Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool bereikt persoonlijk akkoord met potentiële opvolger van Jürgen Klopp

Laatste update:

Liverpool hoopt Rúben Amorim spoedig te presenteren als nieuwe manager. The Reds hebben volgens journalist Florian Plettenberg een persoonlijk akkoord bereikt met de 39-jarige oefenmeester van Sporting Portugal. Amorim geldt bij Liverpool als opvolger van Jürgen Klopp, die na dit seizoen kiest voor een sabbatical.

Plettenberg meldt dat Liverpool de afgelopen weken serieus werk maakte van de komst van de Portugese trainer. Amorim kan op Anfield een contract tot medio 2027 tekenen. De onderhandelingen met Sporting zijn momenteel nog niet afgerond, waardoor de deal nog steeds zou kunnen klappen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Amorim stond ook op een shortlist van Bayern München, echter werd der Rekordmeister nooit concreet. Volgens Plettenberg heeft Chelsea eveneens tevergeefs naar de trainer van Sporting geïnformeerd.

Amorim staat momenteel bovenaan in de Portugese Liga NOS. Hij verzamelde vier punten meer dan achtervolger Benfica, dat ook nog eens een duel meer heeft gespeeld dan Sporting.

Met nog zeven duels te gaan stevent Sporting af op de eerste landstitel in drie jaar tijd. Het is dan ook niet voor niets dat Liverpool achter zijn diensten aanzit.

Amorim ligt tot medio 2026 vast in Lissabon. De manager, die als speler zijn meeste duels speelde voor Benfica, heeft een afkoopsom van tien miljoen euro in zijn contract staan.

Amorim speelt in een systeem met drie verdedigers, vergelijkbaar met Xabi Alonso bij Bayer Leverkusen, Ronald Koeman bij Oranje en Simone Inzaghi bij Inter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slimme keuze en een mooie opvolger !

9 april 2024 om 11:14

Mogen ze wel een paar nieuwe centrale verdedigers halen. Hebben nu totaal niet de Cb's die kunnen spelen in een driemans, op Virgil en Gomez na.

Ik vind het altijd een risico om te switchen van jarenlang 433 naar 523.

9 april 2024 om 12:32

Als je ziet hoe zijn driemanschap functioneert achterin zijn ze juist bij uitstek geschikt. 1 opbouwer (VvD) en 2 atleten (Konate en Gomez). Ook komt er zeeën van ruimte voor met name Trent.

9 april 2024 om 13:27

Ben benieuwd, ik laat me graag verrassen! c

9 april 2024 om 16:09

1. Wie zegt dat Amorim per se met 5 achterin wil spelen?
2. Waarom zouden Konate of Quansah ( verwacht dat Matip vertrekt) dat niet kunnen?

Prima trainer vermoed ik wat ik zo hoor. Benieuwd wanneer hij daadwerkelijk aangesteld wordt of hij een nieuwe toptrainers kan worden.

Is dit een goede trainer, ik ken hem nl niet goed?

9 april 2024 om 10:18

ben ook benieuwd, wat voor type voetbal speelt hij en leren speler veel van hem dat ze echt beter worden zoals onder klopp? zonde voor iemand als gravenberch met veel talent maar nog veel kan leren dat klopp weggaat.

9 april 2024 om 10:27

Gaat naar alle waarschijnlijk voor de 2de keer in 3 jaar kampioen worden met Sporting. Waaronder de eerste voor Sporting in 19 jaar tijd. Speelt met een 5-2-3 systeem. Denk dat zijn systeem geschikt is voor de huidige selectie van Liverpool. drie bewegelijke aanvallers en 2 extreem aanvallende backs. Maar wie weet stapt hij hier wel van af. Had een paar goede spelers waaronder Nuno Mendes, Nunes en Uguarte. Altijd lastig om te zeggen of ze beter door hem zijn geworden of dat ze gewoon enorm veel talent hebben. Een speler zoals Pedro Gonã§alves doet het erg goed onder hem.

Ik denk persoonlijk dat dit een hele goede match gaat zijn.

9 april 2024 om 10:32

Een speler als Gyokeres is echt een briljante speler geworden onder deze trainer. Niet voor niks dat er 100 miljoen gevraagd wordt voor hem. Bestaat ook een reële kans dat dit betaald gaat worden voor hem. Verder is het aanvallend voetbal, verzorgd en is het hoog druk zetten. Ik ben wel fan van zijn spel opvatting. Lijkt ook vooral uit te gaan van eigen kracht. Echter, Engeland is altijd al een aparte competitie geweest. Een hele andere manier van voorbereiden, van trainen, van intensiteit, dus altijd benieuwd of dit soort trainers daarmee ook kunnen omgaan. Geduld is er niet veel bij topclubs in Engeland.

10 april 2024 om 09:17

hmm dus als ik het goed begrijp een 523 systeem met hoge druk? dus eigenlijk meer een soort 342 in praktijk? voor gravenberch bijvoorbeeld niet best omdat ik hem in zo een 532 systeem niet heel geschikt vind maar hoog druk spel past wel weer bij hem. V dijk vind ik zelf ook beter in een 4 mans verdediging dan 3 maar die gaat toch wel spelen helemaal als je hoog gaat staan met zij snelheid.

Ben benieuwd of dit een goede opvolger is. Moet eerlijk toegeven dat ik bijna niets heb meegekregen van deze coach behalve dat hij volgens mij sporting kampioen gemaakt heeft na een lange tijd. Maar ik was nou niet echt onder de indruk van sporting toen ajax ze tegen kwam in de champions league.

9 april 2024 om 11:11

Dat worden komend seizoen dus 6 punten voor United

9 april 2024 om 11:42

Newcastle United?

De meest logische opvolger en volgens mij ook wel de meest begeerde coach van het moment. Ik weet in ieder geval zeker dat ik hem graag bij Chelsea had gezien.. Ik denk dat Amorim een goede keuze is voor Liverpool, hij zal mooie dingen gaan laten zien in Engeland!

9 april 2024 om 10:14

Ik zou denken dat Xabi Alonso de meest begeerde trainer is

9 april 2024 om 10:17

Xabi heeft volgens mij al aangegeven te blijven bij Leverkussen.

9 april 2024 om 10:21

We kunnen met z'n allen Xabi wel heel erg willen, maar volgens mij heeft hij al lang besloten dat hij alleen naar Madrid wil verkassen. Amorim's toekomst lag open en had alle kanten op kunnen gaan, dan maakt hem wat mij betreft een stuk meer begeerd.

Mooi, minder kans dat Arne Slot op de radar komt.

9 april 2024 om 10:20

Die zou natuurlijk ook bij Sporting op de radar kunnen komen. Liverpool lijkt mij een stap te hoog.

9 april 2024 om 10:24

Jawel, maar de stap naar Sporting Lissabon lijkt me ook niet de meest logische als Slot. Hij zal toch hoger mikken na Feyenoord. Ik gok dat hij nog een jaar met Feyenoord wil knallen in de Champions League, en zich dan definitief op de kaart wil zetten Europees gezien. Sporting Lissabon zou toch een grote gok zijn, waarmee je ver kunt terugvallen als het even tegen zit. Dan ben je zo weer van de radar van de Europese (sub)topclubs af

9 april 2024 om 10:26

Xabi Alonso zou natuurlijk ook bij sporting op de radar kunnen staan, evenals dat Ajax Xabi wellicht in het vizier heeft.

9 april 2024 om 11:40

Sporting is in mijn optiek ook meer een stap zijwaarts dan vooruit.

9 april 2024 om 10:27

Ik moet altijd lachen om dergelijke reacties. Gebaseerd op wat zou Slot enig aanspraak maken bij een Liverpool? Dat een Man Utd uiteindelijk voor een EtH kwam is nog te begrijpen met een halve finale CL en 3-4 kampioenschappen in het achterzak. Slot moet denk ik blij zijn als er clubs als een West Ham, Everton, Totenham etc. Interesse hebben, subtop kan ik nog enigszins begrijpen.

9 april 2024 om 10:52

Tsja, waarom zijn ze geinteresseerd in Amorim? Ook een trainer uit een kleine competitie.

9 april 2024 om 11:17

Dit United is ook gewoon subtop hoor.

9 april 2024 om 15:32

Zijn aanpak, speelstijl spreken veel clubs aan.
Daarnaast heeft hij een bewezen trackrecord om jonge spelers echt grote stappen te laten maken. Denk aan Wieffer, Paxiao, Timber etc.

Clubs als Barcelona, die nagenoeg geen geld hebben voor aankopen, zijn zeker gebaat bij een trainer die jonge spelers ook echt beter maakt.

Als je zijn analyses volgt, dan zie je echt dat Arne Slot heel goed snapt hoe het spelletje in elkaar zit. Zowel bij AZ als Feyenoord heeft hij het geweldig gedaan. Een trainer die op hoog niveau training heeft gegeven, staat niet garant voor succes. Een Tuchel bijvoorbeeld is een draak van een trainer. Grote naam, maar maakt je team niet beter.

9 april 2024 om 10:28

Zou Slot wel bij Barca willen zien als opvolger van Xavi. Dat hoog druk zetten en vooral ervoor zorgen dat zijn selectie super fit is vanaf begin van het seizoen en de intensiteit waarmee zijn teams voetballen is precies wat bij Barca ontbreekt.

Na en buiten Xabi Alonso lijkt mij dit de perfecte kandidaat en ben dan ook erg content met Ruben Amorim! Heeft het in 4 seizoenen bij Sporting echt fantastisch gedaan en ze weer terug gebracht naar de Portugese top. Beetje hetzelfde als Slot met Feyenoord heeft gedaan.

Ben benieuwd hoe die zijn 3-5-2 kan implementeren in Liverpool met de huidige spelersgroep want dat betekent dat er wel een aantal buiten de boot zullen vallen. Hij mag van mij in iedergeval Ignacio meenemen en voor een leuk prijsje Pedro Goncalves ook wel.

Goede trainer. Zoekt de optie altijd vooruit. Speelt met wingbacks en veel aanvallend voetbal. Morita die iedere bal naar voren speelt, veel aanvallende wisselingen. Viktor die als spits zijnde overal als aanspeelpunt te vinden is

Als ik Gakpo was zou ik vast Spaans gaan leren.

Zover ik kan oordelen wel een goede trainer.
Als Xabi Alonso bij Bayern Leverkussen blijft, dan hebben een paar topclubs nog wel een uitdaging. De grote stoelendans komt langzaam op gang en Liverpool handelt slim door nu alvast een van de ideale opvolgers vast te leggen.

Barcelona, Bayern Munchen, Duits elftal moeten aankomend seizoen een nieuwe trainer vinden.
Clubs als Manutd, mogelijk PSG, AC Milan en Engels nationaal elftal zullen misschien een nieuwe trainer willen.

Trainers die het momenteel goed doen zijn oa: Motta, de Zerbi, Arne Slot.
Maar trainers met grote naam als Tuchel, Nagelsmann en Zidane zijn sowieso beschikbaar.

Zelf hoop ik dat Barcelona het aandurft met Slot (jaja, kom maar met het commentaar), maar qua speelstijl, doorstroom jeugd (barca heeft toch geen geld) sluit hij perfect aan met de filosofie van de club.

Ik verwacht dat Ten Hag plaats moet gaan maken voor Gareth Southgate. Wellicht voor Ajax een optie om hem dan weer terug te halen.

9 april 2024 om 12:48

Misschien gaat Bayern wel voor Roger Schmidt. Hij kent Freund nog van bij Salzburg

9 april 2024 om 13:03

Ik denk niet dat Slot in aanmerking komt voor Barca. Ze hebben aangegeven voor een naam met ervaring in de Europese top te willen gaan - in ieder geval iemand uit de 5 topcompetities. Een de Zerbi of Motta staan hoog op het lijstje. Rafa Marquez, die nu het tweede traint, zou ook doorgeschoven kunnen worden, echter heeft hij ook niet de ervaring. Dat gezegd hebbende zou ik liever een Slot zien dat mannen met ervaring als Flick of Tuchel, dat is een drama.

Ik zie dit niet goedkomen. De druk in Liverpool is toch een stuk groter en dan schieten Portugezen en Italianen altijd in een defensieve kramp.
En daarnaast...als je met 5 achterin voetbalt dan wil je ook niet winnen.

Tijd voor nieuwe regels in het voetbal. Of buitenspel afschaffen, of minimaal 5 aanvallers opstellen. Of allebei ...dat angsthazenvoetbal met 2,5 aanvaller, 5 achterin en al die controleurs moet verboden worden!

9 april 2024 om 11:56

Met 5 achterin wil je niet winnen? Je kent het fenomeen 'opkomende backs'? Alonso speelt bij Leverkusen ook met 5 verdedigers, maar daar behoren Frimpong en Grimaldo ook toe. Dat lijkt me toch vrij aanvallend.

De downfall van Liverpool komende seizoenen wordt fors.

9 april 2024 om 12:35

Meer hoop dan wat anders dit, ongekende onzin

9 april 2024 om 12:58

We zullen het vanzelf zien.

9 april 2024 om 13:17

Hoop doet leven.

Ik zelf had liever Nagelsmann gezien. de Zerbi heeft mij ook niet overtuigd ik ben benieuwd wat deze trainer kan. Ken hem niet maar heb vertrouwen in Edwards en zijn staff.

Het zou kunnen dat 2 topclubs uit Lissabon het slachtoffer zullen worden van de afzegging van Alonso aan Liverpool en Bayern. Amorim heeft nu akkoord met Liverpool. Roger Schmidt lijkt de volgende te zijn.

Deze selectie zal ook zonder Klopp voor de prijzen spelen. Zolang Michael maar over het scouting-apparaat incl transfers gaat vind ik het allemaal prima. People's manager zou ook wel handig zijn aangezien er nu een buitengewoon goede sfeer hangt in de groep. Een doorgesnoven malloot als Tuchel zou bijv voor onnodige wrijvingen gaan zorgen

9 april 2024 om 13:13

Dat is voor mij nu al de aankoop van komende zomer, Michael Edwards. Daardoor zie ik een ‘downfall’ veel minder gebeuren, we zijn in goede handen. Om eerlijk te zijn heb ik persoonlijk wel wat nood aan iets nieuws, hoe gek het ook klinkt. Die jaren aan zo intens voetbal onder Klopp, zorgt zelf voor vermoeidheid bij mij als fan.

9 april 2024 om 13:30

Echt hè, dat de verloren zoon weer terugkeert naar huis is echt het beste nieuws in tijden. De geniale laptopscout die oa Allison, Salah, Van Dijk, Fabinho etc heeft binnengehengeld. Persoonlijk denk ik ook dat we na zoveel jaar Klopp snakken naar innovatieve ideeën. Maar goed, Edwards die stiekem mischien wel net zo cruciaal was als Klopp voor de recente successen is weer back in office. Die had achter de schermen toch meer invloed dan je zou denken. Alleen Nunez blijft voor mij een lastige, als ik zie hoeveel kansen hij blijft missen, ook in belangrijke wedstrijden, dan vraag ik me oprecht af hoe Edwards en z'n geavanceerde data-statistieken hier tegen aankijken...

9 april 2024 om 13:51

Alhoewel Nunez dit seizoen wel dikke stats heeft hoor. Dat is het punt ook niet, ik vraag me alleen af hoe Edwards - mede verantwoordelijk voor de afdeling ‘Player performance and development’ gaat reageren op het feit dat Nunez (nog steeds) in de hoogste regionen van meeste gemiste kansen bivakkeert dit seizoen. Om het erger te maken: hij was dus ook niet een aankoop van Edwards

9 april 2024 om 13:59

Haat-liefde relatie met Nunez. Ik denk niet dat hij ooit een echte goalgetter zal worden, het zit gewoon niet in hem. Of misschien gaat de ketchupfles open onder Amorim, zoals die bij Gyorekes heeft gedaan. Dat is de grote vraag voor volgend seizoen, wie zal voor de doelpunten zorgen als Salah vertrekt… Maar ik heb alle vertrouwen in Edwards.

9 april 2024 om 14:03

Die dikke stats vallen wel mee. Hij is wel heel beslissend zo wel in een positief als negatief resultaat. Maakt winnende goals maar verprutst ook te veel kansen waardoor we punten mislopen. Ik ben nog steeds groot fan. Zijn drive, loopacties en soms doelgerichtheid zijn mooi om te zien. Hij heeft alles om een topspits te worden die er elk seizoen 20-30 in pegelt.

9 april 2024 om 14:24

Als fan kan je niet lang boos blijven op Nunez, die man speelt met zoveel plezier en passie voor de club. Aan zijn mentaliteit zal het nooit liggen, maarja er zal toch iets bij moeten vooraan voor volgend seizoen. Ik zei ook altijd dat hij de potentie heeft om er 30 te maken ieder seizoen, maar daar denk ik nu anders over. Het is atypisch voor een echte goalgetter om de makkelijkste kansen telkens te missen en de moeilijkste te maken.

9 april 2024 om 14:34

Nunez is dan ook wel een hele sympathieke gozert die daarbovenop ook nog eens een knappe kop heeft. Aantrekkelijke mensen worden anders beoordeeld, aardig wat onderzoeken naar gedaan, dus ja, moeilijk boos worden op hem. Hij wordt 25 dus zo veel rek is er helaas dan ook weer niet, benieuwd of bijv intensief werken aan zijn zwakke punten op de training voor verandering kan zorgen. Maar goed, Bobby was ook allesbehalve een goalgetter maar toch een goed passende basisspeler tijdens de succes periode.

9 april 2024 om 14:39

@Keizer, 31 goals/assists met nog 9 á 12 wedstrijden te gaan lijken me toch vrij dikke stats voor een speler van een PL club. Helemaal als je zijn cijfers vergelijkt met Bobby of Mané. Ik bedoel, een mané werd met 28 g/a zelfs de top 3 van de Ballon D'or binnen gefietst...

9 april 2024 om 15:12

18 goals 13 assists over 45 wedstrijden is wel mager if you ask me. Vooral als je ziet wat het had moeten zijn als hij 20% van de grote kansen had gemaakt of afgelegd(zie laatste wedstrijd) dan was het nu op zijn minst 50 G/A.7 goals en 5 assists in de tegen clubs als Toulouse en LASK en begin stadium EFL league. Ik ben niet overtuigd van deze cijfers.

9 april 2024 om 15:59

Dan was je dus ook nooit overtuigd van Mane, die zat namelijk welgeteld 1 seizoen boven de 31 g/a maar wist de overige 7 seizoenen níet deze cijfers van Nunez te halen? Mager dus, Roger that. 🤏 Om nog maar te zwijgen over *prime* Bobby z'n cijfers...

9 april 2024 om 22:46

Prime Bobby zorgde ervoor dat andere spelers een hoger rendement haalde. Nuñez maakt niemand beter. Bobby was ook geen spits maar een valse 9. Door zijn balveroveringen op de middencirkel zorgde hij ervoor dat iemand anders Mane of Salah weg kon sturen. Maar blijf jij maar lekker alleen maar cijfertjes erbij pakken. Daar winnen we de competitie en EL wel mee.

9 april 2024 om 23:56

Grappig dat zonder prime Bobby de door jouw verguisde Salah z'n beste halve seizoen rendement behaalde in 2021 en zonder Bobby z'n 3e beste seizoen in 22/23. Tot zover “verantwoordelijk voor hoger rendement ”. Goed dat je iig zelf aangeeft dat met cijfertjes (=punten en goals oftewel doelsaldo) de prijzen worden gewonnen. Zelden een Liverpool fan gezien met jouw ratio aan matige en onzinnige reacties. Ik aanschouw soms met stuitende verbazing hoe vaak je ernaast zit. Bijv op basis van een matige zaadpot tegen United onze sterspeler Salah, uitzonderlijk cruciaal voor onze successen sinds 2018, bij het grofvuil willen zetten. Zelfs Hilarisch lacht zich kapot. Nauwelijks serieus te nemen deze zooi. Prime Bobby was qua interceptions en gewonnen duels niet zó goed als jij hem nu doet voorkomen. Volgend seizoen Salah in de prullenbak en met Gakpo, Nunez en Diaz denken wederom serieus mee te doen voor de PL èn CL omdat we een handjevol wedstrijden tegen het rechter-rijtje wonnen zonder hem. Race To The Bottom spitst alvast zijn oren. 💀

10 april 2024 om 18:26

Volgens mij is begrijpend lezen niet je beste vak. Ik wil Salah helemaal niet bij het grofvuil zetten en zeker is hij hoofdverantwoordelijk voor de vele goals en assists de afgelopen seizoenen. Maar dit seizoen is het minder flitsend dan voorgaande jaren. Hij staat er goed op in S-A, dus als er een flinke zak met geld komt zou ik als Liverpool zijnde dat aannemen en verder kijken. Salah kan misschien nog een paar jaar mee als je geluk hebt. Als je wil doorselecteren en weinig uit wil geven dan zou ik Salah verkopen €50-100m bij leggen voor 2 jonge aanvallers met wereldpotentie, een CB en een 6.

Ik verwacht zeker niet dat de nieuwe trainer (wie dat ook mag worden) zijn eerste seizoen gelijk kampioen wordt. Dat er een mooi geraamte staat voor succes dat is een feit, ook zonder Salah.

Maar goed blijkbaar ben je het niet altijd eens met mijn opvatting/ideeën over onze club en dat is prima. Maar goed je relaas hierboven is een boel gebakken lucht. Je kijkt met stuitende verbazing hoe vaak ik er naast zit. Maar onderbouwen zit er helaas niet in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren