Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool zet Haaland weer op lijstje; deal met Bayern lijkt onwaarschijnlijk’

Laatste update:

Jürgen Klopp kijkt nog steeds naar eventuele versterkingen voor Liverpool, zo weet onder meer de Daily Mirror te melden. De succesvolle manager zou met name interesse hebben in de pas zeventienjarige Giovanni Reyna, die in het tweede gedeelte van afgelopen seizoen furore maakte bij Borussia Dortmund, de oude werkgever van Klopp.

Jan Age Fjörtoft, oud-speler van onder meer Middlesbrough en Eintracht Frankfurt, praat met de Liverpool-blog Empire of the Kop over de ontwikkelingen op de transfermarkt. ”Ik denk dat Liverpool met speciale interesse naar Dortmund kijkt”, aldus de Noorse sportjournalist, die de Premier League en Bundesliga op de voet volgt. Om er gelijk namen aan toe te voegen: ”De Amerikaan Gio Reyna en natuurlijk Erling Braut Haaland.” Laatstgenoemde werd in de winterstop van afgelopen seizoen ook al gelinkt aan the Reds.. Het is echter maar de vraag of Liverpool daadwerkelijk toeslaat in Duitsland. ”Het lijkt erop dat Klopp eerst spelers moet verkopen voordat hij spelers kan aantrekken.”

Fjörtoft schuift nog een naam naar voren. ”Dan is er ook nog Alphonso Davies bij Bayern München, maar die is momenteel onhaalbaar voor Liverpool.” De linksback beleefde een topseizoen bij der Rekordmeister, met het veroveren van de Champions League als absoluut hoogtepunt. De transferwaarde van de verdediger, met een contract tot 2025 bij Bayern, wordt door Transfermarkt geschat op zestig miljoen euro.

Haaland beschikt bij Dortmund over een ontsnappingsclausule van 75 miljoen euro, die op zijn vroegst in 2022 geactiveerd kan worden. Michael Zorc, technisch directeur van BVB liet enkele maanden geleden weten dat er grootse plannen zijn met Reyna. Het lijkt derhalve onwaarschijnlijk dat de aanvallende middenvelder op korte termijn van club wisselt. Hij kan na zijn achttiende verjaardag in november een tweejarig profcontract tekenen in Dortmund.

Is Giovanni Reyna goed genoeg voor Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Deal met Bayern lijkt onwaarschijnlijk". En ik maar denken dat Thiago niet meer komt. Waarom zou Liverpool voor Davies gaan. Hun linksback is al geweldig.

11 september 2020 om 11:17

Wat betreft Davies klopt het dat Liverpool op de backpositie met Robertson meer dan uitstekend is voorzien. Maar ik vraag me oprecht af of het plafond van Davies op de back positie ligt. Heeft zijn hele jeugd als buitenspeler gespeeld, en was als zodanig ook aangetrokken door Bayern. Het zal me niks verbazen als hij de komende jaren op een meer aanvallende positie zal gaan spelen. Mocht Liverpool hem kunnen aantrekken moeten ze het altijd doen, één van de grootste talenten van het moment. Maar ik vermoed dat hij onbetaalbaar zal zijn.

11 september 2020 om 13:51

Ik denk dat je de rol van een back wat onderschat. In het moderne voetbal zijn het gewoon key-players. Daarnaast is Davies met zijn fysiek verdedigend dusdanig sterk dat het jammer zou zijn als je dat niet benut. Met Sané, Coman & Gnabry heeft Bayern al genoeg goede buitenspeler. Bovendien zijn écht goede backs zeer schaars.

11 september 2020 om 13:59

Zo bedoelde ik het niet. Ik denk juist dat Davies ook de potentie heeft om als buitenspeler een absolute wereldtopper te worden. Hij doet me een beetje aan Bale denken toen die doorbrak bij Tottenham, ook eerst als back om vervolgens als buitenspeler de PL kapot te spelen. Ik vind Davies als back verdedigend juist wat kwetsbaar, hij heeft inderdaad zijn fysiek en snelheid mee. Maar daar moet hij wel regelmatig zijn mindere verdedigende positionering mee corrigeren, ik zie wel vaak dat hij niet van nature een back is. Het valt echter niet zo op omdat hij het over het algemeen wel weet te corrigeren of aanvallend weer het verschil maakt.

11 september 2020 om 15:28

Maar ik denk dat dat deels ook was omdat het Tottenham was. Die hadden het geld niet om een echte wereldtopper aan te trekken. Als je dan als spurs moet kiezen tussen een back die wereldtop is of een winger ja dan snap ik dat ze voor dat laatste kiezen. Bij Bayern ligt het anders. Die hebben al wereldtop op de flanken en ook het geld om er te halen. Ze hebben ook het geld om wereldtop op linksback te halen in theorie maar die zijn er gewoonweg niet op dit moment. Als Bayern moet kiezen tussen met Davies een flankspeler hebben die in de top15 hoort op zijn positie of een back die wellicht de beste ter wereld kan zijn en dan gewoon het geld neerleggen voor een van die andere 14 flankspelers dan kiest Bayern voor Davies op back denk ik.

Geweldige spits natuurlijk Haaland met een fantastisch schot en perfecte positionering. Maar ik vraag me af of het het type aanvaller is wat Liverpool nodig heeft in de spits. Firmino excelleert in die rol en laat de buitenspeler beter spelen, en is ook de meest creatieve speler in de selectie. Dat zou wel één van de laatste spelers zijn in de ploeg die ik zou vervangen. Wat betreft die Reyna, hoor ik veel goede verhalen over, maar ik ben nog niet overtuigd. Mocht na de corona stop een paar keer meedoen, maar ik zag nog geen talent van het kaliber Sancho.misschien heeft hij nog wat meer tijd nodig, maar lijkt me nog niet de juiste aankoop voor Liverpool momenteel.

11 september 2020 om 11:44

Is inderdaad nu (nog) niet nodig maar wel een optie voor de toekomst. En dordmund zal liever aan Liverpool dan aan München verkopen.

11 september 2020 om 11:49

Zeker een optie voor de toekomst. Over twee jaar treed schijnbaar zijn clausule van 75 miljoen in werking dan zie ik zeker graag dat Liverpool een aanbod gaat doen. Ga er ook wel van uit dat er de komende jaren een aanvaller gaat vertrekken (mijn verwachting is Mané), dan zie ik Haaland zeker graag komen. Maar tot de tijd hoeft het niet.

11 september 2020 om 15:10

Hangt er van af hoelang hij mane en salah nog hun ding wil laten doen. Firmino en haaland samen in een tweemansvoorhoede klinkt mij namelijk fantastisch in de oren

11 september 2020 om 15:33

Salah, firminho en Mane zijn alle 3 28. Die zitten nu op hun top. Je moet nu nadenken over anticiperen voor over een paar jaar. Anders ben je te laat.

11 september 2020 om 15:44

Heb je zeker gelijk in. Ik hoop ook dat Liverpool contact houdt met het kamp Haaland. In 2022 wordt zijn gelimiteerde transfersom actief. Dat lijkt me een mooi moment om hem aan te trekken, al zal de concurrentie dan fors zijn. Nu zal die flink duurder zijn en is de nood nog niet zo hoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren