Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal haalt zijn eerste aanwinst naar Ajax: ‘De deal is rond’

Laatste update:

Marijn Beuker heeft zich verbonden aan Ajax, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De 39-jarige bestuurder, die geroemd wordt vanwege zijn verrichte werk bij AZ, komt over van het Schotse Queen's Park. Het is de eerste grote verandering die Louis van Gaal als adviseur van de Raad van Commissarissen teweegbrengt.

"De deal is rond", zo verzekert Verweij. Ajax weet alleen niet wanneer Beuker kan beginnen. "Die zit in Schotland, net als Alex Kroes bij AZ, met een opzegtermijn. Daar wordt mee gestoeid. Ze proberen dat naar voren te halen. Ze willen bij Ajax natuurlijk het liefst dat hij onmiddellijk begint. Maar hij heeft afspraken met zijn club in Schotland."

Beuker krijgt een directeursrol, maar zal naar verwachting niet direct betrokken zijn bij het aan- en verkoopbeleid. Beuker staat bekend als een van de grondleggers van de succesvolle jeugdopleiding van AZ. Hij was liefst veertien jaar in dienst in Alkmaar, het laatst als directeur voetbalontwikkeling. Van Gaal kent Beuker uit zijn eigen tijd als hoofdcoach van AZ.

Na Beuker zijn vertrek bij AZ, eind 2021, tekende hij verrassenderwijs bij het ultra ambitieuze Queen's Park in Schotland. Daar moest hij als technisch directeur de droom van de voorzitter doen voltooien: de beste jeugdopleiding van Schotland opzetten.

Om dit te realiseren tekende hij een contract van tien jaar bij Queen's Park, maar dit gaat hij lang niet volmaken. Het gaat Queen's Park voor de wind sinds het aantreden van Beuker. De club veroverde twee promoties op rij, maar in mei ging het op een haar na mis. Op de laatste speeldag van de competitie verspeelde Queen's Park de ultieme droom om het hoogste Schotse niveau te bereiken.

"Volgens bronnen binnen de club staat Beuker open voor Ajax, waar een speciale (directeurs)functie voor hem moet worden gecreëerd", schreef De Telegraaf twee weken geleden al.

"Samen met de nog te benoemen directeur voetbalzaken en hoofd jeugdopleidingen moet de voormalige AZ’er de Ajax-academie grondig herstructureren en het Ajax-DNA bewaken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi. Klinkt als wat common sense in de aankopen van de toekomst. Laten we het in ieder geval hopen.

23 oktober 2023 om 18:31

Haha, AZ beleid kopiëren met AZ-mensen. Geef m trouwens geen ongelijk wat dat betreft

23 oktober 2023 om 18:32

Maar hij zelf vond het verstandig om een contrast voor 10 jaar te tekenen. Bijzonder, tot zover common sense

23 oktober 2023 om 21:55

Blijkbaar heeft hij gewoon opzegtermijn volgens de tekst, klinkt als verkapte versie van een contract met onbepaalde tijd. Hoezo is dat geen common sense? Stel dat het mis was gegaan, dan zat daar waarschijnlijk ook een aardige ontslagvergoeding aan vast.

Niemand zegt er iets van omdat Van Gaal natuurlijk een vakman is, maar het is eigenlijk absurd om zoveel macht in de handen te leggen van een man die geen enkel mandaat noch verantwoordelijkheid heeft, maar lekker vrijblijvende adviesjes schrijft vanuit Portugal. Dat is bepaald geen gezonde situatie, vooral omdat de rest de organisatie allemaal als de dood is om ome Lowie tegen de haren in te strijken.

23 oktober 2023 om 18:30

Ach, Mislintat had wel verantwoordelijkheid en kijk wat daar terecht van gekomen is.Ben het met je eens dat de organisatie structuur niet correct is dat opnieuw veel door 1 man besloten wordt, en hoop ook dat dat iets is wat op korte/middenlange termijn bekeken en aangepakt gaat worden. Maar qua voetbal know how heb je op dit moment niet veel meer/anders dan van Gaal.

23 oktober 2023 om 18:56

Tja, volgens mij was ook iemand uit Barcelona die in het verleden vrijblijvend advies gaf. Dat ging niet verkeerd. Nou zeg ik niet dat Van Gaal van hetzelfde niveau is, maar daar heb je toch een beter gevoel bij dan bij Hendriks en consorten.

Best wel te spreken hierover. Een van de grondleggers van de jeugdopleiding van AZ zoals in de tekst staat, met o.a. Maher, Luckassen, Haps, Stengs, Boadu, Wijndal, Koopmeiners en nog een paar namen. Bij Queens Park was hij dus technisch directeur en natuurlijk is dat niveau en werk niet te vergelijken met wat hij bij Ajax gaat doen, maar heeft daar ook goed werk verricht en iemand die een goede visie heeft maar ook graag samenwerkt met onder andere de scouting en de technische staf om spelers te ontdekken, zichzelf te verbeteren maar ook aan de wens van de trainer probeert te voldoen wat betreft spelers aantrekken, trainingen die worden gegeven en bijvoorbeeld het mentale aspect.

Die speciale directeursfunctie die voor hem gecreëerd, is volgens mij dat Beuker zich vooral dus bezig zal houden met het focussen op versterkingen met de trainer en de scouting. Zelf wilt hij uiteindelijk niet de deal sluiten, maar juist een dealmaker naast zich hebben zodat Beuker zich vooral op het aspect van de speler leren kennen, scouten en zijn kwaliteiten kan focussen. Zal mij niets verbazen als Beuker dat dan op zich neemt, en Kroes dan de deals maakt.

Kroes wordt dus algemeen directeur, maar heeft dus ook ervaring op dat vlak doordat hij zich bij Go Ahead Eagles ook bezig hield met het aan- en verkopen van spelers maar ook aandeelhouder is geweest van de SEG Groep (voordat hij Go Ahead kocht).

23 oktober 2023 om 19:41

Het zal mij benieuwen. Vooralsnog geen bewezen namen als je het mij vraagt. Kroes heeft het leuk gedaan bij Go Ahead maar bij AZ een totaal andere functie gehad. Totaal niet te vergelijken als de druk en krachten die vrijkomen bij Ajax. Een type als Beuker erbij is zeker nuttig alleen vraag ik me af waarom gelijk weer een directeursfunctie erbij creëren? Van de spelers die jij noemt zijn overigens alleen Stengs en Koopmeiners tot een respectabel niveau gekomen. Niet echt relevant dus.

23 oktober 2023 om 20:01

Stengs en Koopmeiners zijn inderdaad tot een respectabel niveau gekomen, maar gaat mij er meer om dat er onder zijn leiding toen meerdere spelers uit de jeugd van een goed niveau zijn doorgestroomd en dat is wel relevant. Wijndal, Boadu, Maher (vooral eerste periode), Luckassen en Haps waren bij AZ gewoon goede spelers.

Wijndal heeft daarna helaas niet meer gepresteerd bij Ajax en nu ook nog niet bij Royal Antwerp. Boadu heeft naar mijn mening toen een verkeerde keus gemaakt door AS Monaco te gaan. Normaal gesproken een prima stap voor spelers en talenten zoals Boadu, maar Boadu moet daar al vanaf zijn eerste jaar concurreren met Ben Yedder en Volland en vooral Ben Yedder is al jaren echt gewoon een hele goede en lepe spits.

Geen absolute wereldtop, maar wel van een onwijs hoog niveau en dat nog steeds. Inmiddels is Volland volgens mij al vertrokken, maar dat was ook een prima spits en Monaco heeft afgelopen zomer Balogun overgenomen van Arsenal. Ook een hele goede spits, dus het is wel einde verhaal voor Boadu. Maar gaf toen al aan dat ik het een stomme stap van Boadu vond, puur vanwege de concurrentiestrijd die hij ook heeft verloren.

Haps had bij Feyenoord pech met ontzettend veel blessures. Was vaak in de wedstrijden die hij speelde wel oké. Luckassen was wel dramatisch bij PSV, en Maher vertrok toen naar PSV na zijn eerste periode. Maar dat hij niet slaagde had met andere factoren te maken. Lastig om te zeggen of het aan hem lag of aan PSV, maar Maher functioneerde vooral als hij zelf op 10 speelde en 2 controleurs in zijn rug had en bij PSV was dat juist andersom en rendeerde Maher niet doordat PSV met 2 aanvallende middenvelders speelde en 1 controleur.

Nou de beuk er in Marijn zou ik zeggen! Op naar de titel !

Is dat mode ofzo om mensen te contracteren die niet kunnen beginnen. Heel praktisch ook, je zou toch denken dat als je t rond maakt je het ook echt rondmaakt inclusief dus met de club waar de beste man werkzaam is. Moet van Gaal zich trouwens niet wat drukker maken met het vinden van een nieuwe trainer. Daar hebben we nu toch echt wat meer aan.

Aldus de adviseur van Gaal. Die heeft echt wel invloed. Wel een goede beslissing

Mooi, gelijk aan de volgende job beginnen en een nieuwe trainer zoeken. Steijn is gelukkig exit inmiddels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren