Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat overzeese samenwerking aan: ‘Staan bekend om sterke jeugdopleiding’

Laatste update:

Ajax gaat samenwerken met het Braziliaanse Athletico Paranaense uit Curitiba, zo laat de Amsterdamse club weten in het jaarverslag over het boekjaar 2022/23.

Het is niet de eerste samenwerking die de Amsterdammers aangaan met een buitenlandse club. Ajax sloot eerder al een samenwerkingsverband met C.F Pachuca uit Mexico en met Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten.

“Na diverse gesprekken en voorbereiding in het seizoen 2022/23 start Ajax vanaf het nieuwe seizoen een samenwerking met Club Athletico Paranaense uit Curitiba”, schrijft Ajax in het jaarverslag. “Athletico Paranaense staat bekend om zijn eigen trainingsmethodologie en sterke jeugdopleiding”, zo meldt Ajax verder. De samenwerking tussen Ajax en de Braziliaanse club zal bestaan uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis.

De Braziliaanse club bestaat al sinds 1924 en kent een rijke traditie in Zuid-Amerika. In 2022 bereikte Athletico Paranaense nog de finale van de Copa Libertadores, ook wel de Zuid-Amerikaanse Champions League genoemd. Die finale werd uiteindelijk met 1-0 verloren van Flamengo. Momenteel staan onder andere Fernandinho, Arturo Vidal en Vitor Roque, die al voor 40 miljoen euro werd verkocht aan FC Barcelona, onder contract bij de Braziliaanse club.

Ajax werkt sinds augustus 2022 samen met C.F. Pachuca. Het doel van deze samenwerking is kennis en ervaring uitwisselen bij het opleiden van talenten. Sindsdien hebben twee spelers van die club stage gelopen bij Jong Ajax.

Het samenwerkingspact met Sharjah FC loopt sinds 2020. Het doel van deze samenwerking is om de grootste talenten van de Verenigde Arabische Emiraten een stap verder te brengen om uiteindelijk de beste jeugdopleiding van het land te worden.

In de nationale selectie van Onder 16 van de VAE bevinden zich inmiddels zes spelers van Sharjah FC. Medio 2023 werd de samenwerking tussen Ajax en Sharjah FC met drie seizoenen verlengd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is de laatste paar jaren inderdaad een goede opleidingsclub geworden. Roque die al is gekocht door Barca voor 40 miljoen. Spelers zoals Lodi (Forrest), Guimaeraes (Newcastle), Fernandinho (ver verleden, nu weer terug bij Paranaense), en Neto (Bournemouth) zijn misschien de bekendste spelers.

3 oktober 2023 om 15:00

Roque is wel niet echt eigen jeugd. Die kwam gewoon over van Cruzeiro voor rond de 5 miljoen. Wel duidelijk een goede jeugdscouting van kan profiteren.

Mooie samenwerking, al had ik liever een samenwerking gezien met Palmeiras, Gremio, Santos, Flamengo of Sao Paulo

3 oktober 2023 om 15:02

Sao Paulo zit daar niet om te springen met Ajax denk ik

3 oktober 2023 om 15:02

Waarom had je liever een samenwerking gezien met de door jou genoemde clubs? Ik denk dat het niet veel uitmaakt in Brazilië, er komen volop talenten vandaan en voor Ajax extra mooi als ze wat stagiaires uit Brazilië kunnen halen, om welke club het dan ook gaat

3 oktober 2023 om 15:38

Maar dit gaat niet over stagiaires toch? De samenwerking tussen Ajax en de Braziliaanse club zal bestaan uit het uitwisselen van kennis en deskundigheid op gelijkwaardige basis

3 oktober 2023 om 16:05

Je hebt gelijk, het gaat inderdaad alleen over het uitwisselen van kennis en deskundigheid. Dan zou ik het al helemaal niet begrijpen wat het uit zou maken als je een van zijn eerder genoemde clubs zou kiezen in plaats van Paranense.

3 oktober 2023 om 16:09

Misschien wordt hierboven ook wel gedacht dat het om talenten naar Ajax halen gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren