Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool schreeuwt om creativiteit

Laatste update:

Creativiteit. Er waren tijden dat Liverpool uitblonk op dat gebied, al was dat niet altijd op het voetbalveld, maar voornamelijk in de popmuziek. De tijden dat het rode gedeelte van de stad kon swingen, liggen al jaren achter ons. Natuurlijk waren er de hoogtijdagen in de jaren zeventig en tachtig, toen de Europa Cup voor Landskampioenen liefst vier keer gewonnen werd. De tijden van de zogenaamde 'passing game', met sterren als Kevin Keegan, Kenny Dalglish en in latere periodes John Barnes en Ian Rush. Britse managers als Bill Shankly en Bob Paisley, het waren de jaren dat Liverpool oppermachtig was in het Engelse en Europese voetbal. Hoe anders is dat nu? Terwijl de muziek van 'The Fab Four' nog altijd harten sneller doet kloppen, is het binnen de lijnen al jaren rechttoe rechtaan.

We schrijven de zomer van 2008. Na weer een seizoen zonder prijzen, krijgt Liverpool een miljoenenbod binnen voor de Spaanse middenvelder Xabi Alonso. De speler zelf is die zomer meerdere malen aangeboden door manager Rafá Benítez, die geld wil genereren voor de aankoop van Gareth Barry. Voor Alonso zelf een teken dat het vertrouwen in hem niet groot is. Omdat het Benítez niet lukt om Barry te verleiden tot een overstap naar Anfield Road, is de transfer van Alonso ook van de baan, besluit de manager. Het gevolg is bekend: Alonso speelt in het daaropvolgende seizoen geweldig, veruit zijn beste jaar in vijf seizoenen Liverpool. Hij zorgt eindelijk voor dat beetje creativiteit, kijkt als hij de bal ontvangt eerst vooruit, in plaats van opzij of achteruit. Hij beheerst het één keer raken tot in de perfectie en met hem als dirigent maakt Liverpool indruk met klinkende overwinningen en prachtige wedstrijden. Wanneer Real Madrid onder leiding van Florentino Perez met een nieuw miljoenenbod komt, betaalt Alonso zijn manager met keiharde munt terug. De speler wil vertrekken en zo geschiedde.

Waarom deze terugblik? Hier ligt, wat mij betreft, de sleutel tot het huidige probleem van Liverpool. Alonso was, in zijn laatste seizoen althans, dé speler die het verschil maakte bij The Reds. Natuurlijk waren én zijn Fernando Torres en Steven Gerrard ontzettend belangrijk voor deze ploeg, maar zonder Alonso kunnen zij veel minder renderen. Gerrard moet nu én de bal bij Torres bezorgen én de bal ontvangen als Torres met zijn rug naar de goal staat.

Benítez haalde een vervanger voor Alonso: de Italiaan Alberto Aquilani. Een klassespeler, daar is iedere kenner het over eens, maar op het moment van de aankoop was al duidelijk dat hij nog zeker drie maanden uit de roulatie zou zijn. Tevens is het niet realistisch, om van een speler die: a) van een blessure terugkomt en: b) zich moet aanpassen aan het Engelse voetbal, te verwachten dat hij de rol van Alonso direct kan overnemen. Nu speelt de jonge Braziliaan Lucas Leiva op de plek van Alonso. Een leuke voetballer, maar niet goed genoeg voor het niveau dat Liverpool nastreeft. Hij is te langzaam voor de top, zowel met als zonder bal. Daarnaast kijkt hij, in tegenstelling tot Alonso niet eerst vooruit, maar opzij of achteruit. Eigenlijk is Lucas een (behoorlijk) mindere versie van Javier Mascherano, de onomstreden balafpakker.

We zien het resultaat. 1 december 2009. Liverpool staat al dertien punten achter op de tot dusverre ongenaakbare koploper Chelsea, is uitgeschakeld in zowel de League Cup als de Champions League en heeft al vijf competitiewedstrijden verloren in veertien duels. Natuurlijk, de vele blessures helpen Benítez niet, maar hij heeft het deels aan zichzelf te wijten. Hij had na jaren van conflicten met directeur Rick Parry eindelijk het zeggenschap over de aankopen, dus had hij de mogelijkheid om de zwakke punten in het elftal op te vangen.

Hij krijgt nog een herkansing. In de winterstop hoeft hij alleen een belletje te plegen naar Madrid. Wanneer hij de Nederlandse tijdschriften gelezen heeft, dank je Ryan Babel, moet hij weten dat daar twee spelers rondlopen die het seizoen van Liverpool kunnen redden, voor een zacht prijsje ditmaal. Ik heb het uiteraard over Ruud van Nistelrooij en Rafael van der Vaart. Beiden moeten spelen voor hun deelname aan het WK, zijn getergd om zich te laten zien en zijn Europese toppers. Van Nistelrooij is gewend aan het Engelse voetbal en Van der Vaart is een rasvoetballer die zich overal staande houdt. Dé ideale vervanger van Alonso.

'It's been a hard day's night' Rafá, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Jij hebt de touwtjes in handen, 'Let it be'!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pas maar op, volgens Henryforlife ben je nu bijzonder beledigend bezig.

Je artikel is goed geschreven, met een leuke intro, maar het vertelt weinig nieuws voor iedereen die een beetje de PL volgt. Bovendien had je iets dieper in kunnen gaan op het gemis van Alonso, want creativiteit is een vaag begrip als je aan komt op zijn kwaliteiten. Alonso is een speler die voor de defensie het spel verdeelt. Hiervoor moet je kunnen controleren, overzicht hebben, een prima pass hebben, inzicht om te temporiseren en een goed gevoel voor positionering. Vooral aan het temporiseren en controleren moet je niet voorbij gaan. Door Alonso werd het middenveld, en daarmee het hele team van Liverpool bij elkaar gehouden. Nu heeft Liverpool niemand die op het middenveld even de bal bij zich kan houden, waardoor het er soms hopeloos uit ziet. Spelers als Gerrard missen iemand die de lijnen uit zet.

2 december 2009 om 11:18

Bedankt voor je reactie Iraniangangster. Aangezien het mijn eerste inzending was, zal ik alle opbouwende kritieken meenemen in een volgende poging! Heb inderdaad iets te kort de kwaliteiten van Alonso omschreven. Heb het alleen gehad over zijn beheersing van het één keer raken, zijn kwaliteiten als dirigent en zijn blik naar voren. Toch merk ik in je slotstuk dat we het grotendeels met elkaar eens zijn.

2 december 2009 om 11:26

Zeker, jouw stuk is helemaal waar, maar het vertrek van Alonso is uiteraard meer dan het vertrek van creativiteit. Dat mis ik anders had je absoluut meer sterren gekregen.

Van der Vaart is absoluut een toevoeging, al speelt hij veel dieper dan Alonso. Dan zou je eventueel Gerrard naast Mascherano kunnen zetten en Vdvaart ervoor. Toch denk ik niet dat deze transformatie het verlies van Alonso in het geheel kan opvangen. De balans is uiteraard wel terug.

Van Nistelrooij, ik zou niet weten wat Liverpool ermee moet. Die is toch vooral afhankelijk van aanvoer, terwijl Torres heel veel op eigen kracht moet doen met zijn snelheid en loopacties. Hij kan een meerwaarde zijn, maar ook met hem moet het systeem weer aangepast worden.

Dat er spelers moeten komen staat vast, voor het middenveld, een back-up spits (al vind ik n'gog echt niet slecht) en een flankspeler. Enig idee hoe de situatie is omtrent de cashflow? overnames om dit te realiseren oid?

2 december 2009 om 11:52

Van der Vaart speelt inderdaad dieper dan Alonso, maar hij heeft wel de kwaliteiten om die rol over te nemen. Het kan ook zoals jij het schetst, Gerrard een linie terug en VdV op de positie van Gerrard.

Met Van Nistelrooij moet het systeem inderdaad ietwat worden aangepast, maar dat is misschien ook weer een voordeel. Nu kan Liverpool maar op één manier spelen, met 2 topspitsen kun je per wedstrijd aanpassen.

Ook ik vind N'gog niet heel slecht, maar is te onervaren en te grillig om de rol van Torres over te nemen, op dit moment. Voor de flankspelers kunnen Riera, Babel en Benayoun worden ingezet aan de linkerkant, aangezien Benítez Kuyt te belangrijk vindt.

Financieel bevindt Liverpool zich (zoals bekend) in zwaar weer. Laatste berichten zijn dat Rafá zo'n 12 miljoen pond te besteden heeft in januari, dus we zullen zien. Zo'n bedrag moet genoeg zijn voor de twee spelers die ik aanbeveel.

2 december 2009 om 13:21

De Gangster heeft wel een beetje gelijk dat je wat open deuren intrapt, maar je hebt het leuk opgeschreven en ik vind je oplossing ook alleraardigst (ook omdat ik hem zelf ook al zo had gedacht, zei de kleine narcist): Van der Vaart wilde in de zomer niet vertrekken vanwege de gezondheidsproblemen van zijn vrouw, maar zou een goede aanvulling zijn voor Lfc, al speelt hij inderdaad eerder op de plek van Gerrard, dan op de missing link van de deep playmaker. Maar hoe vaak speelt Gerrard nou effectief? Hetzelfde geldt voor Torres: de beste spits ter wereld in mijn ogen, maar wel erg vaak geblesseerd. Als Ruudje nou eens een maandje of negen heel blijft, dan valt Liverpool tenminste niet als een plumpudding in elkaar als de Fabulous Two weer eens gekwetst langs de kant zitten.

Wat betreft Aquilani en Lucas. Aquilani is een aanvallende middenvelder, dat vergeten velen. Het is dus maar zeer de vraag of hij de Xabi Alonos-rol kan vervullen. Rafa denkt van wel, maar ik wacht eerst af. Het is zeker een klasbak, maar ook hij is blessuregevoelig. En Lucas is toch echt beter dan menigeen en vooral het Liverpool-publiek denkt. Maar aangezien hij nooit meer van dat stigma afkomt, kan hij eigenlijk niet meer slagen op Anfield.

Al met al vind ik je stuk vier sterren waard.

2 december 2009 om 14:43

Weet je wat ik nou serieus een type vindt voor Liverpool: Chamakh. Dit is een hardwerkende sterke spits met een behoorlijke techniek. Hij is balvast en kopsterk. Met zijn kwaliteiten houdt hij altijd hele defensies bezig, hij sleurt als het ware spelers mee zoals Adebayor en Drogba (uiteraard van minder niveau dan laatst genoemde). Hij is behalve nuttig in een 1-spitsen systeem ook nog eens complementair aan Torres. Het is geen echte killer maar voetbalt goed mee. Dus ook in een 2-spitsen is hij te gebruiken. Geschikt voor powerplay, dominant voetbal en countervoetbal.

@ Leonov
Aquilani is inderdaad geen controleur, maar heeft wel een enorm loopvermogen. Hij is dynamischer dan Xabi Alonso dus wellicht dat dit compenseert. Zelf vind ik het uitermate dom om voor zoveel geld (en veel geld is er niet meer) zo een blessuregevoelige speler aan te trekken.

2 december 2009 om 19:34

Ik vind dat jij zeker gelijk hebt, Chamakh zou inderdaad niet misstaan bij Liverpool.
Creativiteit als Aquilani fit blijft dan heb je dat zeker in huis! Ik vind hem ook niet de vervanger van Alonso maar hij zal gewoon een andere rol aan nemen.
Want ten eerste van Alonso kon je niet veel creativiteit verwachten met hem had je gewoon een sterk middenrif en hij kon mooi de lijnen uit zetten maar persoonlijk had ik nooit het gevoel iets magistraal te zien als hij de bal had. Hij zocht gewoon de simpelste oplossing.
Creatief gezien is Aquilani wel een goeie oplossing als je dan ook nog een degelijk linksbuiten hebt die constant speelt en waar veel meer dreiging van uit gaat heb je kwa middenveld en aanval gezien een heel mooi team die ook mooi kan voetballen.

3 december 2009 om 04:44

Chamakh naar liverpool gaat nooit, maar dan ook nooit gebeuren. Op moment dan te chamakh haalt wil je Gerrard een linie terug sturen en Aquillani overbodig maken, kapitaalsvernietiging dus. Aquillani zal veel minder waard zijn en we zijn net als bij keane weer heel veel geld kwijt. Het enige wat we kunnen doen is hopen dat Aquillani laat zien waarom hij gehaald is en als hij een goed sseizoen draait mooi en als hij een redelijk seizoen draait nog 1 seizoen de kans geven en dan verkopen voor of een chamakh of vdv(als 1 van beide niet weg zijn). Dan het liefts Gerrard centraal met macherano. Met vdv achter torres heb je een garantie op goals en met chamakh naast torres heb je een sterke spits met betere techniek dan adebayor en drogba, k zou hem meer zien als een mindere versie van V persie. dus mischien minder goals maar wel hoepelijk veel meer assists. En belangrijker nog je hebt met Gerrard en Mascherano een sterk cenraal middenveld, ik denk dat dit nu het belangrijkst is, liverpools kracht ligt in het midden en als het daar afzwakt hebben we een probleem, de flankspelers komen nog wel, ik vind dat Benayoun overigens altijd in de basis hoort te staan, maar dan op rechts want met Gerrard en Masch op het middenveld wil je dat je fleugels het breed houden. Riera als enige natuurlijke linkshalf moet dan ook maar in de basis, dit soort aanpassingen moeten voor later bewaard worden. een nieuwe linksback in de toekoemst zou ook niet mistaan. mijn punt is eigenlijk dat van de 6 cenrale speler iedereen zich al heeft bewezen behalve Aquillani dus laten we dit seizoen afwachten en hopen dat het uiteindelijk allemaal goed komt, dan wordt het tijd om spelers als Aurelio, Riera en Benayoun(als er betere opties zijn) te vervangen. Ook heb je de mogenlijkheid om in dit "kansloze" seizoen Ryan Babel zijn laatste kans te geven, hij brengt voor een rechtspoot op links toch wel veel breedte in het spel. Ik hoop dat we niet als vorigseizoen weer aan het einde gaan draaien, maar dan wel het team bij elkaar kunnen houden.

Pepe
Johnson
Skrtl
Agger
Aurelio
Benayoun
Aquillani
Mascherano
Riera
Gerrard
Torres
3 december 2009 om 10:55

haha ik heb nergens gezegd dat het beledeging was zei alleen dat je het bekritiseerde. En stylist bekritiseerd het ook. Net als jouw zie weinig verschil tussen jouw stuk en dit. Alleen hij geeft het toe dat ie het bekritiseerd en jij niet maar goed laat het rusten

on topic

alonso was ontzettend belangrijk zoals IG het al zei hij zette de lijnen uit waardoor spelers als torres,maschernao en gerrard zich meer konden richten op hun primaire taken. Liverpool moet gewoon geduld hebben voordat aquilani goed is ingespeeld in het team zijn we al een seizoen verder

Matig stuk. Ik vind niet dat je de daadwerkelijke problemen bij Liverpool aanpakt. Het klopt dat er creativiteit mist en dat het onnozel is om Alonso te verkopen, maar is jouw oplossing goed?

Van der vaart is een goed begin om je probleem op te lossen, van nistelrooij zou een goede aankoop zijn, maar lost het probleem in creativiteit niet op. Hij is bovendien oud en kan denk ik nog 2 jaar mee op niveau liverpool. Wat gebeurt er dan na die twee jaar?

Mij lijkt het interessanter als je na je begin een soort analyse had gegeven over hoe je weer terug kon naar de oude tijden. Dan moet de hele speelstijl overboord. Is dit wel haalbaar? Met van der vaart heb je een begin, maar breid het uit. Ander aankoopbeledi, de jeugd die al jaren goed presteert in de competities een kans geven. Wat voor spelers lopen er in de jeugd? Creativiteit of Kuijt-achtige types? Waarom krijgen ze geen kans? Te licht voor de fysiek zware speelstijl van Liverpool?

Wat je dus in wezen doet is het gebrek aan creativiteit van liverpool belichten. Dit doe je prima, al is het niks nieuws. Vervolgens ga je niet in op het feit dat de ruil Alonso weg -> Barry komt sowieso al raar is, daarna is de oplossing 2 spelers goedkoop wegplukken.

Iets meer diepte graag.

Trouwens, het zou erg interessant zijn als je een stuk kon schrijven over waarom de goede Liverpool jeugd geen kans krijgt. Ik weet niet of je daar de kennis voor bezit. Ik iig niet maar zou er graag meer over lezen.

2 december 2009 om 18:35

Quasi, bedankt voor je opbouwende reactie, ik zal er aan denken in een volgend stuk. Ik heb wel enige kennis over de jeugd van Liverpool, hier is echter laatst ook al een stuk over verschenen, zowel door Voetbalzone zelf als door een clubexpert. Ik zal proberen iets nieuws te brengen over de Academy, waar King Kenny bezig is om orde op zaken te stellen.

Met Kuyt in je ploeg win je geen prijzen, dat is mijn moto. Sommige wedstrijden uitermate handig, tegen Chelsea Arsenal en Manchester United maar voor de rest heb ik liever een type, Valencia, Elia, Robben, Ribery, Nani, Ronaldo, Messi. Of gewoon een andere goede technische buitenspeler als je begrijpt wat ik bedoel!

2 december 2009 om 15:53

Ben ik helemaal met je eens! Zeker in het systeem dat Liverpool speelt, met 1 spits. Dit is ook iets wat de schrijver had kunnen bespreken hier. Gebrek aan creativiteit, vooral ook op de flanken! Kuijt is natuurlijk een harde werken met de juiste mentaliteit (en daarom zo geliefd bij de clubs waar hij speelt), maar zeker in dit systeem gaan ze daarmee de oorlog niet winnen.

Ik denk dus ook dat Van der Vaart wel een prima versterking kan zijn, maar dan meer voor een hangende en vrije rol op de flank. Of wel in de as, maar dan nog een creatieve en snelle buitenspeler. Een spits is ook wel belangrijk, maar dan zet je desnoods Kuijt daar als Torres een blessure heeft.

3 sterren

2 december 2009 om 18:31

In principe heb je een punt. Ik vind echter dat de grootste oorzaak van het matige presteren van Liverpool in het vertrek van Alonso ligt. Buitenspelers als Benayoun en Riera hebben in mijn ogen genoeg creativiteit, maar Benítez stelt Kuyt soweiso op en afgelopen zondag mocht de toch wat verdedigend ingestelde Fabio Aurelio op links beginnen. Benayoun vind ik persoonlijk de ideale speler voor op de linkerkant.

2 december 2009 om 20:34

Zonder Torres en Gerrard is er gewoon weinig creativiteit. Liverpool heeft zonder die twee alleen maar speciaalisten.

Aardig stuk. Liverpool heeft inderdaad broodnodig creativiteit nodig. Na het vertrek van Alonso lijkt het net of heel het middenveld is ingestort. Al zal Liverpool Raf en Rvn halen zijn ze kwalitief gelijk veel beter. Van Der Vaart zal zeker een topaankoop zijn. Hij kan dan op de nummer 10 positie. Dan is er weer voldoende balans op het middenveld. Met Ruud zal je ook een goede aankoop hebben. Deze man is koelbloedig en een legende,hij staat altijd op het goede moment op de juist plek. Al zal Liverpool dan wel het system moeten aanpassen.

Redelijk artikel.niet volmaakt. Ik houd het op 3 sterren.

In de transfer-periode van afgelopen zomer, werd er gespeculeerd over een vertrek van Van der Vaart naar Liverpool, maar dat is er toen niet van gekomen. Achteraf gezien was het voor beide partijen toch beter geweest als de transfer door was gegaan. Liverpool mist een hoop creativiteit, en het is niet meer de partij van o.a 2005. In de winter-periode is er weer een kans, ik zou hem pakken als ik Rafael van der Vaart had geheten. Stel dat Van der Vaart gaat, dan heeft Liverpool eindelijk een echte 10, dan maakt Rafael van der Vaart meer kans op een basisplek in Oranje, en zal het (hopelijk) beter gaan met Liverpool, Ik hoop dat het uitkomt!

Reina
Johnson
Carragher
Skrtl
Aurelió
Janvier M.
Gerrard
Aquilani
V.d.Vaart
Kuyt
Torres

Het is zeker waar wat je schrijft, maar dit is in de topics van vz al zóvaak gezegd, je hoeft geen clubexpert te zijn om dit te weten. Je lead is wel erg leuk om te lezen moet ik zeggen.

Het was een fout om Xabi te verkopen, maar het is ook gewoon zo dat alles vorig jaar meezat, en dat alles nu tegen zit. Het klinkt simpel en ook makkelijk, maar zo is het helaas wel.

Ik denk niet dat de komst van Van Nistelrooy en VDV een oplossing zou zijn. Liverpool rendeert denk ik het beste in de huidige 4-5-1 formatie, en Torres is onomstreden. Je kunt Ruud echter niet voor de bank halen. Ook denk ik niet dat hij past bij Liverpool. Torres maakt elke wedstrijd erg veel meters en creëert vaak zijn eigen kansen. Ik vraag me af of Van Nistelrooy dat kan.
Over Van der Vaart ben ik een stuk beter te spreken; als die haalbaar is: direct halen! Hij heeft speeltijd nodig, dus het zal ook hem niet slecht uitkomen als Liverpool aanklopt. Vraag is dan waar hij moet spelen. Hij is geen linkermiddenvelder die de achterlijn haalt en de voorzet geeft, dus daar zou ik hem niet posteren. Blijft alleen de positie achter Torres over. Daar kan hij wel staan denk ik, en dan komt Gerrard een beetje voor Mascherano te staan als een box to box speler. Zo zou ik het iig neerzetten.

Edit: vergeet ik Aquilani helemaal Aquilani en Mascherano moeten het blok vormen voor de verdediging, daarvoor staat op rechts Kuyt en centraal en links Gerrard en Van der Vaart, die veel van positie wisselen omdat ze allebei niet op 1 vaste plaats moeten staan.

Allereerst leuk geschreven. Verder wisten we allemaal dat Alonso een belangrijke schakel was in de ploeg van Benitez. De huidige ploeg ontbreekt totaal aan enige cohesie tussen spelers, de posities worden totaal niet goed ingevuld en de lijnen niet goed ingelopen. Spelers lopen als kippen zonder kop bij en de een krijgt nog meer defensiever rol dan de ander. Met Vdvaart heb je natuurlijk een meer creatieve speler en denk dat de ploeg er zeker op vooruit zal gaan als hij komt. Zal voor hem en NL elftal ook goed zijn.

Leuk geschreven. Niet nieuws.

Bijvoorbeeld:

Jij zoekt creativiteit in de as. Uiteindelijk zou ik liever naar creativiteit op de vleugels zoeken. Met een Kuijt, Riera, Benayoun en weet ik niet meer wat voor miskopen en spelers die niet goed genoeg zijn en creativiteit hebben heb je niet dat extra wat je nodig hebt. Een Masscherano en een Gerrard moeten ook eens mensen om zich heen hebben die bewegen en de bal willen hebben.

Daarnaast naast Torres staat er helemaal niks. Geen mensen die bewegen of aan wie je een bal kan geven.

Hebben we het nog niet eens over de opbouw. De verdedigers die kunnen opbouwen en passen.

Benitez (en dat was hij en niet de beste meneer die deed alsof hij de aankopen deed) heeft allemaal halve spelers aangekocht. Beetje lotto spelers voor gevorderden. Hopen dat ze net dat beetje extra hebben. Zodat ik niet de hoofdprijs hoef te betalen. Terwijl juist voor al die halve aankopen bij elkaar de hoofdprijs hebt betaalt. Daarnaast zeg je Nistelrooij. Waarom? Je hebt toch juist voorin ook spelers nodig die naast Torres (zonder heb heb je een hele matige aanval) de bal willen hebben en aanspeelbaar zijn en ook iets kunnen forceren. Ruud is een targetman die je nodig hebt wanneer je juist heel creatief bent maar het niet af kunt maken. Als je naar Liverpool- Everton kijkt. Liverpool creëert niet veel. Maar wat ze krijgen maken ze wel af. Daar ligt het niet aan. Ja een van der Vaart heb je wat aan. Maar daarnaast is een speler als Elia ook geen rare gedachte. Of een spits die wil bewegen en aanspeelbaar is. Kan je zelfs aan een type Bellamy denken. City heeft toch spelers over. Als je dan spelers die er omheen hebt die aan kunnen sluiten ben je nu een stuk gevaarlijker dan met een N'gog (met alle respect).

Vind je analyse niet kritisch genoeg. En je uitvoering en conclusie zijn half.

Toch kan ik het waarderen dat je kritisch durft te zijn. Daarom 3 sterren.

3 december 2009 om 03:10

Hier kan ik weinig tot niks meer aan toevoegen. Mocht Liverpool nog een speler willen halen voor de as, dan zal dat een type de Zeeuw moeten zijn (niet de Zeeuw zelf, want die acht ik lang niet goed genoeg, bovendien wil ik hem graag bij Ajax houden). Iemand die verdedigend redelijk zijn mannetje staat, maar ook snel het spel van de verdediging naar de aanval kan verleggen. VdV is niet zo'n type speler in mijn ogen en daarom ook niet de speler die Liverpool nodig heeft. Gerrard is eerste keus op die plek, en ook Benayoun kan er goed uit de voeten.

Waar ik mij zelf over verbaas is dat Aquilani nu fit zou moeten zijn... Waarom speelt hij dan niet? Heb jij hier enig idee van?

Edit: omdat ik vind dat je ook in je reacties hierboven en je eigen beoordeling zelf kritisch bent, verhoog ik mijn sterren naar 4. Weinig schrijvers die zo zelfkritisch en leergierig zijn.

3 december 2009 om 12:31

De Zeeuw! Zelf Lucas is beter dan die gast!

3 december 2009 om 12:43

@liverrard
Moeilijk hè lezen...

Ik quote jonagold even; "mocht Liverpool nog een speler willen halen voor de as, dan zal dat een type de Zeeuw moeten zijn (niet de Zeeuw zelf, want die acht ik lang niet goed genoeg, bovendien wil ik hem graag bij Ajax houden)."

En dan reageer jij met dat Lucas zelfs beter is dan de Zeeuw. Ja dat zegt Jonagold dus ook. Het type de Zeeuw. Met verdedigende kwaliteiten maar ook diepgang, passing en opbouw in zijn spel.

Daarnaast @jonagold
Nee maar een van der Vaart kan wel op de zijkanten spelen. Hij zal voor meer dreiging en diepgang zorgen op die linkerkant dan een Riera, Babel en Benayoun bij elkaar. Dus dat type speler is niet eens heel verkeerd voor Liverpool. Van der Vaart en een goede spits zouden geen verkeerde aankopen zijn. Denk alleen niet dat een Nistelrooij in het systeem past.

3 december 2009 om 15:59

Dreiging ben ik met je eens Filip, maar diepgang niet. Van der Vaart zal veel naar binnen willen trekken, net als Kuijt op de andere flank, en op dezelfde wijze als Benayoun dat doet. Liverpool zou beter een echte winger kunnen halen (er waren geruchten omtrent Elia) om zo wat meer variatie in het spel te krijgen.

Een goede spits is natuurlijk ook een vereiste, en ik denk RvN een uitstekende kandidaat zou zijn, mits fit. Lekker gelanceerd worden door Gerrard en niet te veel mee hoeven verdedigen.

4 december 2009 om 16:23

Geen humor! Mascherano is haast nooit geblesseerd, Liverpool heeft centraal veel mensen.

Het artikel is een beetje meer van hetzelfde, maar je formuleert je mening goed, dus 3*. Ik ben het niet met je eens, Liverpool heeft nog nooit de elf beste op het veld gehad, maar wel heel vaak de beste elf, en daarmee zijn we toch enorm ver gekomen. Ik denk dat Liverpool behoefte heeft aan een centrale verdediger met klasse(richards?), en een spits complementair aan Torres(iraniangangster en ik zijn het eens, dat moet Chamakh worden.)

3 december 2009 om 12:40

Ook jij hebt een punt, over de elf beste en de beste elf, daarin ben ik het met je eens. Waar ik het niet mee eens ben, is de versterking in het centrum van de verdediging. Skrtel en Agger zijn twee jonge spelers. Carragher is vooralsnog onomstreden, al lijkt hij niet meer zo zeker als afgelopen seizoenen. In de jeugd komen er nog verdedigers aan als Darby, Ayala en Kelly, dus denk dat het verdedigend wel goed zit, al missen die natuurlijk wat ervaring.

Chamakh zou een topaankoop zijn, maar de prijs wordt denk ik een probleem, daarnaast zal dat in de winterstop zeker niet lukken, aangezien Bordeaux nog in de CL zit.

3 december 2009 om 12:45

Chamakh is gratis aan het eind van het seizoen, dat maakt het zo aantrekkelijk. Ik zou Liverpoolzijnde nu al erop inspelen, zodat hij in de zomer kiest voor Liverpool en niet voor Juventus, Arsenal, Milan, Bayern of andere clubs waar hij zou passen.

3 december 2009 om 12:56

Mijn excuses, daar was ik niet van op de hoogte. Dan is het idd zaak om snel tot actie over te gaan, hem over de streep trekken en zorgen dat hij in de zomer voor Anfield kiest!

Of het wel of niet aan creativiteit ligt maakt niet uit . Maar wel is duidelijk dat ze Xabi Alonso missen .
Liverpool moet een paar creatieve spelers halen voor de flanken . Ik zeg Ricardo Quaresma , als hij veel vertrouwen krijgt dan kan hij echt mooie dingen laten zien . Verder kunnen ze mischien Chamakh halen omdat hij waarschijnlijk niet zo duur zal zijn . Vdv zou zeker ook een optie kunnen zijn maar RvN denk ik niet . Die zal waarschijnlijk ook niet bij Liverpool passen . Prima stuk verder .

Reina
Johnson
Carragher
Skrtel
Insua/Aureli
Quaresma
Aqui/Mash
Gerrard
Benayoun
vd Vaart
Torres

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren