Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loopbaan Doan verloopt crescendo: ‘Een jaar had ik contact met Ajax en PSV’

Laatste update:

Het eerste half jaar van Ritsu Doan in Nederland verliep moeizaam. De negentienjarige Japanner moest wennen aan het land, de taal en de cultuur. Sinds de winterstop is hij echter een bepalende speler voor FC Groningen, dat er dan ook voor koos om Doan definitief over te nemen van Gamba Osaka. “Pas aan het einde van vorig jaar voelde ik me écht thuis in Groningen”, vertelt Doan woensdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De teller van Doan staat inmiddels op acht treffers. “Heimwee had ik niet, moeilijk was het soms wel. Ik had natuurlijk geen tolk bij me in de kleedkamer. Begreep niet wat de jongens zeiden. Na besprekingen ging ik vaak naar de trainer. Met een magneetbord en gebaren maakte hij duidelijk wat hij van me verwachtte.” Doan is verbaasd over hoe snel het de afgelopen jaren met zijn loopbaan is gegaan. “Mijn opleiding bij Gamba Osaka, de nationale jeugdelftallen van Japan, mijn debuut voor Gamba Osaka en het WK Onder-20…”

“Echte tegenslagen heb ik nog niet gehad”, beseft Doan, die vorig jaar op het WK Onder-20 goed was voor drie treffers. “Een jaar eerder had ik contact met Ajax en PSV. Ik kende de Eredivisie dus al en wist dat jonge voetballers hier de kans krijgen. Toen Groningen na het WK kwam, wist ik: dit is de kans waarop ik heb gewacht.” Doan hoopt onder leiding van Akira Nishino, ex-coach van Gamba Osaka, mee naar het WK in Rusland te gaan. “Ik weet zeker dat ik het goed ga doen, als ik de kans krijg. Natuurlijk. Waarom niet? Ik durf groot te dromen. Want wie dat niet doet, zal altijd klein blijven.”

Ritsu Doan is de beste speler van FC Groningen in de tweede seizoenshelft

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goede aankoop die Doan. Hij is nu een veelvoud waard van wat die gekost heeft en hij heeft er voor gezorgd dat FC Groningen niet in degradatie gevaar kwam. Prima aankoop dus. Hoop voor FC Groningen dat hij nog een jaar blijft en dat jullie eens mee kunnen doen om het linker rijtje.

2 mei 2018 om 09:40

Prima verhaal hoor, maar "eens mee kunnen doen om het linkerrijtje?". We zijn nog steeds koploper qua het aantal behaalde play-off-plaatsen. Dit seizoen zijn we er voor de tweede keer in tien/elf jaar niet bij. Dat Groningen dit seizoen in het rechterrijtje eindigt, is dus bijzonder te noemen.

Doan is geweldig. Ben echt benieuwd hoe goed hij gaat worden en wat hij de FC gaat opleveren.

2 mei 2018 om 11:05

Het staat er inderdaad wel erg denigrerend opgeschreven zo. FC Groningen doet inderdaad regelmatig mee om het linker rijtje. Ik bedoelde meer dat ze revanche konden nemen voor dit kleurloze seizoen.

2 mei 2018 om 18:56

10x aan de play-off meegedaan van de 12x dus die 10x sta je gewoon in het linkerrijtje en daar gaan ze komend seizoen ook gewoon voor. Maar Groningen heeft weer een pareltje

Nog een jaartje Groningen en dat jaar proberen de Engelse taal goed onder te knie te krijgen. Dan heeft hij daarna de clubs voor het uitzoeken.

2 mei 2018 om 12:35

Beetje voorbarig, er is niemand die een tussenstap van Groningen naar Engeland succesvol verloopt. Eerst maar eens naar een Nederlandse topclub of een Duitse middenmoter. Dat voetbal zal hem perfect liggen!

2 mei 2018 om 12:43

Doan is wel vrij exceptioneel heb ik het idee. Echt een bijzondere speler, en fysiek ook ijzersterk. Zeg niet dat hij nu al zo mee kan in de PL, maar zou mij niet verbazen als hij snel naar dat niveau toe groeit. Enorme stappen gezet dit seizoen. Gaat ons veel geld opleveren, een goede en jonge Aziatische voetballer. Drie redenen voor een hoge prijs.

2 mei 2018 om 14:16

Ik zeg ook niet dat hij naar Engeland moet of kan. Ik zeg alleen dat hij goed de Engelse taal onder de knie moet krijgen. Omdat in de meeste Europese landen toch wel Engels wordt gesproken en geen Japans. Dus ik zou me richten op Engelse taal ipv Nederlands bijvoorbeeld.

2 mei 2018 om 18:14

Bacuna , Chery , Kieftenbeld . Ok niet allemaal PL maar dat zeg jij ook nergens .

Wat zou ik deze jongen graag bij PSV zien. Niet van de bal te krijgen, goede dribbel en een prima schot in de benen. Groningen mag zich in de handen wrijven. Speler waarvoor je naar het stadion komt.

2 mei 2018 om 18:15

Op dit moment ook 1 van de weinigen helaas . Maar zeer blij dat hij iig nog een jaar bij ons speelt

2 mei 2018 om 23:53

Mwoa, Groningen heeft dit seizoen echt wel de basis gelegd voor een goed volgend seizoen. Met een selectie met 10(!) spelers onder de 20 zit er voldoende potentie in. Met Reis, Hrustic, vd Looi en Breij is er veel talent aanwezig. Die zijn straks weer ouder en rijper. Van Weert weet weer wat scoren is en verdedigend met memisevic en huurling Zeefuik (wens dat hij kan worden overgenomen) staat er ook wel wat. Met Doan, en hopelijk Padt zie ik Groningen komend seizoen zeker weer het linker rijtje halen en misschien zelfs verrassen.

OT: Doan heeft de potentie volgend jaar 15-20 goals te maken en levert ook de nodige assists. Zo jong en al zo dragend, zeer balvast, technisch en dynamisch. Doan gaat voor veel poen naar het buitenland. Maar eerst nog een seizoen van hem genieten.

3 mei 2018 om 00:06

Reis gaat er ook zeker komen . Van der looi hopelijk ook . Op zijn nieuwe positie speelt hij wel beter dan voor die tijd maar is geen speler waarvoor je naar het stadion komt . Van Weert komt gewoon te kort voor dit niveau .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren