijn inzicht is ongekend en ik kan niemand bedenken die bij zijn passing in de buurt komt. Is vaak cruciaal geweest bij barca veel prijzen gepakt en altijd een van de publiekslievelingen geweest met zijn passie voor het spelletje. Ik kom woorden tekort om deze held te beschrijven. Bedankt voor alles Xavi en succes met alles.

Wauw, wat een ontzettend eerlijke en openhartige reactie van Luis, respect daarvoor....

Xavi trouwens een geweldige speler. Jammer dat ie niet helemaal stopt met voetbal. Had het wel mooi gevonden als ie alleen bij Barca had gespeeld.

24 mei 2015 om 00:09

Ik ga je missen Xavi!!!

24 mei 2015 om 00:12

Aan alles komt een eind. Wat hebben we van deze geweldenaar kunnen genieten. Ongekend inzicht en overzicht, geweldige pass, de perfecte balbehandeling..nu lekker afbouwen en genieten in Qatar. Hopelijk zien we hem over een paar jaar terug bij Barca.

Fantastische speler. Ik wens hem het beste in Qatar. Zo'n speler zullen we nooit meer zien. Wat een legende!

Xavi, bedankt voor alle prijzen en alle magie die je ons gegeven hebt; zowel in het blaugrana als in la roja. Jij was niet alleen de architect die het Spaanse voetbal op de kaart gezet maar ook diegene die samen met je vriend Casillas de oude vetes wegnam. Aannemen, draaien, paasje hier, paasje daar, overzicht, assists, controle en visie. Je hebt het allemaal!

Voor mij ben je de beste dirigent ooit!

Gracies per tot Campio!

het was een eer om het tijdperk van Xavi mee te kunnen maken. als madrista zeg ik u, ga je goed Xavi!

Oh zo spijtig, om beiden Xavi en Gerrard te zien vertrekken uit de Europese velden.. eeuwig zonde. Kon zo genieten van ze pff..

Xavi, wat gaan we jou missen. Je bracht zonder problemen de rust in het spelletje en dicteerde het helemaal... Geweldige speler! Hoort bij de topmiddenvelders allertijden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren