Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loodzware maanden bij Ajax: ‘Via vrienden hoorde ik dat ik het niveau niet had’

Laatste update:

Sivert Mannsverk wil na een dramatisch debuut zijn tweede kans bij Ajax grijpen. De 21-jarige Noor werd begin dit seizoen al na een helft gewisseld tegen FC Twente (3-1 verlies) en liep vervolgens een serieuze voetblessure op. Afgelopen zondag maakte Mannsverk wel een uitstekende indruk tijdens een 2-0 zege op FC Utrecht.

Na slechts een paar trainingen werd Mannsverk begin dit seizoen door toenmalig trainer Maurice Steijn tegen Twente voor de leeuwen gegooid. “Ik was natuurlijk zwaar ontevreden met mijn eigen wedstrijd, maar als team waren we gewoon zwak”, blikt Mannsverk tegenover het Algemeen Dagblad terug op zijn debuut.

De kritiek die hij toen van de buitenwacht kreeg deed de controlerende middenvelder naar eigen zeggen veel pijn. “Ik wilde juist laten zien waar ik toe in staat was. Dan hoorde ik, via vrienden die nieuwsgierig waren naar de reacties, 'dat ik het niveau niet had'. Dat heb ik ook mee moeten dragen tijdens mijn lange revalidatie. Het was een van de zwaarste momenten uit mijn carrière.”

Door een slepende voetblessure was Mannsverk uiteindelijk maanden uit de roulatie. Na zijn debuut tegen Twente om snel te vergeten, begon hij steeds meer te malen en te piekeren. “Ik ben een consequentie-denker. En ja, dan spoken ook twijfels door je hoofd of je nog wel slaagt bij Ajax. Maar toen besloot ik: 45 minuten gaan niet mijn carrière bij Ajax bepalen.”

De jeugdinternational van Noorwegen wil nog altijd slagen bij Ajax en is blij dat hij tegen Utrecht ‘eindelijk iets van zijn potentie kon laten zien'. Mannsverk probeert echter de verwachtingen te temperen.

“Begrijp me niet verkeerd, maar dit waren pas 75 minuten. De kans bestaat dat ik op basis daarvan al gehyped word, zoals dat recent andere jongens overkwam. Een paar wedstrijden later spelen ze niet meer. Zo snel kan het gaan.”

Ajax lijkt donderdagavond in het Conference League-duel met Aston Villa opnieuw in een 5-3-2-formatie aan te treden. Tijdens de trainingen voorafgaand aan deze wedstrijd sprak Mannsverk zijn ploeggenoten op het middenveld, Jordan Henderson en Kenneth Taylor, moed in. “Jaag af, val aan en kijk niet achterom. I've got your back, ik regel dat. Ik zeg het continu tegen ze. Als we elkaar in het veld vertrouwen, voelt iedereen zich vrij en halen we het beste uit elkaar. Ik ben hier niet om zelf te schitteren, ik ben hier om samen succesvol te zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus vrienden van hem hebben reacties over hem opgezocht. Waarom heb ik toch het idee dat hij dat zelf was. Ja het is niet leuk als je negatieve dingen hoort/leest over jezelf. Maar hij zegt het zelf al hij was niet best die eerste pot. Verder konden we er ook nog helemaal niks over zeggen. Tegen Utrecht zag het er een stuk beter uit. Sivert, als je dit leest, ga zo door en trek het je niet aan wat anderen over je zeggen want anders ga je het niet halen.

7 maart 2024 om 07:45

Tja, een zwaluw maakt nog geen zomer. In dat tempo waarin Ajax Utrecht werd gespeeld, zou iedereen het wel bij hebben kunnen benen. Sjaak Swart had nog moeiteloos een kwartiertje kunnen aanhaken. Tegen Villa zal het wel een stukje sneller moeten anders word je compleet tureluurs getikt. Kijken of Sivert er dan ook nog een lekker gevoel over heeft.

7 maart 2024 om 08:07

Tegen AZ ging het dat half uurtje ook prima. Daarnaast z'n minuten in Jong ervoor waren ook prima. Of dat echt voldoende is, is afwachten.

7 maart 2024 om 08:30

@hansje1969,

Maar een Kiekenduif maakt geen Winter.
Wij zijn wel de eersten om iemand compleet af te branden na 1 mindere wedstrijd, zelfs al was het zijn allereerste wedstrijd in een nieuw land, nieuwe club, nieuw team.

Maar als we dan complimenten gaan geven als de tweede wedstrijd goed is, dan komen de opmerkingen "een zwaluw maakt nog geen zomer".

Dan kan iedereen beter gewoon een half seizoen stil zijn, en daarna pas iets gaan zeggen.

7 maart 2024 om 08:30

Laten we hem vooral afbrandem op een pot tegen de nummer 4 van de PL. We wonnen afgelopen weekend vrij simpel, al was het saai, van een ploeg die al 17 wedstrijden in de competitie niet had verloren. Laten we dat vooral niet kleiner maken dan het is. En daar had Mannsverk gewoon een belangrijk aandeel in.

7 maart 2024 om 08:54

Hansje, 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar na Aston Villa is het nog steeds: 1 zwaluw.

En eigenlijk geldt dit voor bijna de hele Ajax selectie. Ik ben ervan overtuigd dat de helft beter kan dan dat t laat zien, maar ik heb nog nooit zoveel onbalans in een selectie gezien, of kwaliteiten die niet bij elkaar passen.

Voor de jongen persoonlijk vind ik het iig erg gaaf dat hij zich niet van de wijs laat brengen.

7 maart 2024 om 09:39

En mochten ze wel een goed resultaat halen, dan moest het alsnog beter, lag het aan de tegenstander of is het nog niet het niveau wat je als Ajax moet nastreven of niet? Bij sommige mensen komt er nog geen beetje positiviteit uit

7 maart 2024 om 09:49

Ik heb constant 15 wedstrijden gelezen en nu zijn het er al 17, over een maand 24?

Afijn, het was saai wandelvoetbal tegen Utrecht. Verdienste van Ajax dat Utrecht niks maar dan ook daadwerkelijk niks liet zien en dat met Jans als trainer en Ajax als tegenstander. En Mannsverk speelde een uitstekende wedstrijd. Ik had hem toen graag bij mijn club gezien i.p.v. Zerrouki, ondanks dat Zerrouki meer zekerheid bood dat hij het niveau zou aankunnen. Bij Mannsverk heb ik dat na 2 wedstrijden nog niet gezien.

Waar wilt Ajax volgend seizoen naar toe? Gaat men gerichte aankopen doen om weer 4-3-3 te spelen of blijft men steken in 5-4-1 / 5-3-2 / 4-4-2 / 4-1-3-2. In die laatste systemen zie ik Mannsverk wel slagen, maar in 4-3-3 heb ik mijn twijfels.

7 maart 2024 om 10:10

@4FRedondo,

Ik kwam tot 17 toen ik via een app zelf de uitslagen bekeek. Blijken er 15 te zijn, ik had een oefenpot tegen Beveren en de bekerpot tegen RKC meegerekend. Maakt de prestatie overigens niet minder knap.

Ik neem aan een 4-3-3. Dit systeem lijkt mij een tijdelijke oplossing. Volgend jaar de spelers die niet kunnen in dit systeem lozen en richten op 4-3-3. Als ik mij niet vergis heeft Mannsverk overigens wel ervaring in een 4-3-3 bij Molde, dus ik denk dat hij dat ook wel zou moeten kunnen.

Wat mij betreft staat hij vanaf nu constant in de basis. Hij is een van de weinigen die de steekpass durft te geven door de linies. Dat zie ik bijvoorbeeld een Taylor nooit doen. Ik zou spelen met een middenveld van mannsverk, Henderson en Taylor

Oké, nu al fan. Durft zich kwetsbaar op maar gaat niet bij de pakken neer zitten.

7 maart 2024 om 07:59

GunneRo@ Inderdaad te kwetsbaar naar mijn mening. Maar wat gebeurt er op de training bij Ajax. Daar is toch ook toezicht. Daar word niet goed op de spelers gelet lijkt wel

7 maart 2024 om 09:18

Want? Een talent van 21 jaar mag niet twijfelen aan zichzelf?

Ik krijg soms echt het idee dat er het afgelopen jaar bij en rondom Ajax veel energieen werkende zijn om Ajax te kapot te maken. Mislintat heeft veel fout gedaan....maar ik denk dat de media nog vernietigender is.

Dit gaat trouwens niet alleen op voor Ajax. De mate van negatieve berichtgeving, manipulatie, leugens en propaganda is sinds de coronatijd echt bizar groot. Bangmakerij en negativiteit staat voorop. Momenteel worden we ook weer een oorlog ingeluld.

Wij blijven maar aandacht geven en reageren/ handelen op dit soort berichtgeving zo geeft de mensheid dit zelf kracht en zo creeert zich een realiteit waar bijna geen ontsnappen aan mogelijk is. Ja zo werkt een energie.

Laten we hiermee stoppen en vooral weer wat vriendelijker voor elkaar zijn. Te beginnen met Ajax, een mooie club met spelers die prima kunnen voetballen en hun best doen. Nu zijn ze even zoekende maar met steun en positivisme komen ze er wel weer.

Op de basisschool leren onze kinderen dit toch ook? Geef opstekers, geen afbrekers

7 maart 2024 om 07:45

Misere verkoopt goed, zie ook de tientallen artikelen per dag over Ajax toen er veel tumult was.

7 maart 2024 om 08:19

Ik ben veel te nuchter voor dit excuus. De media de schuld geven voor deze wanvertoning, hou is even op.

7 maart 2024 om 08:25

Mulenga is zo iemand die Ajax geen warm hart toedraagt, helder!

7 maart 2024 om 10:31

Mark Rutte heeft Ajax kapot gemaakt!

7 maart 2024 om 10:54

De MSM heeft Ajax kapot gemaakt! Ze framen Ajax in een kwaad daglicht!

7 maart 2024 om 08:27

Je hebt helemaal gelijk, ik zie het ook. Hoge bomen vangen veel wind, mensen grijpen de situatie Van Ajax met beide handen aan om constant negatief te doen. Denk dat dit gewoon met afgunst te maken heeft. Ik zie ook veel supporters van andere clubs Ajax spelers afbranden op hun profiel om extra drama te veroorzaken, bijvoorbeeld bij Sutalo. Social media is gewoon toxic Helaas, supporters gebruiken het om clubs te beïnvloeden.

7 maart 2024 om 08:30

Tsjaa als het slecht gaat, volgt er kritiek. Er was ook vrij weinig reden tot positiviteit. Toen het goed ging, nam iedereen alle loftuitingen ook dankbaar in ontvangst. Dat is nou eenmaal hoe het werkt.

7 maart 2024 om 08:46

Ah, daar is de afgunst weer. Het go to argument. Je kan ook denken dat mensen de situatie niet willen verzachten maar berichtgeving in de hoop dat er iets veranderd. Dat men Overmars, of situaties corona, promes etc gigantisch afkeurd. Maar afgunst bekt lekkerder ja.

7 maart 2024 om 08:53

In het grote geheel heb je gelijk…maar er mag best wat gerelativeerd worden. Zowel de positieve als de negatieve kanten worden door de media extreem vergroot. Doordat zij de afgelopen decennia steeds weer de grenzen verlegd hebben zij zijn er nu inmiddels afhankelijk van geworden. Ergens stopt het een keer. Het lijkt er op dat er steeds meer weerstand komt tegen de sensatie makers en zich tegen hen gaan keren.

7 maart 2024 om 08:48

Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Ajax. De oorlog is toch echt door de andere partij begonnen helaas. De balans zoeken tussen optimisme en realisme is een lastige maar het is goed om elkaar scherp te houden.

Ik ben juist blij voor de Nederlandse voetbal dat Ajax het zo slecht doet, daardoor kunnnen Feyenoord en PSV geld inchecken en groeien, wat ik dan wel weer jammer vind is dat ze minimaal 3de plaats moeten kunnen halen.
Ik zie Twente of AZ niet door de CL voorrondes doorkomen maar als dat wel zo zijn, dan is het leuk dat zij zich ook in de top van Nederland zich kunnen verstevigen. Dit is wel gewoon de moment voor die 2 clubs om mee te draaien met de toppers. Misschien dat Ajax volgend seizoen nog een beetje kan struikelen maar daarna zullen ze gewoon weer op hun oude niveau zitten. Het is erop of eronder voor Az en Twente deze komende 2 seizoenen in Europa. Ik heb vooral hele hoge verwachtingen van AZ met hun Youth League kampioenen en huidige selectie.

7 maart 2024 om 09:20

Toen Ajax het zo goed deed moest het NL voetbal en PSV+Feyenoord Ajax dankbaar zijn omdat ze zoveel punten en geld voor het NL voetbal binnenhaalden. En nu moeten PSV+Feyenoord weer Ajax dankbaar zijn omdat Ajax het zo slecht doet. Het blijft een bijzondere wereld.

Goede instelling heeft deze jongen wat mij betreft. Hij geeft aan niet voor eigen eer en faam te spelen, maar zijn mede-middenvelders te ondersteunen en het teambelang voorop te stellen. Natuurlijk past dat ook meer bij zijn positie in het veld dan bijvoorbeeld een spits of 10, maar toch, het siert hem.

Go Sivert!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren