Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi kan per 30 juni 2020 al vertrekken bij Barcelona

Laatste update:

Het contract van Lionel Messi bij Barcelona loopt 'niet noodzakelijk' in de zomer van 2021 ten einde, zo schrijft El País donderdag. Volgens de kwaliteitskrant heeft de aanvaller ieder jaar op 30 juni de mogelijkheid om het contract eenzijdig op te zeggen en transfervrij te vertrekken. Messi mag zelf bepalen of hij zich goed voelt in het Camp Nou en nog een jaar wil doorvoetballen, zo klinkt het.

In november 2017 signeerde de Argentijn zijn laatste verbintenis. Destijds zou zijn afgesproken dat Messi vanaf zijn 32ste ieder jaar de mogelijkheid krijgt om Barcelona te verlaten. Mede omdat hij over die clausule beschikt, wil hij voorlopig niet met de clubleiding om de tafel om over een nieuw contract te praten. Voorzitter Josep Maria Bartomeu ziet Messi graag voor de negende keer zijn handtekening zetten, maar zelf wil de Argentijn al zijn opties openhouden.

Volgens El País is de clausule niet uniek. Xavi, Andrés Iniesta en Carles Puyol hadden dezelfde mogelijkheid, toen ze als dertigers nog voor Barcelona speelden. De clubleiding vertrouwt volledig op de loyaliteit van Messi, aldus de krant. "Ondanks dat hij het recht ertoe heeft, vreest niemand bij Barcelona dat hij vanaf januari met een andere club gaat onderhandelen of dat hij in juni gaat vertrekken." Spelers met een aflopend contract mogen een halfjaar van tevoren in gesprek met geïnteresseerde clubs.

Messi is huiverig om zich voor een lange periode te committeren aan Barcelona, omdat hij 'altijd bang is geweest voor het verval dat zijn goede vriend Ronaldinho meemaakte'. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar beseft dat ook hij niet het eeuwige leven heeft. "Voorlopig wil hij zijn contract niet verlengen en wacht hij af hoe het seizoen gaat lopen. Dat besluit heeft niks te maken met het feit dat Neymar niet naar Barcelona komt." Dit seizoen speelde Messi vanwege een kuitblessure nog geen enkele wedstrijd voor Barça.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Zie hem echt niet al in 2020 weggaan bij barca. Het elftal draait voor geen meter als die niet meedoet. Hopelijk halen ze Neymar in de zomer, want Coutinho en mindere mate Dembele zijn tot nu toe niet zo beslissend als gehoopt.

5 september 2019 om 20:58

Miss juist een reden om weg te gaan als Messi zijnde? Geen plezier meer na zoveel titels/prijzen? Contract opzeggen omdat het team toch niet presteert? Hij heeft al genoeg voor de club gedaan.

5 september 2019 om 21:58

Tcha "geen plezier meer na zoveel prijzen" Messi had dat probleem al op zijn 22-24e kunnen hebben. Toen had ie ook al alles op club niveau gewonnen, meerdere keren

5 september 2019 om 22:18

Al was hij toen nog jong, als je wat ouder bent kan ik voorstellen dat het allemaal niet meer zoveel uitmaakt.

5 september 2019 om 23:45

Coutinho speelt niet meer bij barca

Ik zou hem weleens met bij andere club in een ander land voor een kampioenschap willen zien spelen. Even geen Barca stress meer om te presteren.
Zou toch gaaf zijn als hem een transfervrije status wordt gegund en dat hij overal waar hij maar wil zou kunnen spelen?

5 september 2019 om 21:01

Zou wel lachen zijn als die naar city gaat en direct de Champions leage wint.

5 september 2019 om 21:24

Ik denk dat Messi alleen zou vertrekken om nog 1 of 2 jaar in Argentinië te spelen. Die gaat echt niet meer voor een andere Europese club dan Barcelona spelen.

5 september 2019 om 21:59

Messi in een andere shirt dan dat van barcelona/argentinie is een heel raar gezicht

5 september 2019 om 21:59

Transfervrij naar Juventus dan maar, die hebben wel oog voor transfervrije spelers 😉 kunnen Ronaldo en Messi vaak samen gaan dineren.

5 september 2019 om 22:29

Toch denk ik dat Messi in een andere competitie ontzettend zal tegenvallen. In de PL lopen ze hem omver of breken zijn benen. Italie met het verdedigende spel zie ik hem ook niet snel zijn barca niveau halen blijven Duitsland en Frankrijk over bij een Psg of Bayern zal die wel meekunnen maar denk dat Messi nooit het niveau meer zal halen. Barca kan niet zonder Messi maar Messi ook niet zonder Barca

Dit zie ik niet gebeuren. Hij kan echt nog wel wat jaren mee op dit niveau. Barcelona verlaten in 2020 zie ik niet als een realistische optie. Mocht hij de club ooit verlaten zie ik hem wel afbouwen in Argentinië bij Old Boys.

Met de mooie woorden van Cristiano Ronaldo in mijn achterhoofd, hoop ik toch dat Lionel Messi naar Juventus verkast of in elk geval erover nadenkt. Dat zou toch een droom zijn.

5 september 2019 om 21:23

Messi zou dan 100 assists hebben en Ronaldo 100 goals, Messi zet Ronaldo elke match minstens 5 keer één op één met de keeper haha.

5 september 2019 om 21:38

De hegemonie van Juventus. Ik zou dan alleen nog maar Italiaans voetbal gaan kijken.

5 september 2019 om 21:56

Ronaldo mag ook naar barca hoor.
Ronaldo-Griezman-Messi.

Is toch wel een lekkere aanval

5 september 2019 om 22:32

En Juve is altijd goed in transfervrije spelers halen. Vanaf januari lekker met Messi gaan praten dus

5 september 2019 om 23:05

Dat zou wat zijn. Zeker omdat op 1 of andere vreemde manier spelers van boven de 30 het daar nog lang vol houden. Voor de tegenstanders is het overigens geen droom, maar een nachtmerrie

Dat zou toch wat zijn, Messi samen met Ronaldo bij Juventus, of onder Pep bij City, naast Aguero. Ik verwacht het niet, maar dat zou wel spectaculair zijn zeg!

Liefst zie ik hem blijven natuurlijk! Maar als hij ervoor kiest om bijvoorbeeld naar Manchester City te verhuizen, dan snap ik dat gerust. Messi draagt al jaren lang het team. En dan niet alleen met goals en assists, maar ook in de opbouw en het creëren van kansen.

Soms heeft een team daar een antwoord op. Of zit het simpelweg gewoon een keer tegen (geluk en toeval zijn immers zeer invloedrijke factoren in het voetbal) en dan zie je te weinig dat andere spelers opstaan. Dan kan ik me goed voorstellen dat Messi daarvan baalt op momenten dat ze onnodig uit de CL worden gespeeld.

Zou hij voor Manchester City spelen dan heb je dat risico nog steeds, maar daar wordt meer totaal voetbal gespeeld waardoor het mij lastiger lijkt om teleurgesteld te zijn in je teamgenoten.

Maar liever niet natuurlijk. Ik heb het niet zo op olieclubs. Maar ik zou het hem niet kwalijk nemen.

5 september 2019 om 21:51

Dit is realistisch maar alleen en enkel als pep blijft. En dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

Oftewel: er komt een lange transfer soap aan waarin het lijkt alsof die weg gaat om nog 1 keer een mega contract te tekenen.

Het moet wel heel gek lopen wil messi nu in een keer weg bij barca.
Daar wijst gelukkig nog helemaal niets op.
En hij heeft zelf vaker gezegd dat ie zijn europees avontuur sowieso in barca wil afsluiten als het aan hem ligt.

Messi speelt al zo lang in het shirt van barcelona dat het heel erg raar zou zijn als hij in een keer in een andere kleu zou spelen. Ook als die naar amerika zou gaan voor nog een jaar of 2 voetballen zou ik het heel erg gek vinden om hem in een andere kleur te zien voetballen.

Ik hoop persoonlijk dat het bij de blauw en rood van barca blijft.

Snap dat de meeste en ik ook hem graag is bij een ander team zien, Juventus samen met Ronaldo, of bij Man City onder Pep of mischien bij Inter en dan nog steeds met Ronaldo net als in La Liga domineren als conccurenten in de Serie A.

Maar toch denk ik dat hij voor geen andere club in Europa wil spelen en volgens mij heeft hij dat al eens aangegeven dat als hij weg gaat bij Barca dat het zijn thuis wordt in Argentinie bij CA Newell’s Old Boys al blijft zijn echte jeugd club toch echt Grandoli FC.

6 september 2019 om 01:18

Ik denk niet dat de meeste hem ergens anders willen zien. Misschien wel een redelijk groot aantal.

Maar ik en ik weet dat er vele andere zijn hoop dat messi een 1 club speler blijft.
Zou zijn carriere alleen maar sieren. Zo lang op die belachelijk hoge niveau en bij 1 club.

5 september 2019 om 22:26

Die grappen hier worden ook steeds slechter zeg. 1 keer onder een topspeler reageren dat het iets voor Ajax is is nog grappig maar na 20 keer niet echt meer.

6 september 2019 om 00:37

De reacties worden ook steeds zuurder.. Laat mensen lekker “grappen” maken, maak je druk..

Natuurlijk gaat ie niet vertrekken. Hij krijgt een ongezien salaris en daarnaast nog enorme bedragen aan sportieve bonussen, portretrechten en een loyaliteitsbonus als hij zijn contract uit zit. Geen enkele club kan hem een beter of gelijkwaardig aanbod doen. En Barcelona is zijn tweede thuis. Hij blijft wel nog tot 2021 en de kans op een extra verlenging tot 2022 of 2023 lijkt me zelfs groter dan de kans op een voortijdig vertrek.

5 september 2019 om 23:12

Klopt dat de kans gewoon groot is dat hij daar blijft, echter weten we niet wat hij denkt. Er wordt immers vaak genoeg gezegd dat hij het alleen bij Barca kan. Zowel jij en ik weten niet in tot hoeverre dit aan hem knaagt. Als hij bijvoorbeeld naar Juve zou gaan en daar samen met Ronaldo de hele competitie daar aan diggelen schiet, is hij natuurlijk wel van het labeltje af.

6 september 2019 om 08:10

Volgens mij kan hem dat geen bal schelen.

Naar juventus gaan en samen met Ronaldo de Champions League pakken dat zou wat zijn zeg 😏

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren