Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Liverpool activeert degradatieclausule en keurt WK-ganger’

Laatste update:

Xherdan Shaqiri gaat aan de slag bij Liverpool. BLICK meldt dat de club van manager Jürgen Klopp de degradatieclausule van de aanvaller activeert en dat enkel de medische keuring een transfer naar Anfield nog in de weg kan staan.

Stoke gleed na het afgelopen seizoen af naar de Championship en in het contract van de 26-jarige Shaqiri staat een clausule die bepaalt dat de linkspoot dan voor een gelimiteerde transfersom mag vertrekken. Het zou gaan om een bedrag van 13,5 tot 15,5 miljoen euro. De verbintenis van de Zwitser loopt bij the Potters nu nog tot medio 2020 door.

Shaqiri maakte in de zomer van 2015 de overstap van Internazionale naar Stoke City, nadat hij eerder voor Bayern München en FC Basel had gevoetbald. De 74-voudig international, die op het WK vier wedstrijden speelde, kwam in het Brittannia Stadium tot vijftien doelpunten en evenzoveel assists in 92 wedstrijden.

Mocht Shaqiri naar the Reds vertrekken, dan zou dat niet de eerste aanwinst voor komend seizoen zijn voor de verliezend Champions League-finalist. Men legde immers ook al Fabinho van AS Monaco en Naby Keïta van RB Leipzig vast. Daarnaast keerden Adám Bogdán, Lazar Markovic en Divock Origi terug van hun huurperiodes.

Een goede aanwinst voor Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een hele goeie aankoop zijn voor Liverpool. Hij zal genoeg spelen als een van de drie aanvallers niet fit is. Ik vond liverpool vorig jaar erg zwak in de breedte maar ze zijn er goed mee bezig door een grotere selectie goeie spelers te vormen.

13 juli 2018 om 10:30

Liverpool is inderdaad goed bezig op de transfermarkt. Ik ben wel benieuwd hoe het middenveld er aankomend seizoen uit gaat zien. Verder denk ik dat shaqiri nog wel eens positief kan verrassen. Een kleine tank die kan blijven gaan, al helemaal als klopp hem op de juiste manier weet te prikkelen.

13 juli 2018 om 10:49

Shaqiri is juist perfect voor Klopp's speelstijl. Hij blijft door rennen en druk zetten, iets wat wel verwacht wordt in een ploeg van Klopp.

Ik vraag me dan af waarom clubs als Ajax en PSV zulke clausules niet activeren. Het is gewoon een goede speler die het ook goed deed op het WK. 13,5 miljoen of 15 miljoen is ook niet een hoog bedrag. Snap er niks van.

13 juli 2018 om 10:23

Moet de interesse natuurlijk ook wederzijds zijn en dat lijkt me vaak niet het geval. Dat spelers als Tadic Blind en Guardado redelijk tot vroeg in hun carrière naar Nederland komen is uitzonderlijk.

13 juli 2018 om 10:24

Omdat er voor dit soort spelers ook clubs als Liverpool, Sevilla, Hoffenheim etc. meestrijden. Dit soort gasten spelen nog liever bij Huddersfield of Fulham dan dat ze naar de Eredivisie komen. Daarbij is 15 miljoen voor Ajax of PSV gewoon een grote uitgave. Toen Neres werd gehaald sprak iedereen er ook al schande van en hetzelfde geldt voor Romero waar ook zo'n 10 miljoen voor werd betaald. Dit soort spelers zijn gewoon onhaalbaar en daarnaast zeker voor Ajax onnodig met Labyad, Neres, Tadic, Cerny, Lang en Johnsen die allen op de flank kunnen spelen.

13 juli 2018 om 10:24

Omdat zulke spelers niet voor een appel en een ei op een miserabel niveau willen spelen. Ik snap er eerder niets van dat mensen serieus denken dat zulke spelers naar Nederland willen komen.

13 juli 2018 om 10:39

Tadic komt toch ook? Blind toch (waarschijnlijk) ook? Die gaan door middel van tekengeld per saldo ook gewoon een salaris verdienen dat in de buurt komt van de PL. Natuurlijk hebben die jongens een band met Nederland, maar het geeft wel aan dat Ajax een grote aantrekkingskracht heeft. Tadic gaf namelijk zelf aan meerdere aanbiedingen uit de PL nota bene te hebben afgeslagen. Het zal uitzonderlijk zijn als Ajax en PSV dit soort gasten binnenhalen, maar we hoeven niet meer te doen alsof het onmogelijk is.

13 juli 2018 om 10:53

Shaqiri vind ik toch wel van een andere orde dan Blind en/of Tadic. Daarnaast hebben die twee eredivisie ervaring en hebben er klaarblijkelijk geen problemen mee weer op dat niveau te acteren.

13 juli 2018 om 10:59

Tadic is al een dertiger en Blind is een ex-Ajacied. Tadic heeft ook nooit bij de top van Europa gespeeld, en Tadic is ook bekend in Nederland. Allemaal dingen die meespelen.

13 juli 2018 om 11:06

Tadic wil gewoon een prijs winnen... heeft geen palmares in zijn kast staan en in de Eredivisie is dat wel mogelijk (hij gaat niet bij een kampioenskandidaat in Duitsland, Engeland, Frankrijk of Spanje aan de slag). Blind is een rasajacied, al verbaast het me alsnog dat hij op deze leeftijd alweer zin heeft om op een kunstgrasveld in Venlo te gaan ballen. Maar mij hoor je niet klagen

13 juli 2018 om 11:19

Tadic is nog steeds een twintiger hoor sparta.

13 juli 2018 om 11:34

martijn
Tadic komt idd, maar leg de rijtjes van clubs eens naast elkaar voor die spelers.
Blind kan je makkelijker verklaren omdat hij het in de top nu eenmaal niet waargemaakt heeft, nu Utd weer op de weg omhoog is, is hij overbodig geworden. Dat hij voor Ajax kiest vind ik vreemd, als er daadwerkelijk clubs uit grotere comps interesse hadden.

Niks ten nadele van Ajax hoor, maar laten we wel even realistisch blijven en niet doen alsof een Shaqiri nadenkt over Ajax als hij ook naar Liverpool kan.

13 juli 2018 om 12:35

Nee ik doelde ook niet zozeer op Shaqiri, al werd dat niet echt duidelijk uit mijn stukje. Als een club als Liverpool komt dan is Ajax uiteraard kansloos. Maar Tadic is een prima PL speler die bij clubs uit de PL terecht kon. Die kiest voor Ajax. Blind is een echte Ajacied maar kan nog prima mee in de subtop. Ajax kan dus spelers halen van deze orde. De komst van Blind werd de afgelopen seizoenen ook als onmogelijk geacht. Dat bedoel ik meer. Ja, de kans is klein, maar het is niet meer onmogelijk dat een speler uit de PL een Nederlandse club verkiest boven de PL. Ook omdat Ajax dus prima een PL salaris kan bieden via constructies.

13 juli 2018 om 13:11

Ik denk dat Blind volgende zomer weer een transfer gaat maken. Ondanks dat het niveau van de Eredivisie soms niet om aan te gluren is, kan een speler als Blind zich er wel weer in de kijker spelen. Waarschijnlijk stonden de clubs nu nog niet voor hem in de rij. In korte tijd 2x tekengeld opstrijken en je club (ajax) een sportieve dienst verlenen (en het voorkomen van een leegloop bij Ajax). En laten we eerlijk zijn: deze jongen is nog te jong en te goed om bij zn carriere nu al bij Ajax af te sluiten.

13 juli 2018 om 10:25

15 miljoen is voor PSV een absurd bedrag. Dit kunnen zij enkel neerleggen voor talenten waarvan je weet dat het heel waarschijnlijk is dat zij meer waard worden. Wat Ajax met tadic heeft gedaan is nog nooit gebeurd in de ED en zal ook niet de standaard worden denk ik.

13 juli 2018 om 10:26

Tja... salaris? Shaqiri verdient bij Stoke ongeveer 4 miljoen euro per jaar. Dat is ver boven wat Ajax en PSV zich kunnen en willen veroorloven. Tenzij je een speler hebt die bereid is om er om andere redenen op achteruit te gaan, zoals Blind of Tadic, zijn spelers uit de PL onhaalbaar.

13 juli 2018 om 10:38

Moet je nagaan. 4 miljoen en dan heb je het over Stoke. Met alle respect, maar daar kun je dus precies zien dat die verschillen maar groter en groter worden.

13 juli 2018 om 10:43

Gisteren toch ook dat bericht dat Fulham iemand kocht voor 40 miljoen ofzo??

13 juli 2018 om 10:31

Er is meer dan alleen een transfersom...

13 juli 2018 om 10:42

Welke NL club betaald 15 miljoen + 3-4 miljoen salaris? Weet je wat er gebeurd als de Ligt, de Jong of Dolberg hoort dat deze kerel komt voetballen voor 3x zoveel als zij krijgen?! Ajax zou het kunnen betalen maar verstandig is het allerminst

13 juli 2018 om 10:44

Wat dacht je van salarisplafonds en überhaupt wat voor salaris een Shaqiri zou willen?

13 juli 2018 om 13:29

Ik denk dat Ajax het salaris van dit soort spelers niet kan betalen jammer genoeg

13 juli 2018 om 14:20

Je hebt ook nog het salaris en dat is voor Nederlandse clubs echt te gortig. Bovendien gaat een Shaqiri echt niet bij Ajax of PSV voetballen.

Voor die prijs is het een koopje. 26 jaar oud pas maar al veel PL wedstrijden in de benen. Prima speler voor in de breedte.

13 juli 2018 om 11:18

Daarom zijn ze ook nog steeds bezig met een topspeler (oa. Fekir na de finale). Shaqiri is gewoon lekker om erbij te hebben voor een dergelijk laag bedrag.

Erg benieuwd hoe hij zal presteren bij Liverpool. Is me nog steeds vrij onduidelijk waarom hij zo'n flop was bij Inter. Vond hem toen ook weinig gemotiveerd overkomen. Zal bij Klopp wel net wat anders moeten neem ik aan. Blijft natuurlijk een zeer getalenteerde voetballer, maar wordt tijd dat hij het eens waarmaakt op het hoogste niveau.

Ik vind het een overschatte speler. Mislukt bij FC Bayern en mislukt bij Internazionale. In zijn eerste twee jaar bij Stoke City ook niks bijzonders. Vorig seizoen was ie wel goed, maar was het niet voldoende om Stoke City in de Premier League te houden. Ook voor de breedte zou ik hem als Liverpool niet nemen, maar goed voor 15 miljoen kun je hem altijd nog over een jaar met winst doorverkopen.

13 juli 2018 om 10:50

Mislukt bij Bayern Munchen? Hij was daar gewoon een gewaardeerde kracht hoor. Het grote probleem was alleen Robben, waardoor Shaqiri geen basisplaats heeft. In die half jaar dat Shaqiri naar Inter ging, had Shaqiri nooit moeten gaan, maar moeten blijven bij Bayern, omdat Robben in dat half jaar en jaren daarna steeds geblesseeerd was, waardoor Shaqiri zijn kans kon grijpen op de plek van Robben. Helaas was Shaqiri toen al weg bij Bayern.

13 juli 2018 om 10:51

Bij Bayern niet mislukt.
Kwam , volgens hem , niet genoeg aan spelen toe.
Heeft statistisch gezien misschien wel aardig wat wedstrijden gespeeld voor Bayern maar dat was vooral aan het eind van het seizoen toen het al bekent was dat Bayern kampioen was geworden.
Ietwat ongeduldig maar wel begrijpelijk voor een gretige jonge speler.

Bij Inter is bijna iedere aankoop in die periode mislukt.
Neem een ''geweldig talent' als Gabriel bijvoorbeeld.
Ligt niet zozeer (alleen) aan de speler vind ik, Inter begint nu pas uit een dal te klimmen.

En zelfs een Messi had dit Stoke niet in de Premier League gehouden.
Raar om hem daar op af te rekenen.
Shaqiri is een prima en goedkope back up , ook qua kwaliteit.
Je kan niet 2 Salah's op de bank hebben als Liverpool zijnde. Dat kan alleen bij Real etc.

Ben wel van mening dat Shaqiri zijn potentie tot nu toe niet helemaal heeft waargemaakt.
Werd bij Bayern gezien als een van de grootste aanvallende talenten op dat moment.
Hopelijk komt dat nog.

13 juli 2018 om 12:59

Ben het eens met Master D meer een speler voor de breedte op de bank of een subtop clubje! voegt niks toe aan Liverpool..

Vreselijk overschatte voetballer die het eigenlijk nooit waarmaakt. Creeert altijd ruimte voor zichzelf maar doet er zelden of nooit iets mee.
Typische aankoop op basis van een WK

13 juli 2018 om 10:51

Klopp zal hem wel een lesje leren.

13 juli 2018 om 10:51

De interesse was er al voor het WK, dus je laatste zin is onzin.

Geweldig dat hij naar liverpool gaat. Het is niet niveau salah,maar wel een speler die perfect past hij klopps speelstijl. Hij is snel, sterk, lekker schot en kan op 10 als op beide flanken. Ideaal voor de breedte dus, zal zijn wedstrijden meepakken absoluut. Daarnaast hadden ze een nieuwe tien nodig na het vertrek van coutinho
Ik zei toevallig voor de geruchten maanden geleden al dat het beter was voor liverpool shaqiri als goedkope vervanger te halen, en de vele miljoenen in de verdediging en keeper te steken. Nou blijkt dat het niet om het geld gaat gezien de naderende transfer van fekir, maar toch leuk als ze hem dan halen. Beetje het gevoel dat je hebt ald je met fifa carrière een speler naar een club haalt en dit in real life ook gebeurt. Wat een meesterscout ben je dan

13 juli 2018 om 10:54

Inderdaad een goede versterking. Hopelijk activeert Liverpool nu die clausule van Jan Oblak. Ik zie veel liever Oblak komen dan Fekir, mocht Liverpool ze niet beide kunnen kopen. Oblak is iemand met absolute rust in het doel die ook nog eens geweldig kan keepen. Met Oblak op het doel, doet Liverpool echt mee om de prijzen en is Fekir daarvoor niet nodig. Oblak zou een veel grotere verbetering zijn voor Liverpool dan Fekir of een andere creatieve nummer 10.

13 juli 2018 om 11:16

Ben ik het 100 procent mee eens. De afgelopen tweede seizoenshelft zag je ook gewoon dat zonder een echte tien heg aanvallend meer dan uitstekend was. Ik zou als creativeling desnoods draxler halen. Scheelt toch 30 tot 40 miljoen tov fekir.
Een nieuwe cv is daarnaast ook een pre. Lovren wisselt goede wedstrijden af met echt belachelijke duels. Cillisen is niet goed genoeg. Allison of oblak. Manolas of koulibaly.

Een verbetering ten opzichte van wat er afgelopen seizoen vaak in kwam bij afwezigheid van Salah of Mane en dat voor een schappelijke prijs. Zit weinig risico aan deze transfer en denk dat hij onder Klopp wel eens kan opbloeien. Hij is nog altijd pas 26 jaar oud en laat toch regelmatig fraaie dingen zien. Tijd om dat constant en op een hoger niveau tentoon te stellen.

Lekkere aankoop voor de breedte. Door degradatie erg goedkoop en breed inzetbaar, past overigens ook prima in Klopp zijn systeem.

Goede aankoop en zeker ala doe voor de breedte is want hij kan op die manier spelers vervangen.
De spelers die er inkwamen vind ik ool noet beter als hij dus nu kan die mooi iedereen opvullen op elke positie voorin

De machtige kuifarend van Gjilan hoort natuurlijk op het hoogste podium te schitteren! Benieuwd of hij het nu waar gaat maken bij een topclub, nadat hij bij Bayern en Inter tegenviel.

Ben benieuwd waar hij gaat spelen, op tien of vanaf de vleugel? En zal hij een basisspeler zijn als iedereen fit is? Op z'n minst is Shaqiri een goede breedteversterking.

13 juli 2018 om 14:22

Spelers moeten ook de tijd krijgen om te wennen aan de speelstijl van Liverpool kijk hoe Klopp dat met Robertson en Oxlade-Chamberlain heeft gedaan. Zo zal het wellicht ook gaan met Fabinho, Fekir en Shaqiri. Daar ik bijna zeker weet dat Keita er wel meteen moet staan. Shaqiri kan wat mij betreft op rechts of op de plek van Keita en/of Fekir(als die nog komt).

13 juli 2018 om 15:11

Dat kan, al heeft Shaqiri wel het voordeel dat hij al wat jaartjes Premier League ervaring heeft. Hij is wel een totaal andere speler dan Keita nietwaar?

13 juli 2018 om 18:54

Ja Keita is echt een dynamische box-to-box middenvelder. Maar als je bijvoorbeeld Fabinho en Henderson/Wijnaldum/Milner in willekeurige volgorde als blok hebt kan Shaqiri prima roteren met Keita. Dan zal de tactiek iets anders worden maar dat kan Liverpool wel aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren