Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor Feyenoord-uitblinker: ‘In de eerste weken dacht ik bij hem: wat is dit?

Laatste update:

Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh heeft met zijn optreden tegen Go Ahead Eagles (3-1 winst) een plekje in het Elftal van de Week van De Telegraaf veroverd. Ook ploeggenoten Calvin Stengs en Santiago Giménez kunnen rekenen op een uitverkiezing, terwijl Malik Tillman en Noa Lang PSV vertegenwoordigen. Wekelijks stelt een ex-international van Oranje het elftal samen. Deze week is het de beurt aan Jan Poortvliet, die de verloren WK-finale van 1978 speelde tegen Argentinië.

Poortvliet roept Minteh uit tot zijn Speler van de Week. De vleugelaanvaller wist op slag van rust de ban tegen Go Ahead te breken door zich in de zestien van zijn bewakers te ontdoen, om vervolgens doelman Jeffrey de Lange door de benen te spelen. “Zijn eerste goal, die afgekeurd werd, was al geweldig. En die tweede maakt hij ook grandioos af. In de beginweken dacht ik bij hem: wat is dit? Alles vloog van zijn voeten af, maar misschien had dat ook met de eerste druk en bewijsdrang te maken”, aldus Poortvliet. “Hij heeft een enorme drive en geniet er ook echt van.”

De rapporteur noemt Minteh iemand die constant in beweging is en ‘goalgevaarlijk’. “Hij kan binnendoor en buitenom passeren, Hij groeit mee met het team en wat ik nu zie, is geweldig. Feyenoord heeft een heel goede aan hem.” Poortvliet ziet Stengs tegelijkertijd steeds meer in zijn oude ritme komen. “Hij raakt steeds beter ingewerkt. Hij bemoeit zich met bijna alle aanvallen, met steekballen én komt voor de goal. Heerlijk om te zien, nadat hij het even wat moeilijker heeft gehad na zijn vertrek bij AZ, waar ik hem al graag zag spelen.”

Ook Giménez, die tegen Go Ahead alweer zijn tiende Eredivisie-treffer van het seizoen maakte, kan rekenen op complimenten. “Toen ik Feyenoord nog een keer terugkeek, zat ik naar mijn hero te kijken”, schrijft Poortvliet. “Hij had maar één keer gescoord, maar Santiago Gimenez is dé spits. Hij is bij elke aanval betrokken, doet altijd iets met die bal wat voor gevaar zorgt, maar ook zijn inzicht richting medespelers is geweldig. De sierlijkheid ook… Ik geniet van die man en ik hoop steeds dat hij nog meer scoort.”

Poortvliet genoot afgelopen zaterdag bij PSV van ‘avonturier’ Lang en ‘dromertje’ Tillman, die bij zijn eerste basisplaats goed was voor een doelpunt en een assist. “Tillman is een heel mooie speler, sierlijk en dat vind ik iets hebben. Hij was er pas niet bij omdat hij zich verslapen had, maar het is voor PSV te hopen dat het niet meer voorkomt. Zulke spelers kunnen zich wel eens vergissen, soms zijn dat dromertjes. Maar kijk je naar wat er op het veld gebeurt: mooi om naar te kijken, joh.”

Het volledige elftal van de Week van De Telegraaf: Van Gassel (Excelsior); Sugawara (AZ), Oroz (Vitesse), Kasius (AZ); Robinet (Almere City), Tillman (PSV), Stengs (Feyenoord), Lang (PSV); Minteh (Feyenoord), Giménez (Feyenoord), Hansson (Heracles Almelo).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begin langzaam aan een beetje fan te worden van dit mannetje. Had in het begin het idee dat het een beetje een blind paard is, maar stiekem kan hij best lekker ballen.

Als ze deze jongen voor een acceptabel; prijsje kunnen oppikken, zeg ik gelijk doen. Jong zat, zit nog rek in en voegt nu al iets tope. Houden dat ventje.

2 oktober 2023 om 10:22

Prijsje? Newcastle betaalde deze zomer 8 miljoen euro voor hem en laat hem rijpen bij Feyenoord. Wil je hem kopen, dan zou ik niet op een prijsje rekenen maar gewoon een dikke hoofdprijs. Waarschijnlijk meteen de duurste aankoop ooit voor Feyenoord.

2 oktober 2023 om 10:28

Speedyafc die kans is groot, al weet je het nooit met die superrijke clubs. Maar ben bang dat hij ook al een heel fors salaris heeft, dus die combinatie gaat sws lastig worden.
Voor nu maar lekker hopen dat hij feyenoord sportief veel oplevert dit jaar. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

2 oktober 2023 om 10:29

Ah dat wist ik niet. Was al wel bang dat (zeker als hij zo blijft presteren) hij Forbs achtige bedragen zal gaan kosten.

Nog ff aankijken dan, maar ik zou het alsnog serieus in overweging nemen. Als hij dit niveau kan doortrekken de rest van het seizoen tenminste.

Overigens verwacht ik wel dat hij iets meer op de bank zal komen als Ivanusec straks weer terug komt en ingespeeld raakt. En terecht wat mij betreft, eigen spelers moeten imo wel voorrang krijgen tov huurspelers, tenzij het niveau verwschil echt aanzienlijk is.

2 oktober 2023 om 11:38

Hij is inderdaad ook heel behendig met bal. Alleen geloof ik niet dat wij nog een jaartje hem kunnen huren. Het zou mooi zijn als Ivanusec terugkeert en Paixao op rechts. Dan heb je nog altijd een hele sterke wissel.

Ik ben fan hoor, dit is een ruwe diamant. Mocht hij blessure vrij blijven en goede begeleiding krijgen is dit wel een topper. Mooi voor alle haters, dat hij binnen 1 maand iedereen de mond snoert. We kunnen zeker dit seizoen nog van hem genieten en ik hoop nog langer. Een verademing t.o.z. van Idrissi.

2 oktober 2023 om 10:28

Haters? Wie zijn dat dan? Deze jongen is afgelopen zomer door Newcastle gehaald als groot talent van 8 miljoen euro. Wordt bij Feyenoord gestald om speelminuten te krijgen zodat hij kan groeien. Newcastle verwacht juist heel veel van deze jongen in de toekomst, daarom hebben ze veel geld betaald en zijn ze een ontwikkeltraject met hem gestart.

2 oktober 2023 om 10:37

In de voorbereiding leek het zo een typische snelle blinde buitenspeler, en ook zijn invalbeurt in de Johan Cruijffschaal was dramatisch, dus wellicht dat hij daarop doelt.

2 oktober 2023 om 10:57

Terwijl in één van zijn eerste oefenwedstrijden hij ook liet zien wel degelijk overzicht te hebben, maar die word gauw vergeten als het daarna matig/slecht is. Wat dat betreft blijft het altijd vermoeiend dat spelers al gauw een stempel krijgen zonder wat enig tijd te geven.

2 oktober 2023 om 11:20

Hij doelt op mensen als MeMyselfandI die oprecht (ja ik maak geen grap) liever Alireza zien dan Minteh. Misschien voor de mensen die het nog steeds niet willen geloven even het artikel interview van Slot over Minteh lezen op 1908.nl. Daarin geeft hij aan dat Minteh soms wel eens te laat is met drukzetten maar dat dan ruimschoots goed maakt door enorm veel energie en sprints in de wedstrijd te leggen. Waarmee hij in 60 minuten op meer sprints uitkomt dan sommige spelers na 2 wedstrijden (allemaal gebaseerd op metingen).

2 oktober 2023 om 12:13

Alireza in de basis kan echt niet meer, maar deze Minteh is echt verrassend goed tot nu toe. Alireza is een prima invaller om bij je selectie te hebben en heeft altijd wel een bijdrage naast al de ballen die hij inlevert haha.

2 oktober 2023 om 12:43

Ik zou Alireza en Dilrosun allebei zo snel mogelijk wegdoen. Voegen echt helemaal niks en hebben miljoenensalarissen. Met Ivanusec, Paixao, Minteh, Sauer en evt. Stengs op de flanken ben je echt wel voldoende voorzien. Lingr heeft ook nog heel wat potjes als buitenspeler gespeeld in Tsjechië.

Het is leuk om naar te kijken. Ontzettend snel, technisch en er zit een goede kop op. Maar wel ben ik blij dat Geertruida achter hem staat, Minteh is wel heel simpel bij balverlies of zijn man laten lopen. Daar heeft hij nog een hoop te leren evenals overzicht maar ik begrijp heel goed dat Newcastle hem heeft gekocht.

2 oktober 2023 om 11:01

Hij moet idd veel meer speldiscipline krijgen, maar dat kan die wel leren, want hij is wel bereid keihard te werken. Maakt ook relatief veel domme overtredingen, maar moet zeggen dat we hier echt plezier aan gaan beleven. Hij heeft een soort branie in z'n acties die echt leuk zijn om te zien. Hoe hij de keeper rustig poort gister of nodeloos Vd Marel uitkapt, bijdehand manneke.

2 oktober 2023 om 11:22

Zijn man laten lopen doet hij dus niet (woorden van Slot, check zn interview van gister op 1908 maar). Alleen in drukzetten komt hij soms te laat. Echter compenseert hij dat weer ruimschoots met zijn werkethiek en enorme snelheid.

Deze constructies moet je eigenlijk niet willen als topclub in Nederland. Als subtop van Nederland zou ik het nog wel begrijpen maar voor de topclubs in Nederland kan je beter een jeugdspeler of een talentvolle aankoop doen. Leuk dat die nu 1 seizoen misschien geweldig speelt en daarna is die weer weg. Of er moet qua financiën iets winnen vallen maar neem aan dat het Feyenoord alleen maar geld kost.

2 oktober 2023 om 10:30

Dat is een beetje de valkuil natuurlijk, Hij is gehaald voor 8 miljoen euro, doet het goed bij Feyenoord dus Newcastle is dik tevreden over zijn ontwikkeling. Waardoor ze hem dan niet willen verkopen of heel veel geld willen zien.

Wil je hem goedkoop oppikken, dan moet hij eigenlijk dit seizoen floppen.

2 oktober 2023 om 10:31

1 huurspeler kan geen kwaad.. hij staat geen talent in de weg.

2 oktober 2023 om 10:41

Toch wel. Sauer had anders dichterbij de basis gestaan. Ontzettend groot talent. Maar snap wel dat Slot hem niet al voor de leeuwen heeft gegooid.

2 oktober 2023 om 10:51

Persoonlijk vind ik Sauer beter vanaf links. Dus wat dat betreft zit Minteh hem echt toaal niet in de weg. Daarnaast bewijst hij nu wat mij betreft ook al aanzienlijk verder te zijn dan Sauer, dus das ook niet erg.

Minteh is er natuurlijk bij gehaald voor de breedte en dat is prima. Als we, net als een paar jaar geleden, meer dan een ahndvol huurlingen vast in de basis hadden staan, zou het idd een ongezonde situatie zijn. Nu hebben we voldoende kapitaal op het veld staan en deze jongen voor de breedte gehuurd. Hij is nu nodig en doet het goed, dus gewoon een goeie keuze geweest.

2 oktober 2023 om 10:53

Sauer is een linksbuiten.
Daarnaas heeft volgens mij niemand rekening gehouden dat ie dit seizoen zou doorbreken.

2 oktober 2023 om 11:02

Maar Paixao is eigenlijk ook beter vanaf rechts.

2 oktober 2023 om 11:48

Ja....en die zal daar (naar mijn verwachting) ook weer netjes gaan spelen als Ivanusec terug is en op links komt te staan.

2 oktober 2023 om 10:32

Als er een goede balans is dan is dit prima. Verder is het wel duidelijk dat deze jongen zomaar geld op kan leveren door de input die hij op het veld levert.

2 oktober 2023 om 10:32

Pietjuh6 zolang het er niet teveel zijn vind ik het niet zo'n probleem. Vorig seizoen kampioen geworden met 2 huurspelers in de basis. Nu is het er volgens mij eentje. Feyenoord staat er financieel een stuk beter voor tegenwoordig, maar kan natuurlijk ook niet eindeloos aankopen blijven doen zoals bijv ajax dat wel kan. Ze hebben de laatste 2 zomers al erg veel geld uitgegeven voor hun begrippen. Op een gegeven moment is het geld op en als je dan nog een belangrijke positie kunt versterken voor alleen salaris dan kan dat best verstandig zijn.

2 oktober 2023 om 10:34

Feyenoord heeft genoeg kapitaal op het veld staan om een speler te huren die de selectie volledig maakt. Je hebt nu wel een echt wapen in de selectie die je anders zou missen. In de CL ga je nog snelheid nodig hebben tegen de sterkere tegenstanders.

2 oktober 2023 om 12:22

Volgens mij is de constructie juist heel goed geregeld nu! Feyenoord heeft dit jaar maar een huurspeler in Minteh, Newcastle betaald volgens mij zijn salaris en Feyenoord heeft een percentage bij doorverkoop. Mocht hij dus in de toekomst worden verkocht kan Feyenoord dus ook gewoon winst maken op dit jaartje huur.

2 oktober 2023 om 12:43

Je zou het in principe niet moeten willen, nee. Maar sommige (goeie) spelers liggen buiten je bereik en kunnen je wel verder helpen. We maken wat dat betreft wel stappen, daar we bijvoorbeeld Idrissi en Szymanski hebben vervangen door contractspelers Ivanusec en Stengs.

Maar het valt en staat ook met budget en hoewel we nu heus meer vlees op de botten hebben, houdt het potje nog altijd een keertje op.

Wat Minteh betreft vind ik het wel een goede beslissing om hem alsnog erbij te halen, gezien zijn snelheid en onvoorspelbaarheid kwaliteiten zijn die we anders niet hadden.

Ook wel weer grappig hoe snel hij alweer afgebrand werd in het begin en ‘blind paard’ werd genoemd. Is gewoon een prima speler die even moest wennen wat gewoon logisch is. Je ziet zijn kwaliteiten en hij is erg goed in de kleine ruimte. Jammer dat hij slechts gehuurd werd maar prima om hem erbij te hebben dit seizoen.

Tillman voegt echt iets toe aan dit PSV. Heerlijke speler en hoop nog veel van hem te gaan zien
Lang kan zo onderhand als eerste op de lijst voor "elftal van de Week". Die gast is elke wedstrijd enorm onderscheidend en van groot belang.

2 oktober 2023 om 11:28

Als Lang als eerste op de lijst gezet kan worden kun je dat ook zeggen over Veerman of Gimenez of Hartman of Hancko allen enorm belangrijk.

Echt een heerlijke speler die me ontzettend doet denken aan Sadio Mane. Ontiegelijk snel (zeker op de eerste meters), sterk, onvoorspelbaar en ook zeer doelgericht. Bovenal lijkt er ook echt een goede kop op te zitten als je ook ziet hoeveel arbeid hij verricht.

Het is jammer dat hij enkel gehuurd is, maar voor 8 miljoen zou hij ook direct een topaankoop zijn voor ons. En je begint nu wel te zien waarom.

Hier gaat Newcastle nog veel plezier aan beleven. En wij dit jaar zeker ook nog.

Stengs loochenstraft echt bijna iedereen in zijn eerste paar weken. Hij was te duur, hij verdiende teveel geld, hij was een lamzak en had jaren stilgestaan. Iedereen had zijn oordeel al klaar, van analisten tot forum reaguurders.

Maar Stengs is eigenlijk, op Fortuna en Sparta na toen het hele elftal ruk speelde, sinds zijn komst een toegevoegde waarde. Daarnaast is zijn grootste manko, zijn rendement, in de laatste wedstrijden juist zijn sterkte. Op beslissende momenten maakt hij goals of geeft hij assists, echt een heerlijke speler.

Moet bekennen dat ik het ook biet had verwacht, maar Stengs is gewoon een absolute meerwaarde en in de combinatie nog sterker dan Szymanszki vorig jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren