Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lovende Guardiola: ‘We hebben geen vervanger voor hem’

Laatste update:

Manchester City krijgt amper tijd om adem te halen. De club van manager Josep Guardiola is nog in alle competities actief en speelt derhalve om de paar dagen een wedstrijd. Zondag wacht het FA Cup-duel met Rotherham United, de nummer 21 van de Championship. Guardiola is niet van plan om een toernooi op te geven om zijn spelers zo meer rust te kunnen geven met het oog op de titelstrijd.

“We willen een topclub worden en dan kun je geen wedstrijd negeren. Je kunt geen competitie laten vallen”, vertelt de manager in de Engelse media. “Natuurlijk zou ik twee maanden vakantie willen hebben en deze maand is erg zwaar, maar het is wat het is. We spelen de volgende wedstrijd als een finale en we weten dat we dan doorgaan in de tweede belangrijkste competitie van Engeland. Maar daar denk ik niet te veel over na.”

“Ja, Liverpool ligt uit de EFL Cup en heeft daardoor meer tijd om zich voor te bereiden op de Premier League, maar het is wat het is. Ik bevind mij liever in deze positie. We hebben een selectie die groot genoeg is.” Guardiola gaat wel enkele wijzigingen in zijn opstelling doorvoeren voor het duel met Rotherham, erkent hij: “Kevin De Bruyne komt terug, Ilkay Gündogan komt terug. We gaan rouleren en iedereen zal spelen.”

Guardiola deelt ten slotte de complimenten uit aan Fernandinho, de 33-jarige middenvelder die in topvorm verkeert. “Met zijn specifieke kwaliteiten, hoe hij de duels aangaat en hoe hij meeverdedigt, hebben we geen vervanger voor hem. Hij is een ongelooflijke, buitengewone speler voor ons. Dat liet hij tegen Liverpool weer zien. We bidden en bidden dat hij zo lang mogelijk fit blijft.” Fernandinho, 49-voudig international van Brazilië, kwam in 2013 over van Shakhtar Donetsk en ligt nog tot medio 2020 vast in het Etihad Stadium.

Heeft Manchester City momenteel een 'vervanger' voor Fernandinho?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag me vooral af waarom ze in al die jaren nog geen fatsoenlijke vervanger hebben voor hem. Kan bv. Delph daar niet spelen? Die speelde bij zn vorige club dacht ik ook altijd controlerend. Fernandinho speelde wel geniaal tegen liverpool

6 januari 2019 om 10:32

Frenkinho zou een goede vervanger zijn als ze snel handelen voor 70 a 80 miljoen. Kan die het eerste seizoen nog rustig worden ingebracht, volgens het stokje overnemen.

6 januari 2019 om 10:38

Zou kunnen idd, maar vind het toch wel heel verschillende spelers. Fernandinho meer type tank/stofzuiger die daarbij prima kan voetballen. Frenkie zie ik meer een xavi/iniesta type in:spelmaker zonder dat typische opruimerskwaliteit. Dat laatste heeft city toch wel echte behoefte aan gezien de matches dat de braziliaan er niet is

Opladen tegen rotherham.. als ze daar al hun beste 11 voor nodig hebben...

6 januari 2019 om 12:30

Qua dit soort uitspraken moet je Guardiola sowieso met een korreltje zout nemen. Verder zullen De Bruyne, Otamendi, Delph, Phoden en Gabriel Jesus waarschijnlijk minuten maken. Dat is zware luxe.

6 januari 2019 om 12:59

Ben je nu al Bristol City - Man Utd vergeten?

Fernandinho is goed, maar het is kwalijk dat je geen vervanger in huis hebt. Waar Pep als geen ander uitblinkt in het aanvallende spel, is hij beperkt in zijn verdedigende spel. Eigenlijk wel jammer dus, want dan was Mourinho helemaal nergens geweest al die jaren

Dit klopt als een bus. Fernandinho was er tegen Leicester en Crystal Palace niet bij. (Toen stond Stones op zijn positie) en toen werd er geen punt gepakt. Maar het is wel zwak dat Manchester City geen waardige vervanger heeft. Dat is wel noodzakelijk als je in 4 competities speelt en de speler 33 jaar is. Ook de linskback postie is een drama. Voor beide posities moet echt worden geinvesteerd in de zomer.

6 januari 2019 om 12:46

Mendy aardige linksback lijkt me? Delph prima back-up

6 januari 2019 om 16:43

Delph is helemaal geen prima back-up. Delph is dit hele seizoen drama op linksback. Mendy is daarentegen wel een prima linksback, maar helaas blessuregevoelig. Daarom heeft Man City een goede 2e linksback nodig op die positie.

7 januari 2019 om 17:51

Mendy is inderdaad een geweldige linksback, maar het is tot nu toe wel gebleken dat hij zeer blessuregevoelig is.
En delph en zinchenko doen het voor hun doen best aardig op die positie maar als dadelijk de prijzen verdeeld worden kun je echt niet met hen aankomen op linksback.

Fernandinho is een onderschatte maar oh zo belangrijke speler voor Manchester City. Door dit soort spelers kunnen andere spelers mooi voetbal laten zien. Hoe hij speelde tegen Liverpool was werelds. Wat ik verder echt totaal niet snap is dat mensen roepen dat Frenkie de Jong een vervanger kan zijn. Gewoon totaal niet waar. Kijken jullie wel voetbal? Fernandinho is qua passing en inzicht goed maar daar moet hij het niet van hebben. Het is een speler die het van kracht, agressie, onderscheppingen en verdedigende kwaliteiten moet hebben. Dit is een speler die de verdediging ontlast en het spel daarna snel naar voren verlegt. Een speler die niet te kloppen is op duelkracht en slimmigheid in overtredingen. Een pure 6. Zijn dit kwaliteiten van Frenkie de Jong? Nee. Die dribbelt meer, versneld meer, passt meer, voegt aanvallend meer toe maar verdedigend (internationaal) minder. Frenkie voor Fernandinho laten spelen is bijna zelfmoord. Want op moment dat hij voorin balverlies zou lijden staat het achterin meer open. Frenkie is een perfecte box to box speler. Een hele goede en unieke 8. Maar geen verdedigende middenvelder die in de top mee kan. Dus geen type Fernandinho, Kante of Casemiro.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren