Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luckassen baalt van besluit Cocu: ‘Ik heb het al duizend keer gezegd’

Laatste update:

Derrick Luckassen had zondag voor het eerst sinds 24 september weer een basisplaats bij PSV, maar niet op zijn favoriete positie. De zomeraanwinst verving de geblesseerde Santiago Arias als rechtsback in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1). Luckassen speelt veel liever als centrale verdediger, heeft hij ook aan Phillip Cocu laten weten.

"Het is anders, het is een nieuwe positie", beaamt hij voor de camera van Voetbal Inside. Luckassen besloot zichzelf op te offeren. "Ik heb voor het team rechtsback gespeeld. Ik heb het al duizend keer gezegd: ik ben geen rechtsback. Daar blijf ik bij. Ik zie het doel niet om hier als rechtsback te spelen. De trainer weet dat, iedereen weet dat. Ik heb erover gesproken met de trainer en voor het team doe ik het."

PSV boekte in de slotseconden een gelukkige 0-1 overwinning in Zwolle. Over het resultaat was Luckassen dan ook goed te spreken. "Ik had het niet meer verwacht. Het was een dooie wedstrijd. Dan is dit doelpunt wel heel lekker", geeft hij aan. In gesprek met het Eindhovens Dagblad voegt Luckassen toe dat het 'redelijk' ging als rechtsback. "Al had ik het soms wel lastig tegen Youness Mokthar, ja."

Had jij Derrick Luckassen zondag als rechtsback opgesteld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft ook niet veel van een rechtsback. Is redelijk snel, kan natuurlijk wel verdedigen, maar hij had het erg moeilijk op de positie aan de buitenkant. Het is niet eerlijk om hem vandaag te beoordelen, maar hij bracht wel een hoop onrust in het team bij tijd en wijle.

19 november 2017 om 20:49

Is inderdaad snel, maar niet wendbaar genoeg als back. Moet centraal spelen of op de bank, want Isimat en Schwaab doen het best aardig.

19 november 2017 om 21:26

Ik vind het nog meer een verdedigende middenvelder.

19 november 2017 om 23:47

Ik vind het helemaal niks. Hij doet alleen maar aan alibi verdedigen onder het motto van 'ik sta er maar voer niks uit'. Dat je geen back bent prima maar tenminste een beetje in de weg lopen mag best. Hij werd zelfs meerdere malen op fysieke kracht geklopt en aan de kant gezet door Mokhtar.

Twee dingen die mij storen aan dit. 1) de trainer heeft je nodig als RB, dan speel je als RB zonder te mauwen. Je doet altijd alles voor het team en uiteindelijk de club, je werkgever. 2) Hij geloofde er niet meer in. Dat vind ik heel kwalijk. Isimat geloofde er blijkbaar nog wel in en ging daarom mee naar voren. Had natuurlijk fout af kunnen lopen doordat hij zijn positie verliet, maar hij ging letterlijk door tot de laatste seconde en dat hoort de instelling te zijn. Ik ben zeker niet tevreden over zijn kwaliteiten, maar dat is een ander onderwerp.

19 november 2017 om 20:56

Precies. Juist de manier hoe hij het verteld.

19 november 2017 om 21:13

Precies, je kan immers best op de training een aantal keer geposteerd worden als rechtsback waarop je aangeeft dat het niet jouw ideale positie is. Maar om dan in een interview zo'n bewoording te kiezen geeft blijk van een matige mentaliteit. Als de trainer je nodig heeft, geef je gewoon alles die wedstrijd en ga je niet zo sikkeneurig je gelijk proberen te halen in een interview.

19 november 2017 om 23:30

Isimat had de instrcuties gehad niet mee te gaan naar voren. Hij ging bewust tegen de instructies in. toevallig apkt het goed uit en dan vinden de fans hem ineens geweldig. Zijn instelling is dus dat hij zijn iegen inzicht belangrijker vind dan die van de trainer. En dat hoort volgens jou d einstelling te zijn?

19 november 2017 om 23:51

Als het goed uitpakt wel, anders krijgt hij ervan langs en moet hij wederom met tennisballen gaan hoog houden.

20 november 2017 om 07:13

Toevallig goed uit? Je kunt ook zeggen zijn beoordeling was in deze beter dan die van Cocu. Soms voelen spelers het in her veld beter aan.

20 november 2017 om 08:51

@Speedy als je goed had gelezen, had je gezien dat ik niet tevreden ben over de kwaliteiten van Isimat en dat zijn actie fout uit kon pakken. Zoals ik al aangaf, is dat een andere discussie. In het topic over Isimat gaf ik ook aan dat ik niet hoop dat hij nu denkt dat hij dit elke keer moet doen en beter op zijn verdedigende taken kan focussen, want, mijn inziens, heeft hij het daarmee al lastig zat. Puur op het punt van inzet, waar het mij hierin om ging, is het gedrag van Isimat ten opzichte van Lukassen zeker wel te prijzen. Bovendien zou je toch moeten weten hoe het bij voetbal werkt. Al doe je het gekste van het gekste, maar zorg je voor de winst, dan ben je de held. Dit kan de volgende wedstrijd weer 180 graden draaien als je dan weer faalt. Cocu staat niet bekend om dat hij een harde coach is, dus verwacht ik niet dat hij hem aan zal pakken. Het komt nu op mij over dat je gewoon ongelofelijk zuur bent van de late winst van PSV. Probeer dan nog je emoties te bedwingen, want alles wat je hier schrijft, heb ik duidelijk niet gezegd. De instelling is dat een speler tot de laatste seconde 110% moet geven. Niet het punt dat hij al dan niet tegen de opdrachten in moet handelen. Misschien is dat ook het verschil tussen Duitsland en Nederland. Nederlanders willen het per se mooi doen en blind staren op taken. Duitsers gaan tot de laatste seconde voor resultaat. De prijzenkasten zeggen genoeg wat beter is, denk ik. Nederland heeft namelijk meerdere malen selecties gehad die een WK hadden kunnen winnen.

Gasf mag blij zin dat die i de basis staat. Hij kan prima voetballen en deed het niet onaardig tegen Mokhtar; je staat toch liever rechtsback dan links op de bank..

Vind dat Luckassen groot gelijk heeft. Hij is gehaald als cv en meerdere keren aan Cocu gezegd ook op die positie te blijven. Terecht dat hij nu zijn frustratie met ons meedeelt al vind ik dat je binnenskamers moet doen. Luckassen heeft in ieder geval signaal afgegeven.

Echt triest voor woorden dat we onze top ploegen niet eens fatsoenlijke backs hebben laatst staan back up backs. Trainers denken allemaal dat ze van Gaal zijn en eventjes een speler omturner naar back positie. Is er geen jeugd die doorkomt ofzo?

19 november 2017 om 21:21

Een wedstrijd tegen een goed draaiende PEC is geen slim moment om opeens jeugd in te brengen.

19 november 2017 om 21:49

Als een top ploeg bij PSV (linksback) en Ajax beide backs geen geld uitgeven in transfer window moet ze wel instaat zijn een back op te leiden die langzaam ingebracht moet worden om een beetje te proeven wat straks te wachten staat.

Ik begrijp best dat je eerste tien wedstrijden niet gaat experimenteren met jeugd spelers. Punten moeten binnen gehaald worden.

19 november 2017 om 23:47

Ajax heeft toch een dure colombiaan gekocht als back?

Met zo'n houding zou ik hem voorlopig ff in het 2e op doel zetten... kijken of hij er dan hetzelfde over denkt. Dit soort jong jongens hebben buiten de lijnen veel te veel praatjes terwijl ze op het veld te weinig laten zien. Kortom: niet zeuren maar gewoon spelen, daar waar de trainer je nodig heeft. Je mag best wat aangeven, maar hou het intern tussen jou en de trainer. Hou je mond in de media.

19 november 2017 om 22:58

Kijk het hele interview ff na. Dan kom je met een beetje verstand tot een andere conclusie.

Als PSV mee wil doen om de titel zullen ze in de winterstop een goede CV moeten halen ipv Isimat en een goede linksback. Dan kan Brenet stand in zijn voor Arias. Luckassen werd alle hoeken van het veld gezien door Mokthar. Ben helaas geen fan van hem.

19 november 2017 om 23:00

Ben wel eens dat er versterkingen bij moeten maar niet om mee te doen voor de titel. Dit materiaal is goed genoeg om tot de laatste dag mee te doen om de titel en de voorsprong te behouden.

Dirk Kuyt is een van origine rechtsbenige spits en speelde op zijn 33ste zonder tegenspraak op de linksback(!) positie op een WK, en deze Luckassen begint al te zuchten en te kreunen als hij een wedstrijdje rechsback moet staan. Alsof je als centrale verdediger bent geboren, je bent geen Chiellini dat je nog gaat klagen ook. Waardeloze mentaliteit.

19 november 2017 om 23:54

Dus als ik het goed begrijp wil je zeggen dat wanneer jij je niet lrkker op een positie voelt, je doet het toch je maakt een fout waar een doelpunt uit valt dan staat iedereen klaar om je te bekritiseren terwijl je hebt aangegeven je niet lekker voelt op die positie wat dan?

20 november 2017 om 00:01

Dan is het aan de coach om de verantwoordelijkheid op zich te nemen omdat hij daar een verkeerde keuze heeft gemaakt. Je kan intern wel je beklag doen maar als je een keertje als gelegenheidsrechtsback moet fungeren ga er dan gewoon staan en haal het maximale eruit.

20 november 2017 om 00:09

En jij denkt dat die coach dat dan ook doet ... als je het verhaal leest kun je niet anders dan Luckassen gelijk geven. Hij doet het nu voor het team zoals het hoort. PSV zelf is in gebreken doordat ze zo lomp geinvesteerd hebben. Willems weg geen vervanger nee Brenet voldeed. Oh toe ineens werd Paal doorgeschoven voor die positie en drie keer raden ... dat is ook geen linksback! Men klaagt over de gevolgen ja Luckassen moet niet zeiken of mag blij zijn dat ... maar men kijkt niet naar de oorzaak zijnde het inkoopbeleid. Hele window achter die back van HSV zitten die niet kwam en zelfs Buttner nog gepolst pfff

20 november 2017 om 00:38

Wauw! Een WK vergelijken met Eredivisie knap hoor.

Op een WK kun je door één wedstrijd uitgeschakeld worden De belangen op een WK zijn zwaarder dan de 34 Eredivisie wedstrijden. Als van Gaal tegen Kuyt had gezegd jij gaat op doel dan had hij dat ook goed gevonden.

Champions League finale 2010 speelde Samuel Eto'o met Inter onder Mourinho ook als rechtsback. Op dat moment doe je het voor je team. Luckassen had zeker niet geklaagd als het kampioen wedstrijd is

Brw: Kuyt werdt niet opgesteld als pure linksback van Oranje, hij moest eigenlijk de hele linkerflank bestrijken als ik me niet vergist.

In het daadwerkelijke interview bedoelt Luckassen heel wat anders. Hij reageert namelijk vooral geïrriteerd op de interviewer, in plaats van dat hij baalt van Cocu, omdat hij al vaker heeft uitgelegd dat hij liever geen rechtsback speelt. Dat richt hij niet op het besluit van Cocu, maar op de interviewer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren