Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lodeweges onthult appje van Koeman na eerste zege als bondscoach

Laatste update:

Dwight Lodeweges debuteerde vrijdagavond met een 1-0 overwinning op Polen als bondscoach van Oranje. Daarmee werd de 62-jarige oefenmeester de eerste keuzeheer sinds Frank Rijkaard in 1998 die zijn eerste wedstrijd met het Nederlands elftal wist te winnen. “Meen je dat? Dat is heel lang geleden. Ik wist het niet, ik had geen idee. Ik heb wel ergens gelezen dat ik de oudste bondscoach was”, reageert Lodeweges in gesprek met de NOS.

Lodeweges is de opvolger van Ronald Koeman, die Oranje verliet voor Barcelona. De oude bondscoach zat vrijdagavond wel voor de televisie en stuurde zijn voormalig assistent een appje met een felicitatie. “Hij had het over een bijzonder goede tweede helft. Dat was wel leuk, dus bedankt, Ronald”, vertelt Lodeweges. De oefenmeester spreekt van een ‘lastige wedstrijd’. “Maar dit is hoe Polen speelt. De enige die ontbrak was volgens mij Robert Lewandowski, verder was de ploeg compleet.”

De man op wie veel ogen waren gericht speelde onvoldoende bij Oranje

Voetbalzone deelde na afloop rapportcijfers uit aan de spelers van Oranje.Bekijk rapport

“Tegen een team dat zo ver terugzakt hebben wij toch kunnen winnen. Dat is hartstikke moeilijk”, gaat Lodeweges verder. “We hebben de afgelopen week aan dingen gewerkt. Dat hebben we in de eerste helft niet altijd goed gedaan. De diepte in ons spel is nog niet voldoende en tussen de linies was het ook niet altijd goed. In de tweede helft was het bij fases wel goed. We moesten achter hun middenveld komen, dan heb je diepte nodig om het spul uit elkaar te trekken en ruimtes te maken voor jezelf. Dat ging in de tweede helft beter dan in de eerste helft.”

Nederland wint van Polen onder Lodeweges: 'Trots overheerst'

Dat het ‘roestig’ was, acht Lodeweges logisch. “We zijn negen maanden geleden voor het laatst bij elkaar gekomen. In the end ben ik wel tevreden”, concludeert de bondscoach. Lodeweges kan na afloop tevens op lovende woorden rekenen van aanvoerder Virgil van Dijk. “Dwight is nu de baas, dat respect heeft hij van iedereen al. Hij doet het uitstekend en blijft doen wat hij altijd al deed. Het is prettig werken met Dwight, dat weet iedereen.”

Moet Dwight Lodeweges aanblijven als bondscoach?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch wel dé verrassing rondom het NL elftal zijn als Lodeweges blijft als Bondscoach, de kans is klein, maar je weet het nooit he

4 september 2020 om 23:56

Joachim Low en Hans Flick zijn ook ooit doorgeschoven als assistent, en de rest is geschiedenis. Al hebben wij daar recent nu niet een erg goeie ervaring mee (Blind).

5 september 2020 om 07:01

Ja door intelligente Duitsers.
Wij hebben hier een stel leeghoofden die alleen naar naam of uitstraling kijken bij kiezen van een bondscoach. Die zullen wel weer uit paniek voor van gaal gaan of de fout maken de generatie f de boer maar te nemen omdat er anders niks is.
Zij zullen lodeweges niet laten zitten vanwege z’n “kleine” naam en gebrek aan uitstraling. Nou van mij mag hij blijven. Hij is tactisch ontzettend goed en kent deze groep. Lekker laten zitten

5 september 2020 om 08:08

@Soccerfan, we gaan het zien. Ik heb zo het idee, als ik de spelers hoor, dat ze het eigenlijk wel willen laten zoals het nu is.

5 september 2020 om 10:37

Jazeker ik vond de keuze om Wijnaldum “de slechtste man van het veld” op rechtsbuiten te zetten ook tactisch zeer sterk. Kom op man. Die man heeft niks te zeggen. Hij durft Wijnaldum niet eens te wisselen. De spelers vinden dat natuurlijk maar al te fijn.

4 september 2020 om 23:57

De spelers lopen met hem weg als ik het begrijp dus waarom de beste man geen kans gunnen.

5 september 2020 om 00:02

niet eens zo vreemd! als bondscoach moet je eigenlijk een soort vriendelijke opa zijn die een goede sfeer creeert. automatismen ga je er toch niet inslijpen in die 10 wedstrijdjes per seizoen

5 september 2020 om 07:00

Over die automatismen denkt van marwijk heel anders hoor. en van Gaal was natuurlijk verre van een vriendelijk opa-type. Beide coaches brachten het land bijzonder ver.Vriendelijke opa Hiddink had wereldmateriaal in 1998 en kwam erg ver waarna Rijkaard het 2 jaar later als vriendelijke vent met topmateriaal ook ver kwam.Deze spelersgroep is bij lange na niet zo ver als de groep van 22 jaar geleden dus ik snap best als er gekozen wordt voor een ‘strakkere aanpak.’

5 september 2020 om 10:30

Het is ook wel handig als je de juiste wissels toepast. Wijnaldum op rechtsbuiten 😂Hij durft hem gewoon niet te wisselen. Terwijl hij de slechtste man op het veld was. Fijn zo’n vriendelijke opa.En we weten nu wel dat je geen fan bent van Van Gaal.

5 september 2020 om 12:41

Ja maar Van Marwijk en Van Gaal speelden toch ook geen fenomenaal voetbal waarin je automatismen en een hand van de trainer zag? Het was vooral heel erg verdedigend om een goal te voorkomen en hopen op een geniale ingeving van sterren als een Robben, Van Persie of Sneijder

5 september 2020 om 12:42

Waar heb ik Van Gaal genoemd dan?

5 september 2020 om 13:48

bij vMarwijk zag je geen automatismen? Als er 1 oranje de laatste 40 jaar een machine was waarbij de rechtsbuiten precies wist wat de linksback ging doen was het dat team wel. Ook al sprankelde het niet, vMarwijk is altijd de trainer geweest, ook bij zijn clubs, die zelden wisselde en automatismen in sleep

Ik vind dat hij een kans verdiend.
Evt Gullit erbij als assistent want is bekend met de groep.

Als er een klik is tussen de spelers onderling en ook een klik met de spelers en de coach , dan is het makkelijk om coach te zijn van zo'n team. Voetballen hoef je die gasten niet te leren . Je moet ze begeleiden en klaar maken voor een eindtoernooi. Eerst zien je te kwalificeren en daarna er voor zorgen dat het team piekt op het juiste moment. Mocht Oranje resultaten blijven halen dan kan het zo zijn dat Lodewijks aanblijft. Zeker als hij ook in staat blijkt om het team zo te motiveren dat ze op een toernooi pieken en presteren. Want zo'n eindtoernooi is wel iets heel anders dan dit soort wedstrijden.

5 september 2020 om 01:21

Eerst komende eindtoernooi zijn we al voor gekwalificeerd natuurlijk, EK staat in juni op de agenda! Dus als ze een nieuwe bondscoach willen zullen ze snel moeten handelen zodat die ook genoeg tijd krijgt om de ploeg te laten knallen. Met Lodeweges hebben ze al een tijd samengespeeld dus hem een kans geven is zo gek nog niet. Mits die klik er is idd. Maar te lang wachten lijkt me niet slim.

5 september 2020 om 01:25

Ik denk dat je Lodeweges bedoelt ipv Lodewijks 😁

Prima vent die Lodeweges en zeker goed als hij als assistent aanblijft. Maar als bondscoach lijkt hij mij niet geschikt. Voetbal is ook een erg opportunistisch wereldje, had Bergwijn die goal niet gemaakt was er niemand die het een goed idee zou vinden als Lodeweges bondscoach blijft. Het lijkt mij het type ideale assistent en prima voor deze overbruggingsperiode, maar heeft in zijn hele carrière niets laten zien dat hem geschikt maakt als bondscoach.

5 september 2020 om 01:23

We hebben slechts 9 maanden voor het eerste eindtoernooi op de stoep staat, echt veel tijd voor een overbruggingsperiode is er niet. Tijd voor de KNVB om een beslissing te maken.

Hij hoeft alleen maar de lijn door te trekken die Koeman heeft achtergelaten. Straks komt een ander en gooit de boel om is nergens voor nodig

Ik vind het een prima kerel en goed om erbij te hebben als assistent ,maar ik zou toch liever een zwaargewicht voor de groep hebben staan. Een eindtoernooi is heel anders dan een paar oefenpotjes. Je moet dan goede tactische keuzes kunnen maken en daar ben ik niet echt van overtuigd bij hem.

Het lijkt mij een lastige keuze voor de KNVB, de spelersgroep lijken graag met hem door te willen of het zou in ieder geval geen probleem zijn voor ze. Maar ik denk dat de KNVB voor iemand zal gaan met een grotere naam, uitstraling en CV. Ik zou ten alle tijden luisteren naar de spelersgroep en niet geforceerd op zoek gaan naar iemand die bekend is of veel ervaring hoeft, dit hoeft niet altijd een juiste match te zijn. Trouwens dat ‘record’ is direct ontkracht na het interview met het feit dat Advocaat de oudste bondscoach ooit is.

5 september 2020 om 09:40

Nooit de spelersgroep laten kiezen. Je kan namelijk niet iedereen tevreden stellen. Niet iedereen zal dezelfde willen namelijk. Ik vind het bijna gênant hoe de spelers openlijk hun voorkeur voor Lodeweges “doordrukken”. Ze lijken het wel makkelijk te vinden met iemand die erg lief is en waar ze een beetje over heen kunnen lopen. Dit gevoel bekruipt mij in ieder geval. De KNVB moet zich hier als een leiding gevende gedragen en er boven gaan staan. Zeggen: “zo gaan we het doen en niet anders”
Op dezelfde manier zoals een coach het hoort te zeggen tegen de spelersgroep. Als het misgaat gaat zijn kop namelijk op het hakblok daar waar de spelers altijd wegkomen na het ontslag met “nee het was niet de schuld van de coach.”

Lodewegens is echt een prima man om erbij te hebben. Bescheiden, ervaren en hij kent de spelersgroep. Ik hoop dat ze hem er sowieso bij houden als assistent. Als er geen echt grote naam beschikbaar is dan mag hij van mij zelfs hoofdtrainer worden. Dit team is volwassen genoeg om het zonder type Van Gaal te kunnen.

Vind dat het belangrijk is dat de spelers in hem geloven. LvG is een goede trainer maar een behoorlijk eigengereide, ietwat narcistische persoonlijkheid die zijn stempel hoe dan ook wul drukken op het elftal. Weet niet of dat deze spelers en deze weg die is ingeslagen ten goede komt. Ik zou Lodeweges niet onderschatten. En vergeet niet dat het gros van deze spelers bij grote clubs speelt en weet wat er van ze verwacht wordt en wat ze moeten doen. Hebben ze de strakke hand van LvG nodig? Ik vind de reactie van VvD tekenend. Op een diplomatieke manier zegt hij dat LvG niet zijn voorkeur heeft(!!)

5 september 2020 om 10:32

Dat hij Wijnaldum niet wisselt en hem dan ook nog eens op rechtsbuiten zet zegt eigenlijk alles. Het zal best een vriendelijke opa zijn, maar daar ga je de oorlog niet mee winnen. En de spelers ja die vinden het natuurlijk wel fijn zo’n trainer die totaal niks te zeggen heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren