Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool blijft winnen in aanloop naar kraker van komende zaterdag

Laatste update:

Liverpool heeft zaterdag ook de tweede speeldag van de Premier League winnend afgesloten. Exact een week na de 0-3 zege op Norwich City was het team van manager Jürgen Klopp te sterk voor Burnley dankzij doelpunten van Diogo Jota en Sadio Mané: 2-0. Virgil van Dijk vormde wederom met Joel Matip het hart van de defensie. Over een week staat de eerste vuurproef voor Liverpool op het programma, als Chelsea in het kader van de derde speeldag op bezoek komt op Anfield. Het stadion van Liverpool was zaterdag voor het eerst in anderhalf jaar weer volledig uitverkocht.

Liverpool moest genoegen nemen met een minimale voorsprong in de rust. Het team van Klopp speelde een verdienstelijke eerste helft, maar slechts een enkel doelpunt zorgde voor het verschil tegen het team van Sean Dyche. Na nog geen twintig minuten spelen verstuurde Konstantinos Tsimikas vanaf de linkerkant een precieze pass richting het hart van het zestienmetergebied, waar Jota zijn hoofd tegen de bal zette: 1-0. Het was voor de Portugees zijn eerste competitietreffer in eigen huis sinds november 2020. De zes daaropvolgende treffers in de Premier League, tot zaterdag, waren allemaal buitenshuis.

Enkele minuten later dacht Liverpool op 2-0 te komen toen Mohammed Salah een fijne pass van Harvey Elliott, die voor het eerst in het een Premier League-duel van the Reds in de basis stond, diagonaal achter doelman Nick Pope schoot. De VAR wees de arbiter echter op (nipt) buitenspel van de Egyptenaar en dus werd de treffer afgekeurd. Pogingen van Liverpool in het restant van de eerste helft misten precisie, zoals bij Virgil van Dijk of Trent Alexander-Arnold, of werden tijdig geblokt. Bij Burnley, met Erik Pieters op de bank, waren Dwight McNeil en Chris Wood dreigend, maar doelman Alisson kon niet worden geklopt.

Burnley vond vlak na de pauze het net via Ashley Barnes, maar hij stond duidelijk buitenspel. Het was vervolgens weer Liverpool dat de dienst uitmaakte. Een inzet van Sadio Mané ging naast, McNeil kon tijdig een schot van Salah blokken en Pope reageerde goed op een poging van Mané. In minuut 69 kwam het team van Klopp alsnog op 2-0. Na een lange crosspass van Van Dijk kwam de bal via Elliott en Alexander-Arnold terecht bij Mané, die het leer met een halve volley laag in de rechterhoek achter Pope schoot. Het was voor de Senegalees zijn vijftigste Premier League-thuisgoal voor Liverpool in 84 duels op Anfield.

Meer goals vielen er niet op Anfield, mede omdat Barnes in de doelmond een inzet van Matip onschadelijk maakte. Burnley, waar Pieters elf minuten voor tijd de plek van Johann Gudmundsson innam, ontbeerde kwaliteit om nog terug in de wedstrijd te komen en moest, net als vorige week tegen Brighton & Hove Albion (1-2), een nederlaag slikken. The Clarets spelen volgende week zondag thuis tegen Leeds United.

Denk jij dat Liverpool dit seizoen kampioen van Engeland gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Come on! Prima wedstrijd gespeeld en Salah blijft bezig.

Solide pot gezien van Liverpool. Het was niet heel overtuigend het veldspel. Maar verdedigend stond het weer als een huis in tegenstelling tot vorig seizoen toen het gatenkaas was soms. Van Dijk, Matip en Henderson zijn echt heel belangrijk voor Liverpool. Van Dijk die weer heerlijk aan het strooien is met die lange ballen. Is toch het offensieve wapen dat Liverpool had gemist. Niet veel verdedigers kunnen dat. Matip was onpasseerbaar en vond hem altijd al beter dan Gomez. En natuurlijk Henderson die de leiding gaf aan het elftal. Natuurlijk hebben ze nog alleen Burnley en Norwich verslagen maar verdedigend stond het weer prima. Ben echt benieuwd naar de kraker Liverpool-Chelsea volgende week!

21 augustus 2021 om 16:50

Daarom vond ik Matip ook perfect naast Van Dijk. Tuurlijk moet Van Dijk nog veel minuten maken om echt op zijn oude niveau te komen maar offensief is er echt niemand die Van Dijk na kan doen. Die 0-2 kwam ook uit het niets door Van Dijk met die prachtige lang bal. Hem samen met Matip is een perfect duo voor Liverpool. Jammer voor Konaté en Gomez maar ik vind Van Dijk-Matip een betere duo.

21 augustus 2021 om 20:29

Ik zeg ook al een tijd lang dat Matip echt een goeie verdediger is. Aan de bal is hij ook hartstikke kalm, en in feite gewoon beter dan Joe Gomez. Dat fenomenale jaar van Liverpool was voornamelijk met VvD en Matip als defensief duo. Hij had dat jaar 2 keer de bal in zijn eigen netje gewerkt maar daarna was het allemaal fantastisch.

Als je van teamspel goals houdt, is de tweede goal wel even waard terug te kijken. Van Dijk met een crossbal om het spel open te breken, Elliott met een feilloze aanname, TAA die opkomt en slim doortikt en Mane volleyt de bal binnen.

Die goal laat zien wat Liverpool gemist heeft zonder Van Dijk achterin vorig seizoen. Super in het verleggen van het spel met zijn crossballen, en TAA kan weer dieper staan omdat er nu solide rugdekking is en speelt daarmee in zijn kracht.

Heb toch wel medelijden met die Dyche, langstzittende trainer in de PL, al bijna 10 jaar bij dezelfde club, maar ook al 10 jaar zo’n beetje dezelfde spelers. Echt zo’n club die nagenoeg niet investeert in het team en als ze dan wat halen is het eigenlijk altijd iets uit de Championship of lager. Het is dan ook wonderbaarlijk dat ze niet (weer) zijn gedegradeerd in de laatste jaren. Ben zelf benieuwd hoe Dyche het zou doen bij een grote(re) club.

21 augustus 2021 om 16:46

Toch bizar hoe ze er bijna altijd relatief makkelijk inblijven. In 2018 zelfs nog EL gehaald. Vind de club wel wat hebben, het heeft toch een beetje een cultstatus met dat afbraakvoetbal. Ik denk wel dat áls ze een keer degraderen, ze ook gewoon een grijze muis in de Championship. Stoke is een beetje eenzelfde soort club en heeft het daar ook zwaar.

21 augustus 2021 om 17:09

Dat zou je zeggen inderdaad, maar ze zijn in 14-15 nog gedegradeerd, maar wonnen in 15-16 gelijk de Championship en had dit seizoen meer verwacht qua transfers gezien ze net voor 200 miljoen zijn gekocht in december. Maar er is echt niks veranderd.

Inderdaad. Sean Dyche is een ware legend. Zou hem wel bij city willen zien, misschien winnen ze dan de CL

21 augustus 2021 om 15:45

Anonieme wedstrijd weer.

Toch enigszins onverwacht dat Klopp het zo lang volhoudt daar. Meestal zijn spelers vrij snel uitgekeken op zijn (maniakale) aanpak. Liverpool heeft natuurlijk wel een prima selectie waarmee ze wel verplicht zijn om top3 te spelen.

21 augustus 2021 om 19:28

De selectie is ook zo gesmeed. Robertson, Salah, Mane waren prima spelers maar niet van wereldklasse. Tevens komt er her en der toch wat jeugd aan te pas bij Liverpool TAA, Gomez, Elliot en Jones. Ik weet dat Gomez en Elliot op jonge leeftijd(16/17) zijn gekocht. Maar het beleid is gewoon prima. Als er elke transferperiode 1 of 2 spelers bij komen en her en der wat jeugd doorstroomt staat er over 3/4 jaar gewoon weer een top 3 team. Met andere spelers.

Van Dijk is zo een heerlijke verdediger, hoe hij altijd maar weer strooit met die lange ballen. Hij is zo kalm aan de bal en positioneert zichzelf zo goed. Lijk wel alsof hij geen moeite doet om te verdedigen. Dat is toch wel het verschil tussen VvD en De Ligt. De Ligt is toch meer een Italiaan. Hem zie je nooit van die lange ballen geven of het spel dicteren van achter. Meer een Chiellini dan een Bonucci. Samen zijn ze daarom wel complentair vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren